Apple TV - Atmos
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78930
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
הכל תומך.
מה שמצאתי הוא שתחת הגדרות אודיו יש להגדיר את Change Format ל- Off ואז אטמוס מתאפשר.
העניין הוא שבמצב זה, אם הסרט באפל טיוי או בנטפליקס הוא 5.1 ולא אטמוס, הפרוססור יקבל PCM ולא דולבי דיגיטל.
על מנת לקבל דולבי דיגיטל, יש לשנות את ההגדרה הראשונה ל- ON... ואז לשנות שוב כאשר יש סרט שהוא אטמוס.
לא ברור הדבר הזה
מה שמצאתי הוא שתחת הגדרות אודיו יש להגדיר את Change Format ל- Off ואז אטמוס מתאפשר.
העניין הוא שבמצב זה, אם הסרט באפל טיוי או בנטפליקס הוא 5.1 ולא אטמוס, הפרוססור יקבל PCM ולא דולבי דיגיטל.
על מנת לקבל דולבי דיגיטל, יש לשנות את ההגדרה הראשונה ל- ON... ואז לשנות שוב כאשר יש סרט שהוא אטמוס.
לא ברור הדבר הזה
- oferlaor
- מנהל

- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אפל אפל, הכל קשה שם ,הכל מסובך שם ,הכל שונה שם, אפל אפל

3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- oferlaor
- מנהל

יכול לתת דוגמא? ממה שבדקתי (עבר די הרבה זמן) עשיתי השוואה בין סטרימר שהוציא bitstream לבין פיענוח LDPCM של אפל (תוכנת infuse) ולא חשתי בהבדל. גילוי נאות, אני עם מערכת 5.1, אינני אודיופיל והבדיקות נעשו עם תכני DTS-HD-MASTER ו-DolbyTrueHD
עשיתי גם בדיקה של Dune עם פיענוח דומה (LDCPM מול bitstream) ושוב - לא הרגשתי בהבדל כלשהו.
עשיתי גם בדיקה של Dune עם פיענוח דומה (LDCPM מול bitstream) ושוב - לא הרגשתי בהבדל כלשהו.
- oferlaor
- מנהל

אגב, הסיבה למה הם לא מאפשרים bitstream היא מטופשת במיוחד. הם רק תומכים במספר מוגבל של פורמטים כי הם מלבישים עליהם את האפקטים ולא רוצים מעבר בין פורמטים שונים תוך כדי האפקטים. האפקט העיקרי הוא צפצופים שונים בממשק (לא יודע מי שם לב, אבל כשגוללים בין אייטמים שונים, הפידבק זז לפי המיקום היחסי של האובייקט שאתה בוחר על גבי הבמה, מטופש למדי) וכמובן - SIRI. סירי צריכה לעבוד מעל האודיו הקיים בסוג של "מיקס" והיא יודעת לעבוד רק באותם פורמטים של דולבי שאותם הם הגדירו ולכן אנחנו מקבלים או דולבי סטריאו, או דולבי 5.1 או אטמוס, כי זה מה שסירי מבינה.
ומה לגבי אנשים *כמוני* שמעולם לא חשבו שסירי רלוונטית ל-AppleTV?
יוק.
ומה לגבי אנשים *כמוני* שמעולם לא חשבו שסירי רלוונטית ל-AppleTV?
יוק.
12/11/2023 14:02oferlaor כתב: יכול לתת דוגמא? ממה שבדקתי (עבר די הרבה זמן) עשיתי השוואה בין סטרימר שהוציא bitstream לבין פיענוח LDPCM של אפל (תוכנת infuse) ולא חשתי בהבדל. גילוי נאות, אני עם מערכת 5.1, אינני אודיופיל והבדיקות נעשו עם תכני DTS-HD-MASTER ו-DolbyTrueHD
עשיתי גם בדיקה של Dune עם פיענוח דומה (LDCPM מול bitstream) ושוב - לא הרגשתי בהבדל כלשהו....
הסרט החדש בנטפליקס - הרוצח. מפתיע שהסרט הזה הוא רק 5.1.
אם מסומן באפל טיוי אטמוס זה מגיע כ- PCM ואז כל הווקאל לא נשמע.
יתכן וזה בגלל שאין לי רמקול סנטר ואז ה- PCM שלהם לא יודע לפענח את זה למצב פאנטום.
- oferlaor
- מנהל

הממ. בדיוק ראיתי את הסרט בסופש ואצלי כמובן שזה עבד.
נשמע לי שזה הגדרה לא תקינה של הרסיבר שלך. במצב שבו מוגדר שאין לך סנטר, בלי קשר למה שהרסיבר מקבל, הוא אמור לפענח את הסנטר באופן זהה בשני הרמקולים הקדמים. נשמע שהרסיבר שלך לא עושה את זה כראוי. יש סבירות גבוהה שהוא מאמין שיש לך סנטר ולכן שאין בפעולה הזו צורך. שווה אולי לפתוח על זה שרשור כי זה נושא מעניין (יש לי מלא שאלות אליך בנושא הזה ואין טעם להשתלט על השרשור הזה).
נשמע לי שזה הגדרה לא תקינה של הרסיבר שלך. במצב שבו מוגדר שאין לך סנטר, בלי קשר למה שהרסיבר מקבל, הוא אמור לפענח את הסנטר באופן זהה בשני הרמקולים הקדמים. נשמע שהרסיבר שלך לא עושה את זה כראוי. יש סבירות גבוהה שהוא מאמין שיש לך סנטר ולכן שאין בפעולה הזו צורך. שווה אולי לפתוח על זה שרשור כי זה נושא מעניין (יש לי מלא שאלות אליך בנושא הזה ואין טעם להשתלט על השרשור הזה).
- oferlaor
- מנהל