התחדשתי :D
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
זהו, נגמרו ביקורים בחנויות, האזנות, השוואות, מיקוחים ושאר סוכריות!
כי החל מהשבוע הקרוב אני בעליו הגאה של המערכת הבא:
רסיבר: NAD T743
נגן דיסקים: NAD 502 (לא חדש)
רמקולים: Epos M22
והנה כמה קישורים למי שרוצה לדעת יותר:
רסיבר: http://www.nadelectronics.com/av_receiv ... ramset.htm
נגן: (לא מצאתי באתר הרשמי אבל מי שבאמת מעוניין שיחפ בגוגול)
רמקולים: http://www.epos-acoustics.com/products. ... lookup=m22
אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי ב-quest הזה... התייחסתי להערות שלכם בכובד ראש בהחלטה שלי. תודה!
כי החל מהשבוע הקרוב אני בעליו הגאה של המערכת הבא:
רסיבר: NAD T743
נגן דיסקים: NAD 502 (לא חדש)
רמקולים: Epos M22
והנה כמה קישורים למי שרוצה לדעת יותר:
רסיבר: http://www.nadelectronics.com/av_receiv ... ramset.htm
נגן: (לא מצאתי באתר הרשמי אבל מי שבאמת מעוניין שיחפ בגוגול)
רמקולים: http://www.epos-acoustics.com/products. ... lookup=m22
אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי ב-quest הזה... התייחסתי להערות שלכם בכובד ראש בהחלטה שלי. תודה!
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

בקרוב... אני עדיין מחכה שיצא מהמחסן...
חיפשתי רמקול שהתדרים הבינוניים-גבוהים לא יקופחו (רמקול מפורט?) והבס יהיה כמה שיותר מהודק (כלומר, שהבס יעצור כשאומרים לו לסתום ת'פה...)
זה מה ששעתי בשביל להגיע להחלטה שאני אוהב אותו:
Van Der Graaf Generator - My Room
קטע ווקאלי מאוד נמוך. יש קטעים שבהם המוסיקה "נחתכת" שזה יופי של רפרנס בשביל בדיקת הדינמיקה של הבס (כלומר לוודא שהבס לא "נמרח").
Mercedes Sosa (לא זוכר איזה שירים בדיוק)
מדובר על זמרת ארגנטינאית עם קול נמוך ומאוד יפה (לטעמי). בקטעים שלה יש שני כלים שמאוד מאמצים את הרמקול: ג'רנגו שזה סוג של גיטרה עם צלילים גבוהים בשילוב עם בומבו שזה תוף עומד עם בס מאוד עמוק. מחייב את הרמקול לטפל בשני קולות מאוד מנוגדים.
King Crimson - In the Court... השיר הראשון והשני
השיק הראשון מאפשר לבדוק את המיד בקטע ההתחלתי. רמקול עם מיד מודגש ישמיע דיסטרשין מוחבא.
הקטע השני בודק את המיד-טרבל עם החלילים.
אחינועם ניני - בואי כלה:
כאן יותר קשה להגדיר מה אני מחפש, אבל אני אנסה להסביר את זה במילים בכל זאת.
בתחילת הקטע יש base drum (כמו של מארשים) שצריך להישמע מאוד צלול (רמקולים "חמים" מדי נותנים סאונד כאילו מוחבא ולא יפה לטעמי).
בכלל הקטע צריך להיות "דרמתי" עם הרגשה של קול מאוד צלול ופתוח בשירה של אחינועם.
יש עוד כמה קטעים שנבדקו (בעיקר קלסיים לבדיקת טווח מלא עם תזמורת כלים מלאה), אבל הבנתם את הרעיון...
חיפשתי רמקול שהתדרים הבינוניים-גבוהים לא יקופחו (רמקול מפורט?) והבס יהיה כמה שיותר מהודק (כלומר, שהבס יעצור כשאומרים לו לסתום ת'פה...)
זה מה ששעתי בשביל להגיע להחלטה שאני אוהב אותו:
Van Der Graaf Generator - My Room
קטע ווקאלי מאוד נמוך. יש קטעים שבהם המוסיקה "נחתכת" שזה יופי של רפרנס בשביל בדיקת הדינמיקה של הבס (כלומר לוודא שהבס לא "נמרח").
Mercedes Sosa (לא זוכר איזה שירים בדיוק)
מדובר על זמרת ארגנטינאית עם קול נמוך ומאוד יפה (לטעמי). בקטעים שלה יש שני כלים שמאוד מאמצים את הרמקול: ג'רנגו שזה סוג של גיטרה עם צלילים גבוהים בשילוב עם בומבו שזה תוף עומד עם בס מאוד עמוק. מחייב את הרמקול לטפל בשני קולות מאוד מנוגדים.
King Crimson - In the Court... השיר הראשון והשני
השיק הראשון מאפשר לבדוק את המיד בקטע ההתחלתי. רמקול עם מיד מודגש ישמיע דיסטרשין מוחבא.
הקטע השני בודק את המיד-טרבל עם החלילים.
אחינועם ניני - בואי כלה:
כאן יותר קשה להגדיר מה אני מחפש, אבל אני אנסה להסביר את זה במילים בכל זאת.
בתחילת הקטע יש base drum (כמו של מארשים) שצריך להישמע מאוד צלול (רמקולים "חמים" מדי נותנים סאונד כאילו מוחבא ולא יפה לטעמי).
בכלל הקטע צריך להיות "דרמתי" עם הרגשה של קול מאוד צלול ופתוח בשירה של אחינועם.
יש עוד כמה קטעים שנבדקו (בעיקר קלסיים לבדיקת טווח מלא עם תזמורת כלים מלאה), אבל הבנתם את הרעיון...
נערך לאחרונה על ידי luxlucis ב 04/09/2005 13:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4965
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
תתחדש!
ספר מה שמעת בדרך...איפה, מה לא אהבת? מה כן אהבת?
ושוב תתחדש!
תתחדש!!
אחלה מערכת:)
כמה עלו ה-EPOS ומאיפה קנית?
אחלה מערכת:)
כמה עלו ה-EPOS ומאיפה קנית?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

את כל המערכת (כולל הרמקולים של אפוס) קניתי אצל אמנון סאונד בבוגרשוב 40 ומשהו (41, 47? - משהו כזה).
http://www.amnonsound.co.il/
יש לו שם רמקולים מאוד מעניינים שלא ראיתי אצל אף חנות אחרת והוא בהחלט גמיש במחיר. מומלץ!
כל החבילה (רסיבר חדש, נגן יד שנייה ורמקולים חדשים) עלתה בערך 11 אלף וזה כולל טרייד-אין לרסיבר הישן שלי (ימאהה ק"ב מלפני שנה / שנתיים).
http://www.amnonsound.co.il/
יש לו שם רמקולים מאוד מעניינים שלא ראיתי אצל אף חנות אחרת והוא בהחלט גמיש במחיר. מומלץ!
כל החבילה (רסיבר חדש, נגן יד שנייה ורמקולים חדשים) עלתה בערך 11 אלף וזה כולל טרייד-אין לרסיבר הישן שלי (ימאהה ק"ב מלפני שנה / שנתיים).
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

לגבי מה ששמעתיעד לרכישה:
היה קרב צמוד עם:
B&W 804 Matrix מיד שניה (הסיבה היחידה שלא נרכש היא המחיר). רמקול עם בס מאוד מאופק ועם גוון צליל מאוד מדויק (כל כלי נמשע "אמיתי" - כשיש כינור, מרגישים כאילו שממש יש כינור בחדר).
Mission 783 - הכי טוב ביחס עלות-תועלת לדעתי. רמקול יחסית זול (בסביסות 4000 בתצוגה אם אינני טועה). מאוד מפורט אך יש לו שם מריחה קלה של הבס. יחד עם זאת, ניתן למלא אותו בחול ואז הבס מתהדק אפילו יותר. הסיבה שלא קניתי היא שהאפוס נשמע לי קצת יותר נעים (יותר קריר - גוון יותר נוטה לכיוון המיד-טרבל).
שמעתי ולא אהבתי:
B&W 6xx - קצת בסי מדי לטעמי
Paradigm 40 + 60 - הרבה יותר מדי בומים בשבילי
עבר כל כך הרבה זמן - אני כבר לא זוכר מה שמעתי...
היה קרב צמוד עם:
B&W 804 Matrix מיד שניה (הסיבה היחידה שלא נרכש היא המחיר). רמקול עם בס מאוד מאופק ועם גוון צליל מאוד מדויק (כל כלי נמשע "אמיתי" - כשיש כינור, מרגישים כאילו שממש יש כינור בחדר).
Mission 783 - הכי טוב ביחס עלות-תועלת לדעתי. רמקול יחסית זול (בסביסות 4000 בתצוגה אם אינני טועה). מאוד מפורט אך יש לו שם מריחה קלה של הבס. יחד עם זאת, ניתן למלא אותו בחול ואז הבס מתהדק אפילו יותר. הסיבה שלא קניתי היא שהאפוס נשמע לי קצת יותר נעים (יותר קריר - גוון יותר נוטה לכיוון המיד-טרבל).
שמעתי ולא אהבתי:
B&W 6xx - קצת בסי מדי לטעמי
Paradigm 40 + 60 - הרבה יותר מדי בומים בשבילי
עבר כל כך הרבה זמן - אני כבר לא זוכר מה שמעתי...
פרננדו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

מרטין, אני כנראה אנודה מהפורום לעד, אבל אין לי מצלמה דיגיטלית, אפילו מחשב אין לי...
אולי בכל אפשר לקבל העלמת עין קטנה? היי, אני מבטיח לא להגיד שום דבר נבזי על תמונת היוזר החדשה שלך...
לגבי בדיקת ה-CD / DVD - זה הדבר הראשון שאני אבדוק ברגע שכל הכבודה תנחת בביתי.
בחנות לא בדקתי בכלל אבל רכשתי את זה כי המחיר של המכשיר היה נמוך (גם אני רוכש חבילה וגם המכשיר יד שניה). הסיבה הראשית שרציתי את המכשיר היא פסיכולוגית: תמיד רציתי CD ייעודי
(לא מוסיף לי הרבה כבוד, אני יודע).
פירוט על ביצועי המערכת, השוואות מול הרמקולים הקודמים שלי (וורפדייל וולדוס 400 שעכשיו הפכו להיות רמקולים אחוריים) - בימים הקרובים!
אולי בכל אפשר לקבל העלמת עין קטנה? היי, אני מבטיח לא להגיד שום דבר נבזי על תמונת היוזר החדשה שלך...
לגבי בדיקת ה-CD / DVD - זה הדבר הראשון שאני אבדוק ברגע שכל הכבודה תנחת בביתי.
בחנות לא בדקתי בכלל אבל רכשתי את זה כי המחיר של המכשיר היה נמוך (גם אני רוכש חבילה וגם המכשיר יד שניה). הסיבה הראשית שרציתי את המכשיר היא פסיכולוגית: תמיד רציתי CD ייעודי
פירוט על ביצועי המערכת, השוואות מול הרמקולים הקודמים שלי (וורפדייל וולדוס 400 שעכשיו הפכו להיות רמקולים אחוריים) - בימים הקרובים!
פרננדו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7405
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
אחלה מגבר במבחן שלו ציון סופי קיבל 92 מגבר נקי העברת סאונד וחלוקה לרמקולים טובה מאוד וזה חוץ מהמראה שלו לא מאסיבי כמו הפיוניר אבל יעשה לך עבודה כמו שאתה אוהב ועוד אם רמקולים כמו שקנית אז בכלל.
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

יש לי כבר 5 רמקולים של וורפדייל: 2 קדמיים ולדוס 400, 2 אחוריים אטלנטיק 100 וסנטר אטלנטיק.
ישל י גם רסיבר של ימהה (ק"ב כלשהו - לא זוכר את הדגם המדויק) שאני מחזיר אותו בטרייד-אין בשביל הרסיבר של NAD.
את האטלנטיק 100 לקחתי למשרד והם מחוברים למגברון T-AMP. את הוולדוס אני מעביר אחורה שישמשו כאחוריים.
הזוג שקניתי (האפוס) ישמש אותי כקדמיים.
החלפתי את הרסיבר משתי סיבות:
1. רציתי סאונד טוב יותר לסטראו ומכל הרסיברים ששמעתי NAD לוקח בסטראו
2. לרסיבר של ימהה אין כניסות פרה ואני רוצה בעתיד להוסיף לחבילה מגבר סטראו טהור (אינטגרייטד או פרה+פאוור)
את ה- Mission שמעתי אצל היבואן שלהם (SG אלקטרוניקה): http://www.sge.co.il
ישל י גם רסיבר של ימהה (ק"ב כלשהו - לא זוכר את הדגם המדויק) שאני מחזיר אותו בטרייד-אין בשביל הרסיבר של NAD.
את האטלנטיק 100 לקחתי למשרד והם מחוברים למגברון T-AMP. את הוולדוס אני מעביר אחורה שישמשו כאחוריים.
הזוג שקניתי (האפוס) ישמש אותי כקדמיים.
החלפתי את הרסיבר משתי סיבות:
1. רציתי סאונד טוב יותר לסטראו ומכל הרסיברים ששמעתי NAD לוקח בסטראו
2. לרסיבר של ימהה אין כניסות פרה ואני רוצה בעתיד להוסיף לחבילה מגבר סטראו טהור (אינטגרייטד או פרה+פאוור)
את ה- Mission שמעתי אצל היבואן שלהם (SG אלקטרוניקה): http://www.sge.co.il
פרננדו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

כן, התכוונתי ליציאות.
אולי מישהו יכול להסביר לי פעם אחת ולתמיד את כל הנושא הזה של שירשור מכשירים?
כל מה שאני יודע זה שיציאת ה- pre-out של הרסיבר משמשת לחיבור מגבר סטראו לרסיבר. מישהו יכול לפרט על שאר השירשורים האפשריים של מכשירים ק"ב / אודיו ומה בדיוק זה עושה?
אולי מישהו יכול להסביר לי פעם אחת ולתמיד את כל הנושא הזה של שירשור מכשירים?
כל מה שאני יודע זה שיציאת ה- pre-out של הרסיבר משמשת לחיבור מגבר סטראו לרסיבר. מישהו יכול לפרט על שאר השירשורים האפשריים של מכשירים ק"ב / אודיו ומה בדיוק זה עושה?
פרננדו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
luxlucis
- חבר פעיל מאוד

אז זהו, שאני אפילו לא יודע איפה להתחיל...
אני יודע שכדי לשרשר מגבר סטראו לרסיבר ק"ב, על הרסיבר לתמוך ביציאת פרה-אאוט. אני לא יודע לאיזה חיבור צריך לחבר את המגבר הסטראופוני.
אבל שלא יהיה ספק: אני לא מנסה כרגע לעשות כלום. עוד אין לי מגבר סטראו ועד שאני ארכוש אחד יעבור זמן. זה הכל בשביל הידע הכללי וההבנה.
תן לי כמה דקות עם גוגל, נראה אם אני אמצא איזה מאמר מסכם...
אני יודע שכדי לשרשר מגבר סטראו לרסיבר ק"ב, על הרסיבר לתמוך ביציאת פרה-אאוט. אני לא יודע לאיזה חיבור צריך לחבר את המגבר הסטראופוני.
אבל שלא יהיה ספק: אני לא מנסה כרגע לעשות כלום. עוד אין לי מגבר סטראו ועד שאני ארכוש אחד יעבור זמן. זה הכל בשביל הידע הכללי וההבנה.
תן לי כמה דקות עם גוגל, נראה אם אני אמצא איזה מאמר מסכם...
פרננדו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: