מפסק חכם וקופסאות מודולרים

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
lordkiron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: Roman
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם
אני רוצה להחליף מפסקים שלי במפסקים חכמים תומכים ב zigbee (מסיבות ״אידאולוגיות״ רוצה למזער תלות באינטרנט כלומר לא רוצה wifi )

הקופסאות שיש לי בבית הן כולם של גוויס, 3 מודולים , שמצד אחד טוב , מצד שני … לך תמצא מפסק שמתאים בחול, ולארץ לצערי לא מבאים zigbee

השאלה שלי האם מישהו מכיר מפסקים כאלו מחברות סיניות למשל שמתאימות ?
או אולי יש בארץ, למרות שחיפשתי הרבה ולא מצאתי
אופציה נוספת - קופסאות אלו די דומות לאמריקאיות , אבל לדי דומות״ לצערי לא מספיק , גם חשמל 110 (לחלק הסיניות אומנם כתוב 110-240 אז אולי יש תיקווה ) וגם גודל לא בדיוק אז בגלל שהמחיר של מפסקים בכל זאת לא כזה זול לנסות בשיטת ניסוי וטעייה זה אופציה די גרוע 😂
אולי למישהו יש כבר נסיון עם מפסקים של חברות גדולות כמו sonoff וכוי ? לפחות שיתאימו מבחינת הגודל

עוד דבר נוסף שמסבך את החיפוש זה שצריך מפסק ללא קו 0 (ניוטרל)

אז אולי למישהו יש נסיון עם הדברים האלו ?

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #2 

04/10/2023 2:00  
lordkiron כתב:
(מסיבות ״אידאולוגיות״ רוצה למזער תלות באינטרנט כלומר לא רוצה wifi )
...
אין לי איך לתרום לשאלה הישירה שלך, אבל רציתי לציין שחיבור wifi לא בהכרח דורש חיבור לאינטרנט. ציוד של shelly יכול לעבוד מקומית בלי חיבור ענן ככה שאם אתה רוצה אתה יכול לחבר אותו לרשת מבודדת בלי יציאה לאינטרנט. יהיה יותר חסכוני מאשר להחליף את כל הציוד :)

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #3 

1. מאוד מומלץ להשחיל קו אפס למפסקים. זה הרבה יותר אמין ובטוח (לא זורם חשמל דרך המנורה בזמן שהמפסק מכובה).
2. אתה רוצה מפסקי מגע חכמים? כי האלטרנטיבה היא להישאר עם הקיימים, ולחבר מודולים מאחוריהם (אבל זה לא תמיד קל להכניס אותם, בוודאי לקופסאות ה״רגילות״ בצבע כתום).
3. אכן WiFi לא אומר בהכרח חיבור לאינטרנט. אפשר להרים בקר שישלוט בהם מקומית. זה תלוי במפסק או מודול, אם זה נתמך, או אם אפשר להחליף את הקושחה הסינית.

lordkiron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על העצות , לצערי להשחיל קו 0 לא אופציה , לגבי להשאיר מפסקים קיימים בדקתי זה לא נכנס , אומנם אפשר להכניס כמה קטנים במיוחד שמצתי אבל לא יותר מאחד לקופסא ואני צריך לחבר 3 ו2 מפסקים בקופסא, פשוט לא נכנס .
לגבי wifi , נכון שיש כמה שיכולים לעבוד בלי אינטרנט אבל עוד פעם לא מצאתי כאלו בארץ , ובחו״ל ... אותה בעיה של גודל. חוץ מזה זה די מגביל ויש לי hub של aeotec אז עדיף להשתמש.

בינתיים אמרו לי שמפסקים תקן קופסא חדשה אמריקאית לרוב אמורים להתאים כי זה בערך אותו גודל , אז הזמנתי אחד https://he.aliexpress.com/item/10050020 ... pt=glo2isr
לנסות , לפחות לפי טבלה הוא גם 110 וגם 240 אז אם זה נכון יש סיכוי שיתאים , אם לא יראה זיכוכים די יפים 🤣 כי אליאקספרס לא ממש ידועים בנתונים טכנים מדויקים של מוצרים שהם מוכרים 🤪
כשיגיע אספר פה מה יצא מזה.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הגודל האמריקאי אכן מתאים לקופסת גוויס 3 מקום, וכל המפסקים ב-AliExpress הם 100-240, כי הם משתמשים באותם רכיבים למתגים האמריקאים והאירופאים.

lordkiron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

כפי שהפתחתי מדווח כאן שאכן מפסק אמריקאי מתאים בגודל ומיקום הברגה לקופסה 3 מודולים.
בעיה העקרית שיש לי עכשיו שכל המודולים סינים שעובדים דרך Tuya והקלונים שלה כגון SmartLife , MOES וכו׳ במקרה של zigbee לא עובדים טוב עם הhub הסטנדרתי של smartthings . זה מתבטא בכך שאם יש לך מפסק 2 או יותר כפתורים אז כל הכפתורים נדלקים ומכובים ביחד, אי אפשר להגדיר כי כמה מפסקים.
יש כל מיני דרייבים באינטרנט שלפעמים עובדים , לפעמים חלקי , אבל זה תלוי במזל שלך עם דגם ספציפי.
בקיצורעכשיו לומד Lua 🤣

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

במקום להתעסק עם Lua, תנצל את ההזדמנות ותעבור ל-Home Assistant. ה-smartthings שלי זרוק בארון כבר שנתיים.
ל-zigbee2mqtt יש תמיכה מלאה בכל מה שתרצה.

tm81
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

היי, יש לי בבית המון מודולים של tuya של כל מני חברות, כולם מחוברים דרך home assistant גם דרך zigebb2mqtt יש מודל אחד ששולט על 2 וגם על 3 מפסקים
יש גם מפסק חכם זיגבי 3 מקום, אבל לא בטוח אם יש כזה ללא 0
אבל כמעט כל המפסקי זיגבי באלי קספרס נתמכים ב zigbee2mqtt

נוקי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #9 

https://www.aliexpress.com/item/32950175670.html

המוצר הזה יתאים? שואל גם כי אני שוקל לקנות כאלו הביתה גם אצלי קופסאות גוויס
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #10 

23/12/2023 11:04  
נוקי כתב:
https://www.aliexpress.com/item/32950175670.html

המוצר הזה יתאים? שואל גם כי אני שוקל לקנות כאלו הביתה גם אצלי קופסאות גוויס
...
כל המפסקים שם ריבועיים, נראה שמתאים לקופסאות אירופאיות ולא לגוויס.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”