איך ליצור במה תלת מימדית?
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
יש לי מגבר אונקיו 605 וזוג רמקולים רצפתיים. רציתי לדעת איך ניתן לצור במהלך שמיעה של דיסק במה תלת מימדית, כך שאשמע כלים מסוימים בקדמת הבמה וכלים מסוימים בירכתי הבמה.
האם זה תלוי בדיסק עצמו? נגן הדיסקים? סוג הרמקולים? או שניתן לבצע זאת בציוד הקיים?
האם זה תלוי בדיסק עצמו? נגן הדיסקים? סוג הרמקולים? או שניתן לבצע זאת בציוד הקיים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
תתחיל במשחק עם מיקום הרמקולים - ככל שהם יהיו רחוקים מהקירות האחוריים והצידיים כך יש סיכוי טוב יותר לבמה תלת מימדית - בקיצור כמה שיותר אויר מסביב לרמקולים. (הערה - זה נכון לרוב הרמקולים אך לא לכולם יש רמקולים ספציפיים שדווקא דורשים מיקום קרוב לקיר)
תנסה שיהיו כמה שפחות דברים בין הרמקולים הכי טוב שלא יהיה כלום בין הרמקולים.
תנסה למקם את הרמקולים ביחס למקום האזנה בצורה שייווצר משולש שווה שוקיים - נקודת האזנה בקודקוד המשולש והרמקולים בפינות בסיס המשולש.
תנסה שיתר החדר לא יהיה ריק מדיי - תוסיף שטיחים, וילונות וכו'.
יאיר
מעניין למה אתה מציע החלפת המערכת רק על סמך המידע לגבי המגבר ..??
שלמה
תנסה שיהיו כמה שפחות דברים בין הרמקולים הכי טוב שלא יהיה כלום בין הרמקולים.
תנסה למקם את הרמקולים ביחס למקום האזנה בצורה שייווצר משולש שווה שוקיים - נקודת האזנה בקודקוד המשולש והרמקולים בפינות בסיס המשולש.
תנסה שיתר החדר לא יהיה ריק מדיי - תוסיף שטיחים, וילונות וכו'.
יאיר
מעניין למה אתה מציע החלפת המערכת רק על סמך המידע לגבי המגבר ..??
שלמה
-
moranhoresh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 453
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
המרחק בין 2 הרמקולים שלי הוא כ-3 מ'. המרחק של מרכז המערכת ממני (האנך היוצא מאמצע הקו המחבר בין 2 הרמקולים אל עבר האדם השומע) הינו 4 מ'.
הרמקולים הם של ELAC. הרסיבר אונקיו 605. הרמקולים מחוברים ב-BIAMP.
הנגן הוא נגן DVD סטנדרטי של LG המחובר ביציאה אופטית לרסיבר.
האם עכשיו יש רעיונות אחרים?
האם עכשיו יש רעיונות אחרים?
במה תלת מימדית טובה תיווצר כאשר יש רפרודוקציה טובה של סאונד מהמקור, זה תנאי בסיסי. וזה בדרך כלל דורש השקעה.
תנסה לבחון אפשרות להשתמש בנגן CD סטנדרטי ולא ב-DVD, תנסה ליצור משולש שווה שוקיים מדוייק (חשיבות הדיוק היא ברזולוציה של 1 ס"מ ואף פחות מכך!), כאשר האוזניים שלך הן למעשה הקודקוד של המשולש הזה (כפי שכתב KOOKE). תבדוק אפשרות לחבר את נגן הדיסקים בכבל RCA ולא באופטי, ואם יש לך אפשרות אז להשקיע יותר מ-10 שקלים בכבל כזה.
תנסה להוציא סאונד נייטראלי (ללא הגבר באס וטראבל). אם התוצאה עדיין לא טובה, אז ברוך הבא למועדון שלנו... תכין את מנהל הבנק...
תנסה לבחון אפשרות להשתמש בנגן CD סטנדרטי ולא ב-DVD, תנסה ליצור משולש שווה שוקיים מדוייק (חשיבות הדיוק היא ברזולוציה של 1 ס"מ ואף פחות מכך!), כאשר האוזניים שלך הן למעשה הקודקוד של המשולש הזה (כפי שכתב KOOKE). תבדוק אפשרות לחבר את נגן הדיסקים בכבל RCA ולא באופטי, ואם יש לך אפשרות אז להשקיע יותר מ-10 שקלים בכבל כזה.
תנסה להוציא סאונד נייטראלי (ללא הגבר באס וטראבל). אם התוצאה עדיין לא טובה, אז ברוך הבא למועדון שלנו... תכין את מנהל הבנק...
The Black Wax
שלמה,KOOKE כתב: תנסה למקם את הרמקולים ביחס למקום האזנה בצורה שייווצר משולש שווה שוקיים - נקודת האזנה בקודקוד המשולש והרמקולים בפינות בסיס המשולש....
המשולש צריך להיות שווה צלעות ולא שווה שוקיים.
מהניסיון שלי (והיו לי כמה מערכות) אני מסכים עם יאיר שבמערכת שתאורה לא ניתן להשיג את התוצאה ההולמת.יאיר
מעניין למה אתה מציע החלפת המערכת רק על סמך המידע לגבי המגבר ..??...
ויטלי
אתן לך את נקודת המבט שלי....
אין דבר כזה כפי שאתה רוצה לקבל והוא התמונה התלת מימדית מהמערכת שלך.
תבין דבר פשוט ובסיסי. טכנאי המיקס , הוא זה שקובע את מיקום הכלים.
מי בפרונט מי בימין ומי בשמאל ומי מאחור.
זמר למשל....באס....בייס דראם....או נניח כלי שיוצא לסולו......תמיד בפרונט ובמרכז.
שטיחי סינטים לרוב (הכל תלוי בהפקה המוסיקלאית) ישבו מאחור.
מצילות hh ישבו משמאל תמיד (יש שמאל של נגן ויש שמאל של מתופף - לא ניכנס לזה).
מצילת הקראש למשל.....תמיד בימין (ראה סוגריים קודמים)
אין דבר כזה שמה שניקבע במיקס כסנטר פתאום יעבור לימין או שמאל ולא משנה מהי המערכת. טובה יותר או פחות.
המיקס עצמו והבאלנס שלו קובע את מיקום הכלים עי טכנאי המיקס. וסטיראו זה מימד דו ערוצי. ערוץ ימין וערוץ שמאל.
אבל............. ופה מגיע האבל הגדול.
כשאתה יושב להאזין למוזיקה באותו קודקוד של משולש שווה שוקיים מפורסם אתה מקבל את ערוץ ימין וערוץ שמאל ואז.......במוח שלנו מתקבלת החוויה והתחושה של התלת מימד כביכול.
ברור שכמו שכבר אמרו פה.....שאקוסטיקה ...מיקום רמקולים, איכות מערכת ועוד יגרמו לחוויה להישמע טוב יותר או נכון יותר או מדוייק יותר או שקוף יותר או מה שתרצה לקרוא לזה. והתמונה במוח תהיה חוויתית יותר עם מימד עומק כביכול.
עד כאן תרומתי הצנועה לנושא.
רפי
תבין דבר פשוט ובסיסי. טכנאי המיקס , הוא זה שקובע את מיקום הכלים.
מי בפרונט מי בימין ומי בשמאל ומי מאחור.
זמר למשל....באס....בייס דראם....או נניח כלי שיוצא לסולו......תמיד בפרונט ובמרכז.
שטיחי סינטים לרוב (הכל תלוי בהפקה המוסיקלאית) ישבו מאחור.
מצילות hh ישבו משמאל תמיד (יש שמאל של נגן ויש שמאל של מתופף - לא ניכנס לזה).
מצילת הקראש למשל.....תמיד בימין (ראה סוגריים קודמים)
אין דבר כזה שמה שניקבע במיקס כסנטר פתאום יעבור לימין או שמאל ולא משנה מהי המערכת. טובה יותר או פחות.
המיקס עצמו והבאלנס שלו קובע את מיקום הכלים עי טכנאי המיקס. וסטיראו זה מימד דו ערוצי. ערוץ ימין וערוץ שמאל.
אבל............. ופה מגיע האבל הגדול.
כשאתה יושב להאזין למוזיקה באותו קודקוד של משולש שווה שוקיים מפורסם אתה מקבל את ערוץ ימין וערוץ שמאל ואז.......במוח שלנו מתקבלת החוויה והתחושה של התלת מימד כביכול.
ברור שכמו שכבר אמרו פה.....שאקוסטיקה ...מיקום רמקולים, איכות מערכת ועוד יגרמו לחוויה להישמע טוב יותר או נכון יותר או מדוייק יותר או שקוף יותר או מה שתרצה לקרוא לזה. והתמונה במוח תהיה חוויתית יותר עם מימד עומק כביכול.
עד כאן תרומתי הצנועה לנושא.
רפי
רפי, לפי מה שאתה רושם כאן אתה בטוח מתעסק ביצירה של מוסיקה, CUBASE וכולי...
אבל, קח למשל את האלבום של דייב ברובק, שכמעט אין עבודת מיקס וטכנאות אולפן, ושאני שומע אותו בבית אני יכול לזהות בדיוק את מיקום הכלים בבמה הכללית!
ואגב: תקליט אנלוגי יכול לייצר תלת מימד שאין שני לו! ואת זה הוכחתי ללא מעט אנשים.
אבל, קח למשל את האלבום של דייב ברובק, שכמעט אין עבודת מיקס וטכנאות אולפן, ושאני שומע אותו בבית אני יכול לזהות בדיוק את מיקום הכלים בבמה הכללית!
ואגב: תקליט אנלוגי יכול לייצר תלת מימד שאין שני לו! ואת זה הוכחתי ללא מעט אנשים.
The Black Wax
roeek....
שתבין......אני כמעט ולא חולק עלייך.
אין סיבה שלא תישמע בבית את הבמה ומיקום הכלים. וגם אין סיבה שבעולם שתקליט ויניל (שאני אוהב אותו בדיוק כמוך) לא ייתן לך תמונה תלת מימדית נהדרת בראש.
נכון שההפרדה הסטריאופונית בסידי( על הנייר ) טובה יותר.....אבל אני כמוך מעדיף גירסת ויניל מבחינת הסאונד.
ודבר אחד שיהיה ברור. אני אישית לא אוהב מכונות אלא נגנים חיים !!!!
ואם אמרת ברובק. שיהיה ברור שגם להקלטות שלו עשו מיקס.
מיקס זה לא בהכרח רק אפקטים ומכונות ומחשבים ושאר ירקות.
במיקס מעבר לשימוש באפקטים פשוט לוקחים את ההקלטה ומוציאים אותה החוצה בדרך הכי טובה. שזה אומר באלאנס מיקום הכלים eQ....הפרדה סטראופונית של הכלים ,ועוד כולל תיקון ושיפור הקלטה שלא יצאה טוב.גם זה קורה.
ואם יש כלים אקוסטיים (ראה מוסיקה קלאסית) תאמין לי שבמיקס ירצו לשמור על סאונד האקוסטי ולשפר אותו במידת הצורך.
ואני חוזר ומדגיש שוב. גם אם ההקלטה יצאה הכי ניפלא שבעולם.....רק בשלב המיקס ממקמים את הכלים בבמה.
רפי א
אין סיבה שלא תישמע בבית את הבמה ומיקום הכלים. וגם אין סיבה שבעולם שתקליט ויניל (שאני אוהב אותו בדיוק כמוך) לא ייתן לך תמונה תלת מימדית נהדרת בראש.
נכון שההפרדה הסטריאופונית בסידי( על הנייר ) טובה יותר.....אבל אני כמוך מעדיף גירסת ויניל מבחינת הסאונד.
ודבר אחד שיהיה ברור. אני אישית לא אוהב מכונות אלא נגנים חיים !!!!
ואם אמרת ברובק. שיהיה ברור שגם להקלטות שלו עשו מיקס.
מיקס זה לא בהכרח רק אפקטים ומכונות ומחשבים ושאר ירקות.
במיקס מעבר לשימוש באפקטים פשוט לוקחים את ההקלטה ומוציאים אותה החוצה בדרך הכי טובה. שזה אומר באלאנס מיקום הכלים eQ....הפרדה סטראופונית של הכלים ,ועוד כולל תיקון ושיפור הקלטה שלא יצאה טוב.גם זה קורה.
ואם יש כלים אקוסטיים (ראה מוסיקה קלאסית) תאמין לי שבמיקס ירצו לשמור על סאונד האקוסטי ולשפר אותו במידת הצורך.
ואני חוזר ומדגיש שוב. גם אם ההקלטה יצאה הכי ניפלא שבעולם.....רק בשלב המיקס ממקמים את הכלים בבמה.
רפי א
חברים - ראשית שנה טובה, שנת האזנות, צפיות ושדרוגים לרוב.
הנסיון שלי מראה דווקא כי לרסיבר/מגבר ואולי גם למקור יש חשיבות עליונה ביצירת תלת מימדיות של הסאונד, ויש להבדיל בינה לבין רוחב הבמה ודיוק האימג'ינג. עד לאחרונה היה לי רסיבר KENWOOD 7050 (שלא נחשב במיוחד בפורומים כאן.....) והסאונד שהתקבל ממנו (ממקור - PIONEER 383) היה כזה שהזמרים נשמעו קרובים בחצי מרחק בערך מהליווי - ממש "תלויים באוויר" - והליווי בבמה אחורית (קו הרמקולים). נראה לי שפותח השרשור התכוון לזה - "עומק במה".
לאחרונה החלפתי רסיבר מסיבות שונות - פיצ'רים, דיוק ופירוט ועוד - ותודה לישראל ואלי מאניגמה - ל - PIONEER 816 . אני מרוצה מאוד ושיפרתי מה שרציתי, אבל הבמה נעשתה "שטוחה"מאוד יחסית ןהזמרים "נסוגו" גם הם לקו הרמקולים. שום דבר אחר לא השתנה בסט-אפ שלי חוץ מהרסיבר.
כלומר - כשבוחרים ציוד למערכת צריך לבחון גם ע"פ מאפייני הבמה המתקבלת, מפני שהם שונים מאד ממכשיר למכשיר.
אני מתכוון להשיג מחדש את העומק שאיבדתי, ברכישה הבאה שלי - אינטגרייטד סטריאו שישתלב עם הרסיבר.
אגב, יש למישהו המלצה (עד 3K ש"ח)??
הנסיון שלי מראה דווקא כי לרסיבר/מגבר ואולי גם למקור יש חשיבות עליונה ביצירת תלת מימדיות של הסאונד, ויש להבדיל בינה לבין רוחב הבמה ודיוק האימג'ינג. עד לאחרונה היה לי רסיבר KENWOOD 7050 (שלא נחשב במיוחד בפורומים כאן.....) והסאונד שהתקבל ממנו (ממקור - PIONEER 383) היה כזה שהזמרים נשמעו קרובים בחצי מרחק בערך מהליווי - ממש "תלויים באוויר" - והליווי בבמה אחורית (קו הרמקולים). נראה לי שפותח השרשור התכוון לזה - "עומק במה".
לאחרונה החלפתי רסיבר מסיבות שונות - פיצ'רים, דיוק ופירוט ועוד - ותודה לישראל ואלי מאניגמה - ל - PIONEER 816 . אני מרוצה מאוד ושיפרתי מה שרציתי, אבל הבמה נעשתה "שטוחה"מאוד יחסית ןהזמרים "נסוגו" גם הם לקו הרמקולים. שום דבר אחר לא השתנה בסט-אפ שלי חוץ מהרסיבר.
כלומר - כשבוחרים ציוד למערכת צריך לבחון גם ע"פ מאפייני הבמה המתקבלת, מפני שהם שונים מאד ממכשיר למכשיר.
אני מתכוון להשיג מחדש את העומק שאיבדתי, ברכישה הבאה שלי - אינטגרייטד סטריאו שישתלב עם הרסיבר.
אגב, יש למישהו המלצה (עד 3K ש"ח)??
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
MartinHSabag כתב:תיאורטית, אם ההפרדה בין הערוצים במגבר או במקור לא טובה, זה ייפגע בבמה, אבל אני לא חושב שזה המקרה בפיונייר....
גמר חתימה טובה
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
תשובה עם ניסיון
moranhoresh כתב:המרחק בין 2 הרמקולים שלי הוא כ-3 מ'. המרחק של מרכז המערכת ממני (האנך היוצא מאמצע הקו המחבר בין 2 הרמקולים אל עבר האדם השומע) הינו 4 מ'.
האם עכשיו יש רעיונות אחרים?...
1 האופציה היחידה שאמורה להשפיע בגדול ומידית במצב הקיים
חבר בסינגל ולא ב BI-AMP
מה שעושה לרוב חיבור BI-AMP הוא רזולוציה והפרדה יותר גבוה/טובה על חשבון תמונת הבמה
2 רוצה להגדיל? החלף מקור!