חיבור מאוורר תקרה DC
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
מעניין
לפני כשבועיים התחלתי לבדוק החלפה של מאורר התקרה אצלי ובדיוק זה הנושא שנתקלתי בו, לצערי אף אחת מהחברות לא סיפקה אף מידע טכני וכל מי שדיברתי איתו לא היה לו מושג מה אני רוצה.
נראה שהבקר בתמונות נשלט ב RF כנראה ב 443Mhz ויש אפשרות שכל יחידת שליטה בתדר הזה תוכל לשלוט בו (ברודלינק ???)
לא מצליח למצא פרטים טכניים על הבקר.
יודע אולי מה מתח ה dc של המנוע ? אולי יש פרטים על מארז הפלסטיק של הבקר (תעלה תמונה)
בנוסף יכול לעדכן איזה מוליכים בתמונות (צבעים) מחוברים למנוע ואיזה לנורה
לפני כשבועיים התחלתי לבדוק החלפה של מאורר התקרה אצלי ובדיוק זה הנושא שנתקלתי בו, לצערי אף אחת מהחברות לא סיפקה אף מידע טכני וכל מי שדיברתי איתו לא היה לו מושג מה אני רוצה.
נראה שהבקר בתמונות נשלט ב RF כנראה ב 443Mhz ויש אפשרות שכל יחידת שליטה בתדר הזה תוכל לשלוט בו (ברודלינק ???)
לא מצליח למצא פרטים טכניים על הבקר.
יודע אולי מה מתח ה dc של המנוע ? אולי יש פרטים על מארז הפלסטיק של הבקר (תעלה תמונה)
בנוסף יכול לעדכן איזה מוליכים בתמונות (צבעים) מחוברים למנוע ואיזה לנורה
-
dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
בדקתי ובוודאות למנורה עוברים 230v. החשמלאי חיווט לי את זה לפי הנחייתי כאשר המאוורר מקבל פאזה קבועה, והתאורה מ-Shelly מאחורי המפסק בקיר (כלומר עקף את המודול הזה לתאורה). יש עם זה רק בעיה אחת: אם מפסק התאורה כבוי, איכשהו המנורה עדיין מקבלת חשמל אם האור מודלק דרך המודול...
אגב, ראית את KC-868-AG? יכולה להיות אופציה טובה ל-RF (בהעדר אלטרנטיבה ישירה). $39 ב-AliExpress.
אגב, ראית את KC-868-AG? יכולה להיות אופציה טובה ל-RF (בהעדר אלטרנטיבה ישירה). $39 ב-AliExpress.
- Grappa
- חבר ותיק

מה שמעניין זה המתח שמגיע למאורר זה היה עוזר לי להבין מה קורה שם ואיך למצא לזה פתרון.18/10/2023 23:13dr0r כתב: בדקתי ובוודאות למנורה עוברים 230v. החשמלאי חיווט לי את זה לפי הנחייתי כאשר המאוורר מקבל פאזה קבועה, והתאורה מ-Shelly מאחורי המפסק בקיר (כלומר עקף את המודול הזה לתאורה). יש עם זה רק בעיה אחת: אם מפסק התאורה כבוי, איכשהו המנורה עדיין מקבלת חשמל אם האור מודלק דרך המודול...
אגב, ראית את KC-868-AG? יכולה להיות אופציה טובה ל-RF (בהעדר אלטרנטיבה ישירה). $39 ב-AliExpress....
לגבי מפסק התאורה כנראה שהחשמלאי חיבר את המודול בלי לחבר אליו את המפסק.
האם המודול מותקן בתקרה ליד המאוורר?
האם יש 2 מוליכים נפרדים מהמפסק למאוורר ולנורה?
- Grappa
- חבר ותיק

המוצר הזה מתאים למנועי AC 230 ולא למנוע DC שמתואר בשירשור19/10/2023 8:21Pet4a כתב: גם אני חפשתי משהו דומה.
חשבתי להזמין כזה:
https://www.aliexpress.com/item/1005003013985762.html...
-
dr0r
-
- חבר ותיק

יש 2 מוליכים, אחד פאזה קבועה (למאוורר), ואחד ממותגת. הממותגת הולכת ישירות לחיבור של התאורה (לקו השחור), והקבועה למודול המאוורר שצילמתי. איכשהו אם מדליקים את המנורה דרך השלט, המנורה עדיין נדלקת (וכמובן גם אם מדליקים דרך המפסק). בשביל לכבות, שניהם צריכים להיות כבויים. לא ברור לי מה המעגל שנמצא בתוך גוף המאוורר עושה.19/10/2023 8:35Grappa כתב: מה שמעניין זה המתח שמגיע למאורר זה היה עוזר לי להבין מה קורה שם ואיך למצא לזה פתרון.
לגבי מפסק התאורה כנראה שהחשמלאי חיבר את המודול בלי לחבר אליו את המפסק.
האם המודול מותקן בתקרה ליד המאוורר?
האם יש 2 מוליכים נפרדים מהמפסק למאוורר ולנורה?...
זה ממש מוזר, אבל עוד איכשהו נסבל (רק צריך לוודא שלא ידליקו את האור דרך השלט). אבל באחד המאווררים, ברגע שמודול המאוורר מחובר למתח המנורה תמיד דולקת. אם מנתקים את המאוורר מהחשמל, המפסק חוזר לעבוד...
- Grappa
- חבר ותיק

די מוזר נשמע שאולי החשמלאי לא ניתק לחלוטין את הנורה מהבקר של המאוורר וחיבר את השלי במקביל.19/10/2023 10:37dr0r כתב: יש 2 מוליכים, אחד פאזה קבועה (למאוורר), ואחד ממותגת. הממותגת הולכת ישירות לחיבור של התאורה (לקו השחור), והקבועה למודול המאוורר שצילמתי. איכשהו אם מדליקים את המנורה דרך השלט, המנורה עדיין נדלקת (וכמובן גם אם מדליקים דרך המפסק). בשביל לכבות, שניהם צריכים להיות כבויים. לא ברור לי מה המעגל שנמצא בתוך גוף המאוורר עושה.
זה ממש מוזר, אבל עוד איכשהו נסבל (רק צריך לוודא שלא ידליקו את האור דרך השלט). אבל באחד המאווררים, ברגע שמודול המאוורר מחובר למתח המנורה תמיד דולקת. אם מנתקים את המאוורר מהחשמל, המפסק חוזר לעבוד......
מה שצריך היה לעשות זה לנתק לחלוטין את המולכים (כחול ושחור לפי מה שכתבת קודם) שהולכים לכיוון הנורה מבקר המאוורר ולחבר אחד מהם קבוע לאפס ואת השני ליציאת מודול שלי (מוליך פאזה ממותגת).
מציע שתבדוק שזה מה שנעשה אחרת מחכה לך נזק בעתיד בשלי או בבקר המאוורר.
ובנתיים ממחקר קטן נראה שמדובר במנוע תלת פאזי Brushless שעובד במתח DC גבוהה 210-370V.
וויסות המהירות מתבסס על פעימות מתח שנשלחות לכל פאזה בתזמונים שונים ומהירות שליחת הפעימות מגדירה את מהירות הסיבוב, אמור להיות מנוע אמין וחסכוני בחשמל.
נחפש בקר כזה ונראה באם יהיה אפשר לבנות משהוא עם טסמוטה
-
dr0r
-
- חבר ותיק

אני אבדוק שוב את החיווט.
כן, הגעתי לאותה מסקנה, BLDC.
נראה שהמודול שמצאתי ב-AliExpress מתאים. מוכרים אותו גם בחנות בשם Ledkia ברוב אירופה (אבל כמובן שלא שולחים לארץ), במחיר יותר גבוה:
https://www.ledkia.com/ie/buy-control-w ... -fans.html
לפי המפרט שם הוא אכן 210-370V DC.
מעבר לעניין הפעוט של להביא אותו מאירופה, אני עדיין לא יודע אם הוא מבוסס ESP או תחליף כלשהו שאי אפשר לצרוב. שלחתי שאלה בנושא לחנות ב-AliExpress לפני שבועיים, ולא קיבלתי תשובה.
כן, הגעתי לאותה מסקנה, BLDC.
נראה שהמודול שמצאתי ב-AliExpress מתאים. מוכרים אותו גם בחנות בשם Ledkia ברוב אירופה (אבל כמובן שלא שולחים לארץ), במחיר יותר גבוה:
https://www.ledkia.com/ie/buy-control-w ... -fans.html
לפי המפרט שם הוא אכן 210-370V DC.
מעבר לעניין הפעוט של להביא אותו מאירופה, אני עדיין לא יודע אם הוא מבוסס ESP או תחליף כלשהו שאי אפשר לצרוב. שלחתי שאלה בנושא לחנות ב-AliExpress לפני שבועיים, ולא קיבלתי תשובה.
-
dr0r
-
- חבר ותיק

פתחתי את קופסאות המאווררים המותקנים, ואכן החשמלאי עשה שטויות - חיבר את הפאזה הממותגת למנורה ביחד עם זו שמגיעה מהמודול של המאוורר, וכנ״ל את האפס. במזל שום דבר לא נשרף, ואחרי שסידרתי את החיווט הכל עובד כשורה.
אני שונא חוסר מקצועיות...
אני שונא חוסר מקצועיות...
- Grappa
- חבר ותיק

בטוח כשהזמנת היה כתוב חשמלאי ולא איסטלטור22/10/2023 16:41dr0r כתב: פתחתי את קופסאות המאווררים המותקנים, ואכן החשמלאי עשה שטויות - חיבר את הפאזה הממותגת למנורה ביחד עם זו שמגיעה מהמודול של המאוורר, וכנ״ל את האפס. במזל שום דבר לא נשרף, ואחרי שסידרתי את החיווט הכל עובד כשורה.
אני שונא חוסר מקצועיות......
אסור לאנשים כאלה לעבוד במקצוע טעות אחרת אבל דומה יכלה להסתיים בשריפה
-
dr0r
-
- חבר ותיק

זה החשמלאי של קבלן השיפוצים... על התקנת המודולים ממש ישבתי עליו, כדי שלא יהיו טעויות (אבל הוא עשה את העבודה, בעיקר כדי שהוא יהיה זה שיתעסק בלדחוס את הכל לתוך הקיר). חשבתי שלחבר מנורה במקביל למאוורר זה דבר שכל חשמלאי מכיר. כנראה שטעיתי...