קומפוננט או hdmi

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
niv12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, יש לי אפשרות לקנות אקס בוקס עם חיבור קומפוננט וללא חיבור hdmi במחיר זול יותר.
האם כדאי לי להשקיע עוד 70 דולר כדי לקבל גם חיבור hdmi? יש הבדל גדול באיכות בין שני החיבורים? הטלויזיה שלי היא hd ready שתומכת גם ב1080P.
תודה על העזרה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

כעקרון היתרון של יציאת ה-HDMI היא אפשרות להעביר סיגנל 1080p. צריך לבדוק כמה דברים:

1. האם המשחקים מגיעים ב-1080p.
2. אם לא (או לא כולם), האם המכשיר יודע להמיר אותם ל-1080p

אני חושב שיציאת ה-HDMI נועדה לענות על הצורך של בעלי הקונסולה עם כונן ה-HD-DVD להוציא את הסרט אל התצוגה דיגיטלית ו-1080P. למרות שלדעתי, חשובה לא פחות האפשרות להוציא משחקים ב-1080P עבור מי שיש לו אמצעי תצוגה ברזולוצית 1080P, ועל אחת כמה וכמה אם אין ברשותו מעבד תמונה חיצוני (אחרי הכל, Deinterlacing לחומר Video עדיין לא מושלם ממה שאני יודע, ככה שגם עם מעבד תמונה עדיף מקור פרוגרסיבי).

מכוון שמדובר במקרה זה באמצעי תצוגה HD-Ready אני לא חושב שיש יתרון כלשהו להעברת המשחק ב-1080P (בהנחה שזה אפשרי בכלל).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

niv12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

MarioMan כתב:כעקרון היתרון של יציאת ה-HDMI היא אפשרות להעביר סיגנל 1080p. צריך לבדוק כמה דברים:

1. האם המשחקים מגיעים ב-1080p.
2. אם לא (או לא כולם), האם המכשיר יודע להמיר אותם ל-1080p

אני חושב שיציאת ה-HDMI נועדה לענות על הצורך של בעלי הקונסולה עם כונן ה-HD-DVD להוציא את הסרט אל התצוגה דיגיטלית ו-1080P. למרות שלדעתי, חשובה לא פחות האפשרות להוציא משחקים ב-1080P עבור מי שיש לו אמצעי תצוגה ברזולוצית 1080P, ועל אחת כמה וכמה אם אין ברשותו מעבד תמונה חיצוני (אחרי הכל, Deinterlacing לחומר Video עדיין לא מושלם ממה שאני יודע, ככה שגם עם מעבד תמונה עדיף מקור פרוגרסיבי).

מכוון שמדובר במקרה זה באמצעי תצוגה HD-Ready אני לא חושב שיש יתרון כלשהו להעברת המשחק ב-1080P (בהנחה שזה אפשרי בכלל).
...
על הטלויזיה כתוב שביא תומכת ב1080P למרות שהיא hdready.
1) איך זה יכול להיות בכלל אם היא תומכת היא לא אמורה להיות full hd?
2) בהנחה שהמשחקים אכן תומכים ב1080p האם כדאי להשקיע עוד 70 דולר כדאי לקבל hdmi?
3) האם במשחקים שהם 720p אני יראה הבדל באיכות בהשוואה לקופוננט?

תודה על התשובות.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

1. חיפוש

2. עם מסך hd-ready אין לי תשובה, מכוון שאני לא משחק, ואני לא זוכר כל כמה זמן מתחלפות הקונסולות.
כלומר, לדעתי שווה להשקיע אם חושבים קדימה, אבל מי מבטיח שעד שתחליף (אם תחליף) מסך למסך FHD הקונסולות הקימות לא יצאו לפנסיה ?

3. לא יודע
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה #5 

אם תרכוש את הכניסה HDMI תוכל לקלוט את האות של המשחק ב 1080P אבל מה תרוויח? אתה תראה את זה ברזוללוציה 1024X768 (HD READY).

niv12 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

הרזולציה של המסך היא 1366X768
אם יצא משחק שהוא ב1080p ולא יהיה לי חיבור hdmi זה אומר שאני לא יוכל לשחק אותו עם חיבור קומפוננט? או שהמסך יציג את המשחק ל720P? (אם זה ככה אז זה לא משנה כי גם ככה אני לא יכול להציג 1080p, כל מה ש1080 המסך מציג ב720).

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #7 

niv12 כתב:הרזולציה של המסך היא 1366X768
אם יצא משחק שהוא ב1080p ולא יהיה לי חיבור hdmi זה אומר שאני לא יוכל לשחק אותו עם חיבור קומפוננט? או שהמסך יציג את המשחק ל720P? (אם זה ככה אז זה לא משנה כי גם ככה אני לא יכול להציג 1080p, כל מה ש1080 המסך מציג ב720).
...
אם יצא משחק 1080p תראה אותו ב-720p בכל מקרה. אני חושב שב-component רואים נפלא.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #8 

רק HDMI תומך בהצפנה. לפי החלטה של האולפנים, סרטי HD שיועברו באמצעות קופוננט הנגן חייב להעביר רק ב 480I, היינו רזולוציה רגילה. כרגע כנראה האולפנים עוד לא הפעילו את האפשרות הזאת, אבל זה יגיע כמו שאנחנו מכירים אותם.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”