מחפש המלצת ADAPTER ל-WiFi איכותי ביותר / או Powerline מהיר
-
Driftix
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 128
- שם מלא: Nakash
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אז ככה אני על 600 מגה סיבים ואין לי אפשרות להעביר כבל עד לחדר.. המחשב פה נותן 150 מגהביט ולא יותר. אין לי גם איך להעביר MOCA כרגע אז האפשרות הכי טובה זה למצוא מתאם USB (לא PCIE) סופר מהיר ויציב או מכשיר לרשת על גבי חשמל.
איזה ניסיון יש לכם עם המוצרים האלה? על מה תוכלו להמליץ כמשהו איכותי
עד עכשיו סיננתי הרבה מוצרים ואלה נראים טוב לUSB:
Archer TX20UH AX1800
Archer T9UH AC1900
Archer T4U AC1300
Ugreen AX1800M CM499
Netgear A7000
או POWERLINES:
Devolo Magic 2 Wi-Fi 6
Zyxel AV2000
Tenda AV1000 PH3
D-Link Powerline AV2000
Extollo LANSocket 1500
TP-Link AV2000
האם רשת על גבי חשמל תוכל להגיע למהירויות כאלה? או לפחות איזה 400 - ככה ראיתי בחלק מהסוקרים.
מה לדעתכם?
איזה ניסיון יש לכם עם המוצרים האלה? על מה תוכלו להמליץ כמשהו איכותי
עד עכשיו סיננתי הרבה מוצרים ואלה נראים טוב לUSB:
Archer TX20UH AX1800
Archer T9UH AC1900
Archer T4U AC1300
Ugreen AX1800M CM499
Netgear A7000
או POWERLINES:
Devolo Magic 2 Wi-Fi 6
Zyxel AV2000
Tenda AV1000 PH3
D-Link Powerline AV2000
Extollo LANSocket 1500
TP-Link AV2000
האם רשת על גבי חשמל תוכל להגיע למהירויות כאלה? או לפחות איזה 400 - ככה ראיתי בחלק מהסוקרים.
מה לדעתכם?
150 מגה ב WiFi מתוך 600 זה סביר (לא אמרת כמה אתה מקבל ליד הראוטר), ולא הייתי משקיע במתאמי רשת ע"ג חשמל אם לא הייתי מקבל אותם לנסיון בחינם קודם לכן, כי הסיכוי גדול שתקבל פחות מ 150 או שהם לא יעבדו בכלל אם הם מחוברים לפאזה אחרת.
אין גם סיבה לחשוב שמתאם WiFi חיצוני יעבוד טוב יותר, אלא אם כן יש לך אפשרות להציב אותו מחוץ לחדר עם מאריך USB או לבדוק אחד לניסיון לפני רכישה. שיפור המהירות ללקוח AX בודד הוא זניח אז גם אם ה WiFi המובנה הוא AC ואתה רוצה לקנות חיצוני AX לא בטוח שתראה שיפור מורגש.
מש Tri-band יכול לעבוד אבל תצטרך לקנות לפחות 2 יחידות, ומדגם שיש לו תפוקה של לפחות 600 שנבדקה בשטח, ולא רק רוחב פס מוצהר. קח בחשבון שבארץ התוצאה תהיה יותר נמוכה בגלל קירות בטון עם ברזל, כלומר זו גם השקעה שהיא הימור. לו אני הייתי במקומך לא הייתי משקיע מאמץ נוסף או כסף מיותר
אין גם סיבה לחשוב שמתאם WiFi חיצוני יעבוד טוב יותר, אלא אם כן יש לך אפשרות להציב אותו מחוץ לחדר עם מאריך USB או לבדוק אחד לניסיון לפני רכישה. שיפור המהירות ללקוח AX בודד הוא זניח אז גם אם ה WiFi המובנה הוא AC ואתה רוצה לקנות חיצוני AX לא בטוח שתראה שיפור מורגש.
מש Tri-band יכול לעבוד אבל תצטרך לקנות לפחות 2 יחידות, ומדגם שיש לו תפוקה של לפחות 600 שנבדקה בשטח, ולא רק רוחב פס מוצהר. קח בחשבון שבארץ התוצאה תהיה יותר נמוכה בגלל קירות בטון עם ברזל, כלומר זו גם השקעה שהיא הימור. לו אני הייתי במקומך לא הייתי משקיע מאמץ נוסף או כסף מיותר
-
Driftix
- חבר פעיל מאוד

ליד אני מקבל 200, אין לי מאיפה להביא בשביל לבדוק. אני יודע שזה פאזה 1 פה.
למה USB WIFI חדש ואיכותי לא יעבוד טוב יותר? אני כרגע עם AC750 ככה שAC1900/1800 חייב לתת יותר אני לא רחוק מאוד מהראוטר.
Tri-band התכוונת לUSB עם 6E? או שאתה מדבר על POWERLINE? תן לי דוגמאות למוצרים.
הראוטר אצלי הוא WIFI6 ככה שTRI-BAND לא משנה
למה USB WIFI חדש ואיכותי לא יעבוד טוב יותר? אני כרגע עם AC750 ככה שAC1900/1800 חייב לתת יותר אני לא רחוק מאוד מהראוטר.
Tri-band התכוונת לUSB עם 6E? או שאתה מדבר על POWERLINE? תן לי דוגמאות למוצרים.
הראוטר אצלי הוא WIFI6 ככה שTRI-BAND לא משנה
נערך לאחרונה על ידי Driftix ב 09/09/2023 21:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
מתאמים על רשת החשמל משמשים כפתרון של מוצא אחרון למקומות שין בהם רשת. כמו דירה שכורה שאין בה קליטה במקום מסויים.
הם סובלים מאד מהנחתות והפרעות ברשת החשמל. מפצל שקעים במעגל בהחלט יכול להרוג את החיבור או להוריד אותו למהירויות נמוכות מאד.
6 אולי יתן שיפור ואולי לא, גם אם יהיה שיפור זה עד שהשכנים יקנו ציוד תומך והתדרים יהיו פחות פנויים. הוא גם לא בדיוק "פורץ קירות".
ד״א איזה שימוש יש לך שאתה צריך במחשב בודד יותר מ150?
הם סובלים מאד מהנחתות והפרעות ברשת החשמל. מפצל שקעים במעגל בהחלט יכול להרוג את החיבור או להוריד אותו למהירויות נמוכות מאד.
6 אולי יתן שיפור ואולי לא, גם אם יהיה שיפור זה עד שהשכנים יקנו ציוד תומך והתדרים יהיו פחות פנויים. הוא גם לא בדיוק "פורץ קירות".
ד״א איזה שימוש יש לך שאתה צריך במחשב בודד יותר מ150?
-
Driftix
- חבר פעיל מאוד

למה לא? אני על 600 ובהשקעה לא גדולה אפשר לקבל מהירות גבוהה יותר, זה טוב למשחקים ענקיים בSTEAM לדוגמא.
ללא מפצל חשמל ופאזה של 1 אמור לעבוד טוב? או שבכל מקרה יש הפרעות במכשירים האלה?..
ללא מפצל חשמל ופאזה של 1 אמור לעבוד טוב? או שבכל מקרה יש הפרעות במכשירים האלה?..
אז ככה אתה בדקת כמה אתה יכול לצרוך בsteam? אני מסופק שאתה יכול לעבור 50, אבל אם מדדת אתה יודע יותר טוב.
השיפור בסיבים מגיע יותר ממהירות ההעלאה (בחבילה שלך עד 60?) הרבה יותר ממהירות ההורדה.
לגבי תשתית על חשמל זה מאד תלוי במצב הפיזי של כבלי החשמל והפרעות פוטנצאליות.
תסתכל באחת הסקירות שהן לא "תראו איזה מוצר נפלא ותקנו מהקישור שלי" תוכל לראות שהמהירות המעשית היא נמוכה (65-85).
אז אני לא יודע מהי אותה "השקעה לא גדולה" שאתה מכוון אליה. יש הבדל עצום בין מהירויות תיאורטיות והחיים.
השיפור בסיבים מגיע יותר ממהירות ההעלאה (בחבילה שלך עד 60?) הרבה יותר ממהירות ההורדה.
לגבי תשתית על חשמל זה מאד תלוי במצב הפיזי של כבלי החשמל והפרעות פוטנצאליות.
תסתכל באחת הסקירות שהן לא "תראו איזה מוצר נפלא ותקנו מהקישור שלי" תוכל לראות שהמהירות המעשית היא נמוכה (65-85).
אז אני לא יודע מהי אותה "השקעה לא גדולה" שאתה מכוון אליה. יש הבדל עצום בין מהירויות תיאורטיות והחיים.
-
Driftix
- חבר פעיל מאוד

כמובן מכיר את המהירות התיאורטית ראיתי סקירות איכותיות ומגיעים שם ל200/300 ככה זה נראה ואחד מהם הצליח 400 מגהביט.
החבילה אצלי 100 מגה UP.
השקעה לא גדולה אומר לא איזה 500 ש''ח נגיד
עניין נוסף זה PING שיכול להיות נמוך יותר בpowerline נגיד ירד מ15 ל5... עד כמה זה משנה
אין קירות ביני לבין הראוטר זה רק מרחק
החבילה אצלי 100 מגה UP.
השקעה לא גדולה אומר לא איזה 500 ש''ח נגיד
עניין נוסף זה PING שיכול להיות נמוך יותר בpowerline נגיד ירד מ15 ל5... עד כמה זה משנה
אין קירות ביני לבין הראוטר זה רק מרחק
אפשר להשתמש בראוטר נוסף, טוב לפחות כמו הראשון, שיודע להיות קליינט אלחוטי, ומחבר את המחשב אליו בכבל רשת. צריך לוודא מראש שהוא מסוגל לעשות את זה.
ב OpenWRT אפשר. באסוס נדמה לי שאפשר, אני לא יודע אם שני הראוטרים צריכים להיות של אסוס.
בדרך כלל זו פונקציונליות שמקובלת במש.
ב OpenWRT אפשר. באסוס נדמה לי שאפשר, אני לא יודע אם שני הראוטרים צריכים להיות של אסוס.
בדרך כלל זו פונקציונליות שמקובלת במש.
ההשקעה הכי טובה היא לסלול כבל רשת לחדר. פתרונות אלחוט\חשמל\מוקה לא יורידו לך את הפינג.
תשתית על חשמל מאד תלויה במצב הפיזי של כבלי החשמל. בבתים לא חדשים עם מעגל חשמלי לא נקי לא תגיע למהירויות האלה. אתה גר בבית של הסוקרים האלה?
תשתית על חשמל מאד תלויה במצב הפיזי של כבלי החשמל. בבתים לא חדשים עם מעגל חשמלי לא נקי לא תגיע למהירויות האלה. אתה גר בבית של הסוקרים האלה?
- MaorParizat
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 169
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
לא מזמן שדרגתי מחשב.
הלוח כבר כולל WIFI BUILT IN
עם חיבור לאנטנה חיצונית.
וגם חיבור 2.5G, כל הכבוד ASUS !!
חבל על הזמן, אחלה חומרה.
הלוח כבר כולל WIFI BUILT IN
עם חיבור לאנטנה חיצונית.
וגם חיבור 2.5G, כל הכבוד ASUS !!
חבל על הזמן, אחלה חומרה.
-
Driftix
- חבר פעיל מאוד

מה קשור לפה...
ראוטר נוסף כלומר AP ואז לחבר כבל למחשב - רק שאין אין לי איך לחבר כבל אם הוא לא יהיה בחדר, ואני פחות מעדיף.
אין בעיה של קליטה אז אני לא צריך שהוא ישמש כמו מגדיל טווח או משהו כ AP אלחוטי.
וMOCA כן יכול להוריד PING - לא יכול להיות שאין הבדל מWIFI הבנת, רק השאלה אם איזה הבדל של 10 משנה
ראוטר נוסף כלומר AP ואז לחבר כבל למחשב - רק שאין אין לי איך לחבר כבל אם הוא לא יהיה בחדר, ואני פחות מעדיף.
וMOCA כן יכול להוריד PING - לא יכול להיות שאין הבדל מWIFI הבנת, רק השאלה אם איזה הבדל של 10 משנה
- MaorParizat
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 169
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
אז אני יסביר את עצמי.12/09/2023 22:55Driftix כתב: מה קשור לפה...
וMOCA כן יכול להוריד PING - לא יכול להיות שאין הבדל מWIFI הבנת, רק השאלה אם איזה הבדל של 10 משנה...
אני ממליץ במקום לקנות מתאם מעפן בשני שקלים, היה לי כאלה
להשקיע בלוח אם איכותי עם אנטנה חיצונית.
תקבל קליטה טובה, יותר מכל מתאם. זה לפי דעתי.
הייתי עם מתאמים. וזה היה ממש על הפנים.
הלכתי לחדר ממול ... אין קליטה ...פחות מתחבר לזה
אולי לי יסכימו איתי הרבה אנשים לגבי זה
אבל מניסיון, זה עובד יותר טוב. מכל מתאם מעפן
אם תקציב כספי מעניין אותך, אז כל מתאם בגרוש וחצי
ב 80-100 ש"ח יעשה עבודה .. אבל התמורה תהיה בהתאם