מפסק חכם לדוד חשמל - Switcher או Dolphin?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
זה הרבה יותר אמין מ-switcher. העובדה ש-switcher קיבל את אישור מכון התקנים בעיקר אומרת שהם אכן עומדים בהוראות חוק החשמל בבחינת מיתוג כפול. אבל זה לא אומר כלום על אורך החיים של ה-SoC.
חוץ מזה, האינטגרציה איתם היא או דרך הענן שלהם, או בהתבסס על reverse engineering של התקשורת שלהם (ולכן יכולה להפסיק לעבוד בעדכון התוכנה הבא). אני באופן כללי נמנע מלקנות מהחברה הזו מאז שהם החליפו API במעבר מהדור הראשון לשני, והשאירו את משתמשי הדור הראשון בפני שוקת שבורה.
Shelly זו חברה אירופית מסודרת, שהאינטגרציה הזו היא בבסיס הפעילות שלה.
חוץ מזה, האינטגרציה איתם היא או דרך הענן שלהם, או בהתבסס על reverse engineering של התקשורת שלהם (ולכן יכולה להפסיק לעבוד בעדכון התוכנה הבא). אני באופן כללי נמנע מלקנות מהחברה הזו מאז שהם החליפו API במעבר מהדור הראשון לשני, והשאירו את משתמשי הדור הראשון בפני שוקת שבורה.
Shelly זו חברה אירופית מסודרת, שהאינטגרציה הזו היא בבסיס הפעילות שלה.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
אם אזמין חשמלאי באופן פרטי, השאלה כמה יעלה דבר כזה.30/10/2023 20:49dr0r כתב: החשמלאי צריך להעביר את הפאזה של הדוד מהמאמ״ת לכניסה I1 של ה-Shelly Pro 2, ואת האפס שהולך לדוד לכניסה I2, ואז מ-O1 ו-O2 לדוד. בנוסף, הפאזה מהמאמ״ת והאפס צריכים להתחבר ל-L ו-N, כדי שהמודול יעבוד. בהגדרות המודול צריך (תוכנתית) לקבוע שהוא יפעיל ויכבה את Output 2 לפי שינוי במצב Output 1.
אם אתה רוצה (לא חובה) בנוסף לחבר מתג (או לחצן), תקשר אותו בין הפאזה שהתחברה ל-L אל SW1.
עשיתי את זה בדירה החדשה שלי וזה עובד נהדר....
בגלל שאני בדירה שכורה, לא יודע אם שווה "להשאיר" דבר כזה שאני עוזב.
ולכן תהיה לי עלות פירוק גם.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
אמת, אני מניח שעם עלות המוצר יצא באיזור ה- 500 ש"ח?04/11/2023 14:52dr0r כתב: העלות היא בעיקר עצם ההגעה של החשמלאי, כי זו לא עבודה מסובכת. כעיקרון אתה צריך להזמין חשמלאי גם בשביל להתקין switcher....
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
כן, זה מה שזה אמור לצאת, כעבודה נפרדת.
אני הזמנתי את ה-Shelly Pro 2 ב-preorder, לפני שנתיים, אז הוא עלה לי רק 175 ₪ (מצד שני, הוציאו מאז גירסה מעודכנת למודול). החשמלאי עבד אצלי בשיפוץ כמה שבועות, אז החיבור הזה אפילו לא נספר.
אני הזמנתי את ה-Shelly Pro 2 ב-preorder, לפני שנתיים, אז הוא עלה לי רק 175 ₪ (מצד שני, הוציאו מאז גירסה מעודכנת למודול). החשמלאי עבד אצלי בשיפוץ כמה שבועות, אז החיבור הזה אפילו לא נספר.
מקים שרשור מהמתים.
עברתי דירה ועכשיו אין לי שקע קרוב לדוד אז חיברתי רגש של סונוף כמו שמחברים בסרטון הדרכה של דולפין (לחשמל של הדוד.) התוצאה היא שיש מדידת טמפ' רק כשמתג הדוד פועל.
זה אמור להיות ככה? יש פתרון אחר?
עברתי דירה ועכשיו אין לי שקע קרוב לדוד אז חיברתי רגש של סונוף כמו שמחברים בסרטון הדרכה של דולפין (לחשמל של הדוד.) התוצאה היא שיש מדידת טמפ' רק כשמתג הדוד פועל.
זה אמור להיות ככה? יש פתרון אחר?
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD
BSD
אם הוא מחובר לחשמל של הדוד, אז הוא מקבל את החשמל מהמתג שמזין את הדוד, ויש שם חשמל רק כשהמתג דלוק.22/09/2025 7:49נוקי כתב: מקים שרשור מהמתים.
זה אמור להיות ככה? יש פתרון אחר?...
או שתשלחי עוד חוטים לשם, ככה שהברגש יקבל חשמל קבוע.
או שהניתוק הפעלה של הדוד יעשה באותו מיקום כמו הרגש.