בקשר לאינטרנט הסיבים האופטיים של גוגל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #1 

הסבר על פרוייקט אינטרנט הסיבים של גוגל :
הפרויקט הגדול ביותר של גוגל בישראל כיום הוא כאמור הנחת הכבל התת־ימי שיחבר בין אירופה לישראל (במקביל לשלושה כבלים תת־ימיים שקיימים כיום). כבל זה המכונה Blue מחבר בין איטליה, צרפת, יוון וישראל. כבל שני, המכונה ראמאן, מחבר בין ירדן, ערב הסעודית, ג'יבוטי, עומאן והודו. החיבור בין הכבלים יעבור יבשתית דרך ישראל, כאשר קו בלו יחובר מול חופי תל אביב וקו ראמאן באיזור הגבול של ישראל וירדן, סמוך לאילת.
עלות הפרויקט מוערכת בכ־400 מיליון דולר והוא מביא לישראל מעמד נחשק של צומת בינלאומי לחיבורי כבלי תקשורת תת־ימיים. כיום ישנן רק מעט מדינות בעולם, בעיקר באלה שלהן חופים ותשתית תקשורת מתקדמות, המשמשות כצמתי חיבור מעין אלה. באיזור המזרח התיכון מדובר בטורקיה, יוון, איטליה, צרפת וספרד. צפונית יותר מדובר בגרמניה, הולנד וכמובן מדינות סקנדינביה. חיבורים אלה מאפשרים לספקיות אינטרנט מרחבי העולם לחכור Point of Presence (נקודות נוכחות) כדי להיות קרובים ככל האפשר לצמתים האלה ולקבל מהירות גישה יותר גבוהה לאתרים מקומיים. מדובר בשוק שמגלגל כ־52.7 מיליארד דולר בשנה (לפי נתוני Markets & Markets).מהירות חיבור גבוהה חשובה באינספור תחומים, החל מפיננסים ומסחר, סטרימינג וכלה בגיימינג. החיבור של ישראל לכבל מתקדם חדש, שמהווה חלק מהרשת העולמית של גוגל, הופכת את ישראל למיקום נחשק עבור ספקיות תקשורת בינלאומיות שרוצות להאיץ את הגישה של הלקוחות. כמו כן הוא מאפשר לגוגל לשפר את השירות שלה ללקוחות הענן בארץ ובמזרח התיכון.
על מנת לחבר בין שני הכבלים התת־ימיים שאותם היא צפויה לפרוס, ראמאן ממזרח ובלו מהמערב, נדרש חיבור קרקעי שיעבור בישראל. מי שזכתה במכרז לפריסת הכבל שיחבר בין תל אביב לאילת היא בזק.
בגוגל סירבו להתייחס לדברים והסתפקו בהפניה לבלוג פעילות הענן של החברה, בו מציינת החברה את המדיניות שלה בכל הנוגע לתשתיות תקשורת.

עדכון בנושא:
הכבל BlueMed הודלק בישראל והתחבר לכבלי מד-נאוטילוס בים התיכון
https://zmanavir.co.il/%d7%94%d7%9b%d7% ... %90%d7%95/
שיהיה בהצלחה עם הפרוייקט הזה גם בשביל מדינת ישראל (: .
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #2 

נו ברור איך בזק לא תזכה? עוד לפני שהגעתי לסוף הכתבה כבר הבנתי שבזק ׳׳זכתה׳׳ מעניין שבכתבה לא הזכירו
ספקים אחרים.
בגלל בזק והחזירות שלה אנחנו נמשיך לשלם ולקבל hרא אינטרנט.
משבאמת יהנה מחיבור על גבי סיב זה לקוחות עסקיים שישלמו בהתאם.

אני די בטוח ש 99 אחוז אנחנו הלקוחות לא נראה שום שינוי משמעותי,בזק כמו כל השאר הספקיות
לוקחות בחשבון ש 99 אחוז מהלקוחות מטומטמים ולא מעניין אותם איך מי מה למה משמעניין את הלקוחות
זה כמה.
רק אנחנו האחוז 1 בעלי ידע שבאמת מעניין אותנו מי איך ופחות מעניין כמה.

הלוואי והחברה הזאת תפשוט רגל וכל הבעלי מניות ישארו בלי תחתונים! zבל של חברה,אפילו אצלינו הלקוחות
שמנויים על קווי תמסורת נוטשים את בזק ועוברים לתמסורת של פרטנר,רק היום העברתי 3 לקוחות מתמסורת בזק לפרטנר.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #3 

01/10/2023 22:03  
MrYair כתב:
נו ברור איך בזק לא תזכה? עוד לפני שהגעתי לסוף הכתבה כבר הבנתי שבזק ׳׳זכתה׳׳ מעניין שבכתבה לא הזכירו
ספקים אחרים.
בגלל בזק והחזירות שלה אנחנו נמשיך לשלם ולקבל hרא אינטרנט.
משבאמת יהנה מחיבור על גבי סיב זה לקוחות עסקיים שישלמו בהתאם.

אני די בטוח ש 99 אחוז אנחנו הלקוחות לא נראה שום שינוי משמעותי,בזק כמו כל השאר הספקיות
לוקחות בחשבון ש 99 אחוז מהלקוחות מטומטמים ולא מעניין אותם איך מי מה למה משמעניין את הלקוחות
זה כמה.
רק אנחנו האחוז 1 בעלי ידע שבאמת מעניין אותנו מי איך ופחות מעניין כמה.

הלוואי והחברה הזאת תפשוט רגל וכל הבעלי מניות ישארו בלי תחתונים! zבל של חברה,אפילו אצלינו הלקוחות
שמנויים על קווי תמסורת נוטשים את בזק ועוברים לתמסורת של פרטנר,רק היום העברתי 3 לקוחות מתמסורת בזק לפרטנר.
...
בטלפון הקווי יש לבזק יתרון, כי לא תמיד יש קליטה סלולרית טובה, במיוחד בלא מעט מקומות במרכז הבית,
וגם מי שמקבל קצבת זקנה או נכות אז יש לו הנחה בחשבון הטלפון הקווי מחברת בזק, ואין הנחה כזאת מחברת הוט בטלפון הקווי.
אבל בקשר לעניין האינטרנט אולי אתה צודק.
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

MaorParizat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

מה רע בחברת בזק
היא חיברה את כל תושבי השומרון בזמנו לנחושת
וגם חצי מדינה ישראל וכיום גם בסיבים
*** של חברה ? כמה חברות מוכנות לפרוס סיבים שלא תמיד זה משתלם להם ?
אני לקוח של בזק ..לקוח מרוצה .. אבל לא עסקי
ומי שלא מרוצה .. תעברו למתחרים

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #5 

02/10/2023 6:31  
MaorParizat כתב:
מה רע בחברת בזק
היא חיברה את כל תושבי השומרון בזמנו לנחושת
וגם חצי מדינה ישראל וכיום גם בסיבים
*** של חברה ? כמה חברות מוכנות לפרוס סיבים שלא תמיד זה משתלם להם ?
אני לקוח של בזק ..לקוח מרוצה .. אבל לא עסקי
ומי שלא מרוצה .. תעברו למתחרים
...
סבבה תהנה לך אם היית יודע טכנית איך אינטרנט אמור לעבוד בתמורה למה שאתה משלם
מבטיח לך לא היית מרוצה,

נכון ש 90 אחוז משטח ישראל פרוס על ידי בזק בגלל זה החברה מרשה לעצמה לעשות ולדפוק מחירים כמה שהיא רוצה
ואף אחד לא יבוא ויגיד לבזק אחרת ככה זה שחברה מחזיקה את המדינה בביצים.

משאתה מקבל בתמורה ל 100 שח ומשהו בחודש אפשר לקרוא לזה שאריות אינטרנט ולא אינטרנט באמת איכותי.
ניתוב לחול פח אשפה תעדוף תעבורה פח אשפה ואני כבר לא מדבר על IIX ,אנשים לא מבינים שרק בספיד טסט אתה תקבל מלוא רוחב פס.

ובהנחה לבזק אהיה בעלות על הסיב של גוגל משיהנה ממנו זה לקוחות עסקיים שאהיו מוכנים לשלם אלפי שקלים בחודש עבור תעדוף דרך הסיב
לאירופה.

MaorParizat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

02/10/2023 13:57  
MrYair כתב:
סבבה תהנה לך אם היית יודע טכנית איך אינטרנט אמור לעבוד בתמורה למה שאתה משלם
מבטיח לך לא היית מרוצה,

נכון ש 90 אחוז משטח ישראל פרוס על ידי בזק בגלל זה החברה מרשה לעצמה לעשות ולדפוק מחירים כמה שהיא רוצה
ואף אחד לא יבוא ויגיד לבזק אחרת ככה זה שחברה מחזיקה את המדינה בביצים.

משאתה מקבל בתמורה ל 100 שח ומשהו בחודש אפשר לקרוא לזה שאריות אינטרנט ולא אינטרנט באמת איכותי.
ניתוב לחול פח אשפה תעדוף תעבורה פח אשפה ואני כבר לא מדבר על IIX ,אנשים לא מבינים שרק בספיד טסט אתה תקבל מלוא רוחב פס.

ובהנחה לבזק אהיה בעלות על הסיב של גוגל משיהנה ממנו זה לקוחות עסקיים שאהיו מוכנים לשלם אלפי שקלים בחודש עבור תעדוף דרך הסיב
לאירופה.
...
שארית אינטרנט תמורת סכום מגוחך של 90-100 שח
המחיר תואם עת השירות
אני לא רואה בעייה

elad919
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
שם מלא: אלעד אלעד
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #7 

אין לי מניות בבזק
אבל אני חושב שבזק היא חברה טובה ואמינה
אני מחובר לאינטרנט שלהם כמעט 20 שנה - DSL בעבר, סיבים היום
בעצם אני מחובר לתשתית שלהם אבל הספק שלי הם בזק בינלאומי

חייב להגיד שמאז שאני מחובר לסיבים - שנה בערך, לא היתה אפילו תקלה אחת
האינטרנט רציף, מהיר, פינגים טובים, אין שום תלונות.

לא חושב שיש בארץ חברה עם יכולות כלכליות ומערך טכני שדומה לבזק.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”