הסוני שלי הפסיקה להציג תמונה.. ותוקנה. הנה מה שהאיש אמר..

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1603
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 520 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #1 

הסוני שלי (גרסת 3D) בת כ-7 שנים (למיטב זיכרוני). הרזולוציה שלה 1920x1080 והיא מחוברת למחשב דרך HDMI ומשמשת גם כמוניטור נוסף וגם ככלי להצגת סרטים. האיש שהומלץ לי כאיש תיקון, אכן תיקן את הטלביזיה והחזיר לי אותה, עוד באותו יום (ראוי לציון).

שוחחתי איתו לגבי הטלביזיות של "הדור הנוכחי" ושאלתי אותו: איזה מכשיר היית קונה היום..
תשובתו (שהפתיעה אותי) היתה שהמכשירים שמיוצרים היום מבצעים תקלה ראשונה מיד אחרי השנה הראשונה וככלל, איכותם נחותה משמעותית מהמכשירים שנמכרו לפני כחמש שנים ויותר. כששאלתי אותו, בכ"ז - על איזה מכשיר היה הולך היום, ענה לי LG.

אשמח לדעות בנושא

ג'יימס

Wattlexp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

הדעות יהיו חלוקות בפורום, אבל מה זה משנה? העיקר שהמסך שלך תוקן.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #3 

כן... עם השנים יש ירידה מתמדת באיכות היצור לטובת הוזלת המוצר

אם התקלה הראשונה של סוני שיוצרה בשנות השבעים היתה אחרי יותר מ 20 שנה (אמיתי לגמרי), היום מכשיר שפעם עלה כמו בית בקיסריה עולה כמו פקט סיגריות ונמכר בסופרסל...ליד הפיצוחים. אז יש מחיר למחיר.

אני לא חושב שיש הבדל תהומי באמינות של מוצר חדש למוצר שיוצר לפני 6 שנים. אורך החיים של הפנל עצמו, בעיקר ה LED הדקיקים הוא קצר, גם טכנולוגיות שלא לגמרי הבשילו כמו OLED, לא מצטיינים באורך חיים ארוך.

גם אצלי על המדף עומדת סוני נהדרת שעבדה כמעט 6 שנים וגם היא ל 4K... ואני מתפתה לתקן אותה כי איכותה באמת היתה נפלאה.

אבל כלכלית, זה לא צעד חכם!

ההמלצה שלי זה להיצמד ליצרנים שיש להם
1. גב טוב של שרות
2 שלוש או יותר שנות אחריות מלאות כחלק מהרכישה
3. מותג שמקפיד לעדכן את מוצריו מעת לעת
4. נייס טו האב, מערכת הפעלה ליברלית ופופולארית ולא מוגבלת של היצרן
5. מיעוט תלונות על תקלות ואיכות יצור
6. לא להיצמד לטכנולוגיה הכי חדשה, היות והן ע"פ רוב פחות אמינות
7. ככל שהפנל "שמן יותר" כך פיזור החום טוב יותר וההסתברות לתקלת פנל יורדת משמעותית, פנל דק זה יפה בהתחלה על הקיר ואח"כ הצפרדע הירוק

LG בהחלט עונה על רוב הדרישות ויש עוד יצרנים בודדים שכאלו

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #4 

לא לגמרי הבנתי. השאלה היתה לגבי אמינות המוצר או לגבי איכות המוצר? אלה שני נושאים שונים.

איכות = איכות התמונה והסאונד והם בהחלט שופרו בשני האחרונות, אפילו דרמטית עם הוספת 4k, hdr, אטמוס וטכנולוגיות כמו miniLED, QD,OLED - אי אפשר להשוות כי השיפור דרמטי.

אמינות זה סיפור אחר. זה כמה אמין המסך ואחרי כמה זמן תהיה תקלה. לי היה די מזל ולא נתקלתי בתקלות באף אחד מהמסכים שלי (יש לנו בבית הרבה מסכים). התחלופה לא כזו מהירה אבל מסכי OLED מלפני 3 שנים תקינים לחלוטין (אם כי זה אולי לא מספיק זמן לתקלה משמעותית). יש ללא ספק פחות השקעה באמינות משתי סיבות:
1. מכשירים של פעם היו יקרים מאוד ולכן הציפיה היתה שיחזיקו הרבה שנים

2. ההוזלה בייצור המוני חייבת לבוא על חשבון משהו. זה חומרים זולים יותר ופחות בדיקות, לרוב.

אישית, לא ראיתי הבדל משמעותי באמינות בין היצרנים הגדולים. יש חברות שיש להן יותר תקלות אבל זה ביחס ישיר לנתח שוק שלהם אז זה כנראה לא אומר הרבה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”