שאלה בקשר ל"צריבת מסך"
אז כך,זה אולי ישמע מוזר,אבל אני רגיל במשך כמה שנים שאני יושן בלילה,לשים את מסך לוח השידורים של יס ("המסך הכחול") מסיבה לא ברורה,האור הכחול עוזר לי לישון ואני אוהב את זה שיש שעון בולט.
בכל מקרה,בטלוויזה הישנה שלי (CRT של טושיבה) "המסך הכחול" נצרב בצורה בולטת ביותר והמסך בעצם נדפק בגלל זה.
לאחרונה קניתי LCD חדשה של LG מדגם LC51 ורציתי לדעת האם צריבת מסך שכזאת יכולה להתרחש גם במסך החדש?
שוב אני מאוד אוהב לישון עם המסך הזה,אבל אני לא רוצה להרוס את הLCD החדשה...האם לדעתכם המסך יצרב אם כל לילה אני ישים את "המסך הכחול" הזה,או שדברים כאלה כבר לא קוראים בטלוויזיות חדישות?
בכל מקרה,בטלוויזה הישנה שלי (CRT של טושיבה) "המסך הכחול" נצרב בצורה בולטת ביותר והמסך בעצם נדפק בגלל זה.
לאחרונה קניתי LCD חדשה של LG מדגם LC51 ורציתי לדעת האם צריבת מסך שכזאת יכולה להתרחש גם במסך החדש?
שוב אני מאוד אוהב לישון עם המסך הזה,אבל אני לא רוצה להרוס את הLCD החדשה...האם לדעתכם המסך יצרב אם כל לילה אני ישים את "המסך הכחול" הזה,או שדברים כאלה כבר לא קוראים בטלוויזיות חדישות?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
גם ב- LCD ישנה אפשרות לצרוב תמונה על מסך, כמובן שהצריבה תלויה במשך ההופעה של התמונה על המסך, אך כמו שמרטין אמר יש סיכוי טוב שאם תמשיך במנהגך התמונה תצרב או לכל הפחות תראה שינוי בגוון על המסך (במיוחד כשהאור הכחול של YES הוא בהיר ולכן סיכויו לצרוב גדולים יותר).אני יכול להציע כמה פתרונות לבעיה שלך:
1. אם אתה ממש חייב את התמונה במסך כדאי שתוריד את עוצמת האור במסך (למרות שבסוף גם זה יכול לגרום לצריבה)
2. אפשרות נוספת כוון את הטיימר במסך כדי שהמסך יכבה עצמו לאחר שתרדם
3. קנה מנורה כחולה ושים בחדר...
1. אם אתה ממש חייב את התמונה במסך כדאי שתוריד את עוצמת האור במסך (למרות שבסוף גם זה יכול לגרום לצריבה)
2. אפשרות נוספת כוון את הטיימר במסך כדי שהמסך יכבה עצמו לאחר שתרדם
3. קנה מנורה כחולה ושים בחדר...
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
ב-LCD לדעתי אפשר לשחרר את זה. זה נגרם בגלל "נעילה" של הנוזל הקריסטלי.
לדעתי, תמונה שחורה/לבנה מהבהבת תשחרר כל "צריבה" כזו (אם כי למי שרגיש, זה עלול לגרום לאפילפסיה...)
לדעתי, תמונה שחורה/לבנה מהבהבת תשחרר כל "צריבה" כזו (אם כי למי שרגיש, זה עלול לגרום לאפילפסיה...)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אוקיי תודה על התגובות,אני יקנה מנורת לילה ושעון וזהו 
בכל מקרה,יש לי עוד שאלה בנושא,המסך טלוויזה מחובר גם למחשב.
עכישו כרגע יש רקע של שולחן עבודה במסך הזה (רק עם דמות),כדי לי לשים רקע שחור כדי שלא תיהיה צריבה?
כיאלו רקע שחור לא יכול להצרב? וזה לא מסוכן מאיזשהי בחינה?
בכל מקרה,יש לי עוד שאלה בנושא,המסך טלוויזה מחובר גם למחשב.
עכישו כרגע יש רקע של שולחן עבודה במסך הזה (רק עם דמות),כדי לי לשים רקע שחור כדי שלא תיהיה צריבה?
כיאלו רקע שחור לא יכול להצרב? וזה לא מסוכן מאיזשהי בחינה?