מחפש ראוטר -לבית עם 2 קומות.
שלום לכולם.
אני מחפש ראוטר תומך Mesh (ויחידות מתאימות לו ) לבית עם 2 קומות עם בעיית כיסוי, באיזור ספציפי - בסלון.
כרגע אין אפשרות להשחיל rj45 לסלון, כך שאני מחפש את ראוטר mesh שיפתור לי את הבעיה. מצרף תמונה של הקונפגרציה הנוכחית (Deco- מדגמים שונים)
IMG_D6C9820621BB-1.jpeg כמה דגשים:
-גיליתי כי הייתה בעיה במשך כמה חודשים בחיבור הקווי בין ה-צדדי שמחובר לחדר שינה, ובפועל הוא גלש על ה-Wifi אני לא יודע כמה זה רלוונטי (לאותו חדר צדדי מחובר NAS )
- הקליטה בסלון (ששם הבעיה ) מעולה, הבעיה היא המהירות, מאוד מאוד מאוד איטית.
- חוץ מבעיית הקליטה אין לתלונות (אם יש אופציה להישאר ב-DECO זה יהיה הכי טוב, אבל אם צריך להשתדרג ולהחליף מערכת לגמרי אעשה זאת. - - הממד, פירושו, ממד. אליו מחובר ברכבת חדר ואליו מחובר הסלון. כאשר רק הממד קווי
אודה לעזרתכם, התקציב לא באמת אישו, כל עוד הבעיה תיפתר.
אני מחפש ראוטר תומך Mesh (ויחידות מתאימות לו ) לבית עם 2 קומות עם בעיית כיסוי, באיזור ספציפי - בסלון.
כרגע אין אפשרות להשחיל rj45 לסלון, כך שאני מחפש את ראוטר mesh שיפתור לי את הבעיה. מצרף תמונה של הקונפגרציה הנוכחית (Deco- מדגמים שונים)
IMG_D6C9820621BB-1.jpeg כמה דגשים:
-גיליתי כי הייתה בעיה במשך כמה חודשים בחיבור הקווי בין ה-צדדי שמחובר לחדר שינה, ובפועל הוא גלש על ה-Wifi אני לא יודע כמה זה רלוונטי (לאותו חדר צדדי מחובר NAS )
- הקליטה בסלון (ששם הבעיה ) מעולה, הבעיה היא המהירות, מאוד מאוד מאוד איטית.
- חוץ מבעיית הקליטה אין לתלונות (אם יש אופציה להישאר ב-DECO זה יהיה הכי טוב, אבל אם צריך להשתדרג ולהחליף מערכת לגמרי אעשה זאת. - - הממד, פירושו, ממד. אליו מחובר ברכבת חדר ואליו מחובר הסלון. כאשר רק הממד קווי
אודה לעזרתכם, התקציב לא באמת אישו, כל עוד הבעיה תיפתר.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4789
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 768 פעמים
1. קליטה מצויינת ומהירות איטית אלו מושגים יחסיים. אני מניח שהמהירות נמוכה כי מדובר רק באות 2.4.
2. אם יש כבר דקו אז יש דקו. הבעיה שלך לא תיפתר ע"י יחידה נוספת.
3. האם כל ארון התקשורת שלך נמצא בחדר השינה ?
4. למה המהירות בממ"ד נמוכה יותר אם הוא מחובר קווית ?
5. האם אין כבל תקשורת אחרת שאפשר אולי לרכב עליו כדי לקבל חיבור קווי בעזרת מוקה או גידי טלפון ?
2. אם יש כבר דקו אז יש דקו. הבעיה שלך לא תיפתר ע"י יחידה נוספת.
3. האם כל ארון התקשורת שלך נמצא בחדר השינה ?
4. למה המהירות בממ"ד נמוכה יותר אם הוא מחובר קווית ?
5. האם אין כבל תקשורת אחרת שאפשר אולי לרכב עליו כדי לקבל חיבור קווי בעזרת מוקה או גידי טלפון ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
די ברור למה בסלון יש איטיות - יש שלושה הופים אלחוטיים שנדרשים בשביל להגיע לאינטרנט (לפחות, כי אם הבנתי נכון יתכן שבחדר שינה היתה בעיה עם הכבל לאינטרנט). אין שום דרך להשחיל כבל שם? שווה להביא חשמלאי כי באמת יש לך יותר מדי יחידות בשביל לשרשר את הרשת למקום הכי חשוב.
התחנות של הסלון וכל מה שבדרך צריכות להיות עם 3 תדרים. זה יחידות יקרות יותר (אצלי יש deco m9) וגם זה עלול להיות בעייתי בגלל כמות ההופים.
התחנות של הסלון וכל מה שבדרך צריכות להיות עם 3 תדרים. זה יחידות יקרות יותר (אצלי יש deco m9) וגם זה עלול להיות בעייתי בגלל כמות ההופים.
- robert7
- חבר פעיל

- תגובות: 62
- שם מלא: Robert
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
הסלון מחובר אלחוטית יחידת DECO אחרת שגם מחוברת אלחוטית? זו הסיבה לאיטיות. ככל שאתה משרשר יותר יחידות אלחוטית, ככה המהירות יורדת.
הפתרון היחיד הוא לחבר את הסלון עם כאבל (או לפחות את YEHIDA - כי הסלון קולט ממנה). אם בYEHIDA התקשורת טובה, אבל לא בסלון - תקרב את הDECO של הסלון יותר קרוב לYEHIDA - זה ישפר (מעט) את המצב.
חוץ מזה לא ברור באיזה דגמי DECO אתה משתמש - זה M5 ו-X20? או שיש גם דגמים נוספים? (החלפה של אחד מהם לדגם שתומך בTRI BAND גם יכול לשפר את המצב)
הפתרון היחיד הוא לחבר את הסלון עם כאבל (או לפחות את YEHIDA - כי הסלון קולט ממנה). אם בYEHIDA התקשורת טובה, אבל לא בסלון - תקרב את הDECO של הסלון יותר קרוב לYEHIDA - זה ישפר (מעט) את המצב.
חוץ מזה לא ברור באיזה דגמי DECO אתה משתמש - זה M5 ו-X20? או שיש גם דגמים נוספים? (החלפה של אחד מהם לדגם שתומך בTRI BAND גם יכול לשפר את המצב)
@robert7@oferlaor@ChinggisKhanתודה על התשובה,
בחדר שינה ובחדר הצדדי, הדגם הוא X60
ביחידה, ממד,ובסלון הדגם הוא P7 (נרכשו במועדים שונים ולכן השוני בדגם).
-
הממד, חדר השינה, והחדר הצדדי (זה שרשום בשם לא מיוחד) מחוברים בכבל, כאשר מחדר השנה משורשר בכבל למדד ושם המהירות מצויינת.
מעבר לכך, אני לא יכול לסלול בסלון.
ביחידה המהירות טובה. היחידה של הסלון מאוד קרובה ליחידה של ״היחידה״ ועדיין המהירות בסלון.
-
אתם צודקים שהניסוח לא היה טוב. הקליטה עצמה מעולה. המהירות, לא.
-
אין לי בעיה להחליף יחידות אם צריך
בחדר שינה ובחדר הצדדי, הדגם הוא X60
ביחידה, ממד,ובסלון הדגם הוא P7 (נרכשו במועדים שונים ולכן השוני בדגם).
-
הממד, חדר השינה, והחדר הצדדי (זה שרשום בשם לא מיוחד) מחוברים בכבל, כאשר מחדר השנה משורשר בכבל למדד ושם המהירות מצויינת.
מעבר לכך, אני לא יכול לסלול בסלון.
ביחידה המהירות טובה. היחידה של הסלון מאוד קרובה ליחידה של ״היחידה״ ועדיין המהירות בסלון.
-
אתם צודקים שהניסוח לא היה טוב. הקליטה עצמה מעולה. המהירות, לא.
-
אין לי בעיה להחליף יחידות אם צריך
שני הדגמים לא tri-band. אני לא יודע אם במש Dual Band של TP-Link היחידות יכולות להתחבר ביניהן ב 2.4GHz, אבל אם כן והיחידה והסלון מחוברות ב 2.4, ובפרט אם בנוסף אתה מחובר לסלון ב 2.4, רוחב הפס יכול לרדת ל Mb בודדים. כמו שאמרו כבר, כדי לא לחתוך את רוחב הפס שוב ושוב בין כל node, צריך לחבר ביניהם בכבל או שיהיו tri-band, מה שלא יעזור אם היחידות לא בטווח 5Ghz אחת מהשניה.
מעניין למה הסלון שהוא P7 לדבריך לא מתחבר גם בPLC ליחידה או לממד כמו מהיחידה לממד, אולי הם בפאזה אחרת? למען המדע מעניין אם היית מחליף את הראשי - חדר שינה ב P7, האם ה P7 של הסלון יקלוט ממנו ב PLC. (זה בדרך כלל פתרון גרוע אבל אולי יעבוד לך)
אפשר לנסות להחליף גם את ה X60 שבחדר הצדדי עם ה P7 שביחידה, כלומר שהיחידות שמחוברות באתרנט יהיו P7 עם רוחב הפס הנמוך יותר, והיחידות שמחוברות אלחוטית יהיו X60 עם רוחב פס גבוה יותר, אבל אם אם הסלון והיחידה לא בטווח 5Ghz אחת מהשניה זה לא ישפר את רוחב הפס בכלל, ובפרט אם רוב רוחב הפס של היחידה מגיע עכשיו בעיקר מה PLC, אז הייתי מנסה קודם לבדוק אם החלפה של החדר שינה עם הממד בלבד גורמת לסלון להתחבר לחדר שינה ב PLC ואם רוחב הפס משתפר.
מעניין למה הסלון שהוא P7 לדבריך לא מתחבר גם בPLC ליחידה או לממד כמו מהיחידה לממד, אולי הם בפאזה אחרת? למען המדע מעניין אם היית מחליף את הראשי - חדר שינה ב P7, האם ה P7 של הסלון יקלוט ממנו ב PLC. (זה בדרך כלל פתרון גרוע אבל אולי יעבוד לך)
אפשר לנסות להחליף גם את ה X60 שבחדר הצדדי עם ה P7 שביחידה, כלומר שהיחידות שמחוברות באתרנט יהיו P7 עם רוחב הפס הנמוך יותר, והיחידות שמחוברות אלחוטית יהיו X60 עם רוחב פס גבוה יותר, אבל אם אם הסלון והיחידה לא בטווח 5Ghz אחת מהשניה זה לא ישפר את רוחב הפס בכלל, ובפרט אם רוב רוחב הפס של היחידה מגיע עכשיו בעיקר מה PLC, אז הייתי מנסה קודם לבדוק אם החלפה של החדר שינה עם הממד בלבד גורמת לסלון להתחבר לחדר שינה ב PLC ואם רוחב הפס משתפר.