מקבל מהירות אינטרנט נמוכה מהחבילה שיש לי
-
mador8
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: משה משה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
נמצא עם פרטנר על רשת GPON סיב אופטי של מהירות גלישה 1GB, החלפתי את הראוטר שלהם בראופטר פרטי שקניתי מסוג xiaomi Ax6000.
שמו לי מתאם לסיב אופטי - קופסה שחורה קטנה עם חייגן - בראוטר הגדרתי pppoe עם שם משתמש וסיסמה שהטכנאי הביא לי.
בבדיקת מהירות מקבל WIFI וקווי רק 300 מגה למרות שהחבילה היא של 1000.
כשהיה לי את הראוטר של פרטנר כן קיבלתי מהירות יותר גבוהה.
הטכנאי לא ידע מה לעשות ואמר לי שהראוטר שלי תומך עד 300 מגה - בתכלס זה לא נכון.
מישהו יודע אולי מה יכולה להיות הבעיה?!
שמו לי מתאם לסיב אופטי - קופסה שחורה קטנה עם חייגן - בראוטר הגדרתי pppoe עם שם משתמש וסיסמה שהטכנאי הביא לי.
בבדיקת מהירות מקבל WIFI וקווי רק 300 מגה למרות שהחבילה היא של 1000.
כשהיה לי את הראוטר של פרטנר כן קיבלתי מהירות יותר גבוהה.
הטכנאי לא ידע מה לעשות ואמר לי שהראוטר שלי תומך עד 300 מגה - בתכלס זה לא נכון.
מישהו יודע אולי מה יכולה להיות הבעיה?!
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 926
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
אני לא יודע את הפתרון לבעיה שלך,
אבל זה לפעמים מרגיש שהראוטר של החברות אינטרנט/תקשורת שמשכירים אותו, יותר חזק מהראוטרים שהצרכנים יכולים לקנות לבד.
אבל זה לפעמים מרגיש שהראוטר של החברות אינטרנט/תקשורת שמשכירים אותו, יותר חזק מהראוטרים שהצרכנים יכולים לקנות לבד.
אני לא מסכים עם הטענה הזאת. ברור שקיימת האפשרות שצרכן פרטי יקנה ראוטר נחות ממה שמספקות הספקיות אינטרנט, אבל ברוב המוחלט של המקרים לדעתי זאת לא הבעיה.07/10/2023 12:00ChaoscripT כתב: אני לא יודע את הפתרון לבעיה שלך,
אבל זה לפעמים מרגיש שהראוטר של החברות אינטרנט/תקשורת שמשכירים אותו, יותר חזק מהראוטרים שהצרכנים יכולים לקנות לבד....
ראשית, רוב הראוטרים, אפילו הזולים ביותר שבהם, מסוגלים בקלות רבה להגיע למהירויות של 1Gbps בחיבור קווי ולא רחוק מזה בחיבור אלחוטי.
שנית, אני נמצא בסיטואציה דומה לצערי. אני בחבילה של בזק על סיבים אופטיים של 1Gbps/100Mbs ואני מקבל חצי מהמהירות דרך הציוד הפרטי שלי. אני קניתי ראוטר של אסוס מאוד מתקדם בשווי של קרוב ל-1000 שקל, עם ביקורות מאוד גבוהות. אני משוכנע שהוא כמה וכמה רמות מעל הראוטרים הפשוטים שהספקיות מספקות ללקוח.
בנוגע לפותח הדיון, לצערי אני עדיין לא מצאתי פיתרון. אני איפשהו מאמין שבזק עושים פה די בכוונה ומגבילים את זה בצורה כזאת או אחרת ברגע שהם רואים במערכות שלהם שהציוד הוא ציוד פרטי של הלקוח.
יש גם סיכוי סביר שמשהו בראוטר הפרטי שלך מוגדר לא כמו שצריך שגורם למצב הזה. לדוגמה, יצא לי לשחק עם ההגדרות וכיביתי נניח את ההגדרה של QoS ואז לרגע אחד המהירות חזרה לי ל-1Gbps, אבל יום למחרת כזה ל- 500Mbs. לכן אני לא משוכנע במאה אחוז שבאמת זאת הבעיה, אבל שווה להסתכל בהגדרות של הראוטר.
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 926
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
אם באמת מה שאתה אומר נכון, זה חתיכת מחדל, שהם מזהים שהציוד לא שלהם ולכן מגבילים אותו.09/10/2023 10:00Jekyll כתב: אני לא מסכים עם הטענה הזאת. ברור שקיימת האפשרות שצרכן פרטי יקנה ראוטר נחות ממה שמספקות הספקיות אינטרנט, אבל ברוב המוחלט של המקרים לדעתי זאת לא הבעיה.
ראשית, רוב הראוטרים, אפילו הזולים ביותר שבהם, מסוגלים בקלות רבה להגיע למהירויות של 1Gbps בחיבור קווי ולא רחוק מזה בחיבור אלחוטי.
שנית, אני נמצא בסיטואציה דומה לצערי. אני בחבילה של בזק על סיבים אופטיים של 1Gbps/100Mbs ואני מקבל חצי מהמהירות דרך הציוד הפרטי שלי. אני קניתי ראוטר של אסוס מאוד מתקדם בשווי של קרוב ל-1000 שקל, עם ביקורות מאוד גבוהות. אני משוכנע שהוא כמה וכמה רמות מעל הראוטרים הפשוטים שהספקיות מספקות ללקוח.
בנוגע לפותח הדיון, לצערי אני עדיין לא מצאתי פיתרון. אני איפשהו מאמין שבזק עושים פה די בכוונה ומגבילים את זה בצורה כזאת או אחרת ברגע שהם רואים במערכות שלהם שהציוד הוא ציוד פרטי של הלקוח.
יש גם סיכוי סביר שמשהו בראוטר הפרטי שלך מוגדר לא כמו שצריך שגורם למצב הזה. לדוגמה, יצא לי לשחק עם ההגדרות וכיביתי נניח את ההגדרה של QoS ואז לרגע אחד המהירות חזרה לי ל-1Gbps, אבל יום למחרת כזה ל- 500Mbs. לכן אני לא משוכנע במאה אחוז שבאמת זאת הבעיה, אבל שווה להסתכל בהגדרות של הראוטר....
אני רוצה להאמין שלא, אבל במדינתנו הכל יכול להיות.
שמע איך שלא תהפוך את הדבר הזה, זה קורה לעוד הרבה אנשים, בראוטר של הספקית מקבלים מהירות גבוה/מקסימום לעומת ראוטר פרטי שכביכול אמור להיות סופר יותר חזק.
למה אתה מחובר בPPPOE ולא DHCP ?06/10/2023 10:26mador8 כתב: שמו לי מתאם לסיב אופטי - קופסה שחורה קטנה עם חייגן - בראוטר הגדרתי pppoe עם שם משתמש וסיסמה שהטכנאי הביא לי....
לא תשתית פרטנר ? IP קבוע ?
אם אתה מתחבר ישירות למתאם יש אינטרנט ?
לפי האתר של בזק, ממיר המדיה שהיא סיפקה תומך במהירות של עד 10/100/1000M,
האם הוא מתאים לקצב של 2.5 gb?
יתכן שזה גורם להנחתה?
https://bstore.bezeq.co.il/internet/42255
האם הוא מתאים לקצב של 2.5 gb?
יתכן שזה גורם להנחתה?
https://bstore.bezeq.co.il/internet/42255
אז ארחיב עוד קצת. הגיע אלי טכנאי בזק עם הראוטר של בזק, חיבר וקיבל את הקצבים המצופים. דרך הציוד הפרטי, עם אותו ציוד קצה, לא הגענו לחצי מזה.
לגבי כבלי הרשת, בין ממיר המדיה לנתב הפרטי יש כבל מסוג cat 7, אבל ידוע שגם כבל מסוג cat 5 מסוגל להעביר בקלות קצב של 1 ג״ב, והמצב כמו שכתבתי שלא מגיעים אפילו לחצי מזה.
אני חושב שהמסקנה שממיר המדיה הנ״ל הוא הבעיה היא בלתי נמנעת. והכי מעצבן שזה ציוד שבזק מוכרת.
לגבי כבלי הרשת, בין ממיר המדיה לנתב הפרטי יש כבל מסוג cat 7, אבל ידוע שגם כבל מסוג cat 5 מסוגל להעביר בקלות קצב של 1 ג״ב, והמצב כמו שכתבתי שלא מגיעים אפילו לחצי מזה.
אני חושב שהמסקנה שממיר המדיה הנ״ל הוא הבעיה היא בלתי נמנעת. והכי מעצבן שזה ציוד שבזק מוכרת.
09/10/2023 15:30ChaoscripT כתב: אם באמת מה שאתה אומר נכון, זה חתיכת מחדל, שהם מזהים שהציוד לא שלהם ולכן מגבילים אותו.
אני רוצה להאמין שלא, אבל במדינתנו הכל יכול להיות.
שמע איך שלא תהפוך את הדבר הזה, זה קורה לעוד הרבה אנשים, בראוטר של הספקית מקבלים מהירות גבוה/מקסימום לעומת ראוטר פרטי שכביכול אמור להיות סופר יותר חזק....
כמובן שההודעה שכתבתי לפני כן זאת דעתי האישית בלבד. אין לי שום הוכחה שזה נכון. לאור הנסיבות אלו המסקנות שאני הגעתי אליהן.
אני יכול להוסיף עוד כמה נתונים מעניינים - על תשתית סיבים אופטיים של בזק עברתי עם הציוד הפרטי דרך עוד 4(!) ספקיות שונות, חלקן עם חבילות גיימינג מתקדמות וכו׳, בכולן קיבלתי זמן תגובה (ping/latency) משמעותית פחות טוב לשרתים בחו״ל לעומת בזק כספקית.
עם שיחות עם בכירים טכניים הם היו בשוק, ואפילו רמזו לי שאולי בזק מעורבת בזה. לכן אני לא אהיה מופתע כל כך שזה המצב.
סיכוי נוסף שקיים, זה שהממיר/ברידג׳ עד לראוטר גורם לבעיות. אני עם ברידג׳ של ZTE (כמובן אותו הדגם שמאושר על ידי בזק).
אני בספק שהוא הגורם לאיטיות כי התפקיד של הממירים והברידג׳ים השונים הוא כל כך פשוט שקשה לי להאמין שהוא הצוואר בקבוק.
- dor4x
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- שם מלא: דור
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
חיבור DHCP אפשרי רק על תשתית פרטנר בחיבור P2P ולא חיבור GPON09/10/2023 16:22a_yaron כתב: למה אתה מחובר בPPPOE ולא DHCP ?
לא תשתית פרטנר ? IP קבוע ?
אם אתה מתחבר ישירות למתאם יש אינטרנט ?...
חוץ מזה מהניסיון שלי, חיבור DHCP הרבה פחות יציב.