כתמים לבנים ארוכים במסך סמסונג

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
AiXC פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם, יש לי טלויזיה של סמסונג, דגם qe65qn800b 8K, ותופעה של מין כתמים של פסים לבנים ארוכים התחילה לפני חודש, זה לא תמיד קורה אבל מידי פעם יש את התופעה הזאת, אני מצרף תמונה, אשמח להסבר למה זה קורה ואם זה תקלה בטלויזיה, בסרטים/סדרות/משחקים אני לא רואה את זה אבל בתפריטים שמים לב לזה. תודה. (הטלויזיה באחריות פרימיום של אלקטרוניקס פרו, שזה אומר שאם צריך לפתוח את המסך כדי לתקן אז אני מקבל טלויזיה חדשה).
20231018_230013.jpg

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

נראה כמו בעיה בדיפיוזר. זו תופעה די נפוצה במסכי LED. לא בטוח שאפשר לקרוא לזה תקלה

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2576
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #3 

בהצלחה לממש את האחריות דרך אלקטרוניקס פרו.

AiXC פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

19/10/2023 8:44  
oferlaor כתב:
נראה כמו בעיה בדיפיוזר. זו תופעה די נפוצה במסכי LED. לא בטוח שאפשר לקרוא לזה תקלה
...
תודה על התגובה! מה זה דיפיוזר?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

מסך LED מורכב מכמה שכבות:
1. מקור האור (LED) או בצדדים, או מלמעלה/למטה (נראה לי שזה המקרה שלך) או מאחורה (מה שנקרא FALD או miniLED בתצורות החדשות של 2022-2023).
2. את האור הזה צריך לפזר באופן אחיד ממקורות אור שהם אופקיים או אנכיים, ולכן יש שכבה שנקראת דיפיוזר שאמורה לפזר את האור באופן אחיד. לרוב זה שכבה חלבית או מבוססת נייר "שמן" שפרוס שכבות שכבות וכל שכבה מטשטשת יותר את מקור האור ומפזרת אותו באופן אחיד.
3. הפאנל LCD שמקבל את האור וחוסם אור בתת פיקסלים מסויימים בכדי לקבל תמונה צבעונית.

אם הנורות זזו, או שיש בעיה בשכבת הדיפיוזר, פיזור האור הופך פחות אחיד ורואים פס אור בכיוון שבו הנורות מכוונות.

AiXC פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

19/10/2023 13:30  
oferlaor כתב:
מסך LED מורכב מכמה שכבות:
1. מקור האור (LED) או בצדדים, או מלמעלה/למטה (נראה לי שזה המקרה שלך) או מאחורה (מה שנקרא FALD או miniLED בתצורות החדשות של 2022-2023).
2. את האור הזה צריך לפזר באופן אחיד ממקורות אור שהם אופקיים או אנכיים, ולכן יש שכבה שנקראת דיפיוזר שאמורה לפזר את האור באופן אחיד. לרוב זה שכבה חלבית או מבוססת נייר "שמן" שפרוס שכבות שכבות וכל שכבה מטשטשת יותר את מקור האור ומפזרת אותו באופן אחיד.
3. הפאנל LCD שמקבל את האור וחוסם אור בתת פיקסלים מסויימים בכדי לקבל תמונה צבעונית.

אם הנורות זזו, או שיש בעיה בשכבת הדיפיוזר, פיזור האור הופך פחות אחיד ורואים פס אור בכיוון שבו הנורות מכוונות.
...
תודה על התגובה המפורטת! לי יש דגם 2022 והוא miniLED אז אצלי הנורות מאחורה, איך הנורות יכולות לזוז? ואיך יכולה להיווצר בעיה בשכבת הדיפיוזר?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20190
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

הדיפיוזר מורכב מהרבה שכבות נפרדות שמוצמדות אחת לשניה.
עם מחזורי חימום\קירור (שימוש וכיבוי) של המסך יכולות להיות תזוזות מינוריות בין השכבות.
הנורות עצמן אף לא זזות בשום מסך כי הן מודבקות\מחוברת למסגרת של המסך.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #8 

סה"כ לפי התמונות זה לא נראה משהו חריג

אני גם לא מכיר שינוי לאורך זמן אבל תמשיך לעקוב ואם יחמיר תתקשר לשרות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

אני גם לא התרשמתי שמדובר במשהו חריג. אגב, לדים כן נופלים או נשרפים אבל זה לא המצב כאן (ואין נסיון עדיין עם מינילד לראות אם זה גם קורה בטכנולוגיה הזו).

לעיתים ניירות הדיפיוזרים נדבקים זה לזה, אבל כאמור לא נראה לי שאצלך יש בעיה חריגה.

AiXC פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

תודה לכולם על התגובות. לפני שבוע בערך התחיל פתאום הבהוב בטלוויזיה, כיביתי והדלקתי את הטלוויזיה וזה חלף, עכשיו קרה לי בדיוק אותו דבר ואז כיביתי את ה PS5 והדלקתי מחדש וזה חלף. מה יכולה להיות הסיבה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”