שלום,
יש לי 2 שאלות דחופות לגבי נקודות רמקולים למערכת קולנוע ביתית.
1. ברצוני להעביר את הכבלים לרמקולים דרך קוסנטרקצית הגבס שיש לי מסביב לסלון, אבל באותה קונסטרוקציה גם עוברים חוטי חשמל לספוטים שאני מאמין גם יופעלו בעזרת דימרים.
השאלה שלי האם זה יהיה נכון להעביר חוטי שמע בקרבת חוטי חשמל, האם לא יהיו לי רעשים בזמן הדלקת האורות או באופן כללי רעשי רקע...
2. אני עדיין לא יודע היכן אני ממקם את הטלויזיה בסלון, האם יש אפשרות לעשות 2 מרכזיות שירכזו אליהם את כל נקודות הרמקולים.
בתודה מראש,
ליאור
העברת כבלים למערכת קולנוע ביתית
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. אכן לא מומלץ להעביר את כבלי הרמקולים בצמוד לכבלי החשמל מכמה סיבות:
-כבלי רמקולים הם לא מסוככים מה שהופך אותם יחסית לרגישית להפרעות אלקטרומגנטיות.
- בטיחות - כדי שאף אחד לא ייתבלבל חלילה.
2. אם אתה לא יודע איפה הטלויזיה תמוקם זה גם אומר שאתה לא יודע איפה הרמקולים ימוקמו, שכן אלו צריכים להיות סביב נקודת ההאזנה שתהיה מן הסתם מול הטלויזיה שאת המקום שלה אתה לא יודע.....
- בטיחות - כדי שאף אחד לא ייתבלבל חלילה.
2. אם אתה לא יודע איפה הטלויזיה תמוקם זה גם אומר שאתה לא יודע איפה הרמקולים ימוקמו, שכן אלו צריכים להיות סביב נקודת ההאזנה שתהיה מן הסתם מול הטלויזיה שאת המקום שלה אתה לא יודע.....
תודה על התגובה המהירה! אין ספק שבטיחות קודם לכל. אבל הכוונה שלי הייתה להעביר צינורות בקוסטרוקצית הגבס, ואותן צינורות יוצאים מהגבס כאשר הם חצובים בתוך הקיר, כאשר לבסוף יש נקודה לרמקול מתחת לגבס. האם אפילו במקרה הזה שחוטי השמע עוברים בצינור (פלסטיק מן הסתם) גם יש אפשרות שיהיו הפרעות אלקטרומגנטיות?1. אכן לא מומלץ להעביר את כבלי הרמקולים בצמוד לכבלי החשמל מכמה סיבות:
- בטיחות - כדי שאף אחד לא ייתבלבל חלילה....
חשבתי למקם את כל ארבעת הרמקולים בגובה 180 בכל ארבעת פינות החדר, ולהכין שתי מרכזיות משני הצדדים, כל שאוכל למקם את הטלויזיה משני צידי החדר. האם זה נכון למקם את כל ארבעת הרמקולים בגובה כזה? והאם שוב יש אפשרות לעשות שתי מרכזיות כאלו...2. אם אתה לא יודע איפה הטלויזיה תמוקם זה גם אומר שאתה לא יודע איפה הרמקולים ימוקמו, שכן אלו צריכים להיות סביב נקודת ההאזנה שתהיה מן הסתם מול הטלויזיה שאת המקום שלה אתה לא יודע........
בתודה מראש,
ליאור
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: