כרטיס מסך מתקלקל בגלל דיסק קשיח?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

לפני כמה חודשים כרטיס המסך שלי החל להראות ארטיפקטים על המסך בזמן מאמץ. כמה חודשים לאחר שקניתי את המחשב(לפני שנה), הוספתי לו דיסק קשיח נוסף, WD 120JB, כלומר PATA. לא חשבתי על זה בזמנו, והאמת עכשיו אני גם לא בטוח, אבל יכול להיות שהארטיפקטים החלו זמן קצר לאחר שהוספתי את הדיסק הקשיח. לפני כחודש סוף סוף פיניתי לעצמי זמן לממש את האחריות של כרטיס המסך, ואחרי סיפור ארוך ומייגע עם החנות, החליפו לי את הכרטיס. כשהם החליפו את הכרטיס, הדיסק הקשיח השני לא היה מחובר לספק הכח. בדקתי את המחשב על המקום במעבדה, הרצתי עליו ATI TOOL במשך כמה דקות והכל היה תקין. כשחיברתי בבית את הדיסק בחזרה לספק הכח, הכרטיס כמעט מיידית החל להראות ארטיפקטים בזמן מאמץ, ודקה בתוך משחק מחשב, המחשב נתקע, ובRESTART, המחשב בכלל לא יכול היה לעלות. דרך יציאת DVI אחת הוא בכלל לא הצליח להפעיל את המסך, ודרך השניה היו פסים על כל המסך, והמחשב עשה RESTART עוד לפני שהצליח להכנס לWINDOWS. החליפו לי עוד פעם את כרטיס המסך(הם וידאו שהוא תקול במעבדה שלהם), והפעם לא לקחתי סיכונים, ועד עכשיו לא חיברתי את ההארד דיסק השני, והכרטיס תקין לחלוטין.
יכול להיות שזאת אכן הבעיה? או שלא יכול להיות והחליפו לי לכרטיס מסך תקול שוב? בפעם הראשונה? יש לציין שההארד דיסק הנוסף שכרגע לא מחובר, תקין לחלוטין בזמן שימוש. הבעיה היחידה היא שיכול להיות שבגללו, כרטיס המסך נדפק כל פעם. יכול להיות שזה בגלל שספק הכח לא יכול להחזיק 2 דיסקים קשיחים ואז הוא לא מספק מספיק מתח לכרטיס?
הכרטיס הוא 7900GT, וספק הכח הוא HEC 400W TRT. שום רכיב לא נמצא תחת אוברקלוק.
המחשב היה במעבדה של החנות פעמיים תחת בדיקות, והם בכלל לא העלו על דעתם שזאת יכולה להיות הבעיה, וכשביקשנו לבדוק אם ספק הכח מספק מתחים תקינים, הם פתחו עיניים ענקיות ואמרו שאין להם מושג והם לא מהנדסי אלקטרוניקה. (מדובר בחנות יחסית ידועה, פנדה). מצד אחד הראיות מצביעות על כך שזאת הבעיה, אבל מצד שני אני לא יודע איך לבדוק את זה ב100 אחוז כרגע, ואני חושב שזה די לא מציאותי שחיבור הארד דיסק נוסף לספק שבכלל אמור לשאת בעומס ללא שום בעיה, ידפוק דווקא את כרטיס המסך.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #2 

מה "שמעניין" את הספק הוא סך כל ההספק הנדרש ברגע נתון. אם הזרם הנדרש גבוה מדי, המתח באותו קו ירד מתחת לערך הנומינלי.

אני אישית החלפתי ספק 300W של HEC אחרי שבמשך שבועות החלפתי כל רכיב אפשרי במחשב שלי ועדיין היו לי שיבושי מידע בדיסק הקשיח (העתקת קובץ והשוואה בין המקור להעתק הראתה שיבוש של ביט אחד כל 3-4 גיגהבייט).
במקרה שלי הספק עשה בעיות גם לא בעומס וניתן היה לראות את זה בתצוגת ה- HW monitor בביוס.
בכל מקרה חפש utility שמציג את המתחים בזמן פעולת ה-windows ותראה אם הם יותר מ-5% מתחת לערך הנומינלי (הסטיה המקובלת המותרת היא פלוס/מינוס 5%)

danisub
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הספק כוח שלך לא עומד בעומס הנוסף "קורס" זה מה שגורם לכרטיס שלך להציג ארטיפקטים ולהריסתו
אתה יכול לתת לי לינק של הכרטיס מסך שלך

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

udif, לא הבנתי את את ההערה הראשונה שלך. ברגע שרכיב מסויים אמור לקבל מתח יציב מסויים, הוא יצא משימוש ברגע שיקבל מתח אחר. אם למשל כרטיס המסך אמור לקבל 12 V יציב, אז הוא יתקלק אם יקבל 10\14 V. לא היו לי שום שיבוש מידע בדיסק הקשיח, וההספק שדיסק קשיח צורך הוא כ10-15w. בעבר ביצעתי אוברקלוק יחסית כבד גם לכרטיס מסך וגם למעבד, שגזלו הרבה יותר מ20W, ולא הייתה שום בעיה.
danisub, תיאורתית הספק אמור להחזיק את המערכת שלי, הספק אמור להחזיק גם כרטיסי מסך יותר כבדים כמו 8800GTS

udif, אני אנסה למצוא utility כזה, תודה.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

sunny_jim כתב:udif, לא הבנתי את את ההערה הראשונה שלך. ברגע שרכיב מסויים אמור לקבל מתח יציב מסויים, הוא יצא משימוש ברגע שיקבל מתח אחר. אם למשל כרטיס המסך אמור לקבל 12 V יציב, אז הוא יתקלק אם יקבל 10\14 V. לא היו לי שום שיבוש מידע בדיסק הקשיח, וההספק שדיסק קשיח צורך הוא כ10-15w. בעבר ביצעתי אוברקלוק יחסית כבד גם לכרטיס מסך וגם למעבד, שגזלו הרבה יותר מ20W, ולא הייתה שום בעיה.
danisub, תיאורתית הספק אמור להחזיק את המערכת שלי, הספק אמור להחזיק גם כרטיסי מסך יותר כבדים כמו 8800GTS

udif, אני אנסה למצוא utility כזה, תודה.
...
ספק מתח, כשמו כן הוא. הוא מספק מתח. כלומר שים נגד של 1K על חיבור 5V, תקבל זרם של 5mA וההספק הכולל שמתבזבז יהיה 25mW.
שים נגד של 1 אוהם על אותה יציאה, היא תמשיך להוציא 5V וזרם של 5A. ההספק הכולל יהיה 25W.

אם תשים נגד של 0.01 אוהם על היציאה, היית צריך לקבל בתיאוריה זרם של 500A, אבל בנקודה הזו הספק עובר את נקודת העבודה שלו (מוגדר לכל ספק כמה אמפר הוא יכול להוציא בכל מתח - זה מופיע על המדבקה שלו) ואז מתח היציאה ירד, כך שההספק המקסימלי לא יגדל מעבר למה שהוגדר ליציאה זו (מכפלת המתח בזרם).

חיבור מספר רב של רכיבים לספק במקביל דומה להקטנת הנגד, כי כל רכיב נוסף צורך את הזרם שלו במקביל.
בכל מקרה התוצאה של עומס יתר היא ירידת מתח במוצא ולא עליה, ולכן הרכיבים שמחוברים לספק לא מתקלקלים אלא סתם מפסיקים לעבוד כל עוד המתח לא מספיק. ברגע שתקטין את העומס (בהנחה שהספק לא ניזוק מעומס היתר) והמתח המקורי יחזור, ההתקנים שמחוברים אליו יחזרו לתפקד.

לגבי האוברקלוק שביצעת - שים לב שצרכת זרם מפס ה- 5V ואולי מפס ה- 3.3V אבל כנראה שלא מפס ה- 12V, בעוד שדיסק קשיח צורך זרם גם מפס ה- 12V (לצורך הפעלת המנוע).

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

קודם כל גם ירידת מתח תפגע ברכיב. אם רכיב אמור לקבל מתח מסויים, אז כל מתח שהוא לא המתח הנ"ל עלול לפגוע בו. לפי מה שאתה אומר, אם הייתי מנתק את הדיסק הקשיח, הכרטיס היה מתחיל לעבוד בצורה תקינה... זה לא קרה.

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #7 

קרה לי אותו הדבר, והבעיה הייתה באמת הספק, היו מחוברים למחשב 3 הארדיסקים והיה צריך לנתק 2 כדי לשחק במשהו בלי שהוא ייתקע, ברגע שהוחלף הספק לספק של 500W, הבעיה נפתרה.

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה! אז כנראה הבעיה אכן בספק...

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #9 

החלפת את הספק וחיברת את הדיסק קשיח הנוסף?

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

לא... כרגע אני לא מתכוון להחליף ספק, אם זה אומר שאני צריך לקנות ספק ב400 ש"ח רק בשביל לחבר הארד דיסק נוסף של 120GB... כרגע אשאר עם הארד דיסק אחד.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

HEC 400TRT נחשב לספק כוח איכותי. אני לא רואה סיבה להחליף אותו.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

TheCoolest כתב:HEC 400TRT נחשב לספק כוח איכותי. אני לא רואה סיבה להחליף אותו.
...
גם ספק איכותי יכול להתקלקל.
מה לעשות, היה לי HEC 300ART שגם הוא נחשב לאיכותי, והוא התקלקל.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”