עדכון: כבלי hdmi אופטיים פותרים את בעיית AppleTV
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78930
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
יש לי תופעה מעניינת ב-AppleTV וחשבתי שאולי לאנשים כאן יהיה רעיונות כיצד לפתור או לחקור אותה.
הבעיה היא שכאשר אני מדליק את ה appleTV (זה גם קורה כשהוא דלוק ואני עובר אליו מכניסת וידאו אחרת), הוא לוקח כ-10 שניות (לפעמים יותר) עד שהוא מתייחס לפקודות ה-IR שלי. אני רואה שאני משדר אותן (זה מערכת מבוססת RTI) וגם כשאני משתמש בשלט IR פיזי זה קורה. הבעיה קורית אך ורק בסלון, כשבחדר שינה יש AppleTV4K דור ראשון זהה והוא מתעורר ומיד מקבל פקודות IR בלי שום בעיה. שני המכשירים מחוברים לרשת, שניהם מקונפגים באופן זהה, ושניהם עברו לאחרונה ל-tvOS 17 (שהחמיר את המצב מאוד, לפני זה זה היה 2-3 שניות).
אמרתי, אוקיי, זה קורה במקום אחד ולא במקום אחר. נחליף בין היחידות. הבעיה כמובן עברה, כך שזה לא קונפיגורציה או מכשיר לא תקין.
המכשיר מחובר לרסיבר ומשם למסך, בעוד שבחדר השינה הוא מחובר ישירות למסך (המסכים לא זהים). חיברתי בסלון ישר למסך, הבעיה לא קיימת.
כלומר, זה משהו שקשור אולי לרסיבר שגורם לאיזה תקשורת HDMI שגורמת לבעיה? ברסיבר (DENON AVR 3700H) כיביתי את כל ההגדרות של HDMI CEC. ניסיתי גם לבודד את הרסיבר על ידי הצבת ספליטר HDMI חכם בין ה-ATV4K לרסיבר, אבל זה לא עוזר. לא מצליח להבין מהנתונים מה יכול להיות כיוון מחקר הלאה.
אגב, ניסיתי לוודא שהקוד IR תקין. ה-ATV יודע ללמוד קודים, אז יישרתי קו בין מה שקורה בחדר השינה לסלון, זה עדיין קורה רק בקונפיגורציה שתיארתי.
הבעיה היא שכאשר אני מדליק את ה appleTV (זה גם קורה כשהוא דלוק ואני עובר אליו מכניסת וידאו אחרת), הוא לוקח כ-10 שניות (לפעמים יותר) עד שהוא מתייחס לפקודות ה-IR שלי. אני רואה שאני משדר אותן (זה מערכת מבוססת RTI) וגם כשאני משתמש בשלט IR פיזי זה קורה. הבעיה קורית אך ורק בסלון, כשבחדר שינה יש AppleTV4K דור ראשון זהה והוא מתעורר ומיד מקבל פקודות IR בלי שום בעיה. שני המכשירים מחוברים לרשת, שניהם מקונפגים באופן זהה, ושניהם עברו לאחרונה ל-tvOS 17 (שהחמיר את המצב מאוד, לפני זה זה היה 2-3 שניות).
אמרתי, אוקיי, זה קורה במקום אחד ולא במקום אחר. נחליף בין היחידות. הבעיה כמובן עברה, כך שזה לא קונפיגורציה או מכשיר לא תקין.
המכשיר מחובר לרסיבר ומשם למסך, בעוד שבחדר השינה הוא מחובר ישירות למסך (המסכים לא זהים). חיברתי בסלון ישר למסך, הבעיה לא קיימת.
כלומר, זה משהו שקשור אולי לרסיבר שגורם לאיזה תקשורת HDMI שגורמת לבעיה? ברסיבר (DENON AVR 3700H) כיביתי את כל ההגדרות של HDMI CEC. ניסיתי גם לבודד את הרסיבר על ידי הצבת ספליטר HDMI חכם בין ה-ATV4K לרסיבר, אבל זה לא עוזר. לא מצליח להבין מהנתונים מה יכול להיות כיוון מחקר הלאה.
אגב, ניסיתי לוודא שהקוד IR תקין. ה-ATV יודע ללמוד קודים, אז יישרתי קו בין מה שקורה בחדר השינה לסלון, זה עדיין קורה רק בקונפיגורציה שתיארתי.
Re: יש לכם אולי רעיון מה הבעיה?
Apple TV IR commands delay
בגוגל הניב די הרבה תוצאות.. שווה בדיקה.
אני חובב אנדרואיד ופחות מתעסק באפל.
בגוגל הניב די הרבה תוצאות.. שווה בדיקה.
אני חובב אנדרואיד ופחות מתעסק באפל.
-
oferlaor
- מנהל

Re: יש לכם אולי רעיון מה הבעיה?
אין הרבה פוסטים בנושא ורובם מתייחסים לשלט המקורי ולא ל-IR
הדבר היחיד שראיתי בהמלצות זה להחליף כבל HDMI. תאכלס זה הדבר היחיד שלא החלפתי בשרשרת (במקרה שלי כנראה צריך לנסות שניים).
https://www.reddit.com/r/appletv/commen ... emote_lag/
זה נשמע לי vudu אבל ננסה.
הדבר היחיד שראיתי בהמלצות זה להחליף כבל HDMI. תאכלס זה הדבר היחיד שלא החלפתי בשרשרת (במקרה שלי כנראה צריך לנסות שניים).
https://www.reddit.com/r/appletv/commen ... emote_lag/
זה נשמע לי vudu אבל ננסה.
-
oferlaor
- מנהל

Re: יש לכם אולי רעיון מה הבעיה? שליטה על AppleTV
לא עבד. החלפתי כבלים וכצפוי שום הבדל.
מה שמעניין הוא שזה קורה אחרי כל שינוי ב-HDMI, כמו למשל העברת כניסה ברסיבר וחזרה לאותו חיבור.
מה שמעניין הוא שזה קורה אחרי כל שינוי ב-HDMI, כמו למשל העברת כניסה ברסיבר וחזרה לאותו חיבור.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1407
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
זה לא נראה לי קשור ל IR. זה קורה גם אצלי עם שליטה עי BT ולא באפל TV, אלא ב SHIELD PRO. מבדיקה מעמיקה, הבעיה היא ברסיברים של דנון. בשניה שחיברתי את ה שילד ישירות לטלויזיה סוני, ההשהיה נעלמה. מניח שזו אותה הבעיה גם באפל. תנסה לבטל שליטה עי HDMI ברסיבר. אכן אם אני משנה כניסת HDMI בריסבר לשניה וחוזר לכניסה של השילד, השליטה חוזרת ברוב המקרים (לפעמים אחרי שני נסיונות). זה ללא ספק באג בלתי פתיר בדנון. ייתכן שנפתר בסדרה החדשה X800
-
oferlaor
- מנהל

זה אבל החמיר ממש בגרסא האחרונה של tvOS 17
CEC חסום ברסיבר. ניסיתי גם להכניס באמצע HD FURY.
כתבתי ל-HD Fury, אולי להם יש רעיון לבודד את זה יותר טוב.
CEC חסום ברסיבר. ניסיתי גם להכניס באמצע HD FURY.
כתבתי ל-HD Fury, אולי להם יש רעיון לבודד את זה יותר טוב.
-
oferlaor
- מנהל

שתי התפתחויות מעניינות.
1. הפורומים בארה"ב מתעקשים שמדובר בכבל "לא מוארק". כל הכבלים שלי פרמיום 4K שסוחבים 40G אבל לטענתם הבעיה בכ"ז בכבלים. זה נשמע לי תמוה/לא הגיוני, ולפני זה בדקתי הורדת קצב נתונים (1080P במקום 40K50) וזה לא עשה שום שינוי.
אבל לטובת הסרת הנושא מסדר היום שלפתי את כבל ה-HDMI ה-fiber ספייר שלי (כעקשן גדול, החזקתי כבל 15מ פייבר ספייר למקרה שתהיה לי בעיה עם הכבל של המקרן שלי).
עם כבל רגיל, העברת כניסה ברסיבר מייצרת דיליי של 33 שניות מהרגע שמעבירים כניסה או מדליקים, ועד שאפשר לתפעל את ה-ATV באופן רציף. עם הפייבר, הזמן הזה פשוט - אפס.
אני רוצה לתת לזה עוד זמן להבין שבאמת הסיפור פתור, אבל WTF?!!
2. מתברר שיש עולם חבוי של שליטה IP על אפלTV שמבוסס על פרוייקט שנקרא pyatv. יש Docker עם שלט שמאפשר תחקור ושליטה על המכשיר. הבעיה ש-tvOS 17 עדיין לא בדוק ולא הצלחתי להגיע למצב שאני מצליח לקבל credentials מהמכשיר לטובת שליטה עליו. אם מישהו מתעניין, שווה לפתוח על זה דיון.
1. הפורומים בארה"ב מתעקשים שמדובר בכבל "לא מוארק". כל הכבלים שלי פרמיום 4K שסוחבים 40G אבל לטענתם הבעיה בכ"ז בכבלים. זה נשמע לי תמוה/לא הגיוני, ולפני זה בדקתי הורדת קצב נתונים (1080P במקום 40K50) וזה לא עשה שום שינוי.
אבל לטובת הסרת הנושא מסדר היום שלפתי את כבל ה-HDMI ה-fiber ספייר שלי (כעקשן גדול, החזקתי כבל 15מ פייבר ספייר למקרה שתהיה לי בעיה עם הכבל של המקרן שלי).
עם כבל רגיל, העברת כניסה ברסיבר מייצרת דיליי של 33 שניות מהרגע שמעבירים כניסה או מדליקים, ועד שאפשר לתפעל את ה-ATV באופן רציף. עם הפייבר, הזמן הזה פשוט - אפס.
אני רוצה לתת לזה עוד זמן להבין שבאמת הסיפור פתור, אבל WTF?!!
2. מתברר שיש עולם חבוי של שליטה IP על אפלTV שמבוסס על פרוייקט שנקרא pyatv. יש Docker עם שלט שמאפשר תחקור ושליטה על המכשיר. הבעיה ש-tvOS 17 עדיין לא בדוק ולא הצלחתי להגיע למצב שאני מצליח לקבל credentials מהמכשיר לטובת שליטה עליו. אם מישהו מתעניין, שווה לפתוח על זה דיון.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
איך הוא חסום? ניסית אולי CEC-Block על הכבל? היו לי בעיות בין ה apple tv לרסיבר, ומאז ששמתי את זה הכל הסתדר....
-
oferlaor
- מנהל

- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
זה לא מספיק - ה apple tv מכשיר עקשן. נסה משהו כזה:...
https://www.amazon.com/gp/product/B0BC8 ... UTF8&psc=1
-
oferlaor
- מנהל

טוב, הרעיון טוב והוזמן גם פלאג כזה (לא בדיוק זה אבל דומה) שיגיע בקרוב.
בינתיים הגיעו הכבלים האופטיים (הוזמנו מאמאזון ביום רביעי בלילה!) והמערכת עכשיו על טהרת הפייבר - מהאפל TV, למקרן ולמסך. למכשירים האחרים הוזמנו כבלים פחות יקרים שהם 48Ghz (למרות ששני אמצעי התצוגה שלי מוגבלים ל 40).
בינתיים נראה טוב. הכבל הפייבר הספייר חזר לארגז וממתין לראות אם צצות בעיות חדשות. הכל כרגע על 4k50 4:4:4 כדי לא לגרום להבהוב בצפיה ביס+ וסלקום
בינתיים הגיעו הכבלים האופטיים (הוזמנו מאמאזון ביום רביעי בלילה!) והמערכת עכשיו על טהרת הפייבר - מהאפל TV, למקרן ולמסך. למכשירים האחרים הוזמנו כבלים פחות יקרים שהם 48Ghz (למרות ששני אמצעי התצוגה שלי מוגבלים ל 40).
בינתיים נראה טוב. הכבל הפייבר הספייר חזר לארגז וממתין לראות אם צצות בעיות חדשות. הכל כרגע על 4k50 4:4:4 כדי לא לגרום להבהוב בצפיה ביס+ וסלקום
-
oferlaor
- מנהל

אתה השלישי היום ששאל אותי על זה...
https://www.amazon.com/dp/B09KGSG5VW?ta ... tails&th=1
מסייג שאני איתם פחות מ-24 שעות אבל ניסיתי לדחוף להם קצב נתונים הכי גבוה שאני יכול והכל מתקתק. אעדכן כאן אם משהו משתנה...
מסייג שאני איתם פחות מ-24 שעות אבל ניסיתי לדחוף להם קצב נתונים הכי גבוה שאני יכול והכל מתקתק. אעדכן כאן אם משהו משתנה...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4806
- נתן תודות: 346 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
נגנים מובנים מתקשים מאד עם הזרמה של mkv 4k dv למשל
-
oferlaor
- מנהל

1. ממשק - הוא עדיין בעל הממשק ויכולות הממשק הטובים בשוק. יס+ עליו היא הכי ריספונסיבית שאפשר
2. יכולות ואיכות וידאו - מדהים הסקיילינג שלו.
3. מוגבל באודיו - אין ביטסטרים - כך שפיענוח dts master או truhd נעשה על המכשיר וזה מוגבל לאטמוס lossy.
4. פיענוח וידאו מהטובים, במיוחד הממשק והנוחות של כלים כמו infuse pro. אם היה משהו מספיק טוב בסגנון ובמודל הכלכלי של זה על השילד הייתי עובר מזמן.
5. על כל זה יש מחיר - שגעונות של אפל מפה ועד מחרתיים. לדוגמא, כל פעם שהוא מרגיש שהחלפת מסך הוא מנסה לעשות אופטימיזציה ולבדוק עבורך את החיבור וזה מתיש למישהו כמוני שמגדיר ומחליף דברים כל הזמן. זה גם יצר לא מעט פעמים שבהם אני לא מצליח לראות תמונה כי הוא החליט לשים לי הגדרה שהמסך או הרסיבר לא תומכים.
2. יכולות ואיכות וידאו - מדהים הסקיילינג שלו.
3. מוגבל באודיו - אין ביטסטרים - כך שפיענוח dts master או truhd נעשה על המכשיר וזה מוגבל לאטמוס lossy.
4. פיענוח וידאו מהטובים, במיוחד הממשק והנוחות של כלים כמו infuse pro. אם היה משהו מספיק טוב בסגנון ובמודל הכלכלי של זה על השילד הייתי עובר מזמן.
5. על כל זה יש מחיר - שגעונות של אפל מפה ועד מחרתיים. לדוגמא, כל פעם שהוא מרגיש שהחלפת מסך הוא מנסה לעשות אופטימיזציה ולבדוק עבורך את החיבור וזה מתיש למישהו כמוני שמגדיר ומחליף דברים כל הזמן. זה גם יצר לא מעט פעמים שבהם אני לא מצליח לראות תמונה כי הוא החליט לשים לי הגדרה שהמסך או הרסיבר לא תומכים.
עופר, למה דוקא את זה ולא של Ruipro? לזכרוני זה מה שיש לך במקרן01/10/2023 17:37oferlaor כתב: אתה השלישי היום ששאל אותי על זה...
מסייג שאני איתם פחות מ-24 שעות אבל ניסיתי לדחוף להם קצב נתונים הכי גבוה שאני יכול והכל מתקתק. אעדכן כאן אם משהו משתנה......
-
oferlaor
- מנהל

במקרן יש לי כבר כמה שנים כבל של 15מ של Kramer שעלה לא מעט בזמנו. הוא בזמנו היה חדשני מאוד עם תמיכה ב-18G כשאף אחד לא תמך בזה. עכשיו הוא נחשב מיושן לעומת הכבלים של 48Ghz שיש בשוק.
אבל בכל מקרה, חיפשתי משהו זול ויעיל להוכיח את התזה (כי לא הייתי עדיין 100% בטוח שזה יעבוד). די הופתעתי שזה עבד כל כך טוב ויעיל.
מרגיש לי טיפה וודו, אבל לא מתלונן, זה פתר את הבעיה.
אבל בכל מקרה, חיפשתי משהו זול ויעיל להוכיח את התזה (כי לא הייתי עדיין 100% בטוח שזה יעבוד). די הופתעתי שזה עבד כל כך טוב ויעיל.
מרגיש לי טיפה וודו, אבל לא מתלונן, זה פתר את הבעיה.