עזרה בבחירת מסך למקרן פאנאסוניק 900
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
שלום,
אני מקרין ממרחק של 3.5 מטר בערך (אולי טיפה פחות), עד היום צפיתי בסרטים רק מרגע שהחשיך בחוץ אבל משבוע הבא אני אוכל לראות גם ביום (קניתי וילונות שמחשיכים את החדר ב 100 אחוז). הקיר שעליו אני מקרין כעת הוא ברוחב של 230 ס"מ בערך (אני בדרך כלל מקרין על 200-210) ובגובה הוא 160 כאשר ה 160 ס"מ מתחילים מגובה של 90 ס"מ מהרצפה.
התקציב שלי הוא מקסימום 1500 ש"ח (תקנו אותי אם אני טועה, צריך להשקיע יותר מ 1500 ש"ח במסך למקרן ששווה פחות מ 10000?). לא אכפת לי להוסיף מעט למסך חשמלי. אם אני מצמיד את המסך לתקרה, האם המידות שלו בגובה הן כולל המתקן שמוצמד לתקרה או בלעדיו? איזה חברה כדאי לקנות? איזה חנות מומלצת?
אני חייב להגיד, שמעבר לזה שאני יודע שחומרים שונים של בד המסך מחזירים את האור במידות מסוימות ובכך פוגעות באיכות הצפייה, אני לא מבין כלום.
המון תודה
אני מקרין ממרחק של 3.5 מטר בערך (אולי טיפה פחות), עד היום צפיתי בסרטים רק מרגע שהחשיך בחוץ אבל משבוע הבא אני אוכל לראות גם ביום (קניתי וילונות שמחשיכים את החדר ב 100 אחוז). הקיר שעליו אני מקרין כעת הוא ברוחב של 230 ס"מ בערך (אני בדרך כלל מקרין על 200-210) ובגובה הוא 160 כאשר ה 160 ס"מ מתחילים מגובה של 90 ס"מ מהרצפה.
התקציב שלי הוא מקסימום 1500 ש"ח (תקנו אותי אם אני טועה, צריך להשקיע יותר מ 1500 ש"ח במסך למקרן ששווה פחות מ 10000?). לא אכפת לי להוסיף מעט למסך חשמלי. אם אני מצמיד את המסך לתקרה, האם המידות שלו בגובה הן כולל המתקן שמוצמד לתקרה או בלעדיו? איזה חברה כדאי לקנות? איזה חנות מומלצת?
אני חייב להגיד, שמעבר לזה שאני יודע שחומרים שונים של בד המסך מחזירים את האור במידות מסוימות ובכך פוגעות באיכות הצפייה, אני לא מבין כלום.
המון תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

קבוע, כלומר תמיד פבמצב פתוח? אם לזה אתה מתכוון אז לא. כל הרעיון הוא שכשבאים אורחים, הם יוכלו לראות קיר עם תמונות. כרגע אני מקרין על הקיר וכשבאים אורחים הוא ערום.
למה, מה עלה בדעתך או מה היה לך עם המקרן הזה?
למה, מה עלה בדעתך או מה היה לך עם המקרן הזה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לי היה מסך שאני עוד סוחב מימי ה-X1 המפורסם, אבל הוא לא כ"F התאים לפנא 900 לדעתי, כי המקרן הזה דיי בהיר והמסך שלי עם GAIN מאוד גבוה.
לדעתי בתקציב שלך אתה יכול למצוא מסך עם GAIN באזור ה-1.0 כולל מתיחה.
נסה לפנות לחנויות שבאינדקס הקישורים שלנו.
אגב, לא הייתי מתפשר על חשמלי ולא בגלל שזה גימיק אלא בגלל שהמנגנון הידני פחות אמין.
לדעתי בתקציב שלך אתה יכול למצוא מסך עם GAIN באזור ה-1.0 כולל מתיחה.
נסה לפנות לחנויות שבאינדקס הקישורים שלנו.
אגב, לא הייתי מתפשר על חשמלי ולא בגלל שזה גימיק אלא בגלל שהמנגנון הידני פחות אמין.
אני חולק על מרטין בנושא של לא להתפשר על חשמלי בגלל אמינות.
מסכים שידני פחות אמין אך זה לא במידה משמעותית והפרשי המחיר הם דווקא כן משמעותיים.
יש לי ידני 3 שנים ללא תקלות. טוב, לא עושים סטטיסטיקה על מסך אחד
אבל במקום העבודה הקודם היו עשרות מסכים ידניים בחדרי ישיבות שכל אחד מהם הועלה והורד לפעמים כמה פעמים ביום. גם שם לא זכורה לי תקלה לאורך 3 שנים.
בנוסף קח בחשבון שחשמלי דורש בדרך כלל עוד נקודת חשמל שזה גם מוסיף למחיר.
מסכים שידני פחות אמין אך זה לא במידה משמעותית והפרשי המחיר הם דווקא כן משמעותיים.
יש לי ידני 3 שנים ללא תקלות. טוב, לא עושים סטטיסטיקה על מסך אחד
בנוסף קח בחשבון שחשמלי דורש בדרך כלל עוד נקודת חשמל שזה גם מוסיף למחיר.
משה
לדעתי אין הצדקה ל9:16 , כי היתרון שהוא נותן , מסגרת שחורה לתמונה, זה רק בקירוב.
בסופו של דבר אתה פשוט מקבל פחות מסך וזה לא יותר זול, אולי ההיפך.
לדעתי, מייצרים 1:1 כי זה מאפשר לרדת יותר נמוך ען מסך שנתלה גבוה. לא מקרינים תמונה על כולו.
ראה באותו עיניין את הקטע הראשון במאמר שכתבתי פעם: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=158.
בסופו של דבר אתה פשוט מקבל פחות מסך וזה לא יותר זול, אולי ההיפך.
לדעתי, מייצרים 1:1 כי זה מאפשר לרדת יותר נמוך ען מסך שנתלה גבוה. לא מקרינים תמונה על כולו.
ראה באותו עיניין את הקטע הראשון במאמר שכתבתי פעם: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=158.
משה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

כן אבל אני גם צופה בארועי ספורט גדולים בטלויזיה ועם מסך 16:9 אני מפסיד גודל (המקרן לא מקרין עם זום מקסימלי מהמרחק שאני מרקרין על הקיר שאני מקרין).
הבנתי לגבי 1:1. סתם מיותר.
עדיין לא הבנתי כמה כסף עלי להשקיע?
הבנתי לגבי 1:1. סתם מיותר.
עדיין לא הבנתי כמה כסף עלי להשקיע?
אז למה "אבל"?
הבנת בדיוק.
וגם למה ה1:1 מיותר? זה תלוי בגובה התקרה.
מבחינתי זה נורא פשוט: עבור רוחב מסך נתון (שזה בדרך כלל האילוץ שנגזר מהחדר) 3:4 זה יותר מסך מ16:9, ו1:1 יותר גדול מ3:4 . מה שמוזר, לפחות ככה היה לפני 3 שנים, זה שהגדולים יותר לאורך דווקא יותר זולים.
כל מה שניתן לעשות במסך בגובה קטן , בוודאי שניתן לעשות על מסך יותר גבוה. כלומר ה16:9 הוא חלק מה3:4 שהוא חלק מה1:1 .
אז מה בכל זאת יש בקטנים? יש מסגרת שחורה ביחס מסוים. אבל וזה אבל גדול, המסגרת הזו לא מתאימה לסרטים.
היא מתאימה רק לשידורי טלויזיה HD. (או שידורי טלויזיה רגילים במקרה של 3:4).
בקשר לכסף אתה חושב בצורה הפוכה ממה שבעיני סביר.
תקציב זה אילוץ שמגביל את הוצאתך. התקציב נגזר משיקוליך האישיים.
מצידי שתשקיע 20,000 ש"ח, מה, זה כסף שלי ?
:-)
הבנת בדיוק.
וגם למה ה1:1 מיותר? זה תלוי בגובה התקרה.
מבחינתי זה נורא פשוט: עבור רוחב מסך נתון (שזה בדרך כלל האילוץ שנגזר מהחדר) 3:4 זה יותר מסך מ16:9, ו1:1 יותר גדול מ3:4 . מה שמוזר, לפחות ככה היה לפני 3 שנים, זה שהגדולים יותר לאורך דווקא יותר זולים.
כל מה שניתן לעשות במסך בגובה קטן , בוודאי שניתן לעשות על מסך יותר גבוה. כלומר ה16:9 הוא חלק מה3:4 שהוא חלק מה1:1 .
אז מה בכל זאת יש בקטנים? יש מסגרת שחורה ביחס מסוים. אבל וזה אבל גדול, המסגרת הזו לא מתאימה לסרטים.
היא מתאימה רק לשידורי טלויזיה HD. (או שידורי טלויזיה רגילים במקרה של 3:4).
בקשר לכסף אתה חושב בצורה הפוכה ממה שבעיני סביר.
תקציב זה אילוץ שמגביל את הוצאתך. התקציב נגזר משיקוליך האישיים.
מצידי שתשקיע 20,000 ש"ח, מה, זה כסף שלי ?
משה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

קראתי את המאמר שלך. אני היום צופה על קיר לבן וכל הזמן יש לי שוליים לבנים אבל זה ממש לא מפריע לי. האם כשיהיה מסך, החזרת האור תפריע לי יותר?
לגבי כמה להשקיע, אני בסה"כ רוצה לדעת אם אפשר לקנות מסך סביר ב 1500 ש"ח?
לגבי כמה להשקיע, אני בסה"כ רוצה לדעת אם אפשר לקנות מסך סביר ב 1500 ש"ח?
אם שוליים לבנים לא מפריעים אז לך על מה שיותר זול. זה לא יפריע יותר עם מסך מאשר על קיר.
כמו שכתבת, אל תלך בכל מקרה על 16:9, כי זה יגביל את גודל הזום בשידורי 3:4.
אני לא מעורה במחירים כל כך אבל עד כמה שאני כן זוכר , 1500 זה סכום סביר פחות או יותר, (לא לחשמלי).
כמו שכתבת, אל תלך בכל מקרה על 16:9, כי זה יגביל את גודל הזום בשידורי 3:4.
אני לא מעורה במחירים כל כך אבל עד כמה שאני כן זוכר , 1500 זה סכום סביר פחות או יותר, (לא לחשמלי).
משה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
חד משמעית, קונים מסך ביחס זהה ליחס התמונה המקרנת. המקרן שלך הוא 9:16, אתה צריך מסך ביחס זהה.kingikra כתב:אוקיי.
אז מכל מה שנאמר פה, האם התקציב שלי מספיק? באיזה מידות צריך להיות המסך שלי? עדיף 4:3 או 16:9? למה בכלל יש מסכי 1:1? אני לא מכיר שום מקור שנותן תמונה כזאת.
תודה...
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי