TCL 75C735 - ביקורת חובבים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #21 

כל חברה מנסה ללמוד מהמתחרות שלה ולגנוב ידע על החוזקות

את טיוטה לא צריך ללמד איך ליצר מכוניות ואיך ליצר משהוא אמין וטיוטה כמו סוני מוכרת במחירים גבוהים מהמתחרים, וגם להם יש תהליכי אינטגרציה מבוססים, לא יודע עד כמה זה מוזיל, זה בעיקר מאפשר להוציא מוצרים אפויים מהתנור.

מה שמנסים להעתיק מטסלה (אני מנחש) זה לא איך לתכנן כיסא נהג שישרוד לנצח או איך לצבוע את הרכב באחידות מבלי שידהה או לתכנן מערכת מתלים בטייל סיטרואן, כי את זה היצרנים הוותיקים עושים טוב, ימשיכו לעשות טוב ולטסלה יש הרבה מה ללמוד מהם (הס מלהזכיר את יצרני הענק הסינים שאומנם מוכרים מליוני מכוניות בשוק הסיני אבל האיכות... אוי האיכות) אז מה שהם ירצו להעתיק אלו היכולות האוטונומיות שלטסלה פשוט יש את המאגר והנסיון הכי גדול בתחום.
זה שטסלה מאיצה מ 0-100 יותר מהר מרוב הפרארי והפורשה בשוק לא הופך אותה לטובה מהן, בוא לא נתבלבל. טסלה או צרי או צונק-קינג לעולם לא יהיו פורשה גם אם הם יאיצו כמו רקטה של ספייס איקס.
זה שמכשיר טלווזיה יש לו יותר בהירות, או זווית צפיה רחבה יותר או שהוא תומך בעוד הרץ בקצב הריפרש... לא הופך אותו למוצר טוב או שווה לאחר.

היא קיטש "סיני" שמאפשר למי שמקבל משכורת של סייעת בגן ויצו להגשים חלום של 75 אינטש "כמו" אצל השכן שהוא מנכ"ל אמדוקס.

החיפושית מעולם לא הייתה מרצדס, אבל היא גרמה ללא מעט אנשים להאמין שהיא כן...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20190
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

לא, כל מה שהם מנסים להעתיק מטסלה זה איך מרכיבים רכב. תקרא קצת אם זה מעניין אותך, יש הרבה מאמרים על זה. אני לא מדבר על כסא או מולטימדיה, או צבע.

בנוגע לאינטגרציה, כשאתה מפתח משהו לבד, ואז מייצר אותו לבד, אתה פחות תלוי בבעיות בשרשרת האספקה ואתה לא תלוי בעלויות של צד ג'. זה מוזיל ומייעל את תהליכי הייצור (מה שמוזיל את הייצור עוד).

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #23 

למרות שהדיון גלש לפסים אחרים

הוויכוח האם לעשות in house או להוציא החוצה יש לו טיעונים מכאן ולשם

בלי להיכנס לפרטים, בתקופת המחסור ברכיבים נתקענו בלי DSP של יצרן גדול ומוכר מה שמנע מאיתנו לשחרר מוצרים לשוק

אז החלטנו לפתח אחד משלנו.

1. הוא לא בהכרח טוב יותר מזה של יצרן גדול ומוכר שזו ליבת עסקיו
2. זה עלה סטפות של כסף, שבסופו של דבר תמיד מתגלגלות ללקוח

אז תמיד צריך שקול טוב, מה רוצים להשאיר בבית, במה אנחנו כמפעל טובים בו ומה לקנות ממישהו שהוא טוב וזול מאיתנו למרות התלות בו

אאל"ט אפל קונים/קנו צגים מסמסונג או LG? הזוי לא? אבל הם הבינו שעם כל הצער, זה המהלך הנכון מבחינתם.
פולסווגן לא מייצר מחשבי רכב, אלא קונה ותלוי בבוש
ניסאן, סוזוקי, מיצובישי ורנו קונים גירים של ג'טקו ולא מפתחים גיר לבד... למה?

כי לא כדאי להם. נקודה

אני לא יודע מה TCL מייצרים לבד ואיך זה משפיע להם על העלויות, אבל הבאתי לך כמה דוגמאות שיצור עצמי, לא בהכרח מוזיל ואפילו להפך.

אני לא מכיר למידה מטסלה על הרכבת רכבים, אשמח לקרוא, אם מישהו צריך ללמוד משהו זה טסלה מהמפעלים היפנים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20190
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #24 

זה נכון שיש שיקולים כלכליים, ולא לכל חברה יש את היכולת או האפשרות לפתח דברים in house.
הכוונה שלי היתה לחברות שכבר יש להן את זה. אם כבר יש לך מפעל שמייצר פאנלים, אתה לא צריך להשקיע בבניה של מפעל חדש או לקנות\לשפץ מפעל קיים לדוגמה.
אם אתה מוכר מספיק, אז פיתוח עצמי של טכנולוגיות יכול להיות השקעה חכמה. לפעמים זו יכולה להיות האופציה היחידה, בדומה למקרה שתיארת.
העובדה שאפל והרבה חברות אחרות לא מייצרות פאנלים לטלפונים בעצמן לא בהכרח מעיד על משהו. זה פשוט אומר שהן לא רוצות להתעסק בזה.
אבל חברה שכן רוצה, פוטנציאלית, יכולה להוציא מוצר מתחרה שיעלה פחות.

כל מה שניסיתי להגיד בפוסטים הקודמים שלי, היא שלא תמיד מה שזול בהכרח גרוע. לא ניסיתי להגיד שהטלוויזיות של TCL הן מדהימות, רק אמרתי שהן לא בהכרח גרועות או לא VFM יחסית למוצרים אחרים. לא ניסיתי להכנס לדיונים פילוסופיים.

אם תזכר ב-2021 היה משבר שבבים, כל חברות הרכב התבכיינו שאין שבבים ופסי ייצור נסגרו. באותו הזמן טסלה צמחה בקצב שיא והכפילה את כמות הרכבים שהיא ייצרה לעומת שנה שעברה. למה? כי במקום לבכות עם כל היצרנים האחרים שאין שבבים, ישבו מהנדסים וכתבו קושחות חדשות לשבבים אחרים שכן היו זמינים בשוק. אם טסלה היתה קונה מחשבים של בוש, אני מניח שגם היא היתה באותה הסירה כמו שאר היצרנים.

בנוגע לטסלה וטויוטה:
https://www.drive.com.au/news/toyota-te ... rt-report/
https://www.barrons.com/articles/toyota ... s-472aa8ce
https://www.teslarati.com/toyota-learni ... gacasting/
פורד, יונדאי וטויוטה הולכות לכיוון הגיגהקאסטינגס, תהליך ייצור השלדה שטסלה פיתחה לבד.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”