אני רוצה להחליף טלוויזיה ישנה שעומדת על זרוע, בטלויזיה חדשה. מעדיף כמובן להשתמש בזרוע המקורית, אבל אני לא בטוח אם זה אפשרי.
מצרף תמונה של הטלויזיה והזרוע הנוכחית, מישהו יכול להסביר אם יש דרך להשתמש באותה הזרוע עבור דגם חדש כמו Samsung UE43CU8000?
אני לא מבין כל כך איך הקיבוע הנוכחי לטלויזיה נעשה, כיצד היא מלכתחילה הוברגה לזרוע, והאם יש עוד אביזר שחסר בתמונה או שלא?
האם אפשר להתקין טלויזיה חדשה על זרוע קיימת?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46317
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
אפשר להשתמש בזרוע גם עבור המסך החדש אם הוא כולל הברגות לתלייה על הקיר.
אם לא ברור לך כיצד להתקדם מפה, שווה לקרוא למתקין.
אם לא ברור לך כיצד להתקדם מפה, שווה לקרוא למתקין.
על פניו לא נראה שתיהיה בעיה. הזורע הנוכחית שלך תומכת עד לטלוויזיות של 68 קילו ואתה מעוניין לתלות תלוייה ששוקלת 8 קילו אז מבחינת משקל אין בעיה.
מבחינת החורים שבחיבור לטלוויזיה נראה שבזרוע שלך יש הרבה אפשרויות לחיבור תקני vesa השונים ולא אמורה להיות בעיה.
לגבי הקיבוע שהלוויזיה לזרוע, זה נעשה ע"י 4 הברגים הכסופים שבפינות. לגבי הפירוק אתה לא מפרק את הזרוע כשהטלוויזיה תלויה אלא קודם מוריד אותה מהזרוע עם המתקן קיבוע ולאחר מכן מפרק את המתקן קיבוע ממנה. כדי להוריד אותה, תנסה להרים אותה ותראה אם משתחרר, אם לא, כנראה שיש במרגז בורג שמוברג מלמטה למעלה שצריך לשחרר או 2 ברגים מהצדדים.
בהצלחה
מבחינת החורים שבחיבור לטלוויזיה נראה שבזרוע שלך יש הרבה אפשרויות לחיבור תקני vesa השונים ולא אמורה להיות בעיה.
לגבי הקיבוע שהלוויזיה לזרוע, זה נעשה ע"י 4 הברגים הכסופים שבפינות. לגבי הפירוק אתה לא מפרק את הזרוע כשהטלוויזיה תלויה אלא קודם מוריד אותה מהזרוע עם המתקן קיבוע ולאחר מכן מפרק את המתקן קיבוע ממנה. כדי להוריד אותה, תנסה להרים אותה ותראה אם משתחרר, אם לא, כנראה שיש במרגז בורג שמוברג מלמטה למעלה שצריך לשחרר או 2 ברגים מהצדדים.
בהצלחה
טוב, רכשתי את הטלויזיה של ה 43 אינץ, ופירקתי את הטלויזיה הישנה מהזרוע הקיימת.
על הזרוע הקיימת היו מותקנות מין שתי "כנפיים" שבאמצעותן חוברו הברגים לטלווויזיה הישנה, והסרתי את הכנפיים כיוון שאני רואה שבטלויזיה החדשה המיקומים של הברגים מתאימים לחורים שנמצאים בבסיס של הזרוע ללא הכנפיים - יש מרווח של בערך 20 ס"מ בין כל חור אחד לאחר.
השאלה היא איזה מין ברגים אני צריך? והאם הם נמכרים בכל טמבוריה?
מישהו יכול להבין מהתרשים שאני מצרף? והאם בנוסף לברגים צריך לרכוש גם איזשהן דיסקיות ודרכן להשחיל את הברגים תחילה? אם כן מאיזה צד?
אגב, אני לא אני חושב שאסיר את כל הריבוע ואחבר אותו תחילה לטלויזיה, אלא אבריג את הברגים בזמן שהטלויזיה "באוויר", פשוט כי הברגים שמבריגים את הריבוע(בצבע ירוק), די קשים להסרה וממילא ככה או ככה יהיה צריך להתקין את הטלויזיה כשהיא באוויר.
על הזרוע הקיימת היו מותקנות מין שתי "כנפיים" שבאמצעותן חוברו הברגים לטלווויזיה הישנה, והסרתי את הכנפיים כיוון שאני רואה שבטלויזיה החדשה המיקומים של הברגים מתאימים לחורים שנמצאים בבסיס של הזרוע ללא הכנפיים - יש מרווח של בערך 20 ס"מ בין כל חור אחד לאחר.
השאלה היא איזה מין ברגים אני צריך? והאם הם נמכרים בכל טמבוריה?
מישהו יכול להבין מהתרשים שאני מצרף? והאם בנוסף לברגים צריך לרכוש גם איזשהן דיסקיות ודרכן להשחיל את הברגים תחילה? אם כן מאיזה צד?
אגב, אני לא אני חושב שאסיר את כל הריבוע ואחבר אותו תחילה לטלויזיה, אלא אבריג את הברגים בזמן שהטלויזיה "באוויר", פשוט כי הברגים שמבריגים את הריבוע(בצבע ירוק), די קשים להסרה וממילא ככה או ככה יהיה צריך להתקין את הטלויזיה כשהיא באוויר.