מבקש עצה לגבי שידרוג לסאונד טוב יותר בקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל המומחים,

ארצה להתיעץ איתכם על תהליך אותו אני עובר. בשנים האחרונות אני עובד עם הרסיבר Harman Kardon AVR7000 , לרסיבר יש יכולות עיבוד סאונד בסיסיות: DD , DTS DPL ו - Logic 7 של חברת לקסינטון (אלטרנטיבה לך- DPL2 )

את עיבוד הקול הבסיסי שיש לו הוא עושה היטב אך מה שמדהים אצלו זו איכות המגבר. המגברים שלו חזקים ועוצמתיים. הם מגברי זרם ולא מתח כמו אצל שאר הרסיברים, דבר הנותן אמפראז גבוה וסאונד עוצמתי ופאנצ'י.

כיום אני במצב שאני מעוניין בעיבוד צליל ברמה יותר גבוהה אך לא ארצה לוותר על איכות ההגברה הגבוהה שיש לי וגם לא ארצה לקחת משכנתא כדי לקנות איזו מפלצת תורנית.

מה שהחלטתי זה לשקיע כמה אלפים במגברי כח נפרדים יד שניה ובפרה/פרוססור או ברסיבר פשוט (יד ראשונה או שניה) עם יציאות פרה.

אז זאת היא השאלה שלי: האם מנסיונכם לרסיבר של 2,000-5,000 ש"ח (של פיוניר למשל) יש רמת עיבוד צליל גבוהה וההבדל בינו לבין מודלים יקרים יותר הוא רק בהגברה או שרסיבר יחסית זול גם לא יעשה עבודה טובה בעיבוד אות הקול?

לדוגמה, אם נבחן את הפיוניר AX5Ai מול ה - VSX-1014 - אחד עולה יותר מכפליים מהשני ולכאורה הבדל הוא רק באיכות ההגברה כי לשניהם אותו DSP. אם אכן כך, עדיף לי להשקיע ב- VSX-1014 ולחברו למגברי כח ולהנות משני העולמות במחיר נמוך יחסית.

(אני שואל זאת מנסיון מכיוון שכשאני משתמש ב-DD שיש לי בתוך ה-DVD ומוציא 5.1 ישירות למגבר, הצליל עלוב ולא מופרד לעומת מתי שאני נותן למגבר שלי גם לעשות את עיבוד ה-DD בעצמו ויש לי DVD מאוד איכותי של PIONEER )

אשמח לחוות דתכם, להמלצות ואפילו להצעות ציוד יד שניה מעניינות :)

תודה,

דני
054-4303289
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 14/09/2007 23:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. עם כותרת כזו, לא פלא שלא נכנסים להודעה שלך.
2. אתה מציין שאתה אוהב את המגברים של הרסיבר (למרות שאני לא יודע איך ניתן "לשמוע" רק את החלק של ההגברה, אבל ניחא) ואז אומר שאתה רוצה להחליפם במגברי כח חדשים. ואם הם לא יעמדו בסטנדרטים? מה התקציב בכלל?
3. למה אתה חושב שצוואר הבקבוק של המערכת הוא בעיבוד קול ?
4. אילו רמקולים יש לך במערכת ?
מה התקציב לכל ההרפתקאה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

תשובה

שליחה #3 

הי מרטין,

ברשותך אשיב לשאלותיך:

1. עם כותרת כזו, לא פלא שלא נכנסים להודעה שלך.

תשובה: אתה צודק, ברשותך אנסח שוב את השאלה ואפרסם תחת נושא חדש

2. אתה מציין שאתה אוהב את המגברים של הרסיבר (למרות שאני לא יודע איך ניתן "לשמוע" רק את החלק של ההגברה, אבל ניחא) ואז אומר שאתה רוצה להחליפם במגברי כח חדשים.
ואם הם לא יעמדו בסטנדרטים? מה התקציב בכלל?

תשובה: אחרי שנים אני בהחלט מסוגל לדעת מה אני אוהב ומהיכן זה בא. ברור שלא אחליף במגברי כח לא לטעמי. בוודאי אקפיד לקחת מגברי כח עם הגברת זרם חזקה ואשמע אותם לפני שאחליט.

3. למה אתה חושב שצוואר הבקבוק של המערכת הוא בעיבוד קול ?

תשובה: פשוט, יש לי רק 5.1 ו DPL ואני מעוניין בפורמטים החדשים כולל DPL2X

4. אילו רמקולים יש לך במערכת ?

תשובה: יש לי רמקולים RSL NEVADA XL . אילו רמקולים תוצרת ארה"ב , הרכבה ידנית. רכשתי אותם לפני 20 שנה ואני ממש לא מוכן עדיין להיפטר מהם. הצליל הכי קרוב שאני יכול לתאר שנשמע כמוהם שאולי תכיר הוא של רמקולים מהליין הטופ של KLIPSCH עם וופרים של 12" מלפני 10-15 שנה. צליל גדול, מלא עם הדגשה של הקצוות אך ללא קולוריישון של הצליל בווקל.

מה התקציב לכל ההרפתקאה?

תשובה: עד 10,000 ש"ח. אשמח אם אוכל בפחות. הבוטום ליין בכל הסיפור הוא השאלה שלי האם בליין של רסיברים יש הבדל מהותי בחלק של עיבוד הקול בין רסיבר מיד-ליין לבין טופ אוף דה ליין או רק בחלק של ההגברה. ההגיון המידי אומר שבשניהם אבל בכל זאת נראה לי שההבדל הוא יותר בהגברה.

לדוגמה, אם נבחן את הפיוניר AX5Ai מול ה - VSX-1014 - אחד עולה כפליים מהשני ולכאורה הבדל הוא רק באיכות ההגברה כי לשניהם אותו DSP. אם אכן כך, עדיף לי להשקיע ב- VSX-1014 ולחברו למגברי כח ולהנות משני העולמות במחיר נמוך יחסית.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

1. אתה לא צריך לפרסם שירשור חדש, פשוט תערוך את הנוכחי.
2. אני לא חושב שיש קשר לכמה זמן אתה עם המערכת. אם לא החלפת כל מיני רכיבים וניסית את כל הקומבינציות, אני לא חושב שניתן להגיד שמי שאחראי על הסאונד זה דווקא המגברים שבתוך הרסיבר....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

מבקש עצה לגבי שידרוג לסאונד טוב יותר בקולנוע ביתי

שליחה #5 

אני כותב הודעה חדשה לאותו נושא בו ביקשתי יעוץ ממקודם תחת נושא חדש ועם יותר מידע.

ארצה להתיעץ איתכם על תהליך אותו אני עובר. בשנים האחרונות אני עובד עם הרסיבר Harman Kardon AVR7000 , לרסיבר יש יכולות עיבוד סאונד בסיסיות: DD , DTS DPL ו - Logic 7 של חברת לקסינטון (אלטרנטיבה לך- DPL2 )

את עיבוד הקול הבסיסי שיש לו הוא עושה היטב אך מה שמדהים אצלו זו איכות המגבר. המגברים שלו חזקים ועוצמתיים. הם מגברי זרם ולא מתח כמו אצל שאר הרסיברים, דבר הנותן אמפראז גבוה וסאונד עוצמתי ופאנצ'י.

כיום אני במצב שאני מעוניין בעיבוד צליל ברמה יותר גבוהה אך לא ארצה לוותר על איכות ההגברה הגבוהה שיש לי וגם לא ארצה לקחת משכנתא כדי לקנות איזו מפלצת תורנית.

מה שהחלטתי זה לשקיע כמה אלפים במגברי כח נפרדים יד שניה ובפרה/פרוססור או ברסיבר פשוט (יד ראשונה או שניה) עם יציאות פרה.

אז זאת היא השאלה שלי: האם מנסיונכם לרסיבר של 2,000-5,000 ש"ח (של פיוניר למשל) יש רמת עיבוד צליל גבוהה וההבדל בינו לבין מודלים יקרים יותר הוא רק בהגברה או שרסיבר יחסית זול גם לא יעשה עבודה טובה בעיבוד אות הקול?

לדוגמה, אם נבחן את הפיוניר AX5Ai מול ה - VSX-1014 - אחד עולה יותר מכפליים מהשני ולכאורה הבדל הוא רק באיכות ההגברה כי לשניהם אותו DSP. אם אכן כך, עדיף לי להשקיע ב- VSX-1014 ולחברו למגברי כח ולהנות משני העולמות במחיר נמוך יחסית.

(אני שואל זאת מנסיון מכיוון שכשאני משתמש ב-DD שיש לי בתוך ה-DVD ומוציא 5.1 ישירות למגבר, הצליל עלוב ולא מופרד לעומת מתי שאני נותן למגבר שלי גם לעשות את עיבוד ה-DD בעצמו ויש לי DVD מאוד איכותי של PIONEER )

אשמח לחוות דתכם, להמלצות ואפילו להצעות ציוד יד שניה מעניינות :)

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אני סבור שאני כבר בשלב שאני יכול לדעת ממה אני לא מרוצה - האם היריה נשמעה מצד שמאל, טיפה מעבר לכתף שלי באופן ברור שזה בא מ-DSP או שהיריה נשמעה פאנצ'ית עם סאונד מלא ועשיר שזה בא מהאמפליפייר.

ולענייננו? יש לך מושג לשאלה שלי?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #7 

בנוגע לשאלתך על הרסיברים של "פיונר" – ל-Ax5Ai יש הרבה תוספות בהשוואה ל-1014:
1. iLink – שהוא כבר מקפיץ את המחיר בכ-2000 ש"ח
2. פונו סטייג' מובנה (כניסת פטפון)
3. Audio scaler
4. Video Converter
5. הגברה חזקה יותר
6. יותר כניסות
7. Multichannel input 7.1 (ולא 5.1 כמו ב-1014).
8. מערכת RC מתקדמת יותר

כל זה בהכלת מצדיק את הכפלת המחיר של Ax5Ai.
ויטלי

אהוד
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 300
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

[interest]
הודעה פרסומית - מרטין
[/interest]

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

תודה עבור האינפורמציה, כמה שאלות כי אני ממש נקרע בין שני המודלים:

1) מדוע לדעתך ההגברה חזקה יותר? נראה שלשניהם מגברים זהים:

http://www.pioneer.co.uk/uk/products/ar ... index.html

http://www.pioneer.co.uk/uk/products/ar ... index.html

האם פיספסתי משהו?

2) במה מערכת ה-RC יותר מתקדמת?

3) מה זה Audio Scaler ואיך בא לידי ביטוי ה- Video Converter שלו?

תודה,

דני

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

תשובה לאהוד

שליחה #10 

ההרמונים החדשים עלובים. הם אולי יותר יפים חיצונית אך איכות ההגברה שלהם פשוטה (מגברי מתח ולא זרם) ונדמה לי שהם נעצרים ב-75W לצד. אם אני טועה, אשמח ללמוד אחרת.

חוץ מזה כל עוד אני מתכוון להשתמש ברסיבר רק כפרה אז לפי מה שאני רואה אין שני לפיוניר.

דני

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

1. על השאלה הראשונה אענה בזהירות, כי לא יכול להיזכר איפה ראיתי את המידע. ההגברה חזקה יותר לא במובן ההספק אלא מבחינת פתרונות הנדסיים ב-Ax5Ai.
2. מערכת RC ב- Ax5Ai יותר מדויקת כי מאפשרת שימוש במחשב.
3. Audio scaler ממיר סאונד ברזולוציה 16bit (מ-CD) ל-24bit, עם רמקולים טובים שומעים את ההבדל.
4. Video converter ממיר composite ו-S-Video ל-Component.
ויטלי

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

מעניין מאוד!

1) פתרונות הנדסיים? האם מישהו יכול להרחיב וספק מידע על עניין זה?

3) נשמע כמו UPSCALER לאודיו.

4) אכן מאוד מעניין! האם הוא גם ממיר לפרוגרסיב?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

danlior כתב:3) נשמע כמו UPSCALER לאודיו.
...
נכון
4) אכן מאוד מעניין! האם הוא גם ממיר לפרוגרסיב?
...
לא
ויטלי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”