פסים לבנים לכל אורך המסך טלוויזיות lg
-
oshridd
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- שם מלא: אושרי י
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם, קניתי טלוויזיה חכמה 65 אינץ' LED UHD LG Smart TV, 4K Ultra HD דגם: 65UQ80006LD
הטלוויזיה בת שלושה חודשים, לאחר חודשיים התחילה לי בעיה של פסים אנכיים לכל אורך המסך, משהו שאני רואה לרוב בצבעים ירוקים/כחולים, ולעיתים גם בצפייה רגילה.
אני אוסיף תמונה להמחשה, יש לי אחריות מורחבת על הטלוויזיה של חי, כשפניתי אליהם והם ראו את התמונה הם אמרו לי ככה, ואני מצטט את כל השיחה עם הנציג.
היי אושרי, לא נראה שקיימת תקלה בטלוויזיה, התופעה שאתה מתאר נקראת "פיזור תאורה" והיא תקינה.
לא מדובר בתקלה אושרי, זו תופעה תקינה במסך, כך הפאנל של המסך בנוי
אין אפשרות לבטל את התופעה הו, זה חלק מהמסך עצמו ויופיע בהתאם למה שאתה צופה בו
אוכל לתאם לך טכנאי שיגיע לבדוק את הנושא, אך חשוב שתבין שמדובר בתופעה תקינה.
זה לא דבר שיחמיר,
מדובר בפיזור תאורה מכיוון שבמסך מדגם זה , התאורה היא תחתונה ולכן אתה רואה פסי אור.
עכשיו אני לא מבין גדול בטלוויזיות, אבל הדבר מפריע לי לראות טלווזיה במיוחד אחרי ששמתי לב לתופעה הזאת, האם זה באמת תקלה והם מתנערים ממני או שזה באמת תופעה של הטלוויזיה וזה מה שיש.
תודה לעוזרים.
הטלוויזיה בת שלושה חודשים, לאחר חודשיים התחילה לי בעיה של פסים אנכיים לכל אורך המסך, משהו שאני רואה לרוב בצבעים ירוקים/כחולים, ולעיתים גם בצפייה רגילה.
אני אוסיף תמונה להמחשה, יש לי אחריות מורחבת על הטלוויזיה של חי, כשפניתי אליהם והם ראו את התמונה הם אמרו לי ככה, ואני מצטט את כל השיחה עם הנציג.
היי אושרי, לא נראה שקיימת תקלה בטלוויזיה, התופעה שאתה מתאר נקראת "פיזור תאורה" והיא תקינה.
לא מדובר בתקלה אושרי, זו תופעה תקינה במסך, כך הפאנל של המסך בנוי
אין אפשרות לבטל את התופעה הו, זה חלק מהמסך עצמו ויופיע בהתאם למה שאתה צופה בו
אוכל לתאם לך טכנאי שיגיע לבדוק את הנושא, אך חשוב שתבין שמדובר בתופעה תקינה.
זה לא דבר שיחמיר,
מדובר בפיזור תאורה מכיוון שבמסך מדגם זה , התאורה היא תחתונה ולכן אתה רואה פסי אור.
עכשיו אני לא מבין גדול בטלוויזיות, אבל הדבר מפריע לי לראות טלווזיה במיוחד אחרי ששמתי לב לתופעה הזאת, האם זה באמת תקלה והם מתנערים ממני או שזה באמת תופעה של הטלוויזיה וזה מה שיש.
תודה לעוזרים.
-
oshridd
- חבר שרק התחיל

איך תופעה טבעית שזה משהו שמפריע לי לצפייה של הטלוויזיה?11/11/2023 19:56ahersko כתב: בגדול הם צודקים זאת תופעה טבעית.
תבקש מהם לראות מכשיר אחר בתצוגה ע"מ להשוות
יתכן והמצב אצלך חמור יותר, קשה להתרשם מהתמונה ואין מדד אחיד שקובע מה טוב או רע... אכן בעיה...
מה אוכל לעשות בגדר האחריות? זה המוצר ואני פשוט אצטרך לחיות עם זה?
במידה ואבקש טכנאי או טלווזיה חדשה אתה חודש שהם לא יסכימו?
אתה בהחלט צודק וזו הבעיה במוצרים שהם פועלים אבל לדעת הבעלים לא בצורה שהתכוונו אליה11/11/2023 21:05oshridd כתב: אם הייתי יודע שיש לlg "תופעות" כאלו כמו שהם אומרים לא הייתי רוכש את הטלוויזיה, אני באמת לא מבין למה יש אחריות אם יש לי בעיה שהם אומרים לי זאת התופעה....
אתה משלם כסף רב על אחריות מורחבת ומגלה שהיא לא מכסה תופעה שלדעת המוכר היא טבעית.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
זו מגבלה טכנולוגיית של הטלוויזיה הזו. יכול להיות שזה יותר קיצוני במקרה שלך. תבקש שיגיע טכנאי, אולי יחליפו לך למסך אחר שבו התופעה פחות בולטת.
צריך להבין שמדובר במסך ברמת כניסה, שגם שהוא לא סובל מהתופעה הזו מציג תמונה בינונית. באמת חבל שהרחבת אחריות ולדעתי אתה יכול וכדאי לך לבטל את הרחבת האחריות ולצמצם נזקים
צריך להבין שמדובר במסך ברמת כניסה, שגם שהוא לא סובל מהתופעה הזו מציג תמונה בינונית. באמת חבל שהרחבת אחריות ולדעתי אתה יכול וכדאי לך לבטל את הרחבת האחריות ולצמצם נזקים
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- קיבל תודות: 585 פעמים
יש את זה לכל היצרנים זאת הטכנולוגיה וזאת המגבלה שלה11/11/2023 21:05oshridd כתב: אם הייתי יודע שיש לlg "תופעות" כאלו כמו שהם אומרים לא הייתי רוכש את הטלוויזיה, אני באמת לא מבין למה יש אחריות אם יש לי בעיה שהם אומרים לי זאת התופעה....
יש לך 14 יום... תחזיר את המוצר
-
oshridd
- חבר שרק התחיל

הבעיה היא שעברו 3 חודשים מאז שרכשתי, הם כבר קיבלו את התשלום שלהם ואני מרגיש שהם שחי היבואן שלהם מתנער ממני11/11/2023 21:56ahersko כתב: יש את זה לכל היצרנים זאת הטכנולוגיה וזאת המגבלה שלה
יש לך 14 יום... תחזיר את המוצר...
-
oshridd
- חבר שרק התחיל

ההרחבת אחריות ל3 שנים במקום שנה עלתה לי עוד 100 ש"ח, הסכום לא יחזור, יותר חשוב לי שהבעיה תסתדר, אוכל לדרוש שיגיע טכנאי לבדוק? הנציג אמר לי שגם אם יגיע טכנאי הוא יגיד לי שזאת התופעה של הטלוויזיה, מה אוכל לעשות במצב כזה מבחינה חוקית?11/11/2023 21:42ChinggisKhan כתב: זו מגבלה טכנולוגיית של הטלוויזיה הזו. יכול להיות שזה יותר קיצוני במקרה שלך. תבקש שיגיע טכנאי, אולי יחליפו לך למסך אחר שבו התופעה פחות בולטת.
צריך להבין שמדובר במסך ברמת כניסה, שגם שהוא לא סובל מהתופעה הזו מציג תמונה בינונית. באמת חבל שהרחבת אחריות ולדעתי אתה יכול וכדאי לך לבטל את הרחבת האחריות ולצמצם נזקים...
-
oshridd
- חבר שרק התחיל

יש משהו לעשות במידה והם מסרבים להכיר במה שיש לי כתקלה? או שפשוט אצטרך לחיות עם זה ולראות טלווזיה לא כל כך בכיף11/11/2023 21:41mrraz111 כתב: אתה בהחלט צודק וזו הבעיה במוצרים שהם פועלים אבל לדעת הבעלים לא בצורה שהתכוונו אליה
אתה משלם כסף רב על אחריות מורחבת ומגלה שהיא לא מכסה תופעה שלדעת המוכר היא טבעית....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בעיות כאלה קיימות במרבית מסכי ה-LCD\LED. בזולים זה יכול להיות בולט יותר, אבל באופן כללי זה קיים כמעט בכל טלוויזיה ברמה כזו או אחרת.
גם אם תצליח לשכנע אותם להחליף לך מסך, אתה יכול ליפול על אחד פחות טוב, לכן זה גם משהו שצריך לחשוב עליו.
גם אם תצליח לשכנע אותם להחליף לך מסך, אתה יכול ליפול על אחד פחות טוב, לכן זה גם משהו שצריך לחשוב עליו.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אוקיי, 100 שקל זה לא נורא. חששתי שהרחבת ל-6 שנים בעלות גבוהה בהרבה12/11/2023 1:02oshridd כתב: ההרחבת אחריות ל3 שנים במקום שנה עלתה לי עוד 100 ש"ח, הסכום לא יחזור, יותר חשוב לי שהבעיה תסתדר, אוכל לדרוש שיגיע טכנאי לבדוק? הנציג אמר לי שגם אם יגיע טכנאי הוא יגיד לי שזאת התופעה של הטלוויזיה, מה אוכל לעשות במצב כזה מבחינה חוקית?...
כרגע אין לך מה להפסיד, תדרוש שיגיע טכנאי. אם יחליפו לך מסך וגם בו התופעה תחזור על עצמה וזה מפריע לך לראות טלוויזיה תשקול למכור את הטלוויזיה ולהתייעץ על מסך שבו הטכנולוגיה שונה
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- קיבל תודות: 585 פעמים
זאת בדיוק הסיבה שאמרתי לו לחפש מסך זהה ולהשוות12/11/2023 2:35TheCoolest כתב: בעיות כאלה קיימות במרבית מסכי ה-LCD\LED. בזולים זה יכול להיות בולט יותר, אבל באופן כללי זה קיים כמעט בכל טלוויזיה ברמה כזו או אחרת.
גם אם תצליח לשכנע אותם להחליף לך מסך, אתה יכול ליפול על אחד פחות טוב, לכן זה גם משהו שצריך לחשוב עליו....
אם זאת איכות היצור של הפנל גם במסך חדש התופעה תהיה זהה! ואף אחד לא יחליף לו מסך
אני לא באמת יודע עד כמה התופעה חמורה, אבל יש אנשים שרגישים יותר או פחות לתופעה
אם הרגישות האישית היא גבוהה, זאת בעיה! מצד אחד לא יחליפו לו מסך מצד שני זה מציק לו בעין... בעיה
בכל מקרה צריך להתחיל בתאום של ביקור טכנאי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מנסיוני, ברגע ששמים לב לתופעה הזו פעם אחת, זה מספיק כדי להרוס את חווית הצפיה במסך. אם התופעה היא ברמה כזו ששמים אליה לב קלות אז זה בהחלט יכול להפריע.
מסכי IPS זולים יותר "רגישים" לזה בגלל שיחס הניגודיות שלהם נמוך ושחור נראה כמו אפור, ואפשר לראות בקלות יתרה את פסי התאורה גם בסצינות כהות, במיוחד אם מנסים לצפות בחדר חשוך. טלוויזיות כאלה עדיף לראות עם אור דלוק.
מסכי IPS זולים יותר "רגישים" לזה בגלל שיחס הניגודיות שלהם נמוך ושחור נראה כמו אפור, ואפשר לראות בקלות יתרה את פסי התאורה גם בסצינות כהות, במיוחד אם מנסים לצפות בחדר חשוך. טלוויזיות כאלה עדיף לראות עם אור דלוק.
-
oshridd
- חבר שרק התחיל

אז מה האפשרויות שלי? אני לא מבין גדול במסכים אבל המסך עלה לי 2700 ש"ח ממחסני חשמל, מסך 65 אינץ, בדקתי על הטלוויזיה לפני וראיתי הרבה המלצות על lg12/11/2023 2:35TheCoolest כתב: בעיות כאלה קיימות במרבית מסכי ה-LCD\LED. בזולים זה יכול להיות בולט יותר, אבל באופן כללי זה קיים כמעט בכל טלוויזיה ברמה כזו או אחרת.
גם אם תצליח לשכנע אותם להחליף לך מסך, אתה יכול ליפול על אחד פחות טוב, לכן זה גם משהו שצריך לחשוב עליו....
-
oshridd
- חבר שרק התחיל

אני יכול לדרוש שיגיע טכנאי בגדר האחריות שלי גם אם חברת חי אומרת לי שזאת תופעה תקינה? ראיתי טלווזיה בדגם כמו שלי רק 75 אינץ ולא היו בה את הפסים האלו, טלווזיה שאצל הבן אדם כבר שנה, אני מעריך שהטכנאי יגיע ולא יראה מבחינתו משהו חריג.12/11/2023 6:17ChinggisKhan כתב: אוקיי, 100 שקל זה לא נורא. חששתי שהרחבת ל-6 שנים בעלות גבוהה בהרבה
כרגע אין לך מה להפסיד, תדרוש שיגיע טכנאי. אם יחליפו לך מסך וגם בו התופעה תחזור על עצמה וזה מפריע לך לראות טלוויזיה תשקול למכור את הטלוויזיה ולהתייעץ על מסך שבו הטכנולוגיה שונה...
-
oshridd
- חבר שרק התחיל

הרגישות האישית שלי היא גבוהה מאוד, אני שם לב להכל, ומאז ששמתי לב לפסים האלה אני פשוט מחפש אותם כל הזמן ומוצא זה משגע אותי, ראיתי טלווזיה מאותו הדגם רק 75 אינץ ולא ראיתי את הפסים שם, חברת חי מבחינתם אומרים שזאת תופעה תקינה, איך תופעה תקינה? אני לא מבין גדול בטלוויזיה אבל יודע שיש משהו שמפריע לראות הוא לא תקין.12/11/2023 9:38ahersko כתב: זאת בדיוק הסיבה שאמרתי לו לחפש מסך זהה ולהשוות
אם זאת איכות היצור של הפנל גם במסך חדש התופעה תהיה זהה! ואף אחד לא יחליף לו מסך
אני לא באמת יודע עד כמה התופעה חמורה, אבל יש אנשים שרגישים יותר או פחות לתופעה
אם הרגישות האישית היא גבוהה, זאת בעיה! מצד אחד לא יחליפו לו מסך מצד שני זה מציק לו בעין... בעיה
בכל מקרה צריך להתחיל בתאום של ביקור טכנאי...
-
oshridd
- חבר שרק התחיל

מה אתה ממליץ לי לעשות? יעזור אם יגיע טכנאי? יש משהו ברמתי שאוכל לעשות כדי למזער את הפסים? את הפסים לרוב אני רואה בצבעים בהירים יותר או כהים ממש, נגיד במשחק כדורגל כשהדשא ירוק פשוט שמים לב לזה לכל אורך המשחק, זה מבאס ונראה כמו תקלה למרות שהתשובה שקיבלתי מ חי ששם האחריות היא שזה תופעה טבעית, מה ניתן לעשות? אשמח לעזרה12/11/2023 14:40TheCoolest כתב: מנסיוני, ברגע ששמים לב לתופעה הזו פעם אחת, זה מספיק כדי להרוס את חווית הצפיה במסך. אם התופעה היא ברמה כזו ששמים אליה לב קלות אז זה בהחלט יכול להפריע.
מסכי IPS זולים יותר "רגישים" לזה בגלל שיחס הניגודיות שלהם נמוך ושחור נראה כמו אפור, ואפשר לראות בקלות יתרה את פסי התאורה גם בסצינות כהות, במיוחד אם מנסים לצפות בחדר חשוך. טלוויזיות כאלה עדיף לראות עם אור דלוק....
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

כבר כתבתי לך: תבקש טכנאי ותנסה ללחוץ על החלפת מסך. במידה ולא יחליפו או שיחליפו ושוב התופעה תהיה חזקה תנסה למכור אותה יד 2 ותקנה טלוויזיה יותר איכותית