פיצול ושילוב מסך ומקרן = בעיות hdmi

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #1 

לקח לי שנים לייצב את המערכת. המערכת מורכבת
  • מקורות (האפל tv הכי קריטי)
  • רסיבר דנון
  • מפצל hdmi חכם
  • מסך + מקרן
יציב זה לא. הבעיה היא ש hdmi נולד כפרוטוקול שלא לוקח בחשבון פיצולים ולכן שתי נקודות התורפה זה hdmi sync שקורה כי המסך והמקרן רואים זה את זה למרות ששניהם אמורים להיות מבודדים על ידי המפצל. כמובן שהמפצל נולד בגלל זה שהרסיבר עושה שם עבודה מזעזעת בבידוד ולכן מדי פעם יש סינקים שגורמים לרוב למקרן לאבד את הסיגנל.

הבעיה השניה היא שאפל מתחכמים ומחזיקים לכל סוג מסך הגדרות שונות ״כשהמפתח״ להם הוא Edid. הספליטר גם נותן edid קבוע מהסיבה הזו.

לטובת ניסוי שיניתי את השרשרת עם מסך אחר וזה שיבש הכל ועכשיו כל היום יש סינקים מכל הכיוונים.

הרעיון שאני עכשיו מנסה הוא להפרד מהמפצל (יתכן שלא לאורך זמן כי יש לו הרבה יתרונות) ובמקום זה לשלוט כחלק מהאוטומציה ביציאות של הרסיבר. כך בעצם יש רק hdmi פעיל אחד ביציאה מהמקרן. זה טכנית כמו לנתק מהמסך ולחבר למקרן או ההיפך.

מעניין אם זה יפתור את הבעיות.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #2 

אני הייתי הרבה שנים עם מפצל שנתן תוצאה די טובה.

לא מזמן החלפתי רסיבר למרנץ c40 ולאחר ניסוי ללא המפצל ראיתי שזה עובד במצב dual output.

הדבר היחידי זה לא משנה עם אני צופה בטלויזיה או במקרן, כול החלפת מקור מציגה תמונה לכ 20 שניות, מסך שחור לכ 10 שניות ואז חוזרת תמונה ונשארת יציבה.

GGGLLL
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

אתה צריך לא מפצל אלא בורר שמחבר רק מכשיר אחד כל פעם

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

ברור אבל הבעיה היתה מורכבת ולכן נרכש בזמנו HD fury vertex 2 שניתן לשלוט עליו ב ip ולקבוע edid, לסנן מה מותר ואסור על הקו, לשלוט על פיצולים וכפילויות, לבדוק ולמדוד דברים ב hdmi , לתרגם הצפנות (ולבטל סוגים מסויימים) בקיצור מכשיר פלא.

אבל נראה לי שפיצחתי את זה ועכשיו הוא כבר לא חלק מהשרשרת. פשוט שולח הודעה לרסיבר והוא כל פעם עובר ליציאה הרלוונטית ואין שני חיבורי מסך במקביל.

מטורף שזה לא מובנה כפיצ׳ר ברסיברים.

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

זה מה שאני עושה גם , מעביר בתפריט של הרסיבר שרק היציאה למקרן תהיה פעילה.
שחר

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

מה שיפה הוא שהפיתרון הזה מייצר יציבות מופלאה במערכת שלא היתה לי מעולם. פתאום HDMI CEC ו-eArc עובדים כראוי, השלט של הטלויזיה שולט על אפל וגם על הרסיבר (למרות שה-CEC בו כבוי ובכוונה), אין הפרעות HDMI בכלל.

הקטע הוא שזה היה פשוט להפליא. יש לרסיבר דנון API "סודי" שמאפשר את זה (לא נזקקתי לזה, כי הדרייבר של דנון כבר תומך ביכולת הזו ב-RTI)

יש הרבה פחות סיבוך במערכת, זה די מדהים.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #7 

במרנץ יש בשלט כפתורי מקרו שאפשר לבחור מצב של יצאות וידאו 1 במקרו 1 וידאו 2 בכפתור השני.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

גם ביאמהה היתה לי אופציה כזו. בדנון לא מכיר כזו קונפיגורציה.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #9 

כמה עצבים בזבזתי על מציאת הדרך הכי פחות מסובכת שתאפשר לי שימוש במקרן וטלויזיה. בסוף הגעתי לאיזה פתרון שכלל שינוי זמני של הגדרות במסך + סדר מאד ספציפי של הפעלת הרכיבים (סטרימר, רסיבר, מקרן).

מאז שהחלפתי טלויזיה לא טרחתי אפילו לחבר אותה לרסיבר - בשביל צפייה בסדרות וספורט יש לה גודל טוב (75) סאונד לא רע בכלל ומערכת הפעלה של גוגל (לא צריך את הסטרימר) אז המקרן נשאר רק לסרטים ולא צריך לשנות כלום בהגדרות.

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1566
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #10 

בעיה מוכרת בזמנו חשבתי לקנות את מה שעופר רשם אך בסוף הלכתי על פיתרון פשוט
ברגע שהמקרן פועל הקונטרול 4 מעביר את הרסיבר למצב MAIN ברגע שחוזרים למסך TV חוזרים למצב MAIN+SUB
לאחרונה נתקלתי בבעיה נוספת כאשר אני מנגן מוזיקה מ- DEEZER יש לי קפיצות אני מקוה שניתן לתכנת שברגע שאני עובר למוזיקה זה יעבור ל- SUB בלבד
כרגע אני עושה זאת בצורה ידנית עם שלט והבעיה נעלמת

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”