שלום חברים,
אני עומד לעבור דירה עקב אילוץ, ובדירה הנוכחית אני מחובר לתשתית ADSL של בזק, כלומר לשקע טלפון קווי, עם ראוטר וכו'. לא בטוח לגבי המהירות, אולי 100M אבל לדרישותיי זה מספק. הדירה שאליה אעבור אמנם בבניין ישן, אבל היא עברה שיפוץ ונראה שסילקו ממנה את שקעי הבזק עקב אי שימוש. יש שם איזה כבל אופטי ירוק שיוצא משקע בסלון ונאמר לי שזה חיבור סיבי של פרטנר. נראה כאילו הוא מיועד גם ל-TV (אני כיום עם YES, ואגב לא ראיתי שם גם שקע בסגנון YES). אני לא מומחה בתחום, להלן שאלות:
1) אם ארצה להישאר עם ADSL, בעיקרון אפשר לארגן שם את זה? כלומר להתקין שקע מתאים. אני כמעט בטוח שיש תשתית בזק בבניין מאחר שהוא ישן. לא יודע לגבי חדשים. זו דירה שכורה, לכן יש להניח שהתקנת שקע חדש צריכה את הסכמת הבעלים.
2) אם לא, הסיבים של פרטנר זו תשתית חלופית טובה? אני משער שבמקרה כזה אצטרך להתנתק מבזק ולהתחבר אליהם, לקבל ראוטר מתאים וכו', אמת? ואגב, הספק אינטרנט שלי זה בזק בינלאומי. אם עוברים תשתית זה מחייב מעבר ספק או לא?
3) לגבי TV, הממיר שיש לי כיום מחובר גם לשקע היעודי שלו וגם לראוטר פיזית (אין לו WIFI) לטובת VOD. מה לגבי זה? שוב, אני כמעט בטוח שיש תשתית YES בבניין ומניח שאפשר לארגן שקע לטובת זה. במידה שהחלפתי תשתית רשת, הוא יוכל להתחבר לראוטר של פרטנר? זה אותם חיבורי רשת?
4) מה ההמלצה/ות לאור כל הנ"ל? להישאר עם המנויים הקיימים, לעבור או מה?
תודה מראש.
תשתית אינטרנט בעת מעבר דירה
1. לדעתי כן , השאלה היא האם צריך לחצוב/לסלול לנק שאתה רוצה והאם בעל הבית יסכים.
2. הסיבים של פרטנר לדעתי ומנסיוני (כמה שנים כבר) היא הטובה והיציבה ביותר עבור משתמש ביית (גם בעסק היא יציבה בינתיים)
3. אצל אמא שלי חיברתי סיב אופטי של פרטנר ויש לה כבלים של HOT , לא זוכר שהיתה בעיה כלשהי , חכה לעוד תשובות בנושא.
4. אני אישית הייתי ממליץ סיב , לגבי TV של YES/HOT וכו'.. לא יודע להמליץ , אני לא מחובר לאף אחת .
2. הסיבים של פרטנר לדעתי ומנסיוני (כמה שנים כבר) היא הטובה והיציבה ביותר עבור משתמש ביית (גם בעסק היא יציבה בינתיים)
3. אצל אמא שלי חיברתי סיב אופטי של פרטנר ויש לה כבלים של HOT , לא זוכר שהיתה בעיה כלשהי , חכה לעוד תשובות בנושא.
4. אני אישית הייתי ממליץ סיב , לגבי TV של YES/HOT וכו'.. לא יודע להמליץ , אני לא מחובר לאף אחת .
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
ההמלצה לאור כל אלו להתקשר ליס ולבקש באנדל סיבים+שירותי טלוויזיה ולקבל מחיר זול יותר ממה שאתה משלם עכשיו. אגב, אם אתה לא באמת צופה בערוצים הרבים והמיותרים של יס אז אתה יכול לשקול לחסוך עוד כסף ולהתחבר לפרטנר/סלקום או פריי טיוי.
לרצות להישאר עם adsl זה בערך כמו לרצות להמשיך לבשל על מדורה
לרצות להישאר עם adsl זה בערך כמו לרצות להמשיך לבשל על מדורה