כתמים לבנים ארוכים במסך סמסונג
שלום לכולם, יש לי טלויזיה של סמסונג, דגם qe65qn800b 8K, ותופעה של מין כתמים של פסים לבנים ארוכים התחילה לפני חודש, זה לא תמיד קורה אבל מידי פעם יש את התופעה הזאת, אני מצרף תמונה, אשמח להסבר למה זה קורה ואם זה תקלה בטלויזיה, בסרטים/סדרות/משחקים אני לא רואה את זה אבל בתפריטים שמים לב לזה. תודה. (הטלויזיה באחריות פרימיום של אלקטרוניקס פרו, שזה אומר שאם צריך לפתוח את המסך כדי לתקן אז אני מקבל טלויזיה חדשה).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
נראה כמו בעיה בדיפיוזר. זו תופעה די נפוצה במסכי LED. לא בטוח שאפשר לקרוא לזה תקלה
- oferlaor
- מנהל

מסך LED מורכב מכמה שכבות:
1. מקור האור (LED) או בצדדים, או מלמעלה/למטה (נראה לי שזה המקרה שלך) או מאחורה (מה שנקרא FALD או miniLED בתצורות החדשות של 2022-2023).
2. את האור הזה צריך לפזר באופן אחיד ממקורות אור שהם אופקיים או אנכיים, ולכן יש שכבה שנקראת דיפיוזר שאמורה לפזר את האור באופן אחיד. לרוב זה שכבה חלבית או מבוססת נייר "שמן" שפרוס שכבות שכבות וכל שכבה מטשטשת יותר את מקור האור ומפזרת אותו באופן אחיד.
3. הפאנל LCD שמקבל את האור וחוסם אור בתת פיקסלים מסויימים בכדי לקבל תמונה צבעונית.
אם הנורות זזו, או שיש בעיה בשכבת הדיפיוזר, פיזור האור הופך פחות אחיד ורואים פס אור בכיוון שבו הנורות מכוונות.
1. מקור האור (LED) או בצדדים, או מלמעלה/למטה (נראה לי שזה המקרה שלך) או מאחורה (מה שנקרא FALD או miniLED בתצורות החדשות של 2022-2023).
2. את האור הזה צריך לפזר באופן אחיד ממקורות אור שהם אופקיים או אנכיים, ולכן יש שכבה שנקראת דיפיוזר שאמורה לפזר את האור באופן אחיד. לרוב זה שכבה חלבית או מבוססת נייר "שמן" שפרוס שכבות שכבות וכל שכבה מטשטשת יותר את מקור האור ומפזרת אותו באופן אחיד.
3. הפאנל LCD שמקבל את האור וחוסם אור בתת פיקסלים מסויימים בכדי לקבל תמונה צבעונית.
אם הנורות זזו, או שיש בעיה בשכבת הדיפיוזר, פיזור האור הופך פחות אחיד ורואים פס אור בכיוון שבו הנורות מכוונות.
תודה על התגובה המפורטת! לי יש דגם 2022 והוא miniLED אז אצלי הנורות מאחורה, איך הנורות יכולות לזוז? ואיך יכולה להיווצר בעיה בשכבת הדיפיוזר?19/10/2023 13:30oferlaor כתב: מסך LED מורכב מכמה שכבות:
אם הנורות זזו, או שיש בעיה בשכבת הדיפיוזר, פיזור האור הופך פחות אחיד ורואים פס אור בכיוון שבו הנורות מכוונות....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20190
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
הדיפיוזר מורכב מהרבה שכבות נפרדות שמוצמדות אחת לשניה.
עם מחזורי חימום\קירור (שימוש וכיבוי) של המסך יכולות להיות תזוזות מינוריות בין השכבות.
הנורות עצמן אף לא זזות בשום מסך כי הן מודבקות\מחוברת למסגרת של המסך.
עם מחזורי חימום\קירור (שימוש וכיבוי) של המסך יכולות להיות תזוזות מינוריות בין השכבות.
הנורות עצמן אף לא זזות בשום מסך כי הן מודבקות\מחוברת למסגרת של המסך.
- oferlaor
- מנהל

אני גם לא התרשמתי שמדובר במשהו חריג. אגב, לדים כן נופלים או נשרפים אבל זה לא המצב כאן (ואין נסיון עדיין עם מינילד לראות אם זה גם קורה בטכנולוגיה הזו).
לעיתים ניירות הדיפיוזרים נדבקים זה לזה, אבל כאמור לא נראה לי שאצלך יש בעיה חריגה.
לעיתים ניירות הדיפיוזרים נדבקים זה לזה, אבל כאמור לא נראה לי שאצלך יש בעיה חריגה.