סידור והתאמת כבילה - אודה לעזרה
אהלן,
אז קראתי בין היתר את המדריך לחיבורי ווידאו ואת "כל מה שרצית לדעת על סוגי החיבורים והכבלים השונים "
אז אני קצת (דגש על הקצת) מבין יותר עכשיו.
אבל אני אשמח מאד לעזרתכם בחיבורים בין האלמנטים במערכת. אני לפני קניית כבילה ואני רוצה לדעת מה לחבר למה עם עדיפות להכי טוב שניתן להוציא מהקיים.
המפרט הביתי כולל את:
טלוויזיה - סמסונג LA46M81B - מסדרת טוליפ בה יש את הכניסות\יציאות הבאות:
2 X קומפוננט
S-VIDEO
2 X קומפוזיט
3 HDMI
די.וי.די - LG DVIX8816W (משולב ווידאו) הכולל את הכניסות\יציאות הבאות:
קואקס - דיגיטלי
קומפוננט
AV IN \ AV OUT
OPTICAL
S-VIDEO
RF IN \ RF OUT
פלייסטישן 3 הכולל את הכניסות\יציאות:
2 HDMI
A/V
OPTICAL OUT
ממיר YES הפשוט \ קטן כסוף (ABS-6P47) הכולל רק את הדברים הבאים:
STEREO AUDIO R\L אדום ולבן.
TV MONO VIDEO - אדום לבן.
VCR VIDEO MONO - שחור צהוב.
רסיבר ONKYO HT-R410:
את לוח החיבורים של הרסיבר צירפתי בתמונה\תרשים (והיא מספיק ברורה לכם...לא לי).
אודה לכם מאד על עזרה בהבנה של איזה כבילה עלי לדאוג שתהיה ובין מה למה היא תהיה מחוברת (שזה חשוב לא פחות) עם ההבנה שהרסיבר אינו הכי מתקדם בעולם כי הוא כבר קצת מיושן.
שוב, המון המון תודה מראש וכמובן - שנה טובה לכולם !
אריק
אז קראתי בין היתר את המדריך לחיבורי ווידאו ואת "כל מה שרצית לדעת על סוגי החיבורים והכבלים השונים "
אז אני קצת (דגש על הקצת) מבין יותר עכשיו.
אבל אני אשמח מאד לעזרתכם בחיבורים בין האלמנטים במערכת. אני לפני קניית כבילה ואני רוצה לדעת מה לחבר למה עם עדיפות להכי טוב שניתן להוציא מהקיים.
המפרט הביתי כולל את:
טלוויזיה - סמסונג LA46M81B - מסדרת טוליפ בה יש את הכניסות\יציאות הבאות:
2 X קומפוננט
S-VIDEO
2 X קומפוזיט
3 HDMI
די.וי.די - LG DVIX8816W (משולב ווידאו) הכולל את הכניסות\יציאות הבאות:
קואקס - דיגיטלי
קומפוננט
AV IN \ AV OUT
OPTICAL
S-VIDEO
RF IN \ RF OUT
פלייסטישן 3 הכולל את הכניסות\יציאות:
2 HDMI
A/V
OPTICAL OUT
ממיר YES הפשוט \ קטן כסוף (ABS-6P47) הכולל רק את הדברים הבאים:
STEREO AUDIO R\L אדום ולבן.
TV MONO VIDEO - אדום לבן.
VCR VIDEO MONO - שחור צהוב.
רסיבר ONKYO HT-R410:
את לוח החיבורים של הרסיבר צירפתי בתמונה\תרשים (והיא מספיק ברורה לכם...לא לי).
אודה לכם מאד על עזרה בהבנה של איזה כבילה עלי לדאוג שתהיה ובין מה למה היא תהיה מחוברת (שזה חשוב לא פחות) עם ההבנה שהרסיבר אינו הכי מתקדם בעולם כי הוא כבר קצת מיושן.
שוב, המון המון תודה מראש וכמובן - שנה טובה לכולם !
אריק
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
למגבר שלך אין אפשרויות של חיבור קומפוננט ויש לו רק אפשרות של מיתוג S-Video. אני ממליץ להשתמש בו ר בשביל לחבר את האודיו.
DVD: חבר לכניסת קומפוננט של הטלוויזיה. חבר את האודיו לכניסה הקואקסיאלית ברסיבר
PS3: חבר לכניסת HDMI בטלוויזיה. חבר לכניסת ה Optical In במגבר
ממיר YES: אכלת אותה, נראה שיש לו רק יציאה קומפוזיט. בקש החלפה ובינתיים חבר לכניסת קומפוזיט בטלוויזיה ולכניסת אודיו דו ערוצי במגבר
DVD: חבר לכניסת קומפוננט של הטלוויזיה. חבר את האודיו לכניסה הקואקסיאלית ברסיבר
PS3: חבר לכניסת HDMI בטלוויזיה. חבר לכניסת ה Optical In במגבר
ממיר YES: אכלת אותה, נראה שיש לו רק יציאה קומפוזיט. בקש החלפה ובינתיים חבר לכניסת קומפוזיט בטלוויזיה ולכניסת אודיו דו ערוצי במגבר
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
משהו קטן לטובת ההבנה שלי - במידה והיה חיבור קומפוננט לרסיבר, אני מבין שהייתי צריך לחבר את הDVD לרסיבר...אך משם לטלוויזיה איך ?למגבר שלך אין אפשרויות של חיבור קומפוננט ויש לו רק אפשרות של מיתוג S-Video. אני ממליץ להשתמש בו ר בשביל לחבר את האודיו....
ובנוסף, במידה והייתי מקצה כ2000 ש"ח בלבד להחלפת רסיבר - זה נותן לי משהו ? או שעדיף להמתין 2-3 חודשים ולהקצות לזה 3000-4000 ש"ח ?
אני מצהיר כי איני אודיופיל אך אני לחלוטין רוצה להנות הן מהטלוויזיה והן מהPS3.
תודה.
אריק
אהלן,
עידכון נוסף:
הממיר הוחלף ל3100 (YES) ולהבנתי אני צריך להוציא מחיבור הסקארט בו לכוון הקומפוננט בטלוויזיה. האם ע"י כבל סקארט-RGB או שאני צריך לרכוש טרנסקודר ?
בנוסף, הDVD הוחלף לפיוניר DV-400.
שאלה שניה, כמו שאתם רואים בתחילתו של השרשור, ברסיבר יש לי רק כניסה קואקסיאלית אחת ואופטית אחת. בהנחה שהחיבור האופטי הולך לכוון הPS3 והקואקסיאלי לכוון הDVD, אני לא יכול להשתמש ביציאה הדיגיטאלית של הממיר ובו אשתמש בRCA האדום-לבן. בכמה זה פוגע לי בשמע ? (או במילים אחרות - איזה שמע אמיתי נותן לי הממיר ?)
שוב תודה.
טוב, קראתי גם את הביקורת על הממיר:
http://avisrael.com/modules.php?name=Ne ... le&sid=324
וראיתי את המידע על השמע, השאלה מה עושים עם זה ? יש מפצלים לסאונד דיגיטאלי או שעם הרסיבר הנוכחי אני תקוע לשני כניסות תפוסות ?
המון תודה,
אריק
עידכון נוסף:
הממיר הוחלף ל3100 (YES) ולהבנתי אני צריך להוציא מחיבור הסקארט בו לכוון הקומפוננט בטלוויזיה. האם ע"י כבל סקארט-RGB או שאני צריך לרכוש טרנסקודר ?
בנוסף, הDVD הוחלף לפיוניר DV-400.
שאלה שניה, כמו שאתם רואים בתחילתו של השרשור, ברסיבר יש לי רק כניסה קואקסיאלית אחת ואופטית אחת. בהנחה שהחיבור האופטי הולך לכוון הPS3 והקואקסיאלי לכוון הDVD, אני לא יכול להשתמש ביציאה הדיגיטאלית של הממיר ובו אשתמש בRCA האדום-לבן. בכמה זה פוגע לי בשמע ? (או במילים אחרות - איזה שמע אמיתי נותן לי הממיר ?)
שוב תודה.
טוב, קראתי גם את הביקורת על הממיר:
וראיתי את המידע על השמע, השאלה מה עושים עם זה ? יש מפצלים לסאונד דיגיטאלי או שעם הרסיבר הנוכחי אני תקוע לשני כניסות תפוסות ?
המון תודה,
אריק
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
לגבי החיבור לטלויזיה,
מאחר והמסך אינו כולל כניסת SCART תאלץ לבחור באחת מ 2 הדרכים הבאות:
1. הראשונה, הפשוטה יותר והזולה יותר היא לחבר את הממיר בכבל SCART-> SVIDEO. יש לדאוג להגדרות בממיר.
2. השניה והיקרה יותר היא לקנות טראנסקודר ולחבר את הממיר בכבל SCART-> SCART לטראנסקודר, ומהטראנסקודר לטלויזיה בחיבור קומפוננט.
מאחר והמסך אינו כולל כניסת SCART תאלץ לבחור באחת מ 2 הדרכים הבאות:
1. הראשונה, הפשוטה יותר והזולה יותר היא לחבר את הממיר בכבל SCART-> SVIDEO. יש לדאוג להגדרות בממיר.
2. השניה והיקרה יותר היא לקנות טראנסקודר ולחבר את הממיר בכבל SCART-> SCART לטראנסקודר, ומהטראנסקודר לטלויזיה בחיבור קומפוננט.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
אין טעם לחבר את הממיר לכניסה הדיגיטלית ברסיבר, גם ככה אין כרגע סרטים המשודרים בAC3 למעט ב-DVDBOX. לכן אתה יכול לחסוך לך כניסה אחת ולחבר רק את ה-PS3 וה-DVD בחיבורים דיגיטלים.אריק2 כתב: טוב, קראתי גם את הביקורת על הממיר:
אריק...
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds
תודה רבה על התשובות עד כה ! באמת שאתם עוזרים.
לפני קניית טרנסקודר, עוד משהו קטן להבנה:
ראיתי מתאם של חברת לקסוס (למרות שכל חיפוש אינטרנטי הוביל אותי לאותו דף בית של היבואן הישראלי בלבד - www.lexus-cables.com ; www.lexuscables.com ; www.lexuscable.com שזה קצת מוזר)
אז המתאם נראה ומרגיש ביד כמו משהו ששווה משהו
אבל - ולכן אני שואל, כי בחיים אין קיצורי דרך:
מתכת, קונקטורים מוזהבים, כבד במקצת. צד אחד סקארט, צד שני RGBS (ורשום שם: Y, Pb, Pr, Video)
אחרי עוד סבב קריאות באתר, אני מעריך שזה שכתוב שם את הY-PB-PR זו סוג של הטעיה מכיוון וזה לא בדיוק קומפוננט, אני צודק ?
נ.ב. מיותר לומר ולציין כי הקונקטורים עליו בצד השני הינם RCA בצבעים אדום כחול ירוק וצהוב.
המון תודה ואם תאששו לי שלסמסונג שלי אני צריך (לא חייב, אני יודע) טרנסקודר - כנראה ומחר אקנה.
אריק
לפני קניית טרנסקודר, עוד משהו קטן להבנה:
ראיתי מתאם של חברת לקסוס (למרות שכל חיפוש אינטרנטי הוביל אותי לאותו דף בית של היבואן הישראלי בלבד - www.lexus-cables.com ; www.lexuscables.com ; www.lexuscable.com שזה קצת מוזר)
אז המתאם נראה ומרגיש ביד כמו משהו ששווה משהו
מתכת, קונקטורים מוזהבים, כבד במקצת. צד אחד סקארט, צד שני RGBS (ורשום שם: Y, Pb, Pr, Video)
אחרי עוד סבב קריאות באתר, אני מעריך שזה שכתוב שם את הY-PB-PR זו סוג של הטעיה מכיוון וזה לא בדיוק קומפוננט, אני צודק ?
נ.ב. מיותר לומר ולציין כי הקונקטורים עליו בצד השני הינם RCA בצבעים אדום כחול ירוק וצהוב.
המון תודה ואם תאששו לי שלסמסונג שלי אני צריך (לא חייב, אני יודע) טרנסקודר - כנראה ומחר אקנה.
אריק
אהלן,
הפכתי את הרשת מבלי למצוא
אני יכול מחר אם יש צורך לצלם את המתאם אך לפי הדגם - זה מופיע פה בשרשור באתר בהודעה הראשונה:
Scart 800
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... w=previous
הפכתי את הרשת מבלי למצוא
אני יכול מחר אם יש צורך לצלם את המתאם אך לפי הדגם - זה מופיע פה בשרשור באתר בהודעה הראשונה:
Scart 800
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... w=previous
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
האם התכוונת לזה?
http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcab ... SCART.html
אם כן תקרא טוב את האותיות הקטנות.
This adapter is bi-directional but will only work with a scart that supports component video. RGB and component are not the same and this adapter will not allow connection of an RGB signal to component.
משמע המחבר תומך רק ב SCART שתומך בקומפוננט.
מכייון שכאן בארץ בממירים אינם תומכים, אין ברירה אלא לקנות טרנסקודר להמרה בין הפורמטים.
http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcab ... SCART.html
אם כן תקרא טוב את האותיות הקטנות.
This adapter is bi-directional but will only work with a scart that supports component video. RGB and component are not the same and this adapter will not allow connection of an RGB signal to component.
משמע המחבר תומך רק ב SCART שתומך בקומפוננט.
מכייון שכאן בארץ בממירים אינם תומכים, אין ברירה אלא לקנות טרנסקודר להמרה בין הפורמטים.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
מקרה דומה - צריך עזרה בבקשה :)
Catskinner כתב:למגבר שלך אין אפשרויות של חיבור קומפוננט ויש לו רק אפשרות של מיתוג S-Video. אני ממליץ להשתמש בו ר בשביל לחבר את האודיו.
רכשתי סוף סוף את ה- Samsung LA40M81B
ברשותי מגבר של חברת Yamaha RX-V530 (אמנם ותיק בשוק אבל סוס עבודה)
מצורף המפרט:
http://www.yamaha.co.jp/english/product ... rxv530.pdf
מה שמעניין במפרט היה:
2 compoment Video Input Terminals (fixed and assignable) and 1 Monitor Output Terminal with HDTV Compatibility
האם עדיין להחליף את הממיר של יס לדגם 3100? כרגע גם לי יש את ה-6P47...
או
האם כדאי להשתמש במגבר? - יש לו 2 כניסות Compoment
כרגע מחשב HTPC נמצא בתהליך רכש - ייתכן והחיבור ליס יתבצע דרך כרטיס PVR 150.. וכרטיס מסך של ATI2600 או 8800GT (שישמש לצפיה בסרטים באיכות של עד 1080P)
יש הסתייגויות? המלצות?
כמובן שכל נושא יס ישמש יותר את אישתי שעדיין רוצה לראות עובדה ואת מכבי מפסידה...