המלצות לרובוט שואב\שוטף

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

לאחרונה אני מתחיל להתעניין בדבר. יש לי כיום שואב ידני של שארק שעושה אחלה עבודה בסופו של דבר אבל עם ילדה קטנה ושיער שנושר.....אני אומר לעצמי "ואללה הייתי שם עכשיו את הרובוט שישאב לי פעמיים אם לא 3 את הבית ועכשיו ממש את האיזור הזה בלבד".
שומע כמעט ללא תחרות על הרובורוק - עולה כמו סמראטפון! זה באמת שווה?!? הבנתי שזה הרולס-רויס של השואבים. קיבלתי גם המלצה על ה- Dreame החדש שגם מגיע עם תחנת פריקה, ניקוי, מסאז' ושאר ירקות.

נתון בונוס - יש לי Home Assistant שכמובן זה nice to have לחבר אותו למרות שאין לי בראש כרגע רעיון לאוטומציה מורכבת, אלא רק לעשות סבב פעמיים ביום נגיד וזהו. אבל אני חדש בעולםמות ה- HA אז בטוח שיש משהו קצת יותר מעניין ומרגש שאפשר לעשות עם השילוב של השניים :)

יש למישהו ניסיון עם הרובורוק 7 וגם עם ה-8? אולי לנצל עלויות ולקנות את ה-7 עם יציאתו של ה-8?
האם ניתן לקנות רק את השואב עצמו ונגיד בעתיד להוסיף את התחנה של ריקון, ניקיון וכו'?
מצב שטיפה באמת שווה? כמובן שאין להשוות לשטיפה ידנית של יד אדם אבל, האם זה די מספק?

תודה לעוזרים!
בשורות טובות :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #2 

יש רובוטים שמעבירים ניגוב ואחרים שממש מקרצפים. ממה שראיתי, ה- iRobot Roomba COMBO j9+ הוא מהטובים בחבורה.

אם הבעיה שלך היא רק שיער, אז רובוט שואב בלבד יהיה די והותר ויחסוך לך הרבה מאוד כסף, אבל המבחר דל מהבחינה הזאת, רוב השואבים הרובוטים כוללים גם מנגנון ניגוב.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #3 

יש לי את הרובורוק 7 (כבר שנתיים וחצי)

עובד ברמה היומית וצבר 1000 שעות עבודה ו 35K מ"ר ניקוי

מכשיר מדהים!

חבר קנה את ה 8 עם התחנה המלאה, זול זה לא!!! אבל הוא מדהים פלוס

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re:

שליחה #4 

24/10/2023 7:53  
ziv_r כתב:
יש רובוטים שמעבירים ניגוב ואחרים שממש מקרצפים. ממה שראיתי, ה- iRobot Roomba COMBO j9+ הוא מהטובים בחבורה.

אם הבעיה שלך היא רק שיער, אז רובוט שואב בלבד יהיה די והותר ויחסוך לך הרבה מאוד כסף, אבל המבחר דל מהבחינה הזאת, רוב השואבים הרובוטים כוללים גם מנגנון ניגוב.
...
תודה! מניסיון או ממה שאתה מבין\קראת, אפשר להשוות אותו לרובורוק 8? או לדרימי?

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

24/10/2023 8:19  
ahersko כתב:
יש לי את הרובורוק 7 (כבר שנתיים וחצי)

עובד ברמה היומית וצבר 1000 שעות עבודה ו 35K מ"ר ניקוי

מכשיר מדהים!

חבר קנה את ה 8 עם התחנה המלאה, זול זה לא!!! אבל הוא מדהים פלוס
...
ואללה?? חתיכת פז"מ חחח
אתה יודע להגיד האם אפשר לקנות את המכשיר בלבד ולאחר מכן יהיה אפשר להוסיף את התחנה והכול?
בקיצור אתה אומר שווה את ה- 4-5k?

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re:

שליחה #6 

24/10/2023 7:53  
ziv_r כתב:

...
מה לגבי מצלצות? (מבחינת סקיוריטי ו"ריגול") הבנתי שכאלו עם מצלמות מתעדים את הבית שלך ואז ידחפו לך פרסומות לשדרוג המוצרים שהם צילמו אצלך בבית. או נעזוב את זה, לאן הולך כל הצילום הזה? מי ניגש אליו?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #7 

@Dannino
אף חברה לא מרגלת אחריך, אין לך מה לדאוג מהבחינה הזאת.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לי אין תחנת ניקוי... אני יודע שניתן לקנות בנפרד ול 8 יש שני סוגים, אחד שרק מנקה את מיכל השאיבה ואחד שמנקה גם את הסמרטוט

יש הבדל בין ה 7 ל 8 בכמות המברשות וגם בתוכנה יש כמה הבדלים קטנים

אם אין מגבלה של תקציב לך על ה 8

אבל עם זה "כבד" לך על ה 7 הוא מעולה, סוס עבודה אבל אין לו עמדת ריקון ששוטפת את הסמרטוט אם זה דיל ברייקר

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #9 

24/10/2023 13:06  
ahersko כתב:
אבל עם זה "כבד" לך על ה 7 הוא מעולה, סוס עבודה אבל אין לו עמדת ריקון ששוטפת את הסמרטוט אם זה דיל ברייקר
...
גם ל- 7 יש עמדה ששוטפת את הסמרטוט. הסט נקרא S7 MaxV Ultra ואפשר לקנות רק את הרובוט ולהוסיף את העמדה אחר כך.
https://www.bug.co.il/brand/roborock/co ... ax/v/ultra
https://www.amazon.de/-/en/roborock-Ult ... B09YMJSP8C

יש לי כזה כבר שנה, ניקה 13 אלף מ״ר

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

איך העמדה? ממליץ?

מאיפה רכשת ובכמה?

בכל מקרה של 7S רגיל לא MAX... זה מתאים?

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

24/10/2023 14:35  
hsafra כתב:
גם ל- 7 יש עמדה ששוטפת את הסמרטוט. הסט נקרא S7 MaxV Ultra ואפשר לקנות רק את הרובוט ולהוסיף את העמדה אחר כך.
https://www.bug.co.il/brand/roborock/co ... ax/v/ultra
https://www.amazon.de/-/en/roborock-Ult ... B09YMJSP8C

יש לי כזה כבר שנה, ניקה 13 אלף מ״ר
...
אשכרה 2000 שקל ועוד באמאזון (אבל לא שולחים לארץ).
וזה באמת עובד טוב כל העסק עם הריקון האוטומטי והניקוי של הרובוט עצמו? זה באמת שווה את ה- 5k?
אני צריך לראותא ת ההבדל בין ה-7 ל-8. ראיתי במקום אחר שמישהו אמר שבלא מעט פרמטרים ה-7 זהה ל-8.

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

24/10/2023 15:14  
ahersko כתב:
איך העמדה? ממליץ?

מאיפה רכשת ובכמה?

בכל מקרה של 7S רגיל לא MAX... זה מתאים?
...
קניתי את הרובוט יחד עם העמדה בסט אחד מחשמל נטו. עלה 4200 ש״ח. אני מרוצה - הרובוט חוזר באמצע הניקיון כדי לנקות את המטלית ולא צריך למלא מים במיכל הקטן שלו כי מתמלא מהעמדה. הוא גם מרוקן את מיכל האבק לעמדה.

אני לא חושב שמתאים ל- 7 הרגיל כי יש חיבור מארחוקה למילוי מים מהעמדה שלא ראיתי שקיים בתמונות של ה- 7.

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

24/10/2023 16:13  
Dannino כתב:
אשכרה 2000 שקל ועוד באמאזון (אבל לא שולחים לארץ).
וזה באמת עובד טוב כל העסק עם הריקון האוטומטי והניקוי של הרובוט עצמו? זה באמת שווה את ה- 5k?
אני צריך לראותא ת ההבדל בין ה-7 ל-8. ראיתי במקום אחר שמישהו אמר שבלא מעט פרמטרים ה-7 זהה ל-8.
...
הריקון האוטומטי עובד מצוין. אף פעם לא הייתי צריך לנקות את מיכל האבק ידנית
גם ניקוי המטלית עובד טוב וחוסך החלפה כל סיבוב

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

24/10/2023 16:33  
hsafra כתב:
הריקון האוטומטי עובד מצוין. אף פעם לא הייתי צריך לנקות את מיכל האבק ידנית
גם ניקוי המטלית עובד טוב וחוסך החלפה כל סיבוב
...
מקבלים התראה כלשהי כאשר המיכלים בעמדת הריקון מלאים או לקראת?

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

24/10/2023 16:42  
Dannino כתב:
מקבלים התראה כלשהי כאשר המיכלים בעמדת הריקון מלאים או לקראת?
...
מקבלים התראה באפליקציה כשמיכל המים הנקיים ריק או שמיכל המים המשומשים מלא.
לא מקבלים התראה כששקית האבק מתמלאת.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #16 

יש לי S7 עם 750 שעות עבודה כשנתיים. הזמנתי עוד לפני שהגיע רשמית לארץ. מכשיר מדהים ולדעתי אחד הדגמים היותר מוצלחים של רובורוק. למיטב ידיעתי הפסיקו למכור את ה S7 "הרגיל" בארץ (אתרים שמפרסמים אותו למכירה - כנראה חצי שנה לא טרחו לעדכן את האתר, ו/או כשתתקשר אליהם יציעו לך דגם אחר, כמיטב המסורת הישראלית).
כמה נקודות: אין כזה דבר "רובוט שוטף". הם מנגבים. ספציפית סדרת ה S7 מפעילה על סף 0 לחץ על המגב ולכן קשה לקרוא לזה "שטיפה". זה ניגוב לח.
למיטב ידיעתי, לבאג כן יש במלאי S7 MAXV ב 2550 שקל. מדובר גם בדגם מאוד מוצלח של רובורוק עם יכולת זיהוי חפצים מהטובות בשוק (זה על סמך לא מעט השוואות שראיתי) ויכולת שאיבה מעולה . חסרון בקטע פרטיות (אם זה משנה לך) - יש לו מצלמה מקדימה ויכולת ל"שיחת וידאו" בין הרובוט לאפ' - למרות שיש מישהו בפורום שטוען שהאפשרות הזו בוטלה עם אחד מהעדכוני תוכנה האחרונים . לדעתי זו האפשרות הכי טובה /שפויה ברמת ה VFM
לגבי HA שהזכרת - למיטב ידיעתי אין לרובורוק API פתוח, אולי אני טועה. בכל מקרה, גוגל אסיסטנס ושות' עובד מעולה עם הרובורוק'ים למיניהם.
עמדת שאיבה (שאיבה בלבד) לסדרת S7 - אל תבזבז את הכסף שלך עליה כמו שבזבזתי את שלי - היא אחת מהגרועות יותר, ולא מצליחה לשאוב שערות שתקועות בפילטר של המיכל שאיבה, מה שיוצר גושי אבק ושערות על הפילטר. לא פלא שבאג מנסים להפטר מהמלאי שלהם כרגע ב 500 שקל בלבד (קניתי במכירה מוקדמת בזמנו ב 1800 אם אני זוכר נכון). תחפש בפורום - אני לא היחידי עם הבעיה הזו.
בכל מקרה, כל דגם של רובורוק שתקנה שמבוסס על מיפוי לייזר (LIDAR) , קרוב לודאי שתהיה מאוד מרוצה מהיכולת מיפוי ושאיבה. זו הסיבה גם שכל יצרניות הרובוטים עברו להשתמש במיפוי לייזר ב"דגמי פרימיום" וגם ביניים שלהן, בזמן שרובורוק משתמשים בטכנולוגיה הזו כבר מ 2019 בכל הדגמי S ..

עוד נקודה שחשוב לזכור - 50% מהרובוטים היום הם תוכנה. אני לא מכיר את האפ' של IROBOT ואחרים, אבל בזו של רובורוק אני משתמש כבר כ 4 שנים - היה לי S6 לפני, והיא באמת אחת הטובות.

dmoses
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 214
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #17 

אנ כמעט שנה עם S7 MaxV Ultra.
מילה אחת : מעולה.
איתי תמיד מתפלאה מנקיון של מכשיר זה.
מוסיף חצי פקק(או פחות), של נוזל ניקוי אוריגנלי של Roborock, והוספתי טבלית אנטיסטטית במיכל מים נקיים.
מומלץ.

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

28/10/2023 11:39  
tomerR כתב:
לגבי HA שהזכרת - למיטב ידיעתי אין לרובורוק API פתוח, אולי אני טועה.
...
יש אינטגרציה רשמית ל- HA כאן: https://www.home-assistant.io/integrations/roborock/

אני משתמש באינטגרציהלא רשמית מכאן https://github.com/humbertogontijo/home ... t-roborock כי היא הייתה קודם ועובדת סבבה

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

תודה רבה חברים.
אני רואה שהרובורוק די שולט פה בשוק....או בפורום לפחות חח 😉
וכמובן נושא המחיר שהוא לא זעום חחח אם היה מדובר פה באיזור האלף-אלפיים הייתי כבר רץ עליו כנראה. אבל מדובר בכפול ויותר אפילו..🤔

מישהו יודע להמליץ לי על ערוץ\סרטון יו טיוב טוב שביצע כמה סקירות כאלו בין כמה דגמים ויצרנים?
ראיתי סקירה של מישהו ישראלי על ה- Dreame L20 Ultra. נראה מטורף לא פחות...אבל טרם ראיתי סקירה של ה- S8.
מה שקשה לי עם יו טיוב הוא שקשה למצוא סקירה טובה ואמיתית על מוצר מסוים כי בסוף הוא ככל הנראה ימליץ לך לקנות אותו ויהי מה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73210
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3153 פעמים

שליחה #20 

31/10/2023 16:23  
Dannino כתב:

מישהו יודע להמליץ לי על ערוץ\סרטון יו טיוב טוב שביצע כמה סקירות כאלו בין כמה דגמים ויצרנים?
ראיתי סקירה של מישהו ישראלי על ה- Dreame L20 Ultra. נראה מטורף לא פחות...אבל טרם ראיתי סקירה של ה- S8.
...
לא טרחת לחפש. פה יש הכל:

viewtopic.php?f=90&t=379760&hilit=roborock+s8+pro+ultra

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”