הגדלת טווח לחדר אחד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
skuki1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

אני מחובר לאינטרנט סיבים של סלקום, בעזרת מתאם סיב וראוטר VR600 https://www.tp-link.com/au/home-network ... her-vr600/

למרות שזו דירת 4 חדרים דיי קטנה, הכרוםכאסט בחדר המרוחק (יחסית) מהראוטר לא קולט אינטרנט מספיק טוב, לא מצליח לראות סטרימינג באופן יציב.
אני כן חייב לאמר שבפלאפון הקליטת WIFI סבבה, אז כנראה שזה קשור למקלט החלש (יחסית) של הכרוםכאסט

אני מתלבט בין שתי פתרונות:
1. מגדיל טווח TP-Link AC1200 Wi-Fi RE305, לשים אותו בחדר באמצע או אפילו בחדר המרוחק עם הכרוםכאסט.
2. להחליף ראוטר ל Huawei AX3 Pro, במחשבה שככה אני גם משדרג את הראוטר וגם פותר את הבעיה שלי בעוד כמה שקלים.

איזה פתרון עדיף לדעתכם?
תודה!

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #2 

אם יש תשתית אתרנט בבית אפשר לחבר לכרומקאסט מתאם רשת או לשים Access point בחדר, זה הפתרון הטוב ביותר.

מגדילי טווח בדרך כלל הם פתרון גרוע. אם הם משתמשים באותו רדיו גם לקלוט וגם לשדר רוחב הפס בהכרח נחתך בחצי (יש כאלו שיש להם עוד רדיו). הם גם יוצרים SSID נפרד. אבל אם אתה צריך את זה רק בשביל הכרומקאסט לא רואה בעיה, חוץ מזה שתהיה לך הפרעה נוספת בתדר 2.4Ghz (אני מניח שאת ה 5Ghz הכרומקאסט ממילא לא קולט אם זה המצב).
אפשר לשלב בין הפתרונות ולהשתמש במגדיל טווח כ Wireless Adapter ולא כרפיטר, בלי ליצור רשת אלחוטית נוספת, שיתחבר לרשת במקום הכרומקאסט, ולחבר את הכרומקאסט אל הפורט אתרנט של המגדיל עם מתאם רשת לכרומקאסט. לא בטוח שהמגדיל יקלוט את הרשת בנקודה הזו.
לדוגמה
https://www.tp-link.com/us/user-guides/ ... ub-title-1
שים לב שעל ה RE305 ספציפית יש חוות דעת ממש גרועות בזאפ.

לא הייתי קונה ראוטר במיוחד בלי לנסות אותו קודם, כי לא בטוח שהטווח יגדל מספיק. ספציפית חומרה סינית מפוקפקת בעיני

skuki1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על התגובה!

לצערי הדירה מלאה בנקודות של חיבור ללויין של יס, אבל תשתית אתרנט אין כמובן.
בגלל שהמחשב שלי כן קולט את הWIFI בחדר באופן מאוד יציב, אני חושב שצריך להגדיל את האות רק במעט, ולכן משתדל לשמור על אופטימיות. פתרונות MESH הייתי שמח לשמור לבית הבא והגדול יותר.

אהבתי את הרעיון של הWireless Adapter, אבל אני לא מוצא אחד עם ביקורות טובות. מכיר אחד?

פעם היו העברות אינטרנט על גבי חשמל, אבל אני רואה שגם זה נעלם מהעולם...

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #4 

אתה לא מוצא כי אין אחד טוב. אתה יכול להשתמש בכבל של yes להעברת אינטרנט במהירות של 100 מגה שזה די והותר עבור כרומקאסט

skuki1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

25/08/2023 8:41  
ChinggisKhan כתב:
אתה לא מוצא כי אין אחד טוב. אתה יכול להשתמש בכבל של yes להעברת אינטרנט במהירות של 100 מגה שזה די והותר עבור כרומקאסט
...
יש לי כזה ליד הראוטר ובחדר, אני יכול להשתמש בזה להעביר אינטרנט?

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #6 

שתי יחידות מוקה MOCA, ויש לך חיבור רשת.

Driftix
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
שם מלא: Nakash
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

25/08/2023 14:48  
qsub00 כתב:
שתי יחידות מוקה MOCA, ויש לך חיבור רשת.
...
עם MOCA אפשר לקבל ג'יגה - אז למה המשתמש מעלינו רשם לו 100. אולי התכוון לDECA?

skuki1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה לכולם על התגובות. אנסה לקנות ריפיטר ואם לא ילך אני אזמין פתרון מוקה - פשוט פתרון מוקה זה יותר כאב ראש (למצוא פתרון לחבר אתרנט בכרוםכאסט + עוד נקודת חשמל בחדר, למצוא עוד נקודת חשמל ליד הראוטר)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”