תקלת תאורה ושריטה בטלוויזיה של סמסונג UE75AU7100

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ofirl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לפני כשנה רכשתי טלוויזיית סמסונג מדגם UE75AU7100 - קצת לפני תום תקופת האחריות שמתי לב שהופיע כתם עגול שחור במרכז המסך - מדובר בכתם תאורה שנראה יותר כאשר התמונה בהירה. פניתי לנותנת השירות - אלקטרוניקס פרו - והגיע טכנאי ולקח את הטלוויזיה לתיקון במסגרת האחריות.
הטלוויזיה חזרה וכעבור מספר ימים הבחנתי ששוב יש כתמים עגולים שחורים הפעם במקום אחר - התקשרתי שוב ולקחו את הטלוויזיה שוב לתיקון.

הטלוויזיה חזרה שוב אבל:
1. אמנם הכתמים השחורים העגולים נעלמו - אבל עדיין כשיש מסך לבן ניתן להבחין בכתמים יותר דהויים בכל מיני אזורים - כלומר הלבן הוא לא לבן אחיד על כל המסך - ככה היה המצב בעבר לפני שהתחילו להופיע העיגולים, ואני חושש שעוד מספר שבועות יופיעו שוב העיגולים.
2. היא חזרה עם שריטה באורך של 5-7 ס"מ על המסך...

החברה כנראה הבינה שהשריטה בוצעה אצלם, הם לא מאשימים אותי שזה משהו שהיה קודם - והם הציעו לי להחליף לטלוויזיה "כמעט חדשה" - מה זה אומר - טלוויזיה שעבדה אצלם במשרדים בין 4 ל-100 שעות (מאותו דגם) - אבל היא תהיה ללא אחריות כלל (כיוון ששנת האחריות שלי נגמרה)

שאלותיי לפורום הנכבד...:
- האם הדגם הזה ידוע כדגם שעושה בעיות כאלו (או אחרות)? - אגב היו לנו גם בעיות עם השלט שהוחלף פעמיים בשנה הזו...
- האם ההצעה שלהם הגיונית, או לדרוש טלוויזיה חדשה (זה יהיה רק בבית משפט, כי מההתחלה הם הבהירו לי שאני לא אקבל טלוויזיה חדשה..)
- אם כן לקחת את ההצעה - האם יש דרך לבדוק שאכן זו טלוויזיה שעבדה כמה שעות ולא משהו מתצוגה?

תודה

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #2 

20/09/2023 16:15  
ofirl כתב:
ושאלותיי לפורום הנכבד...:
- האם הדגם הזה ידוע כדגם שעושה בעיות כאלו (או אחרות)? - אגב היו לנו גם בעיות עם השלט שהוחלף פעמיים בשנה הזו...
- האם ההצעה שלהם הגיונית, או לדרוש טלוויזיה חדשה (זה יהיה רק בבית משפט, כי מההתחלה הם הבהירו לי שאני לא אקבל טלוויזיה חדשה..)
- אם כן לקחת את ההצעה - האם יש דרך לבדוק שאכן זו טלוויזיה שעבדה כמה שעות ולא משהו מתצוגה?
...
1. לא, מה פתאום... זה מוצר שמשה ירד מהר סיני עם לוחות הברית ועם ה 7100... תעשה קצת חיפוש בפורום, בגדול מוצר מאוד בסיסי (בלשון המעטה)
2. קח מה שנותנים לך בהנחה שהוא תקין, כשיתקלקל שוב תזרוק לפח
3. פעם הבאה... כבר התעייפתי לכתוב את זה... תעשה חיפוש

Mody
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

אם מחליפים לך לאותו דגם זה תקין רק אתה צריך לקבל 3 חודשי אחריות על תיקון ואם יש החלפת מסך, אז על כל המסך, אל תוותר על זה.
תנסה לבדוק אולי תוספת למכשיר חדש וגם אם לא שהמסך ימות תעבור לחברה שנותנת שירות באופן יותר רציני.בהצלחה.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אין אחריות על אחריות... גם אם המסך יהיה חדש מהקרטון האחריות מסתיימת אחרי שנה מיום הרכישה המקורי

Mody
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

על פי חוק על תיקון של מוצר חשמלי יש 3 חודשי אחריות לאותו חלק שתוקן. אם החברה מחליפה בעקבות פאשלה שלהם את המסך אז נכון שאם היו מחליפים לחדש לא היו נדרשים בתוספת אחריות אבל הם מחליפים למשומש ולכן לדעתי החוק כן תקף.
אם המסך תקין ועבד כ"כ מעט זו לא צריכה להיות בעיה עבורם.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

כמו שכתבת... לדעתך

ofirl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

20/09/2023 17:59  
Mody כתב:
אם מחליפים לך לאותו דגם זה תקין רק אתה צריך לקבל 3 חודשי אחריות על תיקון ואם יש החלפת מסך, אז על כל המסך, אל תוותר על זה.
תנסה לבדוק אולי תוספת למכשיר חדש וגם אם לא שהמסך ימות תעבור לחברה שנותנת שירות באופן יותר רציני.בהצלחה.
...
תודה על כל התגובות - לגבי 3 חודשי אחריות - הם טוענים כמו ש-ahersko כתב שאין אחריות מעבר לשנה - אגב הם אמרו לי את זה גם לגבי התיקונים שעשו - שאין אחריות של 3 חודשים גם על תיקון, אלא אם זה של לקוח משלם (כלומר לא במסגרת אחריות). חיפשתי באינטרנט לגבי חוק שקובע 3 חודשי אחריות ולא מצאתי, אם מישהו מכיר אשמח ללינק.

והשאלה היא האם אכן לא לוותר על זה - האם להגיד להם או 3 חודשי אחריות (שכמו שאמרת לא צריכה להיות בעיה אם אכן זה מסך חדש) או שהולכים לבית משפט?

דבר נוסף - בדקתי לגבי בדיקת שעות עבודה של מסך וראיתי איך עושים את זה - אבל למרבה הפתעתי בטלוויזיה שלי מופיע 215 שעות עבודה, כשמדובר בטלויזיה שעבדה מעל שנה וזה צריך להיות למעלה מ-1,500 שעות - האם אפשר בכלל להאמין למספר הזה?
אציין שכשהחזירו את הטלוויזיה מהתיקון הראשון כל האפליקציות שהתקנתי נעלמו כאילו מישהו עשה FACTORY RESET - האם במקרה כזה גם השעות מתאפסות? (כי אם כן, בעצם אין לי אפשרות לדעת אם זו טלוויזיה שעבדה בין 4 ל-100 שעות או שעבדה 2,000 שעות)

תודה

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

1. אין לך מה להתעקש... אחריות לא תקבל
2. כנראה החליפו לך את לוח האם, זה "מאפס" לך את השעות לשועות של הלוח החדש, שכנראה קיבלת ממכשיר שהלך לו הפנל

קח מה שנותנים ולהבא תברח מסמסונג כמו מאש

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”