החלפת רמקול סנטר באחד קטן יותר במערכת הקולנוע הביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
לפני כמה חודשים החלפתי את הרמקולים הקדמיים לרמקולים של WHARFEDALE מדגם DIAMOND 8.4.
האחוריים שלי הם רמקולים מדפיים גדולים שהיו ברשותי: Celestion DL6 series 2
הסנטר היה ועודנו סנטר של חברת MIRAGE דגם MC3, רמקול די גדול ומאסיבי (לפחות לעומת כל מה שניתקלתי בעבר).
קיבלתי לאחרונה רמקול סנטר של WHARFEDALE, מדגם CRYSTAL CENTRE, שהוא בהרבה יותר קטן מהנוכחי, בהכל, בגודל הדרייברים, בנפח התיבה, מידות חיצוניות טווח תדרים וכו'.
לעומת זאת, הוא של אותה חברה כמו הרמקולים הקדמיים, עם אותה חותמת סאונד וגם מראה חיצוני דומה (שניהם מצופים באותו גוון טפט חום אדמדם).
הסאונד שלו ממה שבדקתי הוא בסדר, אך לא בדקתי לעומק, טרם הספקתי. האם לעומת הסנטר הגדול הנוכחי, אני מפסיד פה משהו?
בעצם מה עדיף? תאימות של הבמה הקדמית או עדיפות פיזית של וכל מה שתיארתי קודם של הרמקול הנוכחי.
כמובן שאבדוק יותר לעומק ואעלה תמונות בהמשך.
מה דעתכם?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

ענין של רמקול סנטר מאותה חברה זה בולשיט כי כל עוד לא מדובר על אותו רמקול בדיוק, כמו הקידמיים, תמיד יהיה הבדל בסאונד.

מה טוב יותר הקטן החדש או הקודם ?רק אתה יכול להחליט, אין פה מישהו שיוכל להגיד לך.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

ברור שאף אחד לא יוכל להחליט עבורי,
בגדול רציתי לדעת עד כמה משמעותי ששלושת הרמקולים הקדמיים יהיו מאותה החברה.
לאורך השנים (חוץ מסט הרמקולים הראשון שהיה לי) תמיד הסנטר היה מתוצרת חברה שונה מאשר הרמקולים הקדמיים ומעולם לא הרגשתי ש"משהו חסר".
אבדוק ואעדכן בהמשך.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #4 

גם אם הרמקול זהה ( LCR) בשניה שהשכבת אותו הוא כבר
לא ישמע אותו דבר . תוסיף לזה שהוא על מזנון והקדמיים
לא . תוסיף שהקדמיים קרובים יותר לקירות ( לפחות אחד מהם) בדרך כלל...

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10917
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #5 

רמקול נשמע שונה במקצת גם מרמקול זהה שנמצא במיקום שונה בחדר, רק בשל ההבדל במיקום.
עם זאת, יש יותר סיכוי שההבדל יהיה גדול יותר כשמשלבים רמקול של חברה אחרת, מאשר רמקול של אותה חברה.
בכל מקרה, מערכת הכיול עוזרת להקטין את ההבדלים, ואם לא מדובר ברמקול גרוע, היא מצליחה לטשטש את ההבדל.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

30/08/2023 20:37  
CRAZYDIAMOND כתב:
ברור שאף אחד לא יוכל להחליט עבורי,
בגדול רציתי לדעת עד כמה משמעותי ששלושת הרמקולים הקדמיים יהיו מאותה החברה.
לאורך השנים (חוץ מסט הרמקולים הראשון שהיה לי) תמיד הסנטר היה מתוצרת חברה שונה מאשר הרמקולים הקדמיים ומעולם לא הרגשתי ש"משהו חסר".
אבדוק ואעדכן בהמשך.
...
אותה חברה זה לא תמיד מספיק, כי לחברה יש סדרות שונות של דגמים שיכולים להיות ביניהם הבדלים משמעותיים. גם במקרה שלך זה לא אותה סידרה ועל כן לא בהכרח תואם לחלוטין מבחינת סאונד. ה"טהרנים" הולכים על סט רמקולים מאותה סידרה. אבל זה לא באמת חשוב, אתה בעצמך כותב שלא מצאת בעיה גם בשילוב רמקולים מיצרנים שונים בסט ואפילו בבמה הקדמית. אם זה נשמע לך טוב, זה טוב.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #7 

אני מוכן להתערב ש 75% מהחובבים כאן, משתמשים בציוד שונה ברחבי הבית. (קדמיים ואחוריים שונים, אטמוס בטוח שונה, סאבים מתוצרת אחרת וכו')
אחרי כיול כולם יושבים ונהנים מהמערכת שלהם והעולם לא קורס לתוך עצמו..
אם שמעת את האלמנט, והוא משביע רצון, ואחרי כיול טוב יישמע אפילו יותר מבסדר, וגם הנראות שלו מתאימה לך מאוד - אני בהתחשב בכך הייתי הולך על זה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #8 

30/08/2023 17:14  
CRAZYDIAMOND כתב:
שלום לכולם.
לפני כמה חודשים החלפתי את הרמקולים הקדמיים לרמקולים של WHARFEDALE מדגם DIAMOND 8.4.
האחוריים שלי הם רמקולים מדפיים גדולים שהיו ברשותי: Celestion DL6 series 2
הסנטר היה ועודנו סנטר של חברת MIRAGE דגם MC3, רמקול די גדול ומאסיבי (לפחות לעומת כל מה שניתקלתי בעבר).
קיבלתי לאחרונה רמקול סנטר של WHARFEDALE, מדגם CRYSTAL CENTRE, שהוא בהרבה יותר קטן מהנוכחי, בהכל, בגודל הדרייברים, בנפח התיבה, מידות חיצוניות טווח תדרים וכו'.
לעומת זאת, הוא של אותה חברה כמו הרמקולים הקדמיים, עם אותה חותמת סאונד וגם מראה חיצוני דומה (שניהם מצופים באותו גוון טפט חום אדמדם).
הסאונד שלו ממה שבדקתי הוא בסדר, אך לא בדקתי לעומק, טרם הספקתי. האם לעומת הסנטר הגדול הנוכחי, אני מפסיד פה משהו?
בעצם מה עדיף? תאימות של הבמה הקדמית או עדיפות פיזית של וכל מה שתיארתי קודם של הרמקול הנוכחי.
כמובן שאבדוק יותר לעומק ואעלה תמונות בהמשך.
מה דעתכם?
...
איך הסנטר של מיראג' משתלב ?
הרגשת שיש איתו בעיה, או שרצית סנטר של וורפידל כדי שהכל יהיה מאותה חברה ?

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

31/08/2023 17:06  
mulder כתב:
איך הסנטר של מיראג' משתלב ?
הרגשת שיש איתו בעיה, או שרצית סנטר של וורפידל כדי שהכל יהיה מאותה חברה ?
...
לא הרגשתי בעיה איתו, סה"כ אצלי כמה שנים, לפני שנתיים בערך החלפתי לו את הסליל של הטוויטר, כי המקורי היה כבר הרוס.
את ה WHARFEDLAE קיבלתי סתם, לא תכננתי להחליף כלל.
בינתיים מבדיקה קצרה שעשיתי, ה WHARFEDALE נשמעים קצת יותר בהירים, אך זו בדיקה ראשונית.
מה שבבירור נראה לעין הוא ההבדל הפיזי המשמעותי בין שני הרמקולים, ה MIRAGE ענק לעומת ה WHARFEDALE שנראה כמעט רמקול SATTELITE לעומתו.
centres.jpg

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”