פייבר אחד לשלושה ethernet

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
שבוע הבא באים לחבר אותי לסלקום פייבר במקום כבלים של הוט. יש לי ראוטר פרטי ולכן יביאו רק את המתאם.
הבנתי שהמתאם שלהם ממיר מפייבר ליציאת ethernet אחת.
מה אני עושה אם אני מעוניין בשלושה קווי ethernet?
בתצלום הסטאפ שלי היום עם הוטבוקס שמחובר לראוטר.

תודה מראש
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #2 

ה ont שלהם יתן לך חיבור אתרנט יחיד שאותו תחבר ל wan של הראוטר. את כל המכשירים תחבר לפורטים lan של הראוטר. אם אין פנויים תקנה סוויץ גיגה שאותו תחבר ל lan של הראוטר, אך קח בחשבון שכלל המכשירים המחוברים אליו יחלקו רוחב פס של גיגה אל הראוטר.

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה.

אני לא מעוניין שכל התקשורות ייצאו מהראוטר מכיוון שעל הראור מותקן לי dns שונה.

לכן, כמו שרואים בתמונה, חלק מהתקשורת היום יוצא ישר מההוטבוקס לצרכנים (כבל צהוב ושחור לטלוויזיה ומחשב) וחלק יוצא מהראוטר לצרכנים אחרים (כבל שחור מהראוטר עבור סטרימר עם תוכן חו"ל ועוד).
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

"אך קח בחשבון שכלל המכשירים המחוברים אליו יחלקו רוחב פס של גיגה אל הראוטר"

רגע, בעצם אם כל מה שהספק נותן לי הוא 1 ג'יגה, אז לא יוצא שגם כך כולם חולקים את אותו רוחב פס שהבית ממילא מקבל?

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

04/09/2023 19:43  
סנטי כתב:
תודה.

אני לא מעוניין שכל התקשורות ייצאו מהראוטר מכיוון שעל הראור מותקן לי dns שונה.

לכן, כמו שרואים בתמונה, חלק מהתקשורת היום יוצא ישר מההוטבוקס לצרכנים (כבל צהוב ושחור לטלוויזיה ומחשב) וחלק יוצא מהראוטר לצרכנים אחרים (כבל שחור מהראוטר עבור סטרימר עם תוכן חו"ל ועוד).
...
בדרך כלל לא כדאי לשרשר ראוטרים, זה מייצר עוד NAT. ולכן כשמחברים ראוטר פרטי להוטבוקס מגדירים אותו כ Bridge והוא לא ראוטר יותר (רק פורט 1 עובד וכל השאר מבוטלים). אם כל ההבדל הוא DNS אתה יכול לגדיר DNS ידנית במכשירים שצריך DNS שונה. אם אתה רוצה שיהיו ב subnet אחר אתה צריך להגדיר שתי VLAN נפרדים, בראוטר עצמו אם נתמך (לא מצוי בראוטרים ביתיים) או עם סוויץ' מנוהל. אם יש לך ראוטר ישן עם פורטים גיגה בהישג יד שאפשר לשים עליו OpenWRT שתומך VLANs אפשר להשתמש בו למטרה הזו.
04/09/2023 20:13  
סנטי כתב:
"אך קח בחשבון שכלל המכשירים המחוברים אליו יחלקו רוחב פס של גיגה אל הראוטר"

רגע, בעצם אם כל מה שהספק נותן לי הוא 1 ג'יגה, אז לא יוצא שגם כך כולם חולקים את אותו רוחב פס שהבית ממילא מקבל?
...
בסוויץ הפנימי של הראוטר, כלומר בתוך הרשת המקומית בדרך כלל אפשר לקבל רוחב פס מלא, כלומר, אם יש 4 פורטים של גיגה הסוויץ אמור לתמוך בתעבורה של 8000Mb סך הכל, כלומר 1000/1000 בין כל פורט לפורט, ובנוסף, בדרך כלל, חיבור פנימי של גיגה אל ה WAN שאותו חולקים כלל המכשירים, כלומר, אם למשל יש לך 4 מכשירים מחוברים, כל אחד יקבל לצורך הענין 250 בו זמנית. אבל אם יש 3 מכשירים וסוויץ שאליו מחוברים 4 מכשירים, ביניהם יהיה רוחב פס מלא, אבל הסוויץ יחלק ביניהם את את חיבור הגיגה לראוטר, כלומר לכל היותר 62.5 לכל אחד, לכולם בו זמנית. במציאות אף פעם כמעט לא כולם מורידים גיגה בו זמנית וזה סידור מצוין, אלא שאני הייתי משרשר לסוויץ את הצרכנים הכבדים פחות.

למעשה זה אומר שאי אפשר לקבל בנתב 1G ניצול מלא של חיבור אינטרנט גיגה, כלומר 1000 הורדה ו 250 הלאה, כי החיבור מוגבל לגיגה בלבד. אפילו בשביל גיגה הורדה בלבד נדרשת מעט העלאה ולכן אפשר לקבל רק קרוב ל 1000.

כל זה אגב בתנאי שהראוטר יכול לנתב 2g, כלומר 1000 מהספקית ל WAN ו 1000 מה WAN אל ה LAN. לפעמים יש חיבור 1000 בלבד בין ה LAN ל WAN, ואז תהיה הורדה אפקטיבית של 500 בלבד, ואם רוצים העלאה מלאה בו זמנית אז 250/250.

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה על התשובה המפורטת והמקצועית מדי עבור ההבנה שלי.
לכן, האם הסט אפ הבא יתן לי פתרון דומה למצב היום לפי התמונה?
1. פייבר מחובר לממיר שמוציא חיבור רשת אחד.
2. הרשת מחובר לסוויטש שמוציא 4 חיבורים.
3. חיבור אחד מחובר למחשב והשני לטלוויזיה
4. חיבור שלישי מחובר לראוטר ומשם לשאר הצרכנים כמו היום

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

לא אפשרי. ה ONT שסלקום משאילה הוא לא נתב, הוא משמש רק התקן קצה לרשת הסיבים. ספקית אינטרנט ביתי נותנת לך רק IP אחד (במקרה של סלקום אתה גם צריך לחייג בראוטר עם שם משתמש וסיסמה כדי להתחבר לרשת של סלקום), ולכן אתה חייב ראוטר שינתב בין הרשת הביתית לספקית, כלומר ה ONT חייב להיות מחובר לראוטר.

מה שמבלבל אותך זה שההוטבוקס היה מודם+ראוטר, ואתה שרשרת אליו עוד ראוטר, (שלא באמת שימש כראוטר במקום ההוטבוקס אלא ייצרת עוד תת רשת מיותרת). ועכשיו במקום לשכור מודם-ראוטר מסלקום בחרת לשאול ONT בלבד ולהשתמש בראוטר שלך. כלומר ה ONT עם הראוטר שלך יחליף את ההוטבוקס. אתה לא צריך סוויץ כרגע כי אין לך יותר מ 4 התקנים קוויים, תחבר אותם ל LAN - החיבורים הצהובים של הראוטר. אבל כאמור, יהיו לכולם אותן הגדרות רשת ואם אתה רוצה לשנות לחלקם את ה DNS תשנה ידנית בהגדרות של כל אחד.

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אוקי, עכשיו התמונה מתבהרת קצת.
הסיבה שהיה לי עוד ראוטר תחת המודם של הוטבוקס זה בגלל שבסטרימר שיש לי( roku) אי אפשר להגדיר dns ולכן ההגדרה היא באמת הראוטר.
סיבה נוספת היא שברגע שרציתי לעבור מחיבור "ישראלי" לחיבור "בינלאומי" נניח של הלפטופ, פשוט ניתקתי את הלפטופ מהחיבור הקווי להוטבוקס ועברתי לווי פי של הראוטר, בו ההגדרה של ה dns היה ברמת כל הראוטר.
אז בעצם, מה שאני מבין, הוא שאני לא צריך סוויטש, אלא לקנות מודם פשוט, אפילו בלי ווי פי, שיחליף את התפקיד שהיה להוטבוקס, ואליו לחבר כמו היום את הראוטר.
אני בכיוון?

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

לא משרשרים שתי ראוטרים. אתה צריך להבין שצורת החיבור שלך עד היום היתה שגויה ולא לנסות לשחזר אותה, אלא לפתור את הבעיה הנקודתית, אם כל הבעיה היא DNS פשוט תגדיר את ה DNS שאתה רוצה שיהיה ברוקו בראוטר, ובלפטופ שלך תחליף DNS בהגדרות כשאתה צריך

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

רגע רגע, אתה אומר שאני יכול בראוטר לתת לכל LAN(1,2,3...5) כתובת dns משלו ?

היום יש לי :
1. לפטופ וטלוויזיה מחוברים קווית לרשת הישראלית (dns של הוט)
2. סטרימר מדיה (לנטפליקס, דיסני, הולו , אמאזון וכו) , סטרימר מוזיקה, ורשת אלחוטית מחוברים לdns proxy בינלאומי

אז את כל זה אני יכול לנהל מראוטר אחד?

וסלח לי שאני חופר אבל אני לא מומחה בניהול רשתות

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

בראוטר ביתי שלא תומך ב VLANS לא

פשוט תגדיר בהגדרות הרשת של כל מכשיר בפני עצמו איזה DNS שאתה רוצה

בלי VPN אתה בכל מקרה מחובר לרשת הישראלית, DNS לא משנה את זה

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

לדעתי טעות קטנה בידיך.

הנה מה שאני רואה בבית בעזרת סטרימר רוקו ו smartdnsproxy. הולו, פלוטו,פיקוק, אמאזון ארה"ב (ולא הזבל ההודי שפתוח באמאזון פריים ישראל)
לגמרי ארה"ב.
20230905_175225.jpg
20230905_175337.jpg
20230905_175654.jpg

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #13 

כי זה לא סתם שרת dns, זה בעצם שרת פרוקסי

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

נניח שהבנתי את ההבדל : - )
על כל מקרה, בהתאם לשיחה, יש לי ראוטר c9 tplink שיהיה השער הראשון שיפגוש הממיר (ניטרלתי לו את הווי פיי) ומשם אשרשר לו את הראוטר השני עליו מותקן ה dnsproxy ועליו הווי פי

סנטי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

בסוף זו היתה מהומה רבה על שום מהומה.

באו היום לחבר לסלקום על רשת של בזק.

מודם שלהם מחובר לראוטר TP LINK (שניטרלתי לו את הויי פי). זה משמש בתור ראוטר "ישראלי".

מהראוטר הוצאתי 3 נלנים, שניים לצרכנים ואחד לראוטר TP LINK אחר, עליו ביצעתי שינויי dns ככה שכל מה שמחובר אליו (ווי פי ונל"ן) הוא "אמריקאי, בריטי וגרמני".

הכל הלך פשוט וחלק אחרי 2-3 נסיונות, מקבל 1000 הורדה ו 103 העלאה, כמו ששילמתי.

נחזיק אצבעות שככה ישאר.

תודה נחום על הנכונות לעזור

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”