החלפת רמקול סנטר באחד קטן יותר במערכת הקולנוע הביתי
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
לפני כמה חודשים החלפתי את הרמקולים הקדמיים לרמקולים של WHARFEDALE מדגם DIAMOND 8.4.
האחוריים שלי הם רמקולים מדפיים גדולים שהיו ברשותי: Celestion DL6 series 2
הסנטר היה ועודנו סנטר של חברת MIRAGE דגם MC3, רמקול די גדול ומאסיבי (לפחות לעומת כל מה שניתקלתי בעבר).
קיבלתי לאחרונה רמקול סנטר של WHARFEDALE, מדגם CRYSTAL CENTRE, שהוא בהרבה יותר קטן מהנוכחי, בהכל, בגודל הדרייברים, בנפח התיבה, מידות חיצוניות טווח תדרים וכו'.
לעומת זאת, הוא של אותה חברה כמו הרמקולים הקדמיים, עם אותה חותמת סאונד וגם מראה חיצוני דומה (שניהם מצופים באותו גוון טפט חום אדמדם).
הסאונד שלו ממה שבדקתי הוא בסדר, אך לא בדקתי לעומק, טרם הספקתי. האם לעומת הסנטר הגדול הנוכחי, אני מפסיד פה משהו?
בעצם מה עדיף? תאימות של הבמה הקדמית או עדיפות פיזית של וכל מה שתיארתי קודם של הרמקול הנוכחי.
כמובן שאבדוק יותר לעומק ואעלה תמונות בהמשך.
מה דעתכם?
לפני כמה חודשים החלפתי את הרמקולים הקדמיים לרמקולים של WHARFEDALE מדגם DIAMOND 8.4.
הסנטר היה ועודנו סנטר של חברת MIRAGE דגם MC3, רמקול די גדול ומאסיבי (לפחות לעומת כל מה שניתקלתי בעבר).
קיבלתי לאחרונה רמקול סנטר של WHARFEDALE, מדגם CRYSTAL CENTRE, שהוא בהרבה יותר קטן מהנוכחי, בהכל, בגודל הדרייברים, בנפח התיבה, מידות חיצוניות טווח תדרים וכו'.
לעומת זאת, הוא של אותה חברה כמו הרמקולים הקדמיים, עם אותה חותמת סאונד וגם מראה חיצוני דומה (שניהם מצופים באותו גוון טפט חום אדמדם).
הסאונד שלו ממה שבדקתי הוא בסדר, אך לא בדקתי לעומק, טרם הספקתי. האם לעומת הסנטר הגדול הנוכחי, אני מפסיד פה משהו?
בעצם מה עדיף? תאימות של הבמה הקדמית או עדיפות פיזית של וכל מה שתיארתי קודם של הרמקול הנוכחי.
מה דעתכם?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
ענין של רמקול סנטר מאותה חברה זה בולשיט כי כל עוד לא מדובר על אותו רמקול בדיוק, כמו הקידמיים, תמיד יהיה הבדל בסאונד.
מה טוב יותר הקטן החדש או הקודם ?רק אתה יכול להחליט, אין פה מישהו שיוכל להגיד לך.
מה טוב יותר הקטן החדש או הקודם ?רק אתה יכול להחליט, אין פה מישהו שיוכל להגיד לך.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

ברור שאף אחד לא יוכל להחליט עבורי,
בגדול רציתי לדעת עד כמה משמעותי ששלושת הרמקולים הקדמיים יהיו מאותה החברה.
לאורך השנים (חוץ מסט הרמקולים הראשון שהיה לי) תמיד הסנטר היה מתוצרת חברה שונה מאשר הרמקולים הקדמיים ומעולם לא הרגשתי ש"משהו חסר".
אבדוק ואעדכן בהמשך.
לאורך השנים (חוץ מסט הרמקולים הראשון שהיה לי) תמיד הסנטר היה מתוצרת חברה שונה מאשר הרמקולים הקדמיים ומעולם לא הרגשתי ש"משהו חסר".
אבדוק ואעדכן בהמשך.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
רמקול נשמע שונה במקצת גם מרמקול זהה שנמצא במיקום שונה בחדר, רק בשל ההבדל במיקום.
עם זאת, יש יותר סיכוי שההבדל יהיה גדול יותר כשמשלבים רמקול של חברה אחרת, מאשר רמקול של אותה חברה.
בכל מקרה, מערכת הכיול עוזרת להקטין את ההבדלים, ואם לא מדובר ברמקול גרוע, היא מצליחה לטשטש את ההבדל.
עם זאת, יש יותר סיכוי שההבדל יהיה גדול יותר כשמשלבים רמקול של חברה אחרת, מאשר רמקול של אותה חברה.
בכל מקרה, מערכת הכיול עוזרת להקטין את ההבדלים, ואם לא מדובר ברמקול גרוע, היא מצליחה לטשטש את ההבדל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אותה חברה זה לא תמיד מספיק, כי לחברה יש סדרות שונות של דגמים שיכולים להיות ביניהם הבדלים משמעותיים. גם במקרה שלך זה לא אותה סידרה ועל כן לא בהכרח תואם לחלוטין מבחינת סאונד. ה"טהרנים" הולכים על סט רמקולים מאותה סידרה. אבל זה לא באמת חשוב, אתה בעצמך כותב שלא מצאת בעיה גם בשילוב רמקולים מיצרנים שונים בסט ואפילו בבמה הקדמית. אם זה נשמע לך טוב, זה טוב.30/08/2023 20:37CRAZYDIAMOND כתב: ברור שאף אחד לא יוכל להחליט עבורי,
אבדוק ואעדכן בהמשך....
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
אני מוכן להתערב ש 75% מהחובבים כאן, משתמשים בציוד שונה ברחבי הבית. (קדמיים ואחוריים שונים, אטמוס בטוח שונה, סאבים מתוצרת אחרת וכו')
אחרי כיול כולם יושבים ונהנים מהמערכת שלהם והעולם לא קורס לתוך עצמו..
אם שמעת את האלמנט, והוא משביע רצון, ואחרי כיול טוב יישמע אפילו יותר מבסדר, וגם הנראות שלו מתאימה לך מאוד - אני בהתחשב בכך הייתי הולך על זה.
אחרי כיול כולם יושבים ונהנים מהמערכת שלהם והעולם לא קורס לתוך עצמו..
אם שמעת את האלמנט, והוא משביע רצון, ואחרי כיול טוב יישמע אפילו יותר מבסדר, וגם הנראות שלו מתאימה לך מאוד - אני בהתחשב בכך הייתי הולך על זה.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
איך הסנטר של מיראג' משתלב ?30/08/2023 17:14CRAZYDIAMOND כתב: שלום לכולם.
מה דעתכם?...
הרגשת שיש איתו בעיה, או שרצית סנטר של וורפידל כדי שהכל יהיה מאותה חברה ?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

לא הרגשתי בעיה איתו, סה"כ אצלי כמה שנים, לפני שנתיים בערך החלפתי לו את הסליל של הטוויטר, כי המקורי היה כבר הרוס.31/08/2023 17:06mulder כתב: איך הסנטר של מיראג' משתלב ?
הרגשת שיש איתו בעיה, או שרצית סנטר של וורפידל כדי שהכל יהיה מאותה חברה ?...
את ה WHARFEDLAE קיבלתי סתם, לא תכננתי להחליף כלל.
בינתיים מבדיקה קצרה שעשיתי, ה WHARFEDALE נשמעים קצת יותר בהירים, אך זו בדיקה ראשונית.
מה שבבירור נראה לעין הוא ההבדל הפיזי המשמעותי בין שני הרמקולים, ה MIRAGE ענק לעומת ה WHARFEDALE שנראה כמעט רמקול SATTELITE לעומתו.