קירור רסיבר - עזרה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
שני מאווררים גדולים שקטים של מארז מחשב שיונקים את האוויר החוצה.
את מה שיש לך מעל הרסיבר פשוט תזיז. לא רעיון טוב למקם כפי שמיקמת.
את מה שיש לך מעל הרסיבר פשוט תזיז. לא רעיון טוב למקם כפי שמיקמת.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
דבר ראשון, חום עולה למעלה והמכשירים מעל הרסיבר, כנראה שהם מטוגנים היטב...
הייתי שוקל להוציא אותם מהנישה הזו ולהפריד בינם לרסיבר.
הרסיבר יודע לעבוד בחום, אני לא בטוח לגבי המכשירים האחרים ולכן אם אי אפשר להפריד בינהם, אולי שווה לעשות "הגבהה" לרסיבר שלא יהיה ישר על הרצפה אלא מוגבה, ואז הממיר יכול לשבת מתחתיו.
הייתי שוקל להוציא אותם מהנישה הזו ולהפריד בינם לרסיבר.
הרסיבר יודע לעבוד בחום, אני לא בטוח לגבי המכשירים האחרים ולכן אם אי אפשר להפריד בינהם, אולי שווה לעשות "הגבהה" לרסיבר שלא יהיה ישר על הרצפה אלא מוגבה, ואז הממיר יכול לשבת מתחתיו.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 356 פעמים
ב 99% מההתקנות, אין שום צורך בקירור של הרסיבר. הוא מתוכנן לעבוד בטמפ הזו בלי בעיה. מאוררים סתם גורמים לרעש. מומלץ רק לא לכסות את פתחי האוורור למעלה ולהשאיר מרחק של 3 ס"מ מהצדדים ומאחור. אם חם לך אישית בחדר, תפעיל מאוורר על עצמך או תדליק מזגן. חבל על הכסף ברכישת פתונות לבעיות שלא קיימות
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
מה שאנחנו עשינו, בעזרת מעצבת פנים שעשתה לנו המון דברים אחרים כשעשינו שיפוץ גדול בבית, היה לתכנן למזנון דלתות שהן משרביות, כלומר יש בהן הרבה מאוד חורים, כמובן מעוצבים יפה ב-CNN לפי קובץ שהיא תכננה. אפשר מן הסתם לעשות משרביות פשוטות יותר ולבקש מנגר לעשות למשל רשת של חורים רבועים - רק שזה אולי יהיה פחות אסתטי.
מה שמקבלים ממשרבייה הוא גם אוורור מצוין לציוד שבתוך המזנון, גם ניתן לראות דרכן אילו מכשירים דולקים, וגם ניתן להפעיל את המכשירים ע"י שלט IR מבלי צורך להתקין עיניות.
מה שמקבלים ממשרבייה הוא גם אוורור מצוין לציוד שבתוך המזנון, גם ניתן לראות דרכן אילו מכשירים דולקים, וגם ניתן להפעיל את המכשירים ע"י שלט IR מבלי צורך להתקין עיניות.
אין לי אפשרות להוציא את הממיר מהתא מבחינה אסתטית.
חשבתי לנסות לקרר את את כל העסק שם כי לעיתים הרסיבר מאבד אות ומתחרפן.. (רק הוצאה והחזרה של ה-HDMI מאחור פותרת את הבעיה)
ניסיתי להחליף כבר 3 כבלים חדשים "מורשים" אך לשווא.. הבעיה היא לא בכבלים.
החום גורם למכשירים לזייף..
לכן חשבתי על הקירור של הלפטופ בקישור מעלה , השאלה אם יעשה את העבודה במידה ואניח אותו על הרסיבר?
חשבתי לנסות לקרר את את כל העסק שם כי לעיתים הרסיבר מאבד אות ומתחרפן.. (רק הוצאה והחזרה של ה-HDMI מאחור פותרת את הבעיה)
לכן חשבתי על הקירור של הלפטופ בקישור מעלה , השאלה אם יעשה את העבודה במידה ואניח אותו על הרסיבר?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2186
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
קירור של מחשב נייד לא רלוונטי. הוא מבוסס על דחיפת אוויר אל תוך הלפטופ, כאשר מעצם זה שהמחשב באוויר הפתוח, החום יתפזר. במקרה שלך יש ארון סגור. הפתרון הוא מאווררים שידחפו את האוויר החם למעלה והחוצה - בחלק העליון של הארונית. המאווררים של AC Infinity מעולים ושקטים. שים לב שאתה צריך גם כניסת אוויר (כחריצים) בחלק התחתון של הארונית. הכל יכול להיות בחלק האחורי.
בכל מקרה, הייתי מוסיף מדף, כדי שהממיר יישב מתחת לרסיבר ולא יחסום את האיוורור שלו.
בכל מקרה, הייתי מוסיף מדף, כדי שהממיר יישב מתחת לרסיבר ולא יחסום את האיוורור שלו.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אין קסמים.07/11/2023 19:37kfirg14 כתב: אין לי אפשרות להוציא את הממיר מהתא מבחינה אסתטית.
לכן חשבתי על הקירור של הלפטופ בקישור מעלה , השאלה אם יעשה את העבודה במידה ואניח אותו על הרסיבר?...
בתא סגור לא משנה כמה מאווררים תשים.
אם אין לאוויר החם לאן לצאת, ולאוויר בטמפרטורת החדר מאיפה להיכנס, האוויר בתא יתחמם כל עוד יש מכשירים שמייצרים חום.
אתה שם מאוורר, ומערבב אוויר חם, שאין לו לאן ללכת.
שמים מאוורר כדי לכוון ולהגביר זרימת אוויר לכיוון יציאת אוויר מהתא.
לא סתם יש הוראות איך למקם רסיבר.
אסור לשים שום דבר על רסיבר, אם זה לא יחידת קירור.
https://support.denon.com/app/answers/d ... mmendation
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
צריך לפרק את גב הארונית או לפתוח פתח גדול ככל שניתן.
לא הבנתי אף פעם מדוע אנשים משאירים את גב הארונית.
בארוניות יעודיות לאודיו, אין אף פעם גב סגור. בדרך כלל הם פתוחות גם בדפנות.
לא הבנתי אף פעם מדוע אנשים משאירים את גב הארונית.
בארוניות יעודיות לאודיו, אין אף פעם גב סגור. בדרך כלל הם פתוחות גם בדפנות.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3734
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 863 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אני משתמש במאוורר של מחשב נייד שזה נותן אחלה תוצאה שומר את הרסיבר קר.
המאוורר מחובר ישירות לחשמל עם שקע עם מפסק.
יש לציין שגב המזנון מאחורי הרסיבר פתוח לגמרי.
מקדימה סגור עם דלת.
יש עינית IR.
מצ"ב תמונות
המאוורר מחובר ישירות לחשמל עם שקע עם מפסק.
יש לציין שגב המזנון מאחורי הרסיבר פתוח לגמרי.
מקדימה סגור עם דלת.
יש עינית IR.
מצ"ב תמונות
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3734
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 863 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
צודק. ועדיין...עובדה שהרסיבר נשאר קר!!!08/11/2023 16:11dr0r כתב: מהתמונה נראה שיש לך שם חורים להשחלה, לא לאוורור. זה ממש לא מספיק בשביל תחלופת אוויר....
אל תשכח שמאחור הכל פתוח. במידה והיה אטום זה כבר סיפור אחר.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אורך החיים של מכשיר חשמלי נגזרים באופן ישיר מטמפרטורת העבודה שלו
כמה שיותר קר... עדיף!
לפעמים 5 מעלות יכולות לקצר בחצי את חיי המוצר, אז כל מעלה חשובה
לא למקם אף מכשיר חשמלי מעל המגבר! ממליץ על מאווררים מפני חום (זרימת האוויר החוצה ולא פנימה) בכמות 1 או 2 של 120 מ"מ שקטים שיעשו עבודה טובה, תן להם לעבוד כל הזמן, כי גם שהמגבר כבוי מעגלי ה HDMI פועלים והוא מתחמם
אם נדרש אפשר להוסיף עוד קדח או 2 מאחורי הארונית לפינוי חום
הפתרונות היקרים הם טובים, אבל אפשר להגיע לתוצאות טובות גם עם מאוורר פשוט. חשוב למקם אותו מעל הנקודה הכי חמה!!!
כמה שיותר קר... עדיף!
לפעמים 5 מעלות יכולות לקצר בחצי את חיי המוצר, אז כל מעלה חשובה
לא למקם אף מכשיר חשמלי מעל המגבר! ממליץ על מאווררים מפני חום (זרימת האוויר החוצה ולא פנימה) בכמות 1 או 2 של 120 מ"מ שקטים שיעשו עבודה טובה, תן להם לעבוד כל הזמן, כי גם שהמגבר כבוי מעגלי ה HDMI פועלים והוא מתחמם
אם נדרש אפשר להוסיף עוד קדח או 2 מאחורי הארונית לפינוי חום
הפתרונות היקרים הם טובים, אבל אפשר להגיע לתוצאות טובות גם עם מאוורר פשוט. חשוב למקם אותו מעל הנקודה הכי חמה!!!