השביתה בהוליווד

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

נכון שיש מלא תוכן עדיין ולא חסר דבר (חוץ מתוכניות הלייט נייט שחסרות לי ממש) אבל גם התסריטאים וגם שחקני הוליווד בשביתה די ממושכת.

מסתבר שלפחות החצי הראשון - התסריטאים, על סף חתימת הסכם. לא ברור מה תוכן ההסכם (הוא עוד לא דלף) אבל הרקע לשביתה הוא תמלוגים גם כנגד סטרימינג וגם נושא איסור השימוש ב AI.

סביר להניח שזה יהיה התשתית להסכמים עם תסריטאים ברחבי העולם וגם תשתית למה שיהיה עם השחקנים.

הבעיה עם השחקנים זה ששם התעשיה דורשת שימוש גם בדמויות, קרי: היכולת לייצר דיפ פייק של שחקנים. לדעתי ההסכם עם השחקנים פשוט יותר.

בינתיים סדרות וסרטים עושים שימוש נרחב בצילומים מחוץ לארה״ב ועם שחקנים לא אמריקאים שאינם חתומים על האיגוד המקצועי האמריקאי ולכן אינם חסומים מלהופיע.

שאלה : זה תחום שמעניין אתכם או רק אותי?

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11581
נתן תודות: 1210 פעמים
קיבל תודות: 2445 פעמים

שליחה #2 

בהחלט מעניין אותי - כל הזמן עוקב אחרי השביתה שפוגעת בחובבי הקולנוע/סדרות בצורה כואבת.
חודשים שכמעט אין תכנים חדשים או עונות לסדרות עקב השביתה וזה פשוט לא נעים להיכנס לאתרי חדשות ולראות אותם דנים כל הזמן
על סרטים מהעבר, או על שחקנים שיכלו לקבל תפקיד יוקרתי מסוים (את מי זה מעניין באמת) אך הם לא הסכימו והיום הם מצטערים (זה מראה כמה משעמם להם שם). מקווה שהשביתה תסיים בהקדם, יש דיונים מתקדים בכיוון.

תוכניות לייט נייט ראיתי בזמן שהותי הארוך (לפני 25 שנה) בארצות הברית, נהניתי מכל שנייה. אבל אז גם ציפי כל יום במשחקי ה -NBA
בהנאה גדולה. זה עבר כאשר חזרתי לארץ - היום אני לא רואה תוכניות לייט נייט (אבל זה חסר לי ממש מלוח השידורים בארץ)
וגם NBA כבר לא, כמו ספורט באופן כללי שכבר הפסיק לסקרן אותי (מתעדכן בקריאה פה ושם זה מספיק לי).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

מה לגבי המסביב?
גרפיקאים ייצור CGI וכיו"ב?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

היה לי רוטינה כבר כמה שנים של צפיה בקטעים מובחרים בתוכניות הערב של לילה שניים קודם ביוטיוב. זה ממש חסר לי.

יש כרגע ״רק״ שני גופים ששובתים : איגוד התסריטאים ואיגוד השחקנים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73343
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #5 

חלק ניכר ממה שיוצא בשנים האחרונות מהוליווד בטלוויזיה ובקולנוע פשוט אשפה. אז לא, לא מרגיש שזה בעייה.

מקסימום נעבור לצפות בתוכן ממדינות אחרות, בשנים האחרונות בהחלט לא חסר (יצא לי לראות יותר סדרות קוריאניות ב 4-5 שנים האחרונות מאשר בכל שאר חיי מצטבר לדוגמא). בנוסף יש ה מ ו ן תוכן איכותי מהעבר שאיכשהו פיספסתי (הסמויה למשל), או תוכן שהיית שמח לחזור אליו (סופרנו, אוז וכו), שלא לדבר על סירטי מופת מהעבר.

גם אם השביתה תמשך שנים - תוכן כיום לא חסר.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #6 

מסתמן שלאחר חמישה חודשים השביתה תסתיים ביום רביעי. מקווה שאחרי חשבון נפש ארוך הם יצליחו להתרומם מהבינוניות והשבלוניות
שלהם בכתיבה בשנים האחרונות. שום חדוות כתיבה, שום חדשנות, לא מעוף, ולא משהו שיהיה אפשר לדבר עליו לדורות (כנראה חלומות).
https://www.screendaily.com/news/writer ... ferrer=RSS

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #7 

עוד מעט הסינים יקנו את כל הוליווד
לא יהיו עיצומים יותר או שביתות.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

זהו. התסריטאים סיימו את השביתה.

https://www.thewrap.com/wga-says-writer ... -contract/

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #9 

עדיין השחקנים שובתים, ככה שהפקות עדיין יעצרו. מקווה שגם זה יסתיים בקרוב.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 356 פעמים

שליחה #10 

משהו ראה מה קורה היום בשדרות הוליווד? מלא הומלסים, צרכים על המדרכה, בעיקר על כוכבי המפורסמים, רוב העסקים נסגרו בגלל הפשע וההרס.

השביתה שם זה הדבר הכי טוב שקרה בשנים האחרונות מבחינה תרבותית. עדיף שלא יחזרו לפעילות יש מספיק תכנים לראות עד לשנת 2010 לפני עידן הפרוגרס...

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

זה נכון לגבי כל הערים הגדולות בארה"ב. סאן פרנסיסקו, LA, ניו יורק - הם מלאים בהומלסים, במהגרים ובפליטים.

הרבה מזה קשור לזה שאין רשת סוציאלית ולכן בקלות אנשים נקלעים לצרה ולא יכולים לצאת מהבור, בעיות פסיכולוגיות מדרדרות אנשים לכלא וכשנגמר המקום או אין תירוץ אז לרחוב - וכל המדינות הרפובליקאיות מנסות להוכיח כמה השיטה קלוקלת ומעבירים כל מי שלא ממוסמר לרצפה לערים האלה (כרגע הלהיט זה להעביר לניו יורק ולראות מתי היא תשבר).

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”