אפשר להגדיר ממשק WAN ב eth0 אבל הוא עובד מוזר. לא מחלק ipv4 dns, אי אפשר לגשת לחלק מהאתרים. עשיתי משהו לא נכון? הייתי צריך לשנות את הכתובת שלו ל 192.168.1.0/24?
192.168.1.0/24 זה בטח LAN ולא WAN.
ובתמונה לא ברור אם מדובר על אחת מהיציאות Ethernet או חריץ SFP.
היתי מנסה גם וגם.
אגב,שאלה.
הנתב כבר לא מתחבר לענן בזק?
ברור. לא היה נראה לי שיכול להיות קשר אבל אולי שרשור ראוטר עם רשת 10.0.0.0 מתחת ההוטבוקס, אפילו שהוא מוגדר כ bridge שהכתובת שלו 192.168.100.1 יכול לגרום למוזרויות.
22/08/2023 8:25
amdr1 כתב:
ובתמונה לא ברור אם מדובר על אחת מהיציאות Ethernet או חריץ SFP.
היתי מנסה גם וגם.
...
אתרנט. אין לי ציוד מתאים לחבר את ההוטבוקס ל SFP. נדמה לי שאחרי הגדרת ה WAN היה כתוב eth0.4 אז ניסיתי בפורט 4 ואולי גם בשאר.
(עריכה: עכשיו מבין מה שהתכוונת, שאלה טובה, ראה בהודעה הבאה שלי)
רק כדי לעשות סדר, אתה עם חיבור אינטרנט של הוט כשההוטבוקס מוגדר כברידג׳ ורוצה להשתמש בנתב של בזק כנתב ?
קודם כל רצוי להבין מה מוגדר כ eth0 בנתב של בזק? האם זה אחד מחיבורי הרשת או אולי החיבור האופטי? משם ניתן יהיה להמשיך (אם זה לא החיבור האופטי).
אם הגדרת את ההוטבוקס כברידג׳ אין משמעות להבנתי לכתובת ip שלו למעט התחברות ישירה אליו להגדרות (שאין מה להתעסק איתן אחרי שהגדרת אותו כברידג׳)
אחרי שהבנת מה זה eth0 בנתב של בזק תחבר אליו את ההוטבוקס ותוכל לנסות להתקדם ולראות מה קורה ולהגדיר את ה תחברו ממנו למרות שיש לי הרגשה שהסיכוי שזה יעבוד נמוך...
Borderline1 כתב:
רק כדי לעשות סדר, אתה עם חיבור אינטרנט של הוט כשההוטבוקס מוגדר כברידג׳ ורוצה להשתמש בנתב של בזק כנתב ?
...
כן. מדי פעם יש Latency גבוה מאוד לשניה, בעיקר ב Upload, זה לא משפיע באופן מורגש על גלישה אבל מנתק RDP וזה מטריד מאוד. הזמנתי טכנאי של הוט כדי לבדוק את התשתית, אני רוצה גם לשלול Bufferbloat של ההוטבוקס וזה הראוטר שכרגע זמין לי לבדיקה. אם באמת הוא היה פותר את הבעיה הייתי יודע שצריך לרכוש ראוטר פרטי.
22/08/2023 14:36
Borderline1 כתב:
קודם כל רצוי להבין מה מוגדר כ eth0 בנתב של בזק? האם זה אחד מחיבורי הרשת או אולי החיבור האופטי? משם ניתן יהיה להמשיך (אם זה לא החיבור האופטי).
...
זו שאלה מצוינת
ב Datasheet של הנתב כתוב שה SFP נועד גם ל P2P אז יש מצב שהוא ה eth0. לצערי אין לי פתרון SFP to RJ45 בהישג יד ואני לא רוצה להשקיע בנתב הזה.
22/08/2023 14:36
Borderline1 כתב:
אם הגדרת את ההוטבוקס כברידג׳ אין משמעות להבנתי לכתובת ip שלו למעט התחברות ישירה אליו להגדרות (שאין מה להתעסק איתן אחרי שהגדרת אותו כברידג׳)
...
פירטתי את זה כדי לדעת שאין פה Quirks כלשהן או משהו שפספסתי