ארצה להתיעץ איתכם על תהליך אותו אני עובר. בשנים האחרונות אני עובד עם הרסיבר Harman Kardon AVR7000 , לרסיבר יש יכולות עיבוד סאונד בסיסיות: DD , DTS DPL ו - Logic 7 של חברת לקסינטון (אלטרנטיבה לך- DPL2 )
את עיבוד הקול הבסיסי שיש לו הוא עושה היטב אך מה שמדהים אצלו זו איכות המגבר. המגברים שלו חזקים ועוצמתיים. הם מגברי זרם ולא מתח כמו אצל שאר הרסיברים, דבר הנותן אמפראז גבוה וסאונד עוצמתי ופאנצ'י.
כיום אני במצב שאני מעוניין בעיבוד צליל ברמה יותר גבוהה אך לא ארצה לוותר על איכות ההגברה הגבוהה שיש לי וגם לא ארצה לקחת משכנתא כדי לקנות איזו מפלצת תורנית.
מה שהחלטתי זה לשקיע כמה אלפים במגברי כח נפרדים יד שניה ובפרה/פרוססור או ברסיבר פשוט (יד ראשונה או שניה) עם יציאות פרה.
אז זאת היא השאלה שלי: האם מנסיונכם לרסיבר של 2,000-5,000 ש"ח (של פיוניר למשל) יש רמת עיבוד צליל גבוהה וההבדל בינו לבין מודלים יקרים יותר הוא רק בהגברה או שרסיבר יחסית זול גם לא יעשה עבודה טובה בעיבוד אות הקול?
לדוגמה, אם נבחן את הפיוניר AX5Ai מול ה - VSX-1014 - אחד עולה יותר מכפליים מהשני ולכאורה הבדל הוא רק באיכות ההגברה כי לשניהם אותו DSP. אם אכן כך, עדיף לי להשקיע ב- VSX-1014 ולחברו למגברי כח ולהנות משני העולמות במחיר נמוך יחסית.
(אני שואל זאת מנסיון מכיוון שכשאני משתמש ב-DD שיש לי בתוך ה-DVD ומוציא 5.1 ישירות למגבר, הצליל עלוב ולא מופרד לעומת מתי שאני נותן למגבר שלי גם לעשות את עיבוד ה-DD בעצמו ויש לי DVD מאוד איכותי של PIONEER )
אשמח לחוות דתכם, להמלצות ואפילו להצעות ציוד יד שניה מעניינות
תודה,
דני
054-4303289