הגדרות שרתי דואר אינטרנט זהב
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
שלום חברים,
יש לי לקוח ותיק של אינטרנט זהב (המייל שלו מסתיים ב zahav.net.il) שהתקנתי לו אאוטלוק 2021 ולמרות שהאאוטלוק זיהה את חשבון המייל, הוא מקבל הודעת שגיאה על CERTIFICATE כשהוא מנסה לשלוח מייל באאוטלוק.
אודה במידה ומישהו יכול לרשום לי את הגדרות הדואר של אינטרנט זהב שמתאימות לאאוטלוקים החדישים.
תודה
יש לי לקוח ותיק של אינטרנט זהב (המייל שלו מסתיים ב zahav.net.il) שהתקנתי לו אאוטלוק 2021 ולמרות שהאאוטלוק זיהה את חשבון המייל, הוא מקבל הודעת שגיאה על CERTIFICATE כשהוא מנסה לשלוח מייל באאוטלוק.
אודה במידה ומישהו יכול לרשום לי את הגדרות הדואר של אינטרנט זהב שמתאימות לאאוטלוקים החדישים.
תודה
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
תודה רבה, אבל נראה לי לא הגיוני שיהיה צורך כל הזמן לאשר זאת. האם זה בגלל הקליינט החדש יחסית של אאוטלוק ? האם זה קורה גם בגרסאות ישנות יותר ?01/11/2023 21:25a_yaron כתב: זה בעיה בשרת האימייל של אינטרנט זהב ולא של הלקוח שלך, גם אני מקבל את ההודעה, לחיצה על אישור שולחת את האימייל....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4308
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
דבר ראשון אתה צריך לפחות לספר לאיזה שירות דואר הוא מתחבר בכלל. האם זה IMAP ? האם זה POP3 ? וכו'. גם, אם יש בעיה עם ה CERTIFICATE, מה היא? ה CERTIFICATE הוא פג תוקף ? שם CN לא תקין ? דבר אחר ?01/11/2023 20:27Fish72 כתב: שלום חברים,
תודה...
רק אחרי שנדע מה הבעיה, אפשר בכלל יהיה לנסות להציע את הפתרון בשבילה. חוץ מזה, אם יש בעיה עם ה CERTIFICATE, אז אתה יכול לנסות להתחבר בערוץ לא מאובטח, בכלל בלי כל CERTIFICATE. זה מה שאפשר להגיד ללא שיודעים מה הבעיה.
למשל חיבור IMAP לא מאובטח יהיה עם הפרטים הבאים:
שרת IMAP הוא: in.zahav.net.il
פורט: 143
שרת SMTP הוא: sout.zahav.net.il
פורט: 25
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

01/11/2023 20:27Fish72 כתב: שלום חברים,
תודה...
דבר ראשון אתה צריך לפחות לספר לאיזה שירות דואר הוא מתחבר בכלל. האם זה IMAP ? האם זה POP3 ? וכו'. גם, אם יש בעיה עם ה CERTIFICATE, מה היא? ה CERTIFICATE הוא פג תוקף ? שם CN לא תקין ? דבר אחר ?
רק אחרי שנדע מה הבעיה, אפשר בכלל יהיה לנסות להציע את הפתרון בשבילה. חוץ מזה, אם יש בעיה עם ה CERTIFICATE, אז אתה יכול לנסות להתחבר בערוץ לא מאובטח, בכלל בלי כל CERTIFICATE. זה מה שאפשר להגיד ללא שיודעים מה הבעיה.
למשל חיבור IMAP לא מאובטח יהיה עם הפרטים הבאים:
שרת IMAP הוא: in.zahav.net.il
פורט: 143
שרת SMTP הוא: sout.zahav.net.il
פורט: 25
גם, אם אתה יודע שיש בעיה ב CERTIFICATE של שרת דואר של אינטרנט זהב, אז עד שאתה לא תזהה מה היא, לא תוכל גם להסביר להם כלל את מה צריך לתקן וזה יהיה דו-שיח של חרשים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם מדובר על חיבור של POP3, אז השרת הוא גם in.zahav.net.il והפורט לחיבור הלא מאובטח של השירות זה הוא 110. כרגע גם בדקתי והוא אפילו פתוח. כך עד שתדאג שיחליפו את ה CERTIFICATE הלא תקין, אם יש בו בעיה תוכל להתחבר לפחות זמני.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

זו שגיאה כללית ומניסוח זה לא ניתן לזהות מה סוג הבעיה. במקרים כאלה, יכולה להיות בעיה החל מאישור שפג תוקף ועד לאישור שחתום על ידי גורם שלא סומכים עליו, למשל self signed certificate. בכל מקרה מדובר על בעיה בצד השרת והפתרון יכול להיות רק מצד גורם שמתחזק את השרת זה. עד אז מה שניתן לעשות, כפי שכתבתי מקודם, זה להתחבר בצורה לא מאובטחת, דבר שדי לא מומלץ לעשות לאורך זמן.02/11/2023 10:53a_yaron כתב: אצלי בPOP3 השגיאה שמתקבלת בשליחה היא "השרת שאליו אתה מחובר משתמש באישור אבטחה שאין אפשרות לאמת אותו"...