עזרה בתכנון רשת ביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 276
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
עומדים לפני מעבר דירה ושיפוץ, מעוניין לתכנן את כל הבית ברשת קווית וכאן זקוק לעזרתכם
נתחיל במקרא:
ריבוע צהוב - כניסה לבית וארון תקשורת
ריבוע כחול - פינת משפחה
ריבוע ירוק - סלון
ריבוע סגול - מרפסת

בכניסה לבית ארון תקשורת קטן, יורחב לגדול יותר, יש תשתית לחדרים (לא יודע אם חסומה או לא) בכל מקרה הכל ישתנה בשיפוץ לפי הצרכים שלי.
בפינת משפחה תהיה טלויזיה, מזנון שיאכלס את כל המדיה (PS5, מגבר, נינטנדו, מחשב נוק, מערכת קולנוע וכו...)
בסלון - טלויזיה גדולה
במרפסת - מקרן, רמקולים שמחוברים למגבר בפינת משפחה ושתי מצלמות POE

התכנון בגדול הוא בכל חדר שינה 3 נקודות רשת מאחורי טלויזיה (2 לרשת ואחת HD OVER CAT6Aׂ שתחובר למגבר בפינת משפחה שהילדים יוכלו לשחק בפליסטיישן מהמיטה בחדר בהמשך), נקודת רשת בפינת לימודים,3 נקודות חשמל מאחורי טלויזיה ושלוש נקודות חשמל בפינת לימודים.
בסלון - שלוש נקודות רשת מאחורי הטלויזיה, שלוש נקודות חשמל מאחורי הטלויזיה, כבל HD מאחורי הטלויזיה שמושחל ישירות למגבר בפינת משפחה
במרפסת- כבל HD, ו2 כבלי רמקולים,שלוש כבלי רשת בפרגולה, לטובת מקרן, רמקולים ומצלמות.
התכנון הוא תעלה ברצפה מפינת המשפחה לארון תקשרות, תעלה נוספת מפינת המשפחה שתסתים מאחורי הטלויזיה בסלון ותעלה שלישית לפרגולה, כל התעלות יעברו ברצפה עם צינור cobra 50.
כל הנקודות רשת בחדרים יושחלו לארון תקשורת למעט הנקודה המיועדת לHD OVER CAT6 מכל חדר שהיא תמשיך מהארון תקשורת לפינת משפחה.
בסלון נקודות הרשת יושחלו לארון תקשורת,כבל הHD יושחל לפינת משפחה ויחובר למגבר
במרפסת כל הכבלים יושחלו ישירות לפינת משפחה.
בפינת משפחה אני מתכנן מאחורי המזנון רכזת חשמל של 10 שקעים חשמל ו4 נקודות רשת (המיועדות לHD OVER CAT6ׂׂ) .
התכנון כרגע הוא שנקודת הסיב תהיה בארון תקשורת ביחד עם מודם ראוטר וסוויץ של 16מקומות poe לחיבור כל הנקודות הדורשת רשת מהחדרים ומהסלון , ומהראוטר בארון תקשורת למשוך נקודה לסוויץ נוסף של 16מקומות poe שימוקם בפינת משפחה ואליו יחוברו כל המוצרים בפינת משפחה ובמרפסת הדורשים אינטרנט.
מספר שאלות:
1. האם התכנון סביר?
2.האם הסוויץ דורש חיבור חשמל?
3. מה הייתם משנים?מפשטים?
4. טיפים נוספים? נקודות לתשומת לב?
פריסה מסומנת 2.jpg

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1111 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #2 

1. מה זה HD OVER CAT6Aׂ?
2. מה התכנון לגבי Wifi בדירה? Mesh?
3. למה 3 נקודות חשמל מאחורי הטלוויזיה+ קוברה?
4. לא יהיה פשוט למשוך כמות כזו של בצינורות, זה יצריך אקסטרה עבודה כמו סיתותים וכו, זה ייקר את העבודה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

הייתי תולה בפינת המשפחה (ריבוע כחול) ארון תקשורת 6U מקצועי (או אפילו 10U אם תרצה גם שרת או אל פסק בעתיד) עם עומק של 45-50 ס"מ ומביא לשם את כל התעלות כולל הסיב האופטי שיגיע מהספק.

לחילופין,
מה שניתן להעביר לרשת אלחוטית, הייתי מעביר. הייתי ממקם AP טוב במרכז הבית עם תקן WIFI6 ומעלה ושלום על ישראל.

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

07/11/2023 21:50  
vivi כתב:
1. מה זה HD OVER CAT6Aׂ?
2. מה התכנון לגבי Wifi בדירה? Mesh?
3. למה 3 נקודות חשמל מאחורי הטלוויזיה+ קוברה?
4. לא יהיה פשוט למשוך כמות כזו של בצינורות, זה יצריך אקסטרה עבודה כמו סיתותים וכו, זה ייקר את העבודה
...
1. אפשרות להריץ hd על כבל רשת
2.כרגע אין עדיין תכנון לWiFi, ככל הנראה mesh שיחובר לאחת מנקודות הרשת (עדיין לא הוחלט היכן)
3. שלוש נקודות חשמל בשביל טלויזיה ממיר וסטרימר/נוק וקוברה בשביל להעביר כבל hd מפינת המשפחה על מנת להשתמש בכל מה שארצה מהפינת משפחה גם בסלון )ps5 וכו…(
4. מה הכוונה בכמות כזו?צינור קוברה של 50 מ״מ לא יספיק לארבעה כבלי רשת?או שלושה בתוספת כבל hd?

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

07/11/2023 21:54  
silverbullet כתב:
הייתי תולה בפינת המשפחה (ריבוע כחול) ארון תקשורת 6U מקצועי (או אפילו 10U אם תרצה גם שרת או אל פסק בעתיד) עם עומק של 45-50 ס"מ ומביא לשם את כל התעלות כולל הסיב האופטי שיגיע מהספק.

לחילופין,
מה שניתן להעביר לרשת אלחוטית, הייתי מעביר. הייתי ממקם AP טוב במרכז הבית עם תקן WIFI6 ומעלה ושלום על ישראל.
...
הארון תקשורת כבר ממוקם בכניסה לבית, מכל חדר יש כבר תעלה אליו, לא מנוצלת על ידי הדיירים הנוכחים, לא יודע מה פתוח ומה חסום, לדעתך יותר זול ויעיל יהיה פשוט להזיז את הארון תקשורת לנקודה חדשה לחלוטין בבית?

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

לפי מה שכתבת אתה פותח ריצוף ובכל מקרה מחבר את פינת המשפחה אל הארון תקשורת הדירתי.

הייתי מביא השחלות לאותו ארון תקשורת דירתי ומשם מממשיך לצינור החדש (בהנחה שהצנרת אצלך לא סתומה). לא יודע לגבי עלויות יקר או זול, מרגיש לי שזה קצת יותר נכון ומקצועי לרכז הכל בארון תקשורת תעשייתי ומשם לספק תקשורת להתקני הרשת (אני מגיע מהתחום ולכן הצד הכלכלי פחות נכנס לשיקול אצלי).

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

08/11/2023 6:56  
silverbullet כתב:
לפי מה שכתבת אתה פותח ריצוף ובכל מקרה מחבר את פינת המשפחה אל הארון תקשורת הדירתי.

הייתי מביא השחלות לאותו ארון תקשורת דירתי ומשם מממשיך לצינור החדש (בהנחה שהצנרת אצלך לא סתומה). לא יודע לגבי עלויות יקר או זול, מרגיש לי שזה קצת יותר נכון ומקצועי לרכז הכל בארון תקשורת תעשייתי ומשם לספק תקשורת להתקני הרשת (אני מגיע מהתחום ולכן הצד הכלכלי פחות נכנס לשיקול אצלי).
...
זה נכון אני אמנם פותח ריצוף , אך בפינת משפחה ישנה בעיה של מקום, כל המדיה הביתית תהיה שם בסוג של מזנון/פריט נגרות, ולכן לא יהיה לי מקום לארון תקשורת תעשייתי, זו הסיבה שאני מחפש את עצתכם ואת הפתרון הנכון.

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אשמח גם לשמוע היכן לדעתכם כדאי להציב MESH, כמו כן למה לדאוג בנקודות של mesh?חיבור חשמל וחיבור קשת?רק חיבור רשת?
תודה מראש לכולם

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

08/11/2023 8:04  
shlomiaz07 כתב:
זה נכון אני אמנם פותח ריצוף , אך בפינת משפחה ישנה בעיה של מקום, כל המדיה הביתית תהיה שם בסוג של מזנון/פריט נגרות, ולכן לא יהיה לי מקום לארון תקשורת תעשייתי, זו הסיבה שאני מחפש את עצתכם ואת הפתרון הנכון.
...
אין לך מקום לתלות ארון שם?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46451
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #10 

@silverbullet
למה ארון תקשורת? רובנו מסתדרים יופי בלי ארון כזה שאין לו אף פעם מקום בבית. אין גם לפותח הדיון דרישות או ציוד חריג שדורש ארון כזה.

@shlomiaz07
מבצעים פיזור נורמלי של יחידות ה- MESH בבית, כמו יחידה בסלון, ממ"ד ורק אם לא יהיה כיסוי מספק, מוסיפים עוד נקודה במיקום הבעייתי. עבור נקודת MESH צריך רק נקודת רשת וחשמל.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #11 

1.לפי מה שאני מבין הקונסולת משחקים תהיה בפינת משפחה ואתה רוצה שיוכלו לשחק איתה מהחדר?
אם כן אז מה תעשה לגבי הקליטה של השלטים לה? מניסיוני זה מקרטע... (או שרק אצלי זה קירטע למרות שזה דיי צמוד כמו אצלך אושאני לא מכיר פיתרון להגדלת טווח השלטים)
2.אתה הולך לפצל את ה HDMI שיוצא מהקונסולה ולחבר למפצל HDBT לחדרים?
3.לגבי המגבר בפינת משפחה, הוא רק לפינת משפחה ומרפסת?

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re:

שליחה #12 

08/11/2023 9:04  
ziv_r כתב:
@silverbullet
למה ארון תקשורת? רובנו מסתדרים יופי בלי ארון כזה שאין לו אף פעם מקום בבית. אין גם לפותח הדיון דרישות או ציוד חריג שדורש ארון כזה.

@shlomiaz07
מבצעים פיזור נורמלי של יחידות ה- MESH בבית, כמו יחידה בסלון, ממ"ד ורק אם לא יהיה כיסוי מספק, מוסיפים עוד נקודה במיקום הבעייתי. עבור נקודת MESH צריך רק נקודת רשת וחשמל.
...
אני הצעתי הצעה, הוא כמובן יכול לעשות מה שהוא חושב לנכון. אם הצעתי נראית לו לגיטימית ואפשרית, אני חושב שהוא יפעל נכון.

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

08/11/2023 9:42  
mescaline כתב:
1.לפי מה שאני מבין הקונסולת משחקים תהיה בפינת משפחה ואתה רוצה שיוכלו לשחק איתה מהחדר?
אם כן אז מה תעשה לגבי הקליטה של השלטים לה? מניסיוני זה מקרטע... (או שרק אצלי זה קירטע למרות שזה דיי צמוד כמו אצלך אושאני לא מכיר פיתרון להגדלת טווח השלטים)
2.אתה הולך לפצל את ה HDMI שיוצא מהקונסולה ולחבר למפצל HDBT לחדרים?
3.לגבי המגבר בפינת משפחה, הוא רק לפינת משפחה ומרפסת?
...

1. בדיוק, בדקתי טווחים וקירות ועבד די חלק
2. נכון, וגם לסלון בשביל זה הhd על כבל רשת
3.לא, אעביר גם כבל hd ישירות לסלון על מנת שאוכל להשתמש גם בטלויזיה בסלון למשחק במידת הצורך

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”