זקוק להמלצה למכונה סביב 6,000 ש"ח באילת
היי. אני מתכונן לרכישה עוד חודשיים כשארד לאילת. התקציב שלי הוא בערך 6. אולי אצליח לשכנע את אשתי להגדיל קצת. גם מ-6 היא התפחלצה.
בכל מקרה, קראתי לא מעט, הייתי די סגור על ECM Mechanika VI SLIM אבל אז קראתי כל מיני ביקורות ב home barista ששם הדעה הרווחת היא ש HX זו משפחת מוצרים נחותה באופן כללי ו DB זה משהו ששווה להתאמץ בשבילו אפילו אם זה ברמת כניסה. זה כבר מעלה כאפשרות את Profitec PRO 600 שלאחר הפחתת מע"מ היא בערך בתקציב.
אנחנו צורכים 6 כוסות קפוצ'ינו ביום. כשהילדים יגדלו זה מן הסתם יעלה. מדי פעם מארחים ואז צריך להוציא 6 כוסות בבת אחת. מאוד חשוב לי שהמכונה תהיה קטנה. אני כן רוצה מכונה שאפשר להגיע איתה לדקויות ו"לגדול איתה" אבל עם ממשק משתמש סביר (אני מנסה להכין קפה, לא להנחית מעבורת חלל).
אשמח לשמוע את דעתכם, כיווני מחשבה או אופציות נוספות.
בכל מקרה, קראתי לא מעט, הייתי די סגור על ECM Mechanika VI SLIM אבל אז קראתי כל מיני ביקורות ב home barista ששם הדעה הרווחת היא ש HX זו משפחת מוצרים נחותה באופן כללי ו DB זה משהו ששווה להתאמץ בשבילו אפילו אם זה ברמת כניסה. זה כבר מעלה כאפשרות את Profitec PRO 600 שלאחר הפחתת מע"מ היא בערך בתקציב.
אנחנו צורכים 6 כוסות קפוצ'ינו ביום. כשהילדים יגדלו זה מן הסתם יעלה. מדי פעם מארחים ואז צריך להוציא 6 כוסות בבת אחת. מאוד חשוב לי שהמכונה תהיה קטנה. אני כן רוצה מכונה שאפשר להגיע איתה לדקויות ו"לגדול איתה" אבל עם ממשק משתמש סביר (אני מנסה להכין קפה, לא להנחית מעבורת חלל).
אשמח לשמוע את דעתכם, כיווני מחשבה או אופציות נוספות.
אני רואה שזו המלצה שחוזרת על עצמה למעט מוכר בחנות שאמר לי שלדעתו כדאי להיכנס ב"קטן" ולשדרג בהמשך או לצאת ממכונות ידניות במינימום נזק. הבנתי את הנקודה שלו אבל אני שונא להתעסק עם אנשים ולקנות ולמכור ומחפש משהו לרוץ איתו. אני כבר אגרום לזה לעבוד ואלמד כמה שצריך כדי להוציא שוטים טובים.06/09/2023 18:37boren כתב: אם Profitec 600 נכנסת לתקציב היא תהיה אידאלית, מלבד אולי זמן חימום (כחצי שעה). לא הייתי קונה שום מכונה עם מחליף חום בעידן הזה, אלא אם קומפקטיות ממש קריטית ואז מכונה כמו Lelit MaraX תהיה עדיפה....
האם למשאבה רוטורית יש יתרון בולט בתוצאה? הבעיה שכל מה שאני רואה בדוד כפול, בוודאי עם משאבה רוטורית עולה סביב 10,000 ש"ח ומעלה.
שמעתי על RANCILIO SILVIA PRO X אבל בארץ אני לא רואה שמשווקים אותה ובחו"ל מחירה 1900 דולר כך שאני לא צופה שהמחיר יהיה נמוך משמעותית.
יש עוד מכונות דוד כפול ששווה לשקול שמחירן אטרקטיבי?
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
משאבה רוטורית פחות מרעישה אבל מבחינת חליטה היא לא עדיפה, אולי אפילו ההיפך. הוא בונה לחץ יותר מהר וזה דווקא מגדיל את הסיכוי לצ'אנלינג. במכונה העכשווית שלי (לליט ביאנקה) יש משאבה רוטורית וזה לא משהו שבעיני מהווה יתרון מג'ורי.
הסילביה פרו-X אחלה מכונה, אבל בניגוד לפרופיטק 600 לא תוכל להוסיף לה קיט בקרת זרימה בהמשך, אז היא קצת יותר מגבילה מבחינת יכולת להתפתח עם המכונה. אני גם לא חושב שהיא נמכרת בארץ.
מכונת שני דוודים אחרת שגם משתלמת וגם נמכרת בארץ היא בלזה בלונה. גם בה לא תוכל להוסיף בקרת זרימה. מצד שני, היא מתחממת מהר יותר מהמפרופיטק ועולה פחות.
הסילביה פרו-X אחלה מכונה, אבל בניגוד לפרופיטק 600 לא תוכל להוסיף לה קיט בקרת זרימה בהמשך, אז היא קצת יותר מגבילה מבחינת יכולת להתפתח עם המכונה. אני גם לא חושב שהיא נמכרת בארץ.
מכונת שני דוודים אחרת שגם משתלמת וגם נמכרת בארץ היא בלזה בלונה. גם בה לא תוכל להוסיף בקרת זרימה. מצד שני, היא מתחממת מהר יותר מהמפרופיטק ועולה פחות.
- boren
-
- חבר מביא חבר

1. יש פרה-אינפיוז'ן שמובנה בראש E61, אבל אי אפשר לשלוט על הלחץ או התזמונים שלו
2. יש מכונות עם פרה-אינפיוז'ן דיגיטלי (למשל לליט ביאנקה)
3. אפשר להרים מנוף כדי להפעיל את המשאבה וכשהסלסלה רוויה להוריד למצב אמצעי במקום עד הסוף (כדי להמנע מפריקת לחץ) ואחרי ההמתנה להרים בחזרה כדי להמשיך את החליטה
4. אם יש קיט בקרת זרימה אפשר לשלוט באופן מלא על לחץ ואורך הפרה-אינפיוז'ן
2. יש מכונות עם פרה-אינפיוז'ן דיגיטלי (למשל לליט ביאנקה)
3. אפשר להרים מנוף כדי להפעיל את המשאבה וכשהסלסלה רוויה להוריד למצב אמצעי במקום עד הסוף (כדי להמנע מפריקת לחץ) ואחרי ההמתנה להרים בחזרה כדי להמשיך את החליטה
4. אם יש קיט בקרת זרימה אפשר לשלוט באופן מלא על לחץ ואורך הפרה-אינפיוז'ן
אם עיקר השימוש הוא קפוצינו, לא חושב שדוד כפול זה קריטי. מחליף חום קצת פחות נוח, ופחות מדויק באספרסו. מצד שני מערכת אמינה וזולה יותר לתחזוקה ומכונות קומפקטיות יותר - דוד כפול עם משאבה רוטורית בחיבור ישיר זה מכונות מאסיביות. ברור שעדיף חיבור ישיר, דוד כפול ומותג על. אבל בתקציב שהגדרת, ואם יש מגבלת גודל, האופציות מוגבלות. אלא אם הולכים על יד שניה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

דוד כפול לא מחייב משאבה רוטורית או מכונה גדולה. ההבדלים לא משמעותיים ויש אפילו מכונות דוד כפול די קטנות.
לדעתי גם למי שמכין קפוצ'ינו חווית השימוש במכונה עם דוד כפול טובה יותר. במיוחד כשמשווים מול מכונות HX פופולריות כמו רוקט אפרטמנטו שצריכות קולינג פלאש ארוך כאורך הגלות.
עוד על דעתי בנושא כאן:
viewtopic.php?f=71&t=371460
לדעתי גם למי שמכין קפוצ'ינו חווית השימוש במכונה עם דוד כפול טובה יותר. במיוחד כשמשווים מול מכונות HX פופולריות כמו רוקט אפרטמנטו שצריכות קולינג פלאש ארוך כאורך הגלות.
עוד על דעתי בנושא כאן:
viewtopic.php?f=71&t=371460