Pfsense SFP and GPON המלצות | בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
eladv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם!,

קראתי את כל הפוסטים בנושא ועדיין נשארתי עם שאלות, לכן אשמח ואודה לתשובות בנושא.

אני מעוניין להתקין Pfsense, ולחבר את כבל הסיבים של בזק ישירות לכרטיס רשת PCI שיותקן במחשב.
לאחר שיחה עם התמיכה נמסר לי שכדאי לי (אבל לא חובה) לקחת GPON מהרשימה הידועה שלהם:
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon.pdf

השאלות הן:
1. האם מישהו מכם התחבר עם רכיב GPON לא מהרשימה בהצלחה ובזק לא עשו לו בעיות בנושא? (בלי לעשות קומבינות של "התחזות" לכתובת MAC של GPON אחר).
2. באתר של Servethehome, נתנו רשימה של כרטיסים מומלצים הנתמכים על ידי FreeBSD עליה בנויה Pfsense:
https://www.servethehome.com/buyers-gui ... ards-nics/
, אך המודולים הם SFP והכרטיסים המומלצים הם SFP+ והבנתי שזה יכול לעבוד עד 1Gbps או לא לעבוד בכלל, האם בכל זאת יש כרטיס רשת מהרשימה (או מומלץ אחר שלא מהרשימה) שיכול לעבוד עם המודולים של בזק ללא בעיה?

לא יודע אם זה רלוונטי או לא מבחינה טכנית, אבל אחר כך כנראה אעבור לסלקום, כי המחיר שם קבוע.

תודה מראש לעוזרים!

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1474
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #2 

ייתכן שהכי פשוט יהיה להשתמש בממיר מדיה כמו MC220L שיקבל מודל בזק, ופורט האתרנט יחובר ל-pfSense. לא תהיה פגיעה בביצועים, והתצורה של ה-pfSense תהיה סטנדרטית לחלוטין.

לא ניתן לעבוד ברשת בזק עם ציוד שלא נמצא ברשימה המאושרת על ידם.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #3 

25/09/2023 20:10  
DanielGR כתב:
ייתכן שהכי פשוט יהיה להשתמש בממיר מדיה כמו MC220L שיקבל מודל בזק, ופורט האתרנט יחובר ל-pfSense. לא תהיה פגיעה בביצועים, והתצורה של ה-pfSense תהיה סטנדרטית לחלוטין.

...
אם משתמשים בממיר מדיה מהסוג כמו MC220L, אז כל האפשרויות ויכולות שזמינות בחיבור של מודול SFP לתוך הכרטיס רשת לא זמינות כלל. ומן הסתם מי שצריך את האפשרויות אלה, במיוחד ב pfSense, זה לא מתאים לו כלל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

25/09/2023 18:10  
eladv כתב:
היי לכולם!,

קראתי את כל הפוסטים בנושא ועדיין נשארתי עם שאלות, לכן אשמח ואודה לתשובות בנושא.

אני מעוניין להתקין Pfsense, ולחבר את כבל הסיבים של בזק ישירות לכרטיס רשת PCI שיותקן במחשב.
לאחר שיחה עם התמיכה נמסר לי שכדאי לי (אבל לא חובה) לקחת GPON מהרשימה הידועה שלהם:
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon.pdf

השאלות הן:
1. האם מישהו מכם התחבר עם רכיב GPON לא מהרשימה בהצלחה ובזק לא עשו לו בעיות בנושא? (בלי לעשות קומבינות של "התחזות" לכתובת MAC של GPON אחר).
2. באתר של Servethehome, נתנו רשימה של כרטיסים מומלצים הנתמכים על ידי FreeBSD עליה בנויה Pfsense:
https://www.servethehome.com/buyers-gui ... ards-nics/
, אך המודולים הם SFP והכרטיסים המומלצים הם SFP+ והבנתי שזה יכול לעבוד עד 1Gbps או לא לעבוד בכלל, האם בכל זאת יש כרטיס רשת מהרשימה (או מומלץ אחר שלא מהרשימה) שיכול לעבוד עם המודולים של בזק ללא בעיה?

לא יודע אם זה רלוונטי או לא מבחינה טכנית, אבל אחר כך כנראה אעבור לסלקום, כי המחיר שם קבוע.

תודה מראש לעוזרים!
...
אם אתה צריך כרטיס רשת שיכול לעבוד עם מודולים SFP במהירות של 1GB או עם מודולים SFP+ במהירות של עד 10GB ב pfSense, אז יש את Intel X710-BM2 למשל. אבל למהירות של 2.5GB בחיבור SFP זה רק ניסיונות בלבד.
חוץ מזה, יש גם מחשבים מוכנים עם כרטיסי SFP+ של INTEL מורכבים. אני משתמש בהם די הרבה למשימות של pfSense.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1474
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #5 

25/09/2023 23:12  
sys_admin כתב:
אם משתמשים בממיר מדיה מהסוג כמו MC220L, אז כל האפשרויות ויכולות שזמינות בחיבור של מודול SFP לתוך הכרטיס רשת לא זמינות כלל. ומן הסתם מי שצריך את האפשרויות אלה, במיוחד ב pfSense, זה לא מתאים לו כלל.
...
השאלה מופנית לפותח השירשור, האם צריך את זה?

@sys_admin
בהזדמנות זו האם תוכל להאיר את עיננו איזה אפשרויות נוספות זמינות בחיבור SFP לכרטיס רשת? מודה שאינני מכיר pfSense ברמה הזו, אני יכול להשוות ל-RouterOS, ואכן יש אפשרויות נוספות בחיבור ישיר של מודול SFP: לדוגמא: מידע על עוצמת סיגנל TX RX, טמפרטורה, מספרים סידוריים, גרסה, תאריך ייצור, וכו'. לא משהו שניתן לקנפג.
בנוסף מודול בזק G-010S-Q מאד מוגבל באפשרויות שחשופות לחיבור ב-SSH, אז אני מניח שאין אפשרויות נוספות שהוא חושף דרך ממשק ה-SFP?
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 26/09/2023 8:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

eladv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

25/09/2023 20:10  
DanielGR כתב:

...
תודה :-), ראיתי את ההצעה הזו בתשובות בפורום, אבל אני מעדיף כמה שפחות מעברים בדרך.
25/09/2023 23:12  
sys_admin כתב:
...
זהו, היה נראה לי הגיוני, מעדיף ישר מה-SFP למחשב.
25/09/2023 23:28  
sys_admin כתב:
אם אתה צריך כרטיס רשת שיכול לעבוד עם מודולים SFP במהירות של 1GB או עם מודולים SFP+ במהירות של עד 10GB ב pfSense, אז יש את Intel X710-BM2 למשל. אבל למהירות של 2.5GB בחיבור SFP זה רק ניסיונות בלבד.
חוץ מזה, יש גם מחשבים מוכנים עם כרטיסי SFP+ של INTEL מורכבים. אני משתמש בהם די הרבה למשימות של pfSense.
...
1. אומנם כרגע אני אתחיל עם חבילה של 1Gbps, אבל אני רוצה להיות מוכן לחיבור של 2.5Gbps.
יש הבדל בין ה-BM2 ל-DA2?, הם נראים אותו דבר:
https://ark.intel.com/content/www/us/en ... 4821,93098
זהו, השאלה אם יש מישהו שהתנסה לפני :-), ע"מ שאני לא אתנסה ואגלה שזה לא יעבוד מעל ל-1Gbps.
2. לפי מה שראיתי בדפי נתונים של ה-GPONים של בזק, הם SFP לא SFP+, נכון?
3. יש +GPON SFP שמתאים לתשתית שלהם ומאושר לשימוש? (או אחד שאפשר לשנות לו MAC ככה שיהיה מאושר לשימוש 😉)
4. אבל אם אקח מחשב עם SFP+ אהיה באותה הבעיה, לא? (תאימות ל-GPONים של בזק שהם SFP)
5. על איזה מחשב היית ממליץ?
25/09/2023 23:46  
DanielGR כתב:

בהזדמנות זו האם תוכל להאיר את עיננו איזה אפשרויות נוספות זמינות בחיבור SFP לכרטיס רשת? מודה שאינני מכיר pfSense ברמה הזו, אני יכול להשוות ל-RouterOS, ואכן יש אפשרויות נוספות בחיבור ישיר של מודול SFP: לדוגמא: מידע על עוצמת סיגנל TX RX, טמפרטורה, מספרים סידוריים, גרסה, תאריך ייצור, וכו'. לא משהו שניתן לקנפג.
בנוסף מודול בזק G-010S-Q מאד מוגבל באפשרויות שחשופות לחיבור ב-SSH, אז אני מניח שאין אפשרויות נוספות שהוא חושף דרך ממשק ה-SFP?
...
1. מעדיף חיבור ישיר בין הסיב למחשב.
2. ככל הנראה מקבלים את ה-G-010S-Q כרגע?
3. אז מה יש לנו:
G-010S-A - עושה בעיות לחלק מהאנשים עם שיחות Voice.
G-010S-Q - עם ממשק ניהול מוגבל.
אולי מישהו בחר אחד אחר מהרשימה שיותר טוב משניהם...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

25/09/2023 23:46  
DanielGR כתב:

@sys_admin
...
האפשרויות הנוספות הן אפשרויות סטנדרטיות של DDM ושל DOM שזמינות בממשק SFP ו SFP +. כך ניתן לזהות את רוב סוגי התקלות שיש בקו האופטי, לבודד אותם ולא לחפש את היום של אתמול, אם יש בעיה כלשהי. גם הנתונים אלה יכולים להירשם כהתראות וכהיסטוריה של הקו, אם דוגמים את הפרמטרים אלה. גם ניתן להגדיר את thresholds של הנתונים אלה וכו'.
כל זה כמובן לא זמין, אם מחברים את המודול SFP לממיר מדיה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

26/09/2023 0:47  
eladv כתב:
תודה :-), ראיתי את ההצעה הזו בתשובות בפורום, אבל אני מעדיף כמה שפחות מעברים בדרך.

זהו, היה נראה לי הגיוני, מעדיף ישר מה-SFP למחשב.

1. אומנם כרגע אני אתחיל עם חבילה של 1Gbps, אבל אני רוצה להיות מוכן לחיבור של 2.5Gbps.
יש הבדל בין ה-BM2 ל-DA2?, הם נראים אותו דבר:
https://ark.intel.com/content/www/us/en ... 4821,93098
זהו, השאלה אם יש מישהו שהתנסה לפני :-), ע"מ שאני לא אתנסה ואגלה שזה לא יעבוד מעל ל-1Gbps.
2. לפי מה שראיתי בדפי נתונים של ה-GPONים של בזק, הם SFP לא SFP+, נכון?
3. יש +GPON SFP שמתאים לתשתית שלהם ומאושר לשימוש? (או אחד שאפשר לשנות לו MAC ככה שיהיה מאושר לשימוש 😉)
4. אבל אם אקח מחשב עם SFP+ אהיה באותה הבעיה, לא? (תאימות ל-GPONים של בזק שהם SFP)
5. על איזה מחשב היית ממליץ?

1. מעדיף חיבור ישיר בין הסיב למחשב.
2. ככל הנראה מקבלים את ה-G-010S-Q כרגע?
3. אז מה יש לנו:
G-010S-A - עושה בעיות לחלק מהאנשים עם שיחות Voice.
G-010S-Q - עם ממשק ניהול מוגבל.
אולי מישהו בחר אחד אחר מהרשימה שיותר טוב משניהם...
...
1. כן, יש הבדל בין ה-BM2 ל-DA2. ו DA2 משמש לדברים אחרים.
2. כן, כמעט כל מודולי SFP שהם ONU או ONT לרשת GPON הם SFP ולא SFP+, גם אלה של בזק. זו גם הבעיה שתאימות של כרטיסי רשת SFP למהירויות של 2.5GB היא לא הכי נפוצה.
3. SFP+ לתשתית שלהם הם רק מודולים שמשמשים לניסוי של רשת NG-PON2 בבזק לחבילות של 10G בה. וניסוי זה לא הכי נפוץ.
4. כן, אם במחשב עם כרטיסי רשת SFP+ מובנים אין תמיכה במהירויות של 2.5G במצב של SFP, גם תהיה מוגבל למהירות של 1G בחיבור ישיר של מודול SFP.
5. מחשב שאני משתמש בו הרבה לחבורים SFP+ של עד 10G הוא למשל כזה:
זה מחשב שמיועד בין היתר גם למערכת pfSense ומגיע עם מעבד I7, עם אפשרות תמיכה של עד 64GB של זיכרון RAM ועם התקן אחסון NVME. בין היתר יש לו 4 כרטיסי רשת של 2.5GB נחושת ושניים של SFP+, כולם של INTEL.

ומבפנים הוא נראה כך:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”