המלצה על מערכת מצלמות IP לבית פרטי

מערכות אזעקה, מצלמות אבטחה וכו'
Orenef11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

הלכתי לאיבוד מרוב החברות הרבות שיש.
כיום, יש לי מערכת מצלמות אנלוגיות ואני מעוניין לשדרג את הכול כולל התשתית למצלמות POE.

האם להשקיע בתשתית ולהעביר כבר CAT7 או CAT5/6 יעשה את העבודה?
איזה מערכות אתם ממליצים כך שיהיה אפשר להסתכל בנוחות דרך האפליקציה ויהיה אפשרות גם לאחסן בענן את כל הסרטונים?
אני רוצה חווית צילום טובה גם בלילה ולכן אשמח להשקיע בחברה טובה יחסית כך שלא יהיה צורך להחליף עוד כמה שנים.

אין בעיה של תקציב, כמובן שלא צריך מערכות מטורפות, אבל מבין שיש עלות רבה עבור עבודת התשתית בגלל שצריך להחליף הכול.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46368
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

@Orenef11
1. תקרא לחשמלאי שיעביר כבלי רשת CAT 6 FTP לכל המיקומים וגם יחבר סופיות.

2. קנה מערכת של Reolink, למשל:
https://s.click.aliexpress.com/e/_De9yOeJ

יש גם סטים מוכנים עם מצלמות, למשל:
https://s.click.aliexpress.com/e/_DFeIZoR

3. ל- Reolink יש שפע מצלמות טובות, בחר מצלמות PoE שמתאימות למערכת ולאחר מכן אתה תוכל לחבר ולהגדיר הכל בעצמך.

עבור ההתקנה של המצלמות, תצטרך כנראה לעמוד על סולם ולהתקין אותן במיקומים השונים. אם זה לא עבורך, קרא לחשמלאי שיעשה את זה.

אם תקרא למתקין של מצלמות שיעשה את כל זה עבורך, הוא יגבה פי 4 ויתקין ציוד ברמה נמוכה יותר.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #3 

ברגע שיש לך תשתית כבלי רשת, הדברים פשוטים יותר מבחינת יישום.
מכיוון שמדובר בבית פרטי, קרוב לודאי שתרצה גם אינטרקום לשער עם פתיחתו של השער מתוך הבית?
לכן לדעתי שווה שתלך על פיתרון כולל של אחת החברות כמו דחווה או היקויזן, שגם מייצרות אינטרקום לבית פרטי.
הן יספקו לך את האינטרקום, המצלמות, מכשיר ההקלטה ואת הצג או צגים לתיקשורת עם האינטרקום בתוך הבית.
הכל אמור להתחבר לך גם למצלמות, כי גם לאינטרקום יש מצלמה מובנית והוא גם פועל בתקשורת IP.
בהצלחה!

Orenef11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה על התגובות!

אני שם לב שבמצלמות Reolink יש 3 חיבורים (אחד רשת, אחד איפוס ושני חשמל).
מלבד כבל רשת אין צורך בעוד משהו נכון?

איזה nvr מומלץ עד 8 ממלצות כדי להביא ועל מה צריך לשים דגש?
עיקר החשיבות שיהיה אפשרות דרך הטלפון לראות ואופציה נחמדה היא שיהיה אפשר לגבות את הסרטונים לענן אם זה אפשרי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #5 

בכל המצלמות ניתן לצפות מרחוק ולשמור בענן (עם עלות נוספת).
אם תצמד למצלמות PoE, תצטרך לספק רק כבל רשת לכל מצלמה.
סט מוכן של DVR עם מצלמות כפי שהצעתי לך למעלה, לא יתאים?

Orenef11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

סט מוכן שהצעת נראה מעולה.
האם כדאי לדעתך להשקיע יותר באיכות המצלמות או שזה מספיק טוב לשמוש בעייתי?
המחיר לא יקר בכלל עבור סט מוכן.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

תציץ בדגמי המצלמות השונים שיש ל- Reolink:
https://store.reolink.com/__/

שים לב שיש להם מצלמות חדשות שיודעות לצלם בצבע בלילה, אחרות שהן PTZ, כאלו שהן עם Floodlight, זוג עדשות לכיסוי שטח רחב וגם כאלו עם זיהוי תנועה ומעקב.
רק אתה מכיר את הבית שלך, לכן אתה תבדוק אם אתה רוצה לשלב מצלמות מיוחדות יותר מעבר למה שיש בסט הבסיס אליו נתתי קישור ואם כן, צריך לבדוק את המפרט של המערכת ולאיזה מצלמות יש תאימות.

יש כאן עוד סטים מוכנים מתקדמים יותר:
https://store.reolink.com/us/security-camera-systems/

יש עוד אופציה, תשים בכל מצלמה כרטיס זכרון וכל המצלמות מחוברות באותה עת לטלפון שלך ללא מערכת מרכזית, החסרון היחידי הוא שאם גונבים לך את המצלמה, אין לך את ההקלטות.

אל תשכח את ההערה הנכונה שאמרו לך מוקדם יותר על Dahua ו- Hikvision, שווה לתת לזה גם כן משקל.

RnB
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

14/11/2023 12:15  
ziv_r כתב:
תציץ בדגמי המצלמות השונים שיש ל- Reolink:
https://store.reolink.com/__/

שים לב שיש להם מצלמות חדשות שיודעות לצלם בצבע בלילה, אחרות שהן PTZ, כאלו שהן עם Floodlight, זוג עדשות לכיסוי שטח רחב וגם כאלו עם זיהוי תנועה ומעקב.
רק אתה מכיר את הבית שלך, לכן אתה תבדוק אם אתה רוצה לשלב מצלמות מיוחדות יותר מעבר למה שיש בסט הבסיס אליו נתתי קישור ואם כן, צריך לבדוק את המפרט של המערכת ולאיזה מצלמות יש תאימות.

יש כאן עוד סטים מוכנים מתקדמים יותר:
https://store.reolink.com/us/security-camera-systems/

יש עוד אופציה, תשים בכל מצלמה כרטיס זכרון וכל המצלמות מחוברות באותה עת לטלפון שלך ללא מערכת מרכזית, החסרון היחידי הוא שאם גונבים לך את המצלמה, אין לך את ההקלטות.

אל תשכח את ההערה הנכונה שאמרו לך מוקדם יותר על Dahua ו- Hikvision, שווה לתת לזה גם כן משקל.
...
היי זיו,
לאור המשלוחים הארוכים בגלל הלחימה, אתה עדיין ממליץ להזמין מצלמות של Reolink מעלי?
ידוע לך אולי מה הזמני שילוח בזמן האחרון?
אני גם מתכנן על מצלמות poe שלהם, אבל נראה שהיום כל משלוח מעלי לוקח המון זמן.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

@RnB
אני לא ראיתי זמני משלוח ארוכים מידי לאחרונה. לראייה פרטי המעקב אחר ההזמנה האחרונה שקיבלתי ומצורפת למטה.
ייתכן ויש מוצרים שיקח להם יותר זמן, אבל אין לך אלטרנטיבות אחרות מלבד להזמין בארץ ולשלם פי כמה על דגמים נחותים יותר. לשיקולך.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #10 

למצלמות של Reolink יש מוניטין של מצלמות שלא משחקות יפה עם שום דבר שהוא לא Reolink, אז לבחור בהם יכול ליצור Vendor lock-in.
ל Hikvision ו Dahua תמיד יש תמיכה טובה ב RTSP ו ONVIF אז אפשר לעבוד גם עם יצרנים אחרים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #11 

@DudeShemesh
זה נכון למצלמות מבוססות סוללה ועבור כל היצרנים, כולל אלו שהזכרת. רוב המצלמות ללא סוללות, תומכות ONVIF ואז אין בעיה כזאת.
מעבר לזה, אני לא רואה חסרון גדול מידי להיות נעול לתוכנה של Reolink, כי היא ממש טובה.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

13/01/2024 16:21  
ziv_r כתב:
@DudeShemesh
זה נכון למצלמות מבוססות סוללה ועבור כל היצרנים, כולל אלו שהזכרת. רוב המצלמות ללא סוללות, תומכות ONVIF ואז אין בעיה כזאת.
מעבר לזה, אני לא רואה חסרון גדול מידי להיות נעול לתוכנה של Reolink, כי היא ממש טובה.
...
לא קשור לסוללות. קשור לזה שהם לא ממשים תקנים כמו שצריך.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

פרוטוקול ONVIF לא יעיל בעבודה עם סוללות ולכן יגמור את הסוללה מהר, לכן לא מממשים ONVIF במצלמות כאלו.
מנסיון שלי, המותגים שאוזכרו מממשים ONVIF בצורה תקינה - ובכל מקרה, אין לנושא רלוונטיות לשרשור או לצרכים של המשתתפים בו.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

14/01/2024 6:26  
ziv_r כתב:
פרוטוקול ONVIF לא יעיל בעבודה עם סוללות ולכן יגמור את הסוללה מהר, לכן לא מממשים ONVIF במצלמות כאלו.
מנסיון שלי, המותגים שאוזכרו מממשים ONVIF בצורה תקינה - ובכל מקרה, אין לנושא רלוונטיות לשרשור או לצרכים של המשתתפים בו.
...
שוב, אני לא מדבר על מצלמות עם סוללות. אני מדבר על כל המצלמות של Reolink. לכולן יש אינטראופרביליות בעייתית. רק אתמול נחשפתי לעוד דיון ארוך בנושא בפורום מצלמות שאני נמצא בו.

ומה זאת אומרת אין רלבנטיות? השואל רשאי לדעת על החסרונות במוצר שמומלץ לו.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

@DudeShemesh
אני ומשפחה קרובה שלי משתמשים במצלמות של Reolink כבר שנים, אני אישית עם ONVIF בהצלחה מעל מספר דגמים ולכן מה שרשמתי. לא מכיר את השרשור שקראת (וגם לא סיפקת פרטים עליו), אבל היה ראוי לציין מה בדיוק לא עובד להם.

פותח השרשור מחליף את כל המערכת שלו לכן אין רלוונטיות לנושא ה- ONVIF.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

15/01/2024 8:31  
ziv_r כתב:
@DudeShemesh
אני ומשפחה קרובה שלי משתמשים במצלמות של Reolink כבר שנים, אני אישית עם ONVIF בהצלחה מעל מספר דגמים ולכן מה שרשמתי. לא מכיר את השרשור שקראת (וגם לא סיפקת פרטים עליו), אבל היה ראוי לציין מה בדיוק לא עובד להם.

פותח השרשור מחליף את כל המערכת שלו לכן אין רלוונטיות לנושא ה- ONVIF.
...
השרשור הספיציפי לא משנה, יש עוד מלא כמוהו. בגלל זה ב Frigate, למשל, שהוא NVR אופן סורס פופולארי, ממליצים שלא לעבוד עם מצלמות של Reolink (https://docs.frigate.video/frigate/hardware#cameras)

נתפסת ל ONVIF, אבל זו רק דוגמה. גם להוציא RTSP פשוט שעובד זה לא טריביאלי. לקנות Reolink זה להתחתן איתם לכל החיים. לא מומלץ.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

לא נתפסתי ל- ONVIF, אתה פשוט הזכרת אותו.
כמו שאמרתי, אני לא רואה בעייתיות עם זה, במיוחד לאור היתרונות שלהם שמגיעים בדמות מחיר, זמינות, תמיכה בדמות עדכוני קושחה, תוכנה למחשב ואפליקציה יציבה ומאוד פונקציונאלית, שפע דגמים עם תכונות שונות ועמידות לאורך שנים.
אותם מילים אני יכול גם לומר על FOSCAM.

RTSP?
Frigate?
קרא את הדרישות של פותח השרשור.

יש לך המלצה למותג אחר שיתאים לפותח השרשור?

sBaB
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 705
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #18 

אצלי כל הבית משורשר במצלמות Reolink כולל פנימיות ודלת כניסה, ואני חייב להגיד כי מבחינת נוחות הפעלה, אמינות, זמינות ומחיר אין להם מתחרים לדעתי.
למשתמש הרגיל זה מעל ומעבר, והחברה מומלצת.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #19 

@sBaB
אתה מקשר הכל ל- NVR\DVR שלהם\3RD Party או בכל מכשיר יש לך כרטיס זכרון?

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re:

שליחה #20 

16/01/2024 8:56  
ziv_r כתב:
לא נתפסתי ל- ONVIF, אתה פשוט הזכרת אותו.
...
נתתי אותו כדוגמה אחת למשהו שהם לא מממשים כמו שצריך.
ziv_r כתב:
כמו שאמרתי, אני לא רואה בעייתיות עם זה, במיוחד לאור היתרונות שלהם שמגיעים בדמות מחיר, זמינות, תמיכה בדמות עדכוני קושחה, תוכנה למחשב ואפליקציה יציבה ומאוד פונקציונאלית, שפע דגמים עם תכונות שונות ועמידות לאורך שנים.
...
זה נהדר שזה עובד לך, אבל יש המוני משתמשים לא מרוצים, ולכן חשוב להזהיר אחרים.
ziv_r כתב:
RTSP?
Frigate?
קרא את הדרישות של פותח השרשור.
...
כן, RTSP זו דרישה בסיסית ממצלמה.
לגבי Frigate, לא טענתי שהוא צריך להתקין את זה, אלא פשוט שמהנסיון שלהם עם הרבה מצלמות, הם בחרו להזהיר מפני Reolink.
ziv_r כתב:
יש לך המלצה למותג אחר שיתאים לפותח השרשור?
...
כפי שכתבתי, עדיף Dahua או Hikvision. גם הן רחוקות מלהיות מושלמות, אבל לפחות זה לא גן נעול ותמיד אפשר להחליף מה שלא עובד כמו שרוצים.

שלח תגובה

חזור אל “אבטחה ומיגון”