התנהגות טמפרטורה מכונת מחליף חום

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #1 

מחליף חום עם פרשרסטט.
יש לי מד טמפרטורה בראש E61.
תוהה לגבי היציבות/התנהגות.

נניח מדליק את המכונה.
בראש המכונה מגיע ל 90 מעלות
ואני רוצה להכין אספרסו בנקודה הזאת עם צפיה לחליטה ב 90 מעלות
אבל נניח אני מעביר מים בראש הטמפרטורה עולה אפילו עד ל 98 ואז יורדת לטמפרטורה הרצויה.
אני מוציא בערך 200 מל מים עד הנקודה שזה קורה אפילו שהמכונה לא הייתה דלוקה במשך שעה.

לחץ הדוד הוא 1.25 בר

תוהה אם פדנט כמוני שרגיל ל pid צריך לשחרר את הטמפרטורה ופשוט להזרים קצת ולחלוט ?
האם אני מפספס משהוא או אפילו משהו לא תקין במכונה?

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

היי, אתה לא מפספס כלום, זה האתגר של מכונות עם מחליף חום. שמירה על טמפרטורה היא אתגר.
אכן צריך להזרים מים בראש החליטה בכדי לקרר אותו לפני החליטה, חלק מהטקס :)

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #3 

גם אם הראש מראה טמפרטורה נכונה בראש?
אחרי שהמכונה דלוקה 25 דקות?
כמה להזרים? אתה מזרים 200 מל? אפילו אחרי שהיא דלוקה 25 דק?

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הטמפרטורה המוצגת לפני הזרמת המים אינה מדויקת מכיוון שהמים חמים יותר וברגע תחילת הזרימה הטמפרטורה קופצת.
כן, אני מזרים בערך 200 מיליליטר לפני החליטה בכדי שהטמפרטורה תרד ל 92 מעלות לערך. זה מצריך למלא את מיכל המים בתדירות גבוהה יחסית אבל מכיוון שצריכת הקפה אצלנו לא גבוהה, אין ממש סיבה לשדרג למכונה עם שני דודים.
התהליך שאתה מתאר נורמלי לחלוטין :)

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

אז אני בסדר 😁

אבל מה... אני תוהה איך lelit עושה ב marax?
הטענה שלא צריך להזרים מים
סבבה יש pid. אבל עדיין הדוד בטמפרטורת 125 מעלות.
אבל יש את "צ'מבר" (המיכל הפנימי) שכנראה גם מגיע לטמפרטורה כזאת. ומשם מגיע המים לראש.
אז מה עוזר פה ה pid? עדיין הצ'מבר מקבל טמפרטורה של 125 מעלות

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

הנה הסבר להבדל
In the Mara, the steam boiler cycles up and down to keep the group at the target temperature. In E61 machines, the group is heated via a thermosyphon that circulates boiler water through the group. The Mara measures the water flowing out of the group, back to the boiler, and cycles the boiler to keep it steady

zovirax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

אני חושב שזה ההסבר לכל מכונת HX
סרקולציה שמחממת את הגרופ.
אבל לא ברור לי איך היא יכולה לשמור על טמפרטורה מתאימה לחליטה בלי להכניס מים קרים

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

מסביר באיחור... הכל בתיאוריה, כי חשבתי לשדרג את המכונה שלי לעשות את זה. בינתיים לא היה לי סבלנות ושדרגתי למכונה חדשה. הכל מצפייה אינסופית בסרטונים של חליטות של המכונה הזאת.

הmarax היא מכונת HX, אבל מתנהגת מבחינת משטר הטמפרטורה כמו מכונת דוד יחיד. היא מתחממת לטמפרטורת אספרסו, ככה שכל משטר הטמפרטורה בראש ובמחליף החום הוא בדיוק בטמפרטורה שאתה צריך לחליטה. אבל אם תחלוט בטמפרטורה הזו אז האספרסו יהיה קר מדי, כי הדוד צריך להיות בטמפרטורה גבוהה יותר.
ברגע שמתחילים חליטה המכונה מחממת את הדוד לטמפרטורה שטובה להקצפה, כמו שמכונת HX "סטנדרטית" מתחממת אליה. המים בHX מתחממים לטמפרטורת החליטה הרצויה ויש לך אספרסו. בינתיים המכונה מחזיקה את הטמפרטורה הגבוהה עוד כמה שניות למקרה שתרצה להקציף ואז מתקררת חזרה לטמפרטורת אספרסו.
ההנחה פה היא שהמסה הטרמית הגבוהה של הE61 לא זזה כל כך מהר ושומרת על עצמה בטמפרטורה הנכונה בכל המשחק טמפרטורות הזה.

הבקרה הזו מתאפשרת כי יש למכונה 2 חיישני טמפרטורה: אחד בתוך הדוד ואחד לפני הכניסה לדוד ביציאה ממעגל הסירקולציה.
המכונה בעצם עוברת בין 2 בקרות: בקרה על טמפרטורת הסירקולציה ובקרה על טמפרטורת הדוד.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”