מעוניין להרים מערכת קולנוע ביתית בסלון כמעט מאפס

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Bank-of-pain פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51

שליחה

שלום לכולם.

כרגע יש לי סאב של b&w
מגבר של הרמן קרדון ישן מאוד
ורמקולים קדמיים של פוליווד משהו כזה

הסלון שלי הוא מרחב פתוח שמאחוריו יש מטבח ולצידו פינת אוכל , מה שאומר שאין לי קיר בגב

יש לי הכנה לרמקולים בתקרה

ברצוני להשקיע קצת אם אפשר לא בפעם אחת כדי ליצור מערכת קולנוע ביתית טובה.

השימוש שלי ברוב זה מוזיקה אבל גם סרטים וסדרות, הרוב זה מוזיקה. נגיד 60/40 לטובת המוזיקה

חשבתי על מגבר של דנון 3700 או 2800 מקריאה. ניכר שזה מגבר טוב

חשוב לציין הידע שלי שואף לאפס בכל מה שקשור בהבנה מה טוב ומה כדאי מה צריך ומה זה מה בגדול…

לכן אני פונה אליכם, איך בכלל אני ניגש לזה, מה אני צריך לבדוק איפה בודקים. מה אומר מה ועל מה להסתכל,

אני חשבתי להתחיל עם רכישה של מגבר אבל כנראה בלתי נמנע לרכוש לפחות בהתחלה גם רמקולים קדימה.

הבאה שלי היא של b&w דגם asw610

אשמח לתרומה מהידע שלכם , אם יש מקומות שאפשר לקרוא בהם מה זה מה או כל פיסת מידע תהייה לי לעזר.

כבר שלו שנים שאני חושב על זה ועכשיו הגיע הרגע, אצל לעצמי לצאת מפה עם מערכת שתגרום לי להגיד וואו בכל פעם שאראה סרט או שאשים שיר.

בגדול התקציב שלי עומד כרגע על אזור ה 5 אלף למגבר ורמקולים , שוב, זו הוצאה ראשונית בידיעה שאצטרך להשקיע עוד . התקציב קצת גמיש .

תודה לכולם על העזרה

נ.ב

הסלון שליהוא חלל פתוח , בצד שמאל סלון לימינו חלל פתוח
מאחוריו מטבח ולימינו פינת אוכל, מה שאומר שהספה ממוקמת באמצע החלל בערך.

אם זה עוזר,
יש לי אפל טי וי
סוני חמש
וטלויזיה אולד של אל ג׳י
זה בגדול מה שיחובר

מה אני בעצם רוצה , בסופו של דבר , רמקולים מאחורה סנטר רמקולים קדימה סאב ומגבר טוב.

שמעתי על אטמוס וכל זה, התקרה שלי מונמכת .

תודה לכולם

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

תציין בבקשה את גודל הסלון...
קולנוע ביתי מצריך בדרך כלל 5 רמקולים עם סאב ומגבר ,אם משלבים נכון את הרכיבים אז מקבלים גם סטראו טוב.
אחרי שיש את ה5.1 אפשר לעלות ברמה ולצרף רמקולים נוספים.
אני לא מכיר את הרמקולים הקדמיים שלך אבל הם החשובים ביותר שרוצים לשמוע מוסיקה.
הרסיברים שציינת טובים מאוד אבל יגמרו לך את כל התקציב אז היתי ממליץ לך אולי לחפש משהו משומש כדי שישאר לך כסף להמשך הרכישות.
בקולנוע לסנטר יש חשיבות ענקית אז לא היתי מוותר על זה כבר בשלב הראשוני.
אם יש לך כרגע קדמיים וסאב אז תרכוש סנטר ,אחוריים ורסיבר,בהמשך תשדר את הרכיבים הקיימים .

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

עבור 5.1 + רסיבר חדשים לדעתי התקציב לא יספיק, תלוי מה אתה מחפש.

יש גם מערכות של 5.1 + רסיבר (די בסיסיים) בערך בתקציב הזה שכל מיני חנויות מציעות.

האמת שבתקציב שלך ולשימוש שלך כרגע, הייתי הולך על סאונדבר איכותי.

Bank-of-pain פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אין לי בעיה להרים את התקציב ל-8,000 שקלים. בתקווה לקבל משהו טוב לפחות בהתחלה .

לגבי גודל החלל הוא בערך 7 על 7 מטר כשהסלון עצמו שנמצא בצד השמאלי של החלל הוא באזור ה 4 על 4 מטר.

Amirf61
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30

שליחה

לא הייתי בוחר בסאונדבר - יש הבדל תהומי בחווית ההאזנה מול מערכת. חשוב מההתחלה לבחור רכיבים שיתמכו בקונפיגורצית המטרה שלך.
הנה הצעה לגבי השלבים לבניית המערכת:
שלב א. רסיבר שתומך ב-7.1 ערוצים - מומלץ מרנץ, שני רמקולים קדמיים טובים - רצוי משומשים כדי לעמוד בדרישות התקציב.
שלב ב. קונפיגורציה של 5.1 - הוספה של רמקול סנטר ושני רמקולי סראונד
שלב ג. הוספה של שני רמקולי אטמוס

ניתן לפשט ולהוזיל אם מוותרים על אטמוס. לדעתי התרומה שלו לחוויה די מזערית. אם מוותרים אזי ניתן להסתפק ברסיבר 5.1 ולוותר על שלב ג.

אחרי שתייצב את המערכת המלאה תוכל להעריך עד כמה אתה מרוצה ואיזה רכיבים כדאי לשפר.

מניסיון אישי של למעלה מ-20 שנה עם HOME THEATER אני מאד בעד רכישה של ציוד משומש.

אם תרצה עזרה ספציפית - בשמחה

עידו12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89

שליחה

האתגר שלך הוא ליצור סאונד עוטף כשהרמקולים האחוריים צריכים להיות על קיר מרוחק מאחורה או עומדים מאחורי הספה (מה שנשמע לי פחות מתאים במידה ומדובר בבית עם ילדים קטנים והרבה תנועה בסלון). הפתרון הבסיסי יהיה סאונדבר, שאמור לאפשר אפקט של סאונד ב-360 בלי למקם באמת רמקולים מאחורה.
אם רוצים ללכת על רמקולים תלויים בקיר אחורי (וכנראה מרוחק), מה שדורש פתרון לכבלים שצריכים להגיע לשם, אז לדעתי חובה לרכוש רסיבר עם מע' כיול טובה. בדנון מדובר על מע' עם מינ' אודיסי רגיל ועדיף עם הגרסה המשודרגת XT32. לאור התקציב שציינת אולי כדאי לחפש דגם משנה שעברה (2700, 3700).
נשמע שהרמקולים שיש לך, לעניות דעתי, דורשים החלפה למשהו יותר רציני, אבל שוב לאור התקציב נראה שיספיק לך לסט בסיסי של 5.1, נגיד של TANOY. או למצוא ציוד משומש כמו שייעצו לך.
אטמוס ורמקולים בתקרה - לדעתי תחכה קודם להרכבת מע' בסיסית של 5.1 ורק אח"כ תוכל להבין מה באמת אפשר לשפר ואיך. הייתי שומר רמקולים בתקרה רק למצב שכל השאר מעולה (וגם רסיבר שתומך בזה עולה יותר).

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

03/10/2023 16:56  
Amirf61 כתב:
לא הייתי בוחר בסאונדבר - יש הבדל תהומי בחווית ההאזנה מול מערכת. חשוב מההתחלה לבחור רכיבים שיתמכו בקונפיגורצית המטרה שלך.
הנה הצעה לגבי השלבים לבניית המערכת:
שלב א. רסיבר שתומך ב-7.1 ערוצים - מומלץ מרנץ, שני רמקולים קדמיים טובים - רצוי משומשים כדי לעמוד בדרישות התקציב.
שלב ב. קונפיגורציה של 5.1 - הוספה של רמקול סנטר ושני רמקולי סראונד
שלב ג. הוספה של שני רמקולי אטמוס

ניתן לפשט ולהוזיל אם מוותרים על אטמוס. לדעתי התרומה שלו לחוויה די מזערית. אם מוותרים אזי ניתן להסתפק ברסיבר 5.1 ולוותר על שלב ג.

אחרי שתייצב את המערכת המלאה תוכל להעריך עד כמה אתה מרוצה ואיזה רכיבים כדאי לשפר.

מניסיון אישי של למעלה מ-20 שנה עם HOME THEATER אני מאד בעד רכישה של ציוד משומש.

אם תרצה עזרה ספציפית - בשמחה
...
צריך להיות מציאותיים, בתקציב של 5000 שח קצת קשה לעשות משהו רציני במקרה הזה.
רסיבר בן 2-3 שנים מיד שניה יעלה בערך חצי מהתקציב וזה גם בטח עם חצי מזמן האחריות או בכלל לא. קצת סיכון.
רמקולים טובים ביד שניה גם לא עולים גרושים.

בתקציב 8000 שח שפותח השרשור עדכן יש כבר קצת יותר מקום למשחק.
2000-3000 שח לרסיבר בסיסי חדש עם אחריות, ובשאר התקציב לחלק על סנטר וקדמיים. לא יודע איך החדר שלו נראה אז לגבי סראונד זה תלוי בו.

Amirf61
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30

שליחה

04/10/2023 11:49  
mulder כתב:
צריך להיות מציאותיים, בתקציב של 5000 שח קצת קשה לעשות משהו רציני במקרה הזה.
רסיבר בן 2-3 שנים מיד שניה יעלה בערך חצי מהתקציב וזה גם בטח עם חצי מזמן האחריות או בכלל לא. קצת סיכון.
רמקולים טובים ביד שניה גם לא עולים גרושים.

בתקציב 8000 שח שפותח השרשור עדכן יש כבר קצת יותר מקום למשחק.
2000-3000 שח לרסיבר בסיסי חדש עם אחריות, ובשאר התקציב לחלק על סנטר וקדמיים. לא יודע איך החדר שלו נראה אז לגבי סראונד זה תלוי בו.
...
ממש לא מסכים איתך. בדקתי בפייס מרקט: ניתן להשיג רסיבר מרנץ 7.1 מסדרת 50XX בכ-2000 ש"ח או פחות ושני רמקולים מצויינים OPERA או FOCAL בכ 4000 - 5000 ש"חץ ךחליפין 5 רמקולים של JAMO בכ-3000 ש"ח. לפני שאתה מגיב כדאי שתבדוק את עצמך.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

04/10/2023 14:15  
Amirf61 כתב:
ממש לא מסכים איתך. בדקתי בפייס מרקט: ניתן להשיג רסיבר מרנץ 7.1 מסדרת 50XX בכ-2000 ש"ח או פחות ושני רמקולים מצויינים OPERA או FOCAL בכ 4000 - 5000 ש"חץ ךחליפין 5 רמקולים של JAMO בכ-3000 ש"ח. לפני שאתה מגיב כדאי שתבדוק את עצמך.
...
כתבתי שזה קצת קשה ב 5000, לא שזה בלתי אפשרי. כמו שציינת רסיבר אמרתי שזה סביב 2000 או יותר. תלוי גם אם הולכים על ציוד יד שניה או חדש, על מדפיים או רצפתיים. הכל משנה.
עם ההגדלה של התקציב כמו שהוא חושב לעשות אולי ניתן גם לשלב סאב טוב.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

להבנתי סאב יש לו.אז ב 8000 הוא יכול לעשות דברים טובים מאוד

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

04/10/2023 16:55  
claudia5 כתב:
להבנתי סאב יש לו.אז ב 8000 הוא יכול לעשות דברים טובים מאוד
...
נו, אז גם הסאב יכול לקבל עוד חבר :D

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

04/10/2023 17:55  
mulder כתב:
נו, אז גם הסאב יכול לקבל עוד חבר :D
...
בהחלטטט :lol:

Bank-of-pain פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

קודם כל תודה רבה על התגובות ,

כאמור אני מתלבט אם לקחת את המגבר של דנון 2800 ולהוסיף 2 ריצפתיים . מאמין שיחד זה יהיה באזור ה 8? ונגיד עוד חודשיים שלוש אוסיף סנטר ?

האם זה ישים? כדאי? ואם כן איך אני בעצם בוחר קדמיים?

לגבי החלל ציינתי את גודלו כדי לתת אינדיקציה.

אני אפילו מתלבט אם למשוך עוד טיפה את התקציב ולקחת את דנון 3800 כדי לפחות להיות מוכן לשרדרוגים עתידיים. ישים?

תתאמי חושב שהמגבר צריך להיות ראשון ואיתו הקדמיים ועם השאר אוסיף לאט לאט , זה כדאי? או לחכות בכללי על הרכישה?

ושאלה נוספת, מה זה תקציב נורמלי למערכת ? סביר כמובן ולא לקפוץ גבוה מידי

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ננסה לענות...
דגמי הX8 יקחו לך את כל התקציב אז לא מומולץ ,סיבה נוספת שאין הבדלים גדולים בין הX5 לחדשים בנושא סאונד נטו.
במערכות קולנוע יש חשיבות גדולה מאוד למערכת כיול טובה ולדגמי דנון מרנץ יש את האודיסי שעושה עבודה טובה מאוד.ראיתי בלוחות דגם 3500 שלדעתי יתן לך תמורה מצויינת ללפחות 5 שנים קדימה,יש גם את המרנץ 6011 בלוחות שהוא בערך באותה רמה של ה3500.
הרמקולים שלך לא ברמת הרסיברים הנ"ל.
סנטר חשוב יותר מאטמוס תמיד , בקולנוע יש לו חשיבות עליונה.
קדמיים בחלל של 4 על 4 יכולים להיות גדולים או מדפיים אם יש לך סאב.פעמים רבות בחלל הנכון מדפי ישמע טוב יותר מגדול...אצלי יש הצלחה(מוזמן לביקור התרשמות).שאתה מחפש רמקולים קדמיים לדעתי תנסה שיהיו נצילים כי אין לך הגברה נוספת.
תבנה מערכת של 5.1 טובה ורק אחרי זה תתחיל לשדרג ולגדול,לא להוסיף סתם רמקולים כי זה לא תורם.
אין תקציב מוגדר למערכת ,יש אנשים שאם סאונדבר של 1000 שקלים מתפרקים מהסאונד ואחרים עם מערכות של 100 אלף שלא מרוצים ורוצים לעלות ברמה...כל אחד והאוזן שלו.
אתה לא צריך להמתין עם הרכישה,תתחיל לרכוש בקצב שלך מוצרים טובים.
לגבי רמקולים יש חנויות רבות עם עודפים וניתן לרכוש רמקולים טובים בחצי מחיר ...תספר מאיזה אזור בארץ אתה וחברים כאן יפנו אותך לחנויות טובות

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

04/10/2023 20:35  
Bank-of-pain כתב:
קודם כל תודה רבה על התגובות ,

כאמור אני מתלבט אם לקחת את המגבר של דנון 2800 ולהוסיף 2 ריצפתיים . מאמין שיחד זה יהיה באזור ה 8? ונגיד עוד חודשיים שלוש אוסיף סנטר ?

האם זה ישים? כדאי? ואם כן איך אני בעצם בוחר קדמיים?

לגבי החלל ציינתי את גודלו כדי לתת אינדיקציה.

אני אפילו מתלבט אם למשוך עוד טיפה את התקציב ולקחת את דנון 3800 כדי לפחות להיות מוכן לשרדרוגים עתידיים. ישים?

תתאמי חושב שהמגבר צריך להיות ראשון ואיתו הקדמיים ועם השאר אוסיף לאט לאט , זה כדאי? או לחכות בכללי על הרכישה?

ושאלה נוספת, מה זה תקציב נורמלי למערכת ? סביר כמובן ולא לקפוץ גבוה מידי
...
מאחר וכפי שכבר צויין, מערכת הכיול היא אחד הדברים החשובים, ממליץ לך לכוון לרסיבר של דנון / מרנץ / אונקיו / פיוניר , שכוללים, בנוסף למערכת הכיול של אודסי, גם את האופציה לשימוש במערכת הכיול של דיראק, שנחשבת טובה יותר מאודסי.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Bank-of-pain פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

05/10/2023 8:24  
claudia5 כתב:
ננסה לענות...
דגמי הX8 יקחו לך את כל התקציב אז לא מומולץ ,סיבה נוספת שאין הבדלים גדולים בין הX5 לחדשים בנושא סאונד נטו.
במערכות קולנוע יש חשיבות גדולה מאוד למערכת כיול טובה ולדגמי דנון מרנץ יש את האודיסי שעושה עבודה טובה מאוד.ראיתי בלוחות דגם 3500 שלדעתי יתן לך תמורה מצויינת ללפחות 5 שנים קדימה,יש גם את המרנץ 6011 בלוחות שהוא בערך באותה רמה של ה3500.
הרמקולים שלך לא ברמת הרסיברים הנ"ל.
סנטר חשוב יותר מאטמוס תמיד , בקולנוע יש לו חשיבות עליונה.
קדמיים בחלל של 4 על 4 יכולים להיות גדולים או מדפיים אם יש לך סאב.פעמים רבות בחלל הנכון מדפי ישמע טוב יותר מגדול...אצלי יש הצלחה(מוזמן לביקור התרשמות).שאתה מחפש רמקולים קדמיים לדעתי תנסה שיהיו נצילים כי אין לך הגברה נוספת.
תבנה מערכת של 5.1 טובה ורק אחרי זה תתחיל לשדרג ולגדול,לא להוסיף סתם רמקולים כי זה לא תורם.
אין תקציב מוגדר למערכת ,יש אנשים שאם סאונדבר של 1000 שקלים מתפרקים מהסאונד ואחרים עם מערכות של 100 אלף שלא מרוצים ורוצים לעלות ברמה...כל אחד והאוזן שלו.
אתה לא צריך להמתין עם הרכישה,תתחיל לרכוש בקצב שלך מוצרים טובים.
לגבי רמקולים יש חנויות רבות עם עודפים וניתן לרכוש רמקולים טובים בחצי מחיר ...תספר מאיזה אזור בארץ אתה וחברים כאן יפנו אותך לחנויות טובות
...

היי אני גר ברמלה ,

בהקשר לכל מה שכתבת , כמה שאלות בבקשה.

רמקולים מדפיים, אלה הרמקולים הקטנים שיושבים על המזנון? הם עדיפים על רמקולים גדולים כי יש לי סאב ?
באשר למגבר, מכוון שאני לא מתכוון להחליף מגבר בחמש שנים הקרובות , ועד שיש אישור מהאישה להתקין. ערכת רוצה לנצל את מקסימום היכולת לזה. לכן אני כן חושב שהעניין של מגבר 2800 או 3800 עדיף, נכון שה 3800 יקר ולכן ניכר כי 2800 תהייה ההחלטה הנכונה , אלא אם כן אבין אחרת .
לא נחשפתי למגברים אחרים. לכן אני מדבר רבות על דנון. אני לא ממש מכיר או יודע.

מה גם שאני דיי חושש ללכת לחנות ולהקשיב או לדבר על מערכת מכוון שההבנה שלי היא מינימום ולא רוצה ללכת לשם קלולס ולהתבדות .

בנוגע לרמקולים מעודפים. מה זה ? רמקולים שרכשו החזירו? רמקולים שהיו בחנות להאזנה ?

ומה בכלל סדר מחיר של רמקולים טובים (אם אפשר לומר) ואיך בוחרים רמקול? רק מהאוזן? למה להקשיב ?

חשוב לומר קראתי פה מאמר מדהים על רמקולים וכל עניין החלקים הפנימיים ועל מה להסתכל, המאמר כתוב יפה אבל אני שמגיע עם מינימום הבנה קצת הכביד עלי על המושגים. ניסיתי להבין מי נגד מי, חלק הבנתי. חלק לא ממש הצלחתי להבין.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

06/10/2023 10:02  
Bank-of-pain כתב:
היי אני גר ברמלה ,

רמקולים מדפיים, אלה הרמקולים הקטנים שיושבים על המזנון? הם עדיפים על רמקולים גדולים כי יש לי סאב ?
באשר למגבר, מכוון שאני לא מתכוון להחליף מגבר בחמש שנים הקרובות , ועד שיש אישור מהאישה להתקין. ערכת רוצה לנצל את מקסימום היכולת לזה. לכן אני כן חושב שהעניין של מגבר 2800 או 3800 עדיף, נכון שה 3800 יקר ולכן ניכר כי 2800 תהייה ההחלטה הנכונה , אלא אם כן אבין אחרת .

מה גם שאני דיי חושש ללכת לחנות ולהקשיב או לדבר על מערכת מכוון שההבנה שלי היא מינימום ולא רוצה ללכת לשם קלולס ולהתבדות .

בנוגע לרמקולים מעודפים. מה זה ? רמקולים שרכשו החזירו? רמקולים שהיו בחנות להאזנה ?

ומה בכלל סדר מחיר של רמקולים טובים (אם אפשר לומר) ואיך בוחרים רמקול? רק מהאוזן? למה להקשיב ?

חשוב לומר קראתי פה מאמר מדהים על רמקולים וכל עניין החלקים הפנימיים ועל מה להסתכל, המאמר כתוב יפה אבל אני שמגיע עם מינימום הבנה קצת הכביד עלי על המושגים. ניסיתי להבין מי נגד מי, חלק הבנתי. חלק לא ממש הצלחתי להבין.
...
ננסה לענות...
רמקולים מדפיים הם חצי בגודל מקדמיים רגילים שאתה מכיר, יש גדולים יותר וגדולים פחות ,יש דגמים שניתן עם משככים להניח על מזנון או על סטנדים.
לאוזניים שלך לא יהיה הבדל מורגש בכלל בי ה 3800 ל2700....בעתיד ה3800 יקבל מערכת כיול נוספת בתשלום ואז אולי זה יהיה מעניין ,לדעתי תשמור תקציב לשאר הרכיבים שחסרים לך.
דנון מרנץ זה בדרך כלל גם מה שאני אוהב אבל יש כאן טעם אישי.
החיסרון היחיד בדרך כלל למדפי ביחס לרמקול גדול זה בתדרים הנמוכים אבל לא יודע אם אתה תרגיש אותם ובכל מקרה זה תדרים שסאבים מחסים.
העודפים שאני התכוונתי זה רמקולים שהיו בתצוגה בחנות או הוחזרו בשביל טרייד,רמקול זה מוצר מאודדדד אמין ואין חשש ,לפעמים ניתן לרכוש רמקולים מאוד יקרים בחצי מחיר.
גם אם אין לך הבנה יש הרבה חנויות מתמחות בתחום עם אנשי מקצוע מצויינים שידעו לתת לך הסברים וידעו לכוון אותה למוצר טוב.
נשמע מוזר אבל בתחום הזה יש כמה חנויות ומוכרים מצויינים,אם תרשום איפה אתה מדגורר יהיה קל להמליץ לך.
יש אינסוף רמקולים טובים ,המחירים משתנים .בדרך כלל שילוב הרכיבים יותר חשוב מכל פריט בנפרד.
לא היתי ממליץ לך להיכנס לידע של חלקים פנימיים של רמקולים כי זה מידע אינסופי....תשמע רמקולים ותן לאוזן שלך להחליט.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Bank-of-pain כתב:
היי אני גר ברמלה ,

...
מדובר סך הכל ברמקולים, לא צריך להיכנס בשלב זה למידע טכני עמוק מדי.
בתור התחלה בוחרים לפי השמע, גודל, ותקציב, אין יותר מדי אפשרויות.
מומלץ שתבקר בחנות עם מגוון, תבקש לשמוע מדפיים , רצפתיים, תבקש לחבר לרסיבר כלשהו ברמת התקציב שלך ותראה מה לטעמך.
לדעתי לא יהיו שינויים רציניים בפורמטים בשנים הבאות, כלומר כנראה לא יהיה משהו מעבר לדולבי אטמוס ואת זה יש בכל רסיבר, כלומר זה יספיק לך עד שתחליט שלא.. התחרות עכשיו עברה להיות על שיטת הכיול של הרסיברים. יותר מהכל אולי זה מה שמבדל ביניהם.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10923

שליחה

Bank-of-pain כתב:
היי אני גר ברמלה ,

...
במיוחד בגלל שאתה אומר שאתה לא מבין -
חשוב ללכת לחנויות ולהאזין למגוון רמקולים (ללא קשר למחירם)
בשלב זה אתה לא צריך להבין, אלא רק להשוות.
מה שאתה כן צריך לדעת:
1. מקשיבים לרמקולים כזוג סטריאו, ללא סאב או רמקולים נוספים.
2. מבקשים לשמוע לסירוגין אותו תוכן אודיו ב- 2 זוגות רמקולים, ומחליטים מי מבין ה- 2 נשמע לך טוב יותר.
הזוג הפחות טוב לאוזניך יורד מרשימת המועמדים, והזוג שהיה טוב יותר לאוזניך יתחרה שוב, עם זוג רמקולים אחר.
3. לרשום לעצמך כל רמקול שאתה שומע, גם את אלו שפסלת - מה אהבת ומה לא.
4. אחרי שיש לך כמה מועמדים אפשר להתחיל לסנן לפי מחיר\גודל או כל שיקול אחר.
5. מבחינת נתונים, ככל שאתה בוחר רסיבר מסדרה נמוכה יותר, ההגברה שלו חלשה יותר, ויש יותר סיכוי שהוא יתקשה להפעיל את הרמקולים במלוא יכולתם. ואז צריך להכניס שיקול של נתוני רמקול -
ככל שנתון העכבה (רשום ביחידות- "אוהם") של הרמקול נמוך יותר, יותר קשה למגבר להפעיל את הרמקול.
במקביל, ככל שהנצילות של הרמקול נמוכה יותר (רשום ביחידות דציבל - dB), יותר קשה למגבר להפעיל את הרמקול.
שאר הנתונים שרשומים בנתוני רמקולים לא רלוונטיים לצורך החלטה על רמקול כזה או אחר.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”