מפסק חכם לדוד חשמל - Switcher או Dolphin?
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היי חברים, בוקר טוב,
שאלה לגבי מספק חכם לדוד חשמל,
אני מתבלט בין 2 מוצרים,
סוויצר, הרגיל והמוכר שכולם מכירים.
לבין דולפין,
https://www.dolphinboiler.com
אני אוהב יותר את הדולפין כי הוא מתחבר ישירות לדוד עצמו ויודע את הטמפ' של המים ובכך מפעיל באמת מתי שצריך.
הסוויצר יותר "בשרי" (עם קהל יעד ויותר מפתחים) וגם נראה יותר אסטטי על הקיר.
אשמח לשמוע את דעתכם לכאן ולכאן.
שאלה לגבי מספק חכם לדוד חשמל,
אני מתבלט בין 2 מוצרים,
סוויצר, הרגיל והמוכר שכולם מכירים.
לבין דולפין,
https://www.dolphinboiler.com
אני אוהב יותר את הדולפין כי הוא מתחבר ישירות לדוד עצמו ויודע את הטמפ' של המים ובכך מפעיל באמת מתי שצריך.
הסוויצר יותר "בשרי" (עם קהל יעד ויותר מפתחים) וגם נראה יותר אסטטי על הקיר.
אשמח לשמוע את דעתכם לכאן ולכאן.
נערך לאחרונה על ידי ChaoscripT ב 01/10/2023 16:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
Re: מפסק חכם לדוד חשמל - Switcher אם Dolphin?
לא מכיר את דולפין. לפני כחצי שנה הלכו לי שני מתגים חכמים smartgrade שהיו בעייני גרועים מכל בחינה והמעבר לסוויטשר היה בבחינת וואוו. התיאור של דולפין נשמע כמו קפיצת מדרגה מסוויטשר, השאלה היא האם זה עומד בהבטחות.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

בדיוק מה שאני חושב!01/10/2023 9:26ChinggisKhan כתב: לא מכיר את דולפין. לפני כחצי שנה הלכו לי שני מתגים חכמים smartgrade שהיו בעייני גרועים מכל בחינה והמעבר לסוויטשר היה בבחינת וואוו. התיאור של דולפין נשמע כמו קפיצת מדרגה מסוויטשר, השאלה היא האם זה עומד בהבטחות....
הדולפין יכול עוד יותר לחסוך בחשמל, השאלה האם זה באמת נכון ועובד תקין.
או לחלופין האם אפשר להתקין רגש לדוד גם לסוויצר ואז להפוך אותו לסופר חכם.
אני כבר קרוב לשלוש שנים עם מתג חכם של טויה שהזמנתי מאליאקספרס בשילוב רגש של סונוף שהתקנתי בעצמי בתוך הדוד. עובד מעולה ובחצי מהעלות
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD
BSD
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

קישורים?01/10/2023 9:38נוקי כתב: אני כבר קרוב לשלוש שנים עם מתג חכם של טויה שהזמנתי מאליאקספרס בשילוב רגש של סונוף שהתקנתי בעצמי בתוך הדוד. עובד מעולה ובחצי מהעלות...
יש להם אפליקציה? איך נתמך?
לא מפחיד שאין לזה אישור של "מכון התקנים"?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
למה להסתבך סתם? התקן על הדוד זה ממש שונה מסוויצ׳ר שהוא פשוט מפסק, זהו. קל להתקנה, זול, מאושר, ופשוט עובד (כמעט עשור אצלי)
עם הדולפין- תביא חשמלאי לגג, תשיג לשם וואיפי, תעלה לגג בתקלות, וכו וכו
עם הדולפין- תביא חשמלאי לגג, תשיג לשם וואיפי, תעלה לגג בתקלות, וכו וכו
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אני לא חושב שהפחד מהתקנה צריך לשתק אותנו
רגש בדוד זה אחלה דבר, השאלה היא אם הוא מדוייק ובכלל עד כמה המוצר הזה טוב
יש לי סוויצר כבר שנתים, מאוד מרוצה אבל הייתי שמח לרגש בדוד
רגש בדוד זה אחלה דבר, השאלה היא אם הוא מדוייק ובכלל עד כמה המוצר הזה טוב
יש לי סוויצר כבר שנתים, מאוד מרוצה אבל הייתי שמח לרגש בדוד
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

מה אתם אומרים על המוצר הבא?
https://ozzi.co.il/product/%D7%A2%D7%A8 ... %95%D7%93/
חברת שלי היא יחסית מוכרת בתחום לא?
חברת שלי היא יחסית מוכרת בתחום לא?
פעלתי לפי המדריך הזה...01/10/2023 9:54ChaoscripT כתב: קישורים?
יש להם אפליקציה? איך נתמך?
לא מפחיד שאין לזה אישור של "מכון התקנים"?...
אגב, יניר שהכין את הסרטון גם מסתובב כאן בפורום.
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD
BSD
שלי חברה מוכרת והמחיר נראה סביר.01/10/2023 16:20ChaoscripT כתב: מה אתם אומרים על המוצר הבא?
חברת שלי היא יחסית מוכרת בתחום לא?...
BSD
BSD
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
שלי אכן חברה מצויינת, אבל המודול הזה לא תקני ספציפית לדוד, כי אתה צריך לנתק גם את האפס. חוץ מזה, Shelly 1PM זה הדור הישן, שהוא פחות אמין מה-Plus החדשים (אבל בהם צריך את ה-Add-On כדי לחבר סנסורים).01/10/2023 16:20ChaoscripT כתב: מה אתם אומרים על המוצר הבא?
חברת שלי היא יחסית מוכרת בתחום לא?...
בשביל דוד צריך או לחבר מגען מאחורי המודול, או לשרשר 2 מודולים במגע יבש, או להשתמש ב-Shelly Pro 2 בארון החשמל.
אגב, לא ראיתי באתר של דולפין אישור של מת״י.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה על התגובה,02/10/2023 16:29dr0r כתב: שלי אכן חברה מצויינת, אבל המודול הזה לא תקני ספציפית לדוד, כי אתה צריך לנתק גם את האפס. חוץ מזה, Shelly 1PM זה הדור הישן, שהוא פחות אמין מה-Plus החדשים (אבל בהם צריך את ה-Add-On כדי לחבר סנסורים).
בשביל דוד צריך או לחבר מגען מאחורי המודול, או לשרשר 2 מודולים במגע יבש, או להשתמש ב-Shelly Pro 2 בארון החשמל.
אגב, לא ראיתי באתר של דולפין אישור של מת״י....
אכן ראיתי מקריאה ברשת (וגם בפורום) שבאמת צריך מגען בשביל להפעיל את זה.
לגבי דולפין, לא יודע לגבי אישור של מת"י, ככל הנראה אין.
לגבי שלי פרו 2, אנחנו מדברים על המוצר הזה?
https://ozzi.co.il/product/שלי-פרו-shel ... בש״-לפס-ד/
נצא מנקודת הנחה שבארון החשמל יש "פחת" שהוא רק של הדוד, אז בעצם ההחלפה יחסית פשוטה לא? (כמובן מצריכה חשמלאי מוסמך)
אבל כל הקטע בקישור ששלחתי עם שלי דור 1 זה שיש רגש מחובר ואפשר לדעת את טמפ' המים.
- dr0r
-
- חבר ותיק

כן, זה המוצר הזה. זו לא החלפה, אתה עדיין צריך את המאמ״ת, כי הוא שומר מפני עומס יתר, ולחבר את המודול אחריו. זה כן פשוט מאוד לחשמלאי לחבר (בהנחה שיש מקום בלוח), אבל אם אתה רוצה בנוסף מפסק פיזי העסק קצת מסתבך (צריך זוג חוט מהפאזה אל המפסק וחזרה אל המודול). אפשר לחבר סנסור בנוסף. המודול שמפעיל אותו פשוט לא המודול של הדוד, אלא משמש למשהו אחר (בדור 2 ה-addon מתחבר על מודול כלשהו, ויכול להפעיל עד 5 סנסורים). לא יודע איך זה אצלך, אבל אצלי הדוד ממש לא קרוב לארון החשמל...
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

אכן גם אצלי (דירה שכורה), הארון חשמל רחוק מהדוד.02/10/2023 17:50dr0r כתב: כן, זה המוצר הזה. זו לא החלפה, אתה עדיין צריך את המאמ״ת, כי הוא שומר מפני עומס יתר, ולחבר את המודול אחריו. זה כן פשוט מאוד לחשמלאי לחבר (בהנחה שיש מקום בלוח), אבל אם אתה רוצה בנוסף מפסק פיזי העסק קצת מסתבך (צריך זוג חוט מהפאזה אל המפסק וחזרה אל המודול). אפשר לחבר סנסור בנוסף. המודול שמפעיל אותו פשוט לא המודול של הדוד, אלא משמש למשהו אחר (בדור 2 ה-addon מתחבר על מודול כלשהו, ויכול להפעיל עד 5 סנסורים). לא יודע איך זה אצלך, אבל אצלי הדוד ממש לא קרוב לארון החשמל......
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

בדקתי היום,02/10/2023 17:50dr0r כתב: כן, זה המוצר הזה. זו לא החלפה, אתה עדיין צריך את המאמ״ת, כי הוא שומר מפני עומס יתר, ולחבר את המודול אחריו. זה כן פשוט מאוד לחשמלאי לחבר (בהנחה שיש מקום בלוח), אבל אם אתה רוצה בנוסף מפסק פיזי העסק קצת מסתבך (צריך זוג חוט מהפאזה אל המפסק וחזרה אל המודול). אפשר לחבר סנסור בנוסף. המודול שמפעיל אותו פשוט לא המודול של הדוד, אלא משמש למשהו אחר (בדור 2 ה-addon מתחבר על מודול כלשהו, ויכול להפעיל עד 5 סנסורים). לא יודע איך זה אצלך, אבל אצלי הדוד ממש לא קרוב לארון החשמל......
הדוד רחוק מהארון חשמל זה כן.
בארון חשמל יש מפסק רק של הדוד.
האם זה יעזור במשהו?
- dr0r
-
- חבר ותיק

החשמלאי צריך להעביר את הפאזה של הדוד מהמאמ״ת לכניסה I1 של ה-Shelly Pro 2, ואת האפס שהולך לדוד לכניסה I2, ואז מ-O1 ו-O2 לדוד. בנוסף, הפאזה מהמאמ״ת והאפס צריכים להתחבר ל-L ו-N, כדי שהמודול יעבוד. בהגדרות המודול צריך (תוכנתית) לקבוע שהוא יפעיל ויכבה את Output 2 לפי שינוי במצב Output 1.
אם אתה רוצה (לא חובה) בנוסף לחבר מתג (או לחצן), תקשר אותו בין הפאזה שהתחברה ל-L אל SW1.
עשיתי את זה בדירה החדשה שלי וזה עובד נהדר.
אם אתה רוצה (לא חובה) בנוסף לחבר מתג (או לחצן), תקשר אותו בין הפאזה שהתחברה ל-L אל SW1.
עשיתי את זה בדירה החדשה שלי וזה עובד נהדר.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

מה לגבי חיבור הרגש? חיברת?30/10/2023 20:49dr0r כתב: החשמלאי צריך להעביר את הפאזה של הדוד מהמאמ״ת לכניסה I1 של ה-Shelly Pro 2, ואת האפס שהולך לדוד לכניסה I2, ואז מ-O1 ו-O2 לדוד. בנוסף, הפאזה מהמאמ״ת והאפס צריכים להתחבר ל-L ו-N, כדי שהמודול יעבוד. בהגדרות המודול צריך (תוכנתית) לקבוע שהוא יפעיל ויכבה את Output 2 לפי שינוי במצב Output 1.
עשיתי את זה בדירה החדשה שלי וזה עובד נהדר....
או שנטו עשית פשוט כמו "סוויצר", מפעיל/מכבה את הדוד?
- dr0r
-
- חבר ותיק

התכנון המקורי שלי היה להעביר רגש מאחד המודולים שלי ששולטים בחימום התת-רצפתי (ולכן יש להם Shelly Add-on). אבל החשמלאי שכח להעביר את הצינור, ונראה לי שבינתיים אוותר על העניין הזה, כי זה לא כל כך חשוב.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

סתם מתוך התעניינות, לא היה עדיף להתקין סוויצר וזהו?01/11/2023 0:22dr0r כתב: התכנון המקורי שלי היה להעביר רגש מאחד המודולים שלי ששולטים בחימום התת-רצפתי (ולכן יש להם Shelly Add-on). אבל החשמלאי שכח להעביר את הצינור, ונראה לי שבינתיים אוותר על העניין הזה, כי זה לא כל כך חשוב....
או שכל הבית חכם כבר?