הסאב לא עובד בסטריאו....
היי
קניתי לדוד שלי רסיבר יד שניה{PIONEER 608}לא חדש,אך גם לא ממש ישן.....
עכשיו דוד שלי משתמש בסאב גם בסטריאו!!
הבעיה היא שהסאב עובד רק שלוחצים על דולבי פרו לוג'יק,ובסטריאו הוא מפסיק לעבוד.
השאלה שלי היא כזאת:
האם זאת בעיה שניתן לסדר אותה בהגדרות?{אין לי תמנואל שלו ובגלל זה אני שואל}
או שיש רסיברים שלא ניתן לשמוע את הסאב בסטריאו?
תודה לעונים ושנה טובה!!
השאלה שלי היא כזאת:
תודה לעונים ושנה טובה!!
אכן, אורי צודק - מהניסיון שלי, החיבור הזו נותן את התוצאה הטובה ביותר ב-Stereo (בתנאי, כמובן, שלסאב יש כניסת הספק). ברסיבר יש להגדיר את החיבור כ- Bi-amp.אורי_ו כתב:פעם נתקלתי בזה.
מקסימום בטח יש לסאב כניסות רגילות (כאלו של רמקולים) , ולמגבר A+B.
חברו אותו כך ופיתרו את הבעיה...
ויטלי
לא מדויק. היציאות האלה מיועדים לחיבור סטליטים: בין כניסות ויציאות הספק של סאב מחובר פילטר ש"חותך" תדירויות נמוכות (תדירות ה-cross over תלויה בדגם הסאב). מטרת הפלטר - למנוע שריפת הסטליטים. אם תחבר את הרמקולים שלך ליציאות הסאב - הם לא ישמיעו תדירויות הנמוכות.אורי_ו כתב:כי מי שיש לו רק A או B, יוכל להעביר את הסיגנל גם בOUT לזוג רמקולים נוסף, ואז הסאב הוא רק תחנת מעבר....
אגב, לחיבור עליו מדברים יש חיסרון אחד.
חוץ מכניסות הספק, לסאב יש כניסה RCA לחיבור ליציאת "Sub" של רסיבר. הכניסה הזו מיועדת להשמעת פורמטים 5.1 - 7.1 עם ערוץ LFE (סאב) נפרד. אם אתה מנגן DVD עם הפורמטים הללו, אתה חייב את החיבור הזה. הבעיה היא שאם הסאב מחובר גם דרך RCA וגם דרך כניסת הספק, הוא מתחיל להבליט ולעוות באסים בניגון החומר עם ערוץ LFE (ל-prologic זה לא כל כך מפריע). לכן כדי להשתמש בסאב גם עבור סטריאו וגם עבור סרטים, אתה צריך להוסיף מפסק לכבלים שמחוברים לכניסת הספק של הסאב (כדי לנתק את הכניסה בניגון DVD).
ויטלי
תודה על ההסבר ויטלי!!vitalyi כתב:לא מדויק. היציאות האלה מיועדים לחיבור סטליטים: בין כניסות ויציאות הספק של סאב מחובר פילטר ש"חותך" תדירויות נמוכות (תדירות ה-cross over תלויה בדגם הסאב). מטרת הפלטר - למנוע שריפת הסטליטים. אם תחבר את הרמקולים שלך ליציאות הסאב - הם לא ישמיעו תדירויות הנמוכות.אורי_ו כתב:כי מי שיש לו רק A או B, יוכל להעביר את הסיגנל גם בOUT לזוג רמקולים נוסף, ואז הסאב הוא רק תחנת מעבר....
אגב, לחיבור עליו מדברים יש חיסרון אחד.
חוץ מכניסות הספק, לסאב יש כניסה RCA לחיבור ליציאת "Sub" של רסיבר. הכניסה הזו מיועדת להשמעת פורמטים 5.1 - 7.1 עם ערוץ LFE (סאב) נפרד. אם אתה מנגן DVD עם הפורמטים הללו, אתה חייב את החיבור הזה. הבעיה היא שאם הסאב מחובר גם דרך RCA וגם דרך כניסת הספק, הוא מתחיל להבליט ולעוות באסים בניגון החומר עם ערוץ LFE (ל-prologic זה לא כל כך מפריע). לכן כדי להשתמש בסאב גם עבור סטריאו וגם עבור סרטים, אתה צריך להוסיף מפסק לכבלים שמחוברים לכניסת הספק של הסאב (כדי לנתק את הכניסה בניגון DVD)....
זה דווקא מדויק, אורי. יציאת הספק של סאב מחוברת לפילטר עם תדירות ה- crossover התלויה בדגם הסאב.אורי_ו כתב:ויטלי לא מדוייק.
הכל תלוי בדגם הסאב. יש סאבים שלא קשורים לסטליטים.
כמו כן אפשר בקלות להשתמש ב LPF ולבטל במגבר אופצית סאב ON. ואז אין בעיה....
ניתוק הסאב דרך המגבר (כפי שאתה מציע) לא יעזור, כי צריך לנתק את הסאב לא מיציאת RCA אלא מיציאת הספק.
ויטלי
שבוע טוב,ron31 כתב:היי
השאלה שלי היא כזאת:
תודה לעונים ושנה טובה!!...
אני לא מכיר את הרסיברים היותר ישנים של PIONEER, אבל בחדשים (לי יש את ה - 816) יש הגדרה לסאב המאפשרת לקבל אות לסאב גם בסטריאו:
בהגדרות הרמקולים - לסאב יש הגדרה של PLUS, המעביר אות לסאב גם כשהרמקולים העיקריים מוגדרים כ - LARGE, וגם במצב סטריאו (אנאלוגי או דיגיטאלי). הסאב מחובר מה - SUB PRE ברסיבר ל - LINE IN בסאב.
אם יש לך הגדרה כזו ברסיבר עבור הסאב - אמור לפתור לך את הבעייה שהעלית.
בהצלחה
vitalyi כתב:האופציה הזו אכן קיימת ב-Pioneer, אבל חיבור הסאב ב- bi-amp נותן באס הרבה יותר עמוק ונקי. גם לי יש פיונר (AX3), ניסיתי את שני אופני החיבור (לפני רכישת מגבר סטריאו) והגעתי למסקנה הנ"ל....