מחשב נייח שלפעמים עולה, לפעמים לא
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
ברשותי מחשב מדיה סנטר, ששודרג כמעט במלואו באוגוסט 2021 אצל אייבורי.
כל הרכיבים עדיין תחת אחריות.
לפני כשלושה שבועות, לא נכנס תמונה לאחר ההפעלה, גם לאחר שניסיתי שני צגים אחרים.
לקחתי את המחשב לסניף של אייבורי בחוצות המפרץ חיפה.
כעבור כיומיים התקשר אליי הטכנאי מהמעבדה, וטען שאצלו המחשב עולה ועובד כשורה.
אמרתי לו שכבר קודם הייתה אצלי בעיה שהמחשב לא תמיד עלה.
לכן שאלתי אם כדאי אולי להחליף ספק כוח, דיסק קשיח, או כרטיס גרפי.
כי אני לא מתכוון לסחוב אליהם את המחשב כל שני וחמישי.
הטכנאי ענה שאם הייתה בעיה בספק הכוח, המחשב לא היה פועל בכלל.
ואם הייתה בעיה בדיסק, הייתה מופיעה הודעת שגיאה כלשהי.
לגבי הכרטיס הגרפי, הוא אמר שאינו יכול להחליף אותו, כל עוד שאצלו זה עובד תקין.
בסיום השיחה הוא הבטיח שימשיך עם הבדיקות שלו, ואז נראה.
חלפו שלושה ימים, קיבלתי לטלפון הודעה שהמחשב כבר חזר לסניף בחיפה.
בקריאת השירות נרשם:
==================
בוצע ניקוי אבק/ מגעים
בוצע בדיקה מקיפה, הרצת תוכנות מאמץ
דיסק קשיח נבדק נמצא תקין/עבר בדיקת יצרן
זיכרון תקין לאחר בדיקה
עודכן ביוס ללוח האם לגרסה האחרונה.
=================================
מאז שקיבלתי את המחשב חזרה הביתה , בד"כ נדרש פעמיים להפעיל אותו, עד שווינדוס עולה.
בפעם הראשונה, נשמע צפצוף ארוך ואחר כך אין שום תמונה.
לאחר סגירה והפעלה נוספת, נשמע צפצוף קצר, ואז ווינדוס עולה תקין.
השאלה מה לעשות, כי זה בעצם המצב הבעייתי ביותר, כאשר מחשב לפעמים פועל ולפעמים לא.
אינני יכול להתעקש ולדרוש מאייבורי להחליף את כרטיס המסך, כל עוד שהטכנאי טוען שאצלו זה כן עובד, ועובר את כל בחינות המאמץ.
אשמח לכל עזרה/יעוץ.
תודה רבה.
להלן פירוט חומרה:
ברשותי מחשב מדיה סנטר, ששודרג כמעט במלואו באוגוסט 2021 אצל אייבורי.
כל הרכיבים עדיין תחת אחריות.
לפני כשלושה שבועות, לא נכנס תמונה לאחר ההפעלה, גם לאחר שניסיתי שני צגים אחרים.
לקחתי את המחשב לסניף של אייבורי בחוצות המפרץ חיפה.
כעבור כיומיים התקשר אליי הטכנאי מהמעבדה, וטען שאצלו המחשב עולה ועובד כשורה.
אמרתי לו שכבר קודם הייתה אצלי בעיה שהמחשב לא תמיד עלה.
לכן שאלתי אם כדאי אולי להחליף ספק כוח, דיסק קשיח, או כרטיס גרפי.
כי אני לא מתכוון לסחוב אליהם את המחשב כל שני וחמישי.
הטכנאי ענה שאם הייתה בעיה בספק הכוח, המחשב לא היה פועל בכלל.
ואם הייתה בעיה בדיסק, הייתה מופיעה הודעת שגיאה כלשהי.
לגבי הכרטיס הגרפי, הוא אמר שאינו יכול להחליף אותו, כל עוד שאצלו זה עובד תקין.
בסיום השיחה הוא הבטיח שימשיך עם הבדיקות שלו, ואז נראה.
חלפו שלושה ימים, קיבלתי לטלפון הודעה שהמחשב כבר חזר לסניף בחיפה.
בקריאת השירות נרשם:
==================
בוצע ניקוי אבק/ מגעים
בוצע בדיקה מקיפה, הרצת תוכנות מאמץ
דיסק קשיח נבדק נמצא תקין/עבר בדיקת יצרן
זיכרון תקין לאחר בדיקה
עודכן ביוס ללוח האם לגרסה האחרונה.
=================================
מאז שקיבלתי את המחשב חזרה הביתה , בד"כ נדרש פעמיים להפעיל אותו, עד שווינדוס עולה.
בפעם הראשונה, נשמע צפצוף ארוך ואחר כך אין שום תמונה.
לאחר סגירה והפעלה נוספת, נשמע צפצוף קצר, ואז ווינדוס עולה תקין.
השאלה מה לעשות, כי זה בעצם המצב הבעייתי ביותר, כאשר מחשב לפעמים פועל ולפעמים לא.
אינני יכול להתעקש ולדרוש מאייבורי להחליף את כרטיס המסך, כל עוד שהטכנאי טוען שאצלו זה כן עובד, ועובר את כל בחינות המאמץ.
אשמח לכל עזרה/יעוץ.
תודה רבה.
להלן פירוט חומרה:
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4774
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 762 פעמים
נתחיל מזה שמניסיוני הדל אייבורי הם די פח כמו גם הידי והרצינות של המעבדות שלהם. הייתי מחפש מעבדה יותר מקצועית.
התמונה נפתחת לי באופן ממש מטושטש וקשה לי לקרוא את הדגם של לוח האם שלך. צפצוף ארוך לרוב מעיד בעית חומרה וצריך לראות האם נדלקו נורות ואיזה. זה יכול לצמצם את טווח האפשרויות.
אני לא אתחיל לתת עצות (פלאש לביוס, סטיק ראם אחד וכו') כי ברור לי שזה לא מה שאתה צריך ולכן הייתי שואל על מעבדה אמינה באזור המגורים שלך
התמונה נפתחת לי באופן ממש מטושטש וקשה לי לקרוא את הדגם של לוח האם שלך. צפצוף ארוך לרוב מעיד בעית חומרה וצריך לראות האם נדלקו נורות ואיזה. זה יכול לצמצם את טווח האפשרויות.
אני לא אתחיל לתת עצות (פלאש לביוס, סטיק ראם אחד וכו') כי ברור לי שזה לא מה שאתה צריך ולכן הייתי שואל על מעבדה אמינה באזור המגורים שלך
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
Gigabyte Technology Co. Ltd B560M AORUS ELITE03/11/2023 5:11ChinggisKhan כתב: התמונה נפתחת לי באופן ממש מטושטש וקשה לי לקרוא את הדגם של לוח האם שלך....
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B5 ... -rev-1x#kf
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אני גם חשבתי RAM והיחתי צנסה סטיק בודד בסלוט אחר. יש גם בעמוד 22 של החוברת הפעלה את המקרא של ה-led על לוח האם שיכול לעזור לבודד את הבעיה.
יחד עם זאת, אני מאמין שהחבר @bariko יעדיף לקבל המלצה על מעבדת מחשבים אמינה באזור מגוריו
יחד עם זאת, אני מאמין שהחבר @bariko יעדיף לקבל המלצה על מעבדת מחשבים אמינה באזור מגוריו
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על התגובות.
למעשה כרגע אני "שבוי" של אייבורי, היות וכל הרכיבים נרכשו אצלם, גם המחשב נבדק במעבדה שלהם.
יחד עם זאת, אשמח לשמוע על מעבדת מחשבים אמינה באזור חיפה, שחבר'ה פה יכולים להמליץ, בעקבות ניסיון אישי חיובי.
כי אני לא מכיר כאלה.
במקביל אשמח גם לדעת על טכנאי מחשבים מיקצועי ואמין, שמגיע לבית הלקוח.
היה אחד כזה שתחזק לי את המחשבים במשך שנים.
לצערי הוא עבר להתגורר בחו"ל.
כאמור הטכנאי של אייבורי טען שהמחשב עבד אצלו שעות רבות בלי בעיה.
הוא כנראה לא הבין שגם אצלי אחרי שכבר ווינדוס עולה, המחשב יכול לעבוד רצוף אפילו שבוע.
הבעיה היא תמיד בהפעלה הראשונית.
כפי שציינתי, כמעט כל הרכיבים עדיין תחת אחריות.
השאלה איך אני יכול לשכנע את הטכנאי של אייבורי להחליף את כרטיס המסך, כאשר הוא טוען שאצלו זה עובד תקין.
האם מישהו כאן נתקל במקרה דומה/זהה (לאו דווקא מול אייבורי), ויכול לייעץ מה לעשות.
Toxin
זו בהחלט אפשרות, בוודאי שזה נאמר ממומחה מחשבים כמוך.
אבל כפי שציינתי בקריאת השירות, נכתב שהזיכרונות נבדקו ונמצאו תקינים.
ChinggisKhan
צודק.
עם הידיים השמאליות שלי, והידע הטכנולוגי האפסי שלי, הדבר האחרון שאני צריך זה לנסות לפתור את הבעיה בעצמי.
מעדיף להשאיר זאת לידיו של טכנאי מיומן, יש לי מספיק צרות אחרות לטפל בהם....
למעשה כרגע אני "שבוי" של אייבורי, היות וכל הרכיבים נרכשו אצלם, גם המחשב נבדק במעבדה שלהם.
יחד עם זאת, אשמח לשמוע על מעבדת מחשבים אמינה באזור חיפה, שחבר'ה פה יכולים להמליץ, בעקבות ניסיון אישי חיובי.
כי אני לא מכיר כאלה.
במקביל אשמח גם לדעת על טכנאי מחשבים מיקצועי ואמין, שמגיע לבית הלקוח.
היה אחד כזה שתחזק לי את המחשבים במשך שנים.
לצערי הוא עבר להתגורר בחו"ל.
כאמור הטכנאי של אייבורי טען שהמחשב עבד אצלו שעות רבות בלי בעיה.
הוא כנראה לא הבין שגם אצלי אחרי שכבר ווינדוס עולה, המחשב יכול לעבוד רצוף אפילו שבוע.
הבעיה היא תמיד בהפעלה הראשונית.
כפי שציינתי, כמעט כל הרכיבים עדיין תחת אחריות.
השאלה איך אני יכול לשכנע את הטכנאי של אייבורי להחליף את כרטיס המסך, כאשר הוא טוען שאצלו זה עובד תקין.
האם מישהו כאן נתקל במקרה דומה/זהה (לאו דווקא מול אייבורי), ויכול לייעץ מה לעשות.
Toxin
זו בהחלט אפשרות, בוודאי שזה נאמר ממומחה מחשבים כמוך.
אבל כפי שציינתי בקריאת השירות, נכתב שהזיכרונות נבדקו ונמצאו תקינים.
ChinggisKhan
צודק.
עם הידיים השמאליות שלי, והידע הטכנולוגי האפסי שלי, הדבר האחרון שאני צריך זה לנסות לפתור את הבעיה בעצמי.
מעדיף להשאיר זאת לידיו של טכנאי מיומן, יש לי מספיק צרות אחרות לטפל בהם....
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
ניסית להוציא את כרטיס המסך החיצוני ולהשתמש בכרטיס המסך שמובנה בלוח אם?
אפשר לנסות גם להתחיל עם המינימום הנדרש (מעבד, זיכרון אחד, לוח אם, ספק) ובמידה והכל פועל כשורה אז להוסיף התקנים נוספים אחד-אחד עד שמוצאים את הגורם לבעיה.
במידה והמינימום הנדרש לא עובד כמו שצריך - להחליף את אחד מהתקני הבסיס אחד-אחד (מעבד, זיכרון, לוח אם, ספק) עד שמזהים את מקור הבעיה.
אפשר לנסות גם להתחיל עם המינימום הנדרש (מעבד, זיכרון אחד, לוח אם, ספק) ובמידה והכל פועל כשורה אז להוסיף התקנים נוספים אחד-אחד עד שמוצאים את הגורם לבעיה.
במידה והמינימום הנדרש לא עובד כמו שצריך - להחליף את אחד מהתקני הבסיס אחד-אחד (מעבד, זיכרון, לוח אם, ספק) עד שמזהים את מקור הבעיה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

starrywolf תודה
מה שהצעת מתאים לעבודה של טכנאי מחשבים.
או לפחות של משתמש מיומן בעל ידע בסיסי, שיודע להרכיב ולהסיר רכיבי חומרה בכוחות עצמו.
כעת התופעה הזו של הצורך בהפעלה כפולה, הפך למשהו קבוע.
אגב אם לדייק, כאשר המחשב לא עולה בהפעלה הראשונית, אין צפצוף אחד ארוך, כפי שכתבתי קודם, אלא מספר צפצופים קצרים רצופים, שמעידים על משהו בלתי תקין.
כנראה שאחזיר את המחשב לאייבורי ביום ראשון.
אבקש מהטכנאי שישאיר אותו שם לבדיקה במשך כמים ימים, ושינסה להפעיל ולכבות לסירוגין במשך פעמים רבות.
מסתבר שלפחות במקרה שלי, עבודה רציפה של המחשב אפילו שבוע שלם, לא מעידה על שום דבר.
צריך שהטכנאי יגיע למצב שבו המחשב לא עולה, ואז ינסה להבין משם, איזה רכיב גורם לבעיה.
עוד שאלה אחת למומחים- האם יש תוכנה שיודעת לבדוק את כרטיס המסך, ולדווח במקרה של זיהוי תקלה כלשהי?
מה שהצעת מתאים לעבודה של טכנאי מחשבים.
או לפחות של משתמש מיומן בעל ידע בסיסי, שיודע להרכיב ולהסיר רכיבי חומרה בכוחות עצמו.
כעת התופעה הזו של הצורך בהפעלה כפולה, הפך למשהו קבוע.
אגב אם לדייק, כאשר המחשב לא עולה בהפעלה הראשונית, אין צפצוף אחד ארוך, כפי שכתבתי קודם, אלא מספר צפצופים קצרים רצופים, שמעידים על משהו בלתי תקין.
כנראה שאחזיר את המחשב לאייבורי ביום ראשון.
אבקש מהטכנאי שישאיר אותו שם לבדיקה במשך כמים ימים, ושינסה להפעיל ולכבות לסירוגין במשך פעמים רבות.
מסתבר שלפחות במקרה שלי, עבודה רציפה של המחשב אפילו שבוע שלם, לא מעידה על שום דבר.
צריך שהטכנאי יגיע למצב שבו המחשב לא עולה, ואז ינסה להבין משם, איזה רכיב גורם לבעיה.
עוד שאלה אחת למומחים- האם יש תוכנה שיודעת לבדוק את כרטיס המסך, ולדווח במקרה של זיהוי תקלה כלשהי?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

1. כמו שנאמר אני לא הייתי סומך על אייבורי.
2. התוכונת השונות בודקות את המערכת תחת מאמץ, זה לא המקרה שלך.
3. עניין האחריות הוא כרגע שולי פה. ברגע שתאתר את התקלה אצל מישהו רציני תוכל לבוא לאייבורי בדרישות יותר ספציפיות.
2. התוכונת השונות בודקות את המערכת תחת מאמץ, זה לא המקרה שלך.
3. עניין האחריות הוא כרגע שולי פה. ברגע שתאתר את התקלה אצל מישהו רציני תוכל לבוא לאייבורי בדרישות יותר ספציפיות.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4303
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 900 פעמים
@bariko
בכדי שהשרשור זה לא יהפוך לעוד סיפור שלא נגמר, כמו הפרשה שלך עם הכרטיס רשת למשל, אז אפשר לסיים אותו בכך שכל מה שאתה צריך זה להביא את המחשב לאיבורי ואם הם לא יהיו מסוגלים לתקן אותו, אז כל מה שיישאר לכך לעשות זה לתת אותו למעבדת מחשבים אמיתית או לטכנאי מחשבים אמתה לתיקון ולשלם על התיקון זה.
זה המחיר שמשלמים על כך שרוכשים מחשב ממקומות כמו איבורי או KSP, שזה מקומות שמראש מובן שהמחשב בהם עם אותה החומרה יהיה זול לפחות בעשרות אחוזים מכל חברת מחשבים שיש לה מעבדת מחשבים אמיתית או אם רוכשים את המחשב דרך טכנאי שמרוויח מהרכישה זו וכבר רוכש אותו ממקומות כמו איבורי. ובמקומות אלה יותר זול מהסיבה הפשוטה והמובנת והיא שהמקומות אלה מראש לא משקיעים בשירותי המעבדה. אם מדובר על זה שהמחשב לא נדלק כלל, אז הם עוד יכולים להתחיל להחליף סתם רכיבים עד שהוא יידלק, אבל, אם מדובר על תקלה יותר מורכבת, שנדרש לזהות אותה, אז זה יהיה כבר אבוד. אם אתה יכול לטפל לבד במחשב ולתקן תקלות או להחליף חלקים זה יכול להיות מתאים לך לרכוש במקומות כאלה, אבל, אם אתה לא מסוגל לחבר שקע לתקע, כפי הזכור מהפרשה הקודמת שלך עם כרטיס רשת, אז זה לא בשבילך. בנוסף, זה יכול להיות מתאים לך גם, אם מראש אתה מודע שאת הכסף שחסכת ברכישת מחשב אתה תשקיע בלשלם למעבדה אמיתית או לטכנאי מחשבים, אם תהיה לו בעיה כלשהי.
ובקשר לשאלה של "האם יש תוכנה שיודעת לבדוק את כרטיס המסך, ולדווח במקרה של זיהוי תקלה כלשהי", אז התשובה היא שכמובן שיש ולא רק תוכנה אחת, אלה מגוון, אבל במקרה שלך זה לא יעזור ממספר סיבות, למשל בגלל שהבעיה היא לא שהמחשב קורס תוך כדי העבודה ואפשר היה לזהות את הבעיה עם התוכנה שבודקת את הכרטיס מסך בעבודה שלו, אלה שמדובר בכך שהמחשב בכלל לא מסיים את התהליך POST ובזה התוכנות אלה לא יעזרו. במררה זה מחברים למחשב מכשיר בדיקה, שמציג בדיוק מה הבעיה ועל איזה שגיאה נעצר תהליך POST. זון בדיקה הכי פשוטה שכל טכנאי מחשבים מתחיל ממנה את הזיהוי של תקלה של מחשב שלא מסיים את תהליך POST.
ולזהות את התקלה רק מהציפצופים זה דבר לא היגיוני כלל. וזה מהסיבה הפשוטה והיא שהבעיה יכולה להיות, כרטיס מסף, זכרונות, לוח אם, ספק כוח ועוד דברים רבים נוספים. ומה מהם לא תקין ניתן לראות בוודאות רק מחיבור של מכשיר בדיקה פשוט למחשב זה.
בכדי שהשרשור זה לא יהפוך לעוד סיפור שלא נגמר, כמו הפרשה שלך עם הכרטיס רשת למשל, אז אפשר לסיים אותו בכך שכל מה שאתה צריך זה להביא את המחשב לאיבורי ואם הם לא יהיו מסוגלים לתקן אותו, אז כל מה שיישאר לכך לעשות זה לתת אותו למעבדת מחשבים אמיתית או לטכנאי מחשבים אמתה לתיקון ולשלם על התיקון זה.
זה המחיר שמשלמים על כך שרוכשים מחשב ממקומות כמו איבורי או KSP, שזה מקומות שמראש מובן שהמחשב בהם עם אותה החומרה יהיה זול לפחות בעשרות אחוזים מכל חברת מחשבים שיש לה מעבדת מחשבים אמיתית או אם רוכשים את המחשב דרך טכנאי שמרוויח מהרכישה זו וכבר רוכש אותו ממקומות כמו איבורי. ובמקומות אלה יותר זול מהסיבה הפשוטה והמובנת והיא שהמקומות אלה מראש לא משקיעים בשירותי המעבדה. אם מדובר על זה שהמחשב לא נדלק כלל, אז הם עוד יכולים להתחיל להחליף סתם רכיבים עד שהוא יידלק, אבל, אם מדובר על תקלה יותר מורכבת, שנדרש לזהות אותה, אז זה יהיה כבר אבוד. אם אתה יכול לטפל לבד במחשב ולתקן תקלות או להחליף חלקים זה יכול להיות מתאים לך לרכוש במקומות כאלה, אבל, אם אתה לא מסוגל לחבר שקע לתקע, כפי הזכור מהפרשה הקודמת שלך עם כרטיס רשת, אז זה לא בשבילך. בנוסף, זה יכול להיות מתאים לך גם, אם מראש אתה מודע שאת הכסף שחסכת ברכישת מחשב אתה תשקיע בלשלם למעבדה אמיתית או לטכנאי מחשבים, אם תהיה לו בעיה כלשהי.
ובקשר לשאלה של "האם יש תוכנה שיודעת לבדוק את כרטיס המסך, ולדווח במקרה של זיהוי תקלה כלשהי", אז התשובה היא שכמובן שיש ולא רק תוכנה אחת, אלה מגוון, אבל במקרה שלך זה לא יעזור ממספר סיבות, למשל בגלל שהבעיה היא לא שהמחשב קורס תוך כדי העבודה ואפשר היה לזהות את הבעיה עם התוכנה שבודקת את הכרטיס מסך בעבודה שלו, אלה שמדובר בכך שהמחשב בכלל לא מסיים את התהליך POST ובזה התוכנות אלה לא יעזרו. במררה זה מחברים למחשב מכשיר בדיקה, שמציג בדיוק מה הבעיה ועל איזה שגיאה נעצר תהליך POST. זון בדיקה הכי פשוטה שכל טכנאי מחשבים מתחיל ממנה את הזיהוי של תקלה של מחשב שלא מסיים את תהליך POST.
ולזהות את התקלה רק מהציפצופים זה דבר לא היגיוני כלל. וזה מהסיבה הפשוטה והיא שהבעיה יכולה להיות, כרטיס מסף, זכרונות, לוח אם, ספק כוח ועוד דברים רבים נוספים. ומה מהם לא תקין ניתן לראות בוודאות רק מחיבור של מכשיר בדיקה פשוט למחשב זה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בהרבה לוחות אם מודרניים יש מסך שמציג את הקוד שגיאה שהביוס הגיע אליו.
וגם לפי הצפצופים אפשר להבין בצורה מושכלת מאד את כיוון הבעיה מאחר וקוד הצפצופים מופיע בספר הוראות של הלוח אם.
לכן, לא בהכרח צריך לחבר מכשירי בדיקה. אבל בכל מקרה, אין פה יותר מדי מה לחשוב וצריך לקחת את המחשב לטכנאי\מעבדה נורמליים שיוכלו לאבחן ולסדר את הבעיה.
במצבים כמו כאן אני בד"כ מתחיל מפירוק והחזרה של הזכרון, כרטיס מסך וכרטיסים חיבורים אחרים שעלולים להיות רופפים מעט.
סביר להניח שמדובר בבעיית מגעים שנפתרת לאחר מספר דקות שהמחשב דלוק והרכיבים מתחממים, ואז ריסטרט פותר את הבעיה.
העניין הוא שבד"כ בעיות כאלה הולכות ומחמירות עם הזמן עד שהמחשב מפסיק לעלות בכלל, ואז אין ברירה אלא לטפל בבעיה.
וגם לפי הצפצופים אפשר להבין בצורה מושכלת מאד את כיוון הבעיה מאחר וקוד הצפצופים מופיע בספר הוראות של הלוח אם.
לכן, לא בהכרח צריך לחבר מכשירי בדיקה. אבל בכל מקרה, אין פה יותר מדי מה לחשוב וצריך לקחת את המחשב לטכנאי\מעבדה נורמליים שיוכלו לאבחן ולסדר את הבעיה.
במצבים כמו כאן אני בד"כ מתחיל מפירוק והחזרה של הזכרון, כרטיס מסך וכרטיסים חיבורים אחרים שעלולים להיות רופפים מעט.
סביר להניח שמדובר בבעיית מגעים שנפתרת לאחר מספר דקות שהמחשב דלוק והרכיבים מתחממים, ואז ריסטרט פותר את הבעיה.
העניין הוא שבד"כ בעיות כאלה הולכות ומחמירות עם הזמן עד שהמחשב מפסיק לעלות בכלל, ואז אין ברירה אלא לטפל בבעיה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

ChinggisKhan
אני שוב חוזר על בקשתי לקבל מהחברים כאן המלצות על מעבדה אמינה ואיכותית באזור חיפה.
לא סתם על פי שמועות, אלא על סמך ניסיון אישי מוצלח, לאורך שנים.
או לחילופין טכנאי שמגיע לבית הלקוח.
עד עתה לא הייתה שום התייחסות לכך, אולי פשוט כי לא מכירים כאלה.
sys_admin
הנה עוד פעם אנחנו מגיעים לאותם "סיפורים שלא נגמרים"..
האמן לי שאין בי שום כוונה כזו.
יש לי עניינים הרבה יותר חשובים ואפילו קריטיים שמטרידים אותי.
היו בעבר מספר חנויות טובות בחיפה, מהן רכשתי מחשבים שלמים וחלקי חילוף.
לצערי כולם נסגרו, מה שנשאר זה אייבורי ו-KSP
TheCoolest
אני מקווה שהפעם הטכנאי במעבדה של אייבורי יתייחס יותר ברצינות לניסיון לפתור את הבעיה, ויעשה הרבה יותר מאשר ניקוי אבק, והתעסקות עם הגדרות ביוס...
kingikra
למשל הערב ווינדוס עלה מיד בהדלקה ראשונה.
כנראה שזה על פי מצבי הרוח.
לכן אני מתכוון להתעקש שהמחשב יוחזק במעבדה אפילו שבוע, כולל ניסיונות רבים של הדלקה וכיבוי, עד שהוא יתפוס את המצב בו ווינדוס לא עולה.
אולי חשוב עוד לציין שבניגוד למחשב השני שלי בחדר שפועל 24/7,
את מחשב המדיה סנטר בסלון אני מפעיל מדי ערב ומכבה בסיום השימוש.
אני שוב חוזר על בקשתי לקבל מהחברים כאן המלצות על מעבדה אמינה ואיכותית באזור חיפה.
עד עתה לא הייתה שום התייחסות לכך, אולי פשוט כי לא מכירים כאלה.
sys_admin
הנה עוד פעם אנחנו מגיעים לאותם "סיפורים שלא נגמרים"..
האמן לי שאין בי שום כוונה כזו.
יש לי עניינים הרבה יותר חשובים ואפילו קריטיים שמטרידים אותי.
היו בעבר מספר חנויות טובות בחיפה, מהן רכשתי מחשבים שלמים וחלקי חילוף.
לצערי כולם נסגרו, מה שנשאר זה אייבורי ו-KSP
TheCoolest
אני מקווה שהפעם הטכנאי במעבדה של אייבורי יתייחס יותר ברצינות לניסיון לפתור את הבעיה, ויעשה הרבה יותר מאשר ניקוי אבק, והתעסקות עם הגדרות ביוס...
kingikra
למשל הערב ווינדוס עלה מיד בהדלקה ראשונה.
כנראה שזה על פי מצבי הרוח.
לכן אני מתכוון להתעקש שהמחשב יוחזק במעבדה אפילו שבוע, כולל ניסיונות רבים של הדלקה וכיבוי, עד שהוא יתפוס את המצב בו ווינדוס לא עולה.
אולי חשוב עוד לציין שבניגוד למחשב השני שלי בחדר שפועל 24/7,
את מחשב המדיה סנטר בסלון אני מפעיל מדי ערב ומכבה בסיום השימוש.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם תחזור לאייבורי, פשוט תבקש שיפרק וירכיב בחזרה את הזכרון וכרטיס מסך, לפחות. סיכוי טוב שזה יפתור את הבעיה.
למשל יש לי מחשב ישן שלפעמים מתחיל לעשות בעיות ואז פירוק והרכבה של הזכרונות פותר את הבעיה.
למשל יש לי מחשב ישן שלפעמים מתחיל לעשות בעיות ואז פירוק והרכבה של הזכרונות פותר את הבעיה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אם אתה מחפש טכנאי\מעבדה ממליץ לחפש במקצוענים\מדרג. אנשים כאן בדרך כלל עושים את האבחונים האלה בעצמם ולא משתמשים בשרותי טכנאים.04/11/2023 22:21bariko כתב: ChinggisKhan
עד עתה לא הייתה שום התייחסות לכך, אולי פשוט כי לא מכירים כאלה....
דבר עם כמה טכנאים בטלפון, תתרשם ממה הם מציעים ואיך מתכוונים לטפל בבעיה ותחליט. בגלל שהם מדורגים ומבוקרים הם מאוד משתדלים לעזור ולהיות הגונים.
מכיוון שאתה מתקשה בתחום הטכני, מציע שכשהמחשב ימות ללכת על פתרון של סטרימר טוב כלשהו ושירות דבריד כלשהו שחוסך את כל עניין ההורדות, התעסקות עם העתקות\העברות, מעבדות, ועשרות חלקים שמועדים לתקלות.
פשוט מגדירים את המנוי בכל סטרימר וזה עובד גם עם כתוביות ברוב המקרים.
הרבה יותר פשוט ונוח ובעלות זניחה גם למי שיש יכולת טכנית, כי חוסך הרבה זמן.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6110
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 993 פעמים
לפני שאתה ממהר למעבדה הקרובה יש לנסות לשחזר את התקלה גם בלי התעסקות פיזית.
הורד את הכלי החינמי memtest64 עקוב אחרי ההנחיות באתר שלהם והרץ את זה מדיסק און קי בעת עליית המחשב (מתי שיעלה) והרץ את הסריקה עד לסוף - זה יקח כמה שעות ויאפשר לך לדעת אם התקלה בראם, באם יש תקלה בראם יהיה לך בלוג (תצלם אותו) ואת זה אתה שם לאייבורי בפנים ודורש מימוש אחריות.
תקלות צפצוף הן חומרה, זה יכול להיות ראם, זה יכול להיות מעבד וזה יכול להיות כל דבר לכן יש גם מחוון בחוברת ההדרכה אבל תתחיל מהבסיס - בדיקת ראם מלאה אצלך בבית ואז אם הראם תקין לגמרי יהיה ניתן לשלול את זה.
בדיקות מאמץ שהם טענו שעשו זה טוב כדי לאבחן תקלות במעבד/לוח אם ולפעמים גם ראם.
אני ממליץ להתחיל מבדיקת הראם שזה משהו שלא מצריך ידע או התעסקות פיזית בנגיעה בחומרה, משם להתקדם...
הורד את הכלי החינמי memtest64 עקוב אחרי ההנחיות באתר שלהם והרץ את זה מדיסק און קי בעת עליית המחשב (מתי שיעלה) והרץ את הסריקה עד לסוף - זה יקח כמה שעות ויאפשר לך לדעת אם התקלה בראם, באם יש תקלה בראם יהיה לך בלוג (תצלם אותו) ואת זה אתה שם לאייבורי בפנים ודורש מימוש אחריות.
תקלות צפצוף הן חומרה, זה יכול להיות ראם, זה יכול להיות מעבד וזה יכול להיות כל דבר לכן יש גם מחוון בחוברת ההדרכה אבל תתחיל מהבסיס - בדיקת ראם מלאה אצלך בבית ואז אם הראם תקין לגמרי יהיה ניתן לשלול את זה.
בדיקות מאמץ שהם טענו שעשו זה טוב כדי לאבחן תקלות במעבד/לוח אם ולפעמים גם ראם.
אני ממליץ להתחיל מבדיקת הראם שזה משהו שלא מצריך ידע או התעסקות פיזית בנגיעה בחומרה, משם להתקדם...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי בבוקר מסרתי את המחשב בסניף של אייבורי בחיפה.
אעדכן עבור אלו שמתעניינים.
בעבר היה להם שירותי מעבדה גם בסניף ברחוב העצמאות, שממש לא רחוק ממני.
הטכנאי ביצע את העבודה במקום, ואחרי המתנה לא ארוכה, כבר הייתי יכול לקחת בחזרה הביתה.
TheCoolest
יתכן שאבקש מהטכנאי להחליף מארז.
הסילברסטון הנוכחי מאוד ישן, ולא מאפשר קירור נאות.
במקרה כזה הוא יצטרך ממילא להרכיב הכול מחדש.
בפעם הקודמת רכשתי כבל DV-HDMI מתוך מחשבה שאם יש בעיה ביציאת ה-HDMI של כרטיס המסך, לפחות יציאת ה-DV תעבוד.
אלא שהתברר שהכבל עבה מדי, ובגלל המבנה של המארז, לא ניתן היה לחבר אותו.
ChinggisKhan
איזה כותרת מתאימה יותר לדעתך?
gildmor
לחפש בספר טלפונים זה לא חוכמה.
אני יודע למשל על מעבדה/ חנות בשכונת נווה שאנן, אבל מי אומר שדווקא הם יותר מיקצועיים ואמינים מאייבורי?
יש לי בבית סטרימר מצויין- OPPO 203
אני לא מתכוון לוותר על המחשב הזה, ששודרג כמעט במלואו ב2021, בגלל נזק שנגרם מהממיר של הוט
benny123
תודה אבל ממרום גילי, ומגבלותיי השיכליות, אני מתקשה בדברים כאלה.
מילא תוכנה שמריצים מתוך ווינדוס כמו ששאלתי קודם.
אבל להריץ יישום מתוך USB כדי לבדוק את הראם, נו זה כבר גדול עליי.
אעדכן עבור אלו שמתעניינים.
בעבר היה להם שירותי מעבדה גם בסניף ברחוב העצמאות, שממש לא רחוק ממני.
הטכנאי ביצע את העבודה במקום, ואחרי המתנה לא ארוכה, כבר הייתי יכול לקחת בחזרה הביתה.
TheCoolest
יתכן שאבקש מהטכנאי להחליף מארז.
הסילברסטון הנוכחי מאוד ישן, ולא מאפשר קירור נאות.
במקרה כזה הוא יצטרך ממילא להרכיב הכול מחדש.
בפעם הקודמת רכשתי כבל DV-HDMI מתוך מחשבה שאם יש בעיה ביציאת ה-HDMI של כרטיס המסך, לפחות יציאת ה-DV תעבוד.
אלא שהתברר שהכבל עבה מדי, ובגלל המבנה של המארז, לא ניתן היה לחבר אותו.
ChinggisKhan
איזה כותרת מתאימה יותר לדעתך?
gildmor
אני יודע למשל על מעבדה/ חנות בשכונת נווה שאנן, אבל מי אומר שדווקא הם יותר מיקצועיים ואמינים מאייבורי?
אני לא מתכוון לוותר על המחשב הזה, ששודרג כמעט במלואו ב2021, בגלל נזק שנגרם מהממיר של הוט
benny123
תודה אבל ממרום גילי, ומגבלותיי השיכליות, אני מתקשה בדברים כאלה.
מילא תוכנה שמריצים מתוך ווינדוס כמו ששאלתי קודם.
אבל להריץ יישום מתוך USB כדי לבדוק את הראם, נו זה כבר גדול עליי.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

1. ״מבקש המלצה על טכנאי/מעבדת מחשבים באזור חיפה״
2. אתה אוהב לסבך דברים נכון ? מה קשור עכשיו החלפת מארז וקירור ? המחשב שלך בכלל לא מתחמם אם הוא מצפצף ומכבה את עצמו.
3. למה אתה נעול על זה שיש בעיה בכרטיס מסך?
2. אתה אוהב לסבך דברים נכון ? מה קשור עכשיו החלפת מארז וקירור ? המחשב שלך בכלל לא מתחמם אם הוא מצפצף ומכבה את עצמו.
3. למה אתה נעול על זה שיש בעיה בכרטיס מסך?
ההבדל המשמעותי בין לחפש סתם בספר טלפונים הוא שהטכנאי יודע שבסוף יתקשרו אליך לבקש חוות דעת עליו ככה שלא ינסו לעבוד עליך באופן מוגזם כי עלול לקבל חוות דעת לא טובה והדירוג שלהם ירד, ומתחת דירוג מסויים הם עפים מהשירות. יש להם אינטרס שאתה תהיה מרוצה.05/11/2023 23:06bariko כתב: gildmor
...
זה בדיוק כמו המלצות אבל מיותר אנשים ועם דירוג מפורט יותר וציון.
זה כמו ההבדל בין לקנות מוצר על סמך חוות דעת של אדם אחד שמרוצה במקום לבדוק עשרות חוות דעת באמאזון\זאפ אם יש וציון מדוייק יותר.
מקווה שעכשיו ההבדל יותר ברור, אין מטרה כאן לתת עיצות סתמיות שכל אחד יכול היה לדעת לבד כמו לחפש בגוגל...
גם המעבדה זהזכרת יכולה להיות אופציה טובה, דבר איתם תתאר את הבעיה ומה נעשה ותתרשם מה הם מציעים וכמה הם בטוחים ביכולת שלהם לפתור ומאחר שיש לך אחריות תציין שאתה צריך אישור מוסמך על חוסר תקינות של החלק שימא לא תקין. יש סיכוי טוב שאם הם באמת מקצועיים לא יגידו לך מראש שלא יגבו כלום במקרה של חוסר יכולת לאתר\לפתור את הבעיה, ככה תידע שהם מקצועיים.
זה הדרך הכי טובה לדעת אם מישהו מקצועי.
היתה לי קונסולה שהתקלקלה פעם דיברתי עם כמה מעבדות הציעו להביא לבדיקה, לא היו מסוגלים לתקן ולא גבו כלום. מי שאומר לך שהוא גובה על בדיקה בכל מקרה כנראה פחות מקצועי או שלא בטוח בעצמו ולא תמיד יש לו אינטרס לתקן אם זה מסובך מדי ונוח יותר לגבות עלות בדיקה.
"אני לא מתכוון לוותר על המחשב הזה, ששודרג כמעט במלואו ב2021, בגלל נזק שנגרם מהממיר של הוט"
מבין את השיקול, ולא יודע מה שידרגת אבל שידרוגים לא תמיד משתלמים לטווח ארוך, לפעמים צריך לחתוך ולתת לו למות ולהחליף למשהו שנותן פתרון יותר נוח ואל להתעקש רק כי כבר השקעת. אם אל שידרגת לוח יש מצב שהלוח ישן והוא הגורם לבעיות הספורדיות.
לא חייב לזרוק אותו אגב, אולי יכול לשמש לצרכים אחרים\חלקים למחשב אחר אבל כסטרימר זה פחות אידאילי בימינו. גם סטרימר לא חייב ממש יקר גם שיומי בוקס דור אחרון נותן פתרון מעולה לרוב השימושים.
יש לי שילד אגב, והוא מעולה ומחזיק בערך אותו מספר שנים כמו בניגוד לשלט של שיומי שאמין כל השלטים שלו על הפנים גם המקורי, גם אחד נוסף נטען כמו המקורי וגם הבקר משחקים שמזמן לא מתפקד. מזל שיש לי שלט אוניברסלי כי יקר ולא שווה להחליף אותם.
כשימות ייתכן שאחליף גם אותו בשיומי ולא אתעקש על סטרימר יקר שהשלטים שלו לא אמינים.