עזרה בהרכבת מחשב המיועד לסרטים לקולנוע ביתי
שלום לכולם
מבקש עזרה בהרכבת מחשב המיועד לסרטים לקולנוע ביתי
יש לי רסיבר של דנון AVR 1500H שיהיה מחובר אל המחשב
יש לי כרגע מחשב יחסית ישן שסרטים כבדים כמו BLURAY באיכות של 5 גיגה רצים קצת לאט
במה להתמקד כשאני רוכש מחשב חדש ? בכרטיס מסך ? בכרטיס זיכרון ? מעבד? מה הפרטמר החשוב ?
מבקש עזרה בהרכבת מחשב המיועד לסרטים לקולנוע ביתי
יש לי רסיבר של דנון AVR 1500H שיהיה מחובר אל המחשב
יש לי כרגע מחשב יחסית ישן שסרטים כבדים כמו BLURAY באיכות של 5 גיגה רצים קצת לאט
במה להתמקד כשאני רוכש מחשב חדש ? בכרטיס מסך ? בכרטיס זיכרון ? מעבד? מה הפרטמר החשוב ?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
לא מכיר בלו ריי של 5 ג'יגה...
חסר מידע בקשר להכל בערך. החל מהמסך, האופי האמיתי של התוכן ועד לתקציב. ולא משנה מה תגיד, לך על נווידיה שילד פרו
חסר מידע בקשר להכל בערך. החל מהמסך, האופי האמיתי של התוכן ועד לתקציב. ולא משנה מה תגיד, לך על נווידיה שילד פרו
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
חבל על הכסף
קנה או נווידיה שילד או דיון .
קנה או נווידיה שילד או דיון .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
טלויזיה 65 אינץ
רסיבר AVR 1500H עם מערכת 7 רמקולים של klipsch
למה לא סטרימר ? אני מוריד סרטים בטורנטים ואני רוצה איכות גבוהה עם אודיו שיתן לי סראונד
יש יותר נוח ממחשב להוריד סרטים ? (אולי אני מיושן) יש לי סטרימר עם נטפליקס אבל זה לא מספיק לי ..
הסרטים שאני מוריד לדוגמא : Fast X (2023) [BLURAY] [1080p] [BluRay] [5.1] [YTS.MX] ואז אני צריך לחפש להם כתוביות מתאימות
The Flash (2023) [1080p] [BluRay] [5.1] [YTS.MX]
יש משהו יותר יעיל ממחשב ? אשמח לשמוע
למה לא סטרימר ? אני מוריד סרטים בטורנטים ואני רוצה איכות גבוהה עם אודיו שיתן לי סראונד
יש יותר נוח ממחשב להוריד סרטים ? (אולי אני מיושן) יש לי סטרימר עם נטפליקס אבל זה לא מספיק לי ..
הסרטים שאני מוריד לדוגמא : Fast X (2023) [BLURAY] [1080p] [BluRay] [5.1] [YTS.MX] ואז אני צריך לחפש להם כתוביות מתאימות
יש משהו יותר יעיל ממחשב ? אשמח לשמוע
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

גם אני כמוך ועוד רבים וטובים פה.22/08/2023 19:50shaiiski כתב: טלויזיה 65 אינץ
יש משהו יותר יעיל ממחשב ? אשמח לשמוע...
מורידים ומצמידים תרגום מאחסנים את הסרטים בנאס או מחשב רגיל לחלוטין (אין שום צורך במחשב חזק לצורך אחסון התכנים) ומשתמשים בסטרימר שמושך מהנאס/מחשב ברשת ומעביר לרסיבר והכל דבש.
מה שדרוש זה סטרימר טוב וה 2 שהמלצתי לך מעולים.
הנווידיה פרו יתן לך גם נטפליקס , שכולל אטמוס.
2 הסטרימרים האלו תומכים בכל פורמטי האודיו הקיימים היום ותומכים גם בתכני וידאו 4k עם hdr .
בקיצור ,מנסיוני, אין שום סיבה להשקיע ב HTPC.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

ואם לא השתכנעת אז:22/08/2023 19:50shaiiski כתב: טלויזיה 65 אינץ
יש משהו יותר יעיל ממחשב ? אשמח לשמוע...
1. גודל הטלוויזיה לא משנה אלא היכולות שלה. אם תגיע לקבצי 4k hdr אז תתחיל להסתבך עם נגנים מיושנים שלא ממש מצטיינים בהצגת dv לדוגמא וכרטיס מסך עם דרייבירים בעייתים לזה וכו'.
2. את הסטרימר אתה יכול למקום יותר בנוחיות ליד הטלוויזיה למשל ובצורה יותר אסטית.
3. זה זול משמעותית. במחיר של מעבד בלבד (שזה לרוב כ-20% מסך המערכת) אתה מקבל סטרימר מהמומלצים שיש בשוק.
אז אני מבין שאהי יכול להישאר עם המחשב הישן לאחסן בו את כל הסרטים וכשאני רוצה לצפות אני ניגש דרך הרשת והסטרימר הוא זה שעושה את העבודה . זה חדש לי.
ככה או ככה אני צריך להוריד סרט עם תרגום מתאים .
תודה על העזרה אני אלמד לעומק את הנושא
תוכלו לצרך לי קישורים לסטרימרים מומלצים ?
תוכלו לצרך לי קישורים לסטרימרים מומלצים ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הסרט לא חייב להיות עם תרגום מתאים הוא יכול להיות ללא תרגום מתאים ואת התרגום אתה מוריד בנפרד תוך דקות ומצמיד לסרט .22/08/2023 22:00shaiiski כתב: אז אני מבין שאהי יכול להישאר עם המחשב הישן לאחסן בו את כל הסרטים וכשאני רוצה לצפות אני ניגש דרך הרשת והסטרימר הוא זה שעושה את העבודה . זה חדש לי.
תוכלו לצרך לי קישורים לסטרימרים מומלצים ?...
https://www.nvidia.com/en-us/shield/
https://www.dune-hd.com/collections/fro ... ier-4k-pro
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
אני לא מבין הרבה בסטרימרים, ברור שיש להם יתרונות כמו שהוסבר פה.
מצד שני אם אתה רגיל למחשב ומשתמש בו בשוטף ואין לך בעיית מיקום, אולי זו אפשרות נוחה יותר. אתה מוריד הכל עליו גם ככה, והוא כבר מחובר לרסיבר וכו'.
יש רק את עניין השדרוג של החלקים. לא כתבת כמה הוא ישן, אבל שדרוג לדעתי יהיה בין 1500-2000 שח.
אם כל זה לא רלבנטי לך אז כנראה סטרימר יהיה פתרון פשוט יחסית.
היתרון הגדול של מחשב הוא עם MADVR . עד כמה שאני יודע לא ניתן ליישם את זה בסטרימרים ואין להם tone mapping. אם מישהו יודע אחרת אשמח ללמוד.
מצד שני אם אתה רגיל למחשב ומשתמש בו בשוטף ואין לך בעיית מיקום, אולי זו אפשרות נוחה יותר. אתה מוריד הכל עליו גם ככה, והוא כבר מחובר לרסיבר וכו'.
יש רק את עניין השדרוג של החלקים. לא כתבת כמה הוא ישן, אבל שדרוג לדעתי יהיה בין 1500-2000 שח.
היתרון הגדול של מחשב הוא עם MADVR . עד כמה שאני יודע לא ניתן ליישם את זה בסטרימרים ואין להם tone mapping. אם מישהו יודע אחרת אשמח ללמוד.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ה tone mapping מיועד בגדול למקרנים שבהם יש בעיה עם עוצמת האור למי שמשתמש במסכים רגילים זה לא ממש רלוונטי או בוא נגיד לא שווה את ההשקעה במחשב והתעסקות באין סוף קינפוגים של ה MADVR23/08/2023 14:21mulder כתב: אני לא מבין הרבה בסטרימרים, ברור שיש להם יתרונות כמו שהוסבר פה.
היתרון הגדול של מחשב הוא עם MADVR . עד כמה שאני יודע לא ניתן ליישם את זה בסטרימרים ואין להם tone mapping. אם מישהו יודע אחרת אשמח ללמוד....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7653
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 886 פעמים
גם מסכי טלויזיה יכולים להרוויח מ madvr .23/08/2023 14:46istarmini כתב: ה tone mapping מיועד בגדול למקרנים שבהם יש בעיה עם עוצמת האור למי שמשתמש במסכים רגילים זה לא ממש רלוונטי או בוא נגיד לא שווה את ההשקעה במחשב והתעסקות באין סוף קינפוגים של ה MADVR...
את madvr במחשב אפשר להגדיר פעם אחת, לא סיפור גדול האמת.
גם מקרן עם עוצמת אור חזקה לא בטוח שיעזור, מקרנים (גם טובים מאוד) נמצאים מאחור כשזה נוגע לטווח הדינמי של קידוד HDR.
אנשים נתקלים בבעיות גם בחדרים יעודיים ועם מקרנים מצויינים, יש לא מעט כאלה ב AVS.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

הבן אדם לא יודע איזה טלוויזיה יש לו ואתה מדבר על tone maping...
אבל מה לגבי הנוחות שמאפשר סטרימר בהצגת ספריית הסרטים שלך?
אני עם מקרן ונכון שהייתי מקבל שיפור בתכני HDR עם MADVR אבל הנוחות של DUNE בבחירת סרט לא עושה לי חשק להתחיל עם זה.
אני עוד זוכר לפני שנים כשהיה לי HTPC את הצורך למצוא דריברים וכול מיני תוכנות שיאפשרו ניגון איכותי. בקיצור - מוותר על התענוג המפוקפק
אני עם מקרן ונכון שהייתי מקבל שיפור בתכני HDR עם MADVR אבל הנוחות של DUNE בבחירת סרט לא עושה לי חשק להתחיל עם זה.
אני עוד זוכר לפני שנים כשהיה לי HTPC את הצורך למצוא דריברים וכול מיני תוכנות שיאפשרו ניגון איכותי. בקיצור - מוותר על התענוג המפוקפק
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לגבי מקרנים אתה אומר בדיוק מה שכתבתי.23/08/2023 16:12mulder כתב: גם מסכי טלויזיה יכולים להרוויח מ madvr .
את madvr במחשב אפשר להגדיר פעם אחת, לא סיפור גדול האמת.
גם מקרן עם עוצמת אור חזקה לא בטוח שיעזור, מקרנים (גם טובים מאוד) נמצאים מאחור כשזה נוגע לטווח הדינמי של קידוד HDR.
אנשים נתקלים בבעיות גם בחדרים יעודיים ועם מקרנים מצויינים, יש לא מעט כאלה ב AVS....
לגבי מסכים ובכן פה ,לדעתי, לא שווה להשקיע במחשב.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
תשמש בתוכנת PLEX, אתה יכול גם להתקין אותה על מחשב אחר בבית או במחשב שתרכוש, הצעה שלי לך על מחשב NUC קטן עם קירור פסיבי כך גם יחסוך לך בחשמל ומקום.
דוגמא ל NUC שיכול להתאים לך
Intel NUC 13 Arena Canyon i5-1340P
הוסף לו 8 או 16 גיגה זיכרון ודיסק SSD מתאים אותה מסודר.
את ה PLEX ניתן להזרים לכל CLIENT או בצפייה ישירה.
תוכנה מעולה שעושה סדר בתיקיות ומאפשרת לך כמו ב netflix לנהל את התוכן לך ולבני ביתך.
דוגמא ל NUC שיכול להתאים לך
Intel NUC 13 Arena Canyon i5-1340P
הוסף לו 8 או 16 גיגה זיכרון ודיסק SSD מתאים אותה מסודר.
את ה PLEX ניתן להזרים לכל CLIENT או בצפייה ישירה.
תוכנה מעולה שעושה סדר בתיקיות ומאפשרת לך כמו ב netflix לנהל את התוכן לך ולבני ביתך.