מחפש להקים שרת ביתי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

הי,

אני רוצה להקים שרת ביתי/משרדי או תחנת עבודה חזקה שיריץ:

windows server
DC
exchange
vmware עם כ 5-6 מערכות וירטואליות (2 חלונות ועוד כמה לינוקס).

לא הייתי רוצה להשקיע יותר מ 5K.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #2 

כל דבר בהקשר זה יהיה תלוי בשימושים של כל אחד מהרכיבים המדוברים. אם מדובר על שימוש של משרד ביתי וכמה משתמשים יש בו. אם מדובר על שימוש של משחקים עם מערכות אלה או סביבת מעבדה ביתית לצורך לימוד של המערכות אלה, זה דבר אחר. וכו'.
למשל, אם מדובר על שרת ביתי כזה, למשל לצורך משרד ביתי או עבודה מהבית, אז רק הראשיונות תוכנה של כל הדברים אלה עוברים בהרבה או 5K של דולרים. בקשר לברזלים אני כבר לא מדבר, שזה בטוח שעוברים פי כמה את 5K של דולרים.
גם לצורך של הקמת שרת exchange נדרשים כמה דברים שלא זמינים בחבילות תקשורת של משתמש ביתי. למשל רישום rDNS PTR על כתובת IP ציבורי בחיבור זה שעליו פועל שרת EXCHANGE זה. וזו רק דוגמה אחת מן הרבות.
גם תלוי מה הוא יהיה ה hypervisor שיריץ את המכונות הוירטואליות. האם זה יהיה ESXI או hyper v של MICROSOFT וכו'.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

השאלה שלי מתיחסת רק לחומרה הבסיסית.
איזה לוח אם
איזה מעבד
כמה זכרון
מארז וספק

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

22/08/2023 17:58  
י-א כתב:
השאלה שלי מתיחסת רק לחומרה הבסיסית.
איזה לוח אם
איזה מעבד
כמה זכרון
מארז וספק
...
כל הפרטים הרלוונטיים של החומרה יהיו תלויים בסוג ואופי השימוש בה, לפי מה שהסברתי לפני זה וגם בין היתר גם תלויים בסוג מערכת תוכנה hypervisor שתהיה בשימוש ובדרישות ממבה. בכל מקרה, כמינימום מדובר על תקציב שיהיה גדול לפחות פי כמה ממה שרשמת בפתיחת הדיון, אם המספר שנקבת היה בש''ח.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Intel Core i7 13700K 3.4GHz 30MB Cache s1700
Arctic Alpine 17 CO CPU Cooler

Motherboards for Intel
MSI PRO Z790-P WIFI DDR5 LGA1700 Intel Z790

Memory
Corsair Vengeance 2x32GB DDR5 4800MHz CL40

Net Device
STLab PCIe 10G 5-Speed Multi Gigabit Ethernet Network Card ST-N-480

Power Supply
MSI MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS Gold Modular PSU

Case
Antec Performance 1 FT E-ATX Full Tower Case (No PSU) - Black

Fans, Coolers, Accessories
Arctic F12 Silent 120mm Black Fan

הסט הזה עולה כ 5000 שקל.

האם זה יספיק?

השימוש:
Windows server DC לבית עם 3-4 מחשבים.
Exchange עם כ 3-4 משתמשים
Vmware workstation שיריץ 2 מערכות windows לעבודות לא משמעותיות וכ 4 לינוקסים לשימוש קל.

כול זה היום רץ על מחשב בן 15 עם מעבד בודד i7-950ו 24 גיגה זכרון.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

22/08/2023 19:24  
י-א כתב:
Intel Core i7 13700K 3.4GHz 30MB Cache s1700
Arctic Alpine 17 CO CPU Cooler

Motherboards for Intel
MSI PRO Z790-P WIFI DDR5 LGA1700 Intel Z790

Memory
Corsair Vengeance 2x32GB DDR5 4800MHz CL40

Net Device
STLab PCIe 10G 5-Speed Multi Gigabit Ethernet Network Card ST-N-480

Power Supply
MSI MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS Gold Modular PSU

Case
Antec Performance 1 FT E-ATX Full Tower Case (No PSU) - Black

Fans, Coolers, Accessories
Arctic F12 Silent 120mm Black Fan

הסט הזה עולה כ 5000 שקל.

האם זה יספיק?

השימוש:
Windows server DC לבית עם 3-4 מחשבים.
Exchange עם כ 3-4 משתמשים
Vmware workstation שיריץ 2 מערכות windows לעבודות לא משמעותיות וכ 4 לינוקסים לשימוש קל.

כול זה היום רץ על מחשב בן 15 עם מעבד בודד i7-950ו 24 גיגה זכרון.
...
מספר דברים.
1. לכמות כזו של מכונות וירטואליות, שחלק מהן זה שרת DC ושרת EXCHANGE נדרש לא 64GB של RAM ל hypervisor, אלה כבר כ 256GB בכדי שכל זה יעבוד בצורה סבירה. גם כדאי לקחת בחשבון, שאם אתה מתקין מחדש את כל המכונות הווירטואליות, אז גם מדובר כבר על הגרסאות בני זמנינו של שרתים אלה. כך שאם לפני זה השתמשת בגרסאות מלפני שנים רבות, אז הם גם דרשו פחות משאבי חומרה, כמו למשל מה שדרש WINDOWS 95 לא דומה למה שדורש WINDOWS 11 בכדי לעבוד בצורה מניחה את הדעת, במיוחד בהיבט של כמות זיגרון RAM.

2. מה שבטוח, ש ST-N-480 לא מתאים כלל ככרטיס רשת למשימות כאלה כלל, אלה שנדרש כרטיס רשת הגיוני של INTEL, שגם מחירו שונה.

3. ברשימה של הרכיבים שלך לא מופיע שום התקן אחסון, למשל NVME ומה נפח שלו. למשל כמינימום יכול להתאים 4TB בכדי להחזיק את ה DATA STORE של hypervisor.

4. כמובן שמערכת של Vmware workstation לא מתאימה למשימה זו ונדרש hypervisor היגיני, כמו ESXI או hyper-v.

אם מדובר על מערכות שמתאימות לדברים בסיסיים של שרת וירטואליזציה ביתי עם כמות כזו של מכונות וירטואליות ואם סוג כזה שלהם, אז אני יכול להמליץ על SYS-E302-12D-8C של supermicro. זה הקישור למפרט של המוצר:
https://www.supermicro.com/en/products/ ... 302-12d-8c

מעבר לכך שמדובר על מערכת עם קירור פסיבי קטנה מוכנה ובדוקה, גם צריכת הספק שלה נמוכה ביותר וגם מבחינת ממשקי רשת היא כבר כוללת את מה שנדרש לשנים קדימה. ובנוסף לזה יש לה גם את יכולות הניהול ברמה של חומרה, כפי שנדרש לשרת hypervisor אמתי, אפילו ביתי.
כך הוא נראה:

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

זה נראה יותר כמכונה לניהול תקשורת. וגם נראה לי מאד יקר

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

23/08/2023 21:07  
י-א כתב:
זה נראה יותר כמכונה לניהול תקשורת. וגם נראה לי מאד יקר
...
לא יודע למה זה נראה לך "כמכונה לניהול תקשורת", אבל זה general purpose computer, וככל general purpose computer בהגדרה הוא יכול לשמש "כמכונה לניהול תקשורת", כמרכזיית טלפון, כשרת FIREWALL, כשרת דואר אלקטרוני, כשרת IOT, כפי שהיצרן דרך אגב ממצב אותו, כעוד אלף ושתיים שימושים אחרים וגם כשרת hypervisor לשימושים ביתיים. בתפקיד כזה בדיוק הוא גם בין היתר מופיע בסקירות שונות באינטרנט, כבר לפני יותר משנה, למשל כאן:
https://www.virtualizationhowto.com/202 ... alization/
או כאן:
https://williamlam.com/2022/07/first-lo ... ake-d.html

מדובר על מוצר שבשימוש רחב, גם בשוק הביתי, למשל לפני יותר מחמש שנים בפרויקט שהיתי מעורב בו כמתכנן של רשת הספקת אינטרנט ללקוחות הפרטיים במהירות סימטרית של 25GBPS באחת המדינות באירופה גרסה קודמת של מוצר זה הייתה נמכרת כלחמניות חמות בקרב המשתמשים הביתיים של שירות המדובר, שדרך אגב אז המוצר היה נמכר הכי הרבה עם נפח זיכרון 512GB של RAM, למי שהשתמש בו לצורך של hypervisor לשרתים הביתיים אצל לקוחות אלה.
גם מדובר על מוצר זול ביותר בהשוואה למה שקיים בפלח שוק זה ובגלל זה לא הצעתי כלל את המוצרים האחרים הקיימים, כולל גם של יצרנים ישראליים המוכרים.
זו גם הסיבה שכבר מלכתחילה הסברתי לך שלמשימות שהגדרת, רק הרכיבי חומרה יעלו לפחות פי חמש ורוב הסיכויים שיותר מכך מהסכום שרשמת בתחילת השרשור. על המחיר של תוכנות אני כבר לא מדבר, ששם מדובר על סכום הרבה יותר גדול.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

זול? כמה עולה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

24/08/2023 12:45  
י-א כתב:
זול? כמה עולה?
...
בדיוק כפי שרשמתי, אם כתבת בתחילת הדיון מספר של 5K ורשמי שזה עמור לצאת כפי חמש מכך, אז זה באזור של 25K.
שזה כולל מכשיר שמגיע ריק לכ 2.5K$, זיכרונות, NVME, וכו, פלוס משלוח ומכס של הכל, וזה יוצא בדיוק כך.

the-mentor
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: DM
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

אז ככה,
אל תקשיב לכול בלבולי השכל שאנשים כתבו לך פה הם כניראה לא מבינים יותר מידיי בווירטואליזציה ובחומרה.

אני מריץ את כל מה שאתה צריך פה על NUC עם מעבד i5 ושני ליבות ו 4 THREADS עם 32GB זיכרון והכל רץ דיי סבבה כי רוב הזמן המכונות האלה יושבות וכמעט לא עושות כלום עם המעבד.

מה שאני מריץ היום זה DC, VCENTER, VEEAM BACKUP, Multiple linux VMs, Home assistant ועוד.

לגבי Domain Controller כל עוד אין לך מלא יוזרים נגיד מתחת ל 100 אתה יכול להריץ אותו בכיף ב VM עם 4 גיגה זיכרון.

לגבי ה Exchange אתה יכול להריץ EXCHANGE 2019 עם 8 גיגה זיכרון וירוץ בכיף כל עוד אתה לא מריץ עליו מלא תיבות דואר נגיד עד 10 תיהיה דיי סבבה כי רוב המידע של התיבות נישמר ב CACHE על העמדה שמריצה OUTLOOK כמובן שאתה יכול להוסיף זיכרון אם אתה רוצה קח בחשבון ש EXCHANGE כמו SQL ישתמש בכל הזיכרון שתיתן לו כדיי לשפר ביצועים ולשמור כמה שיותר דברים ב CACHE שלו.

מכונות לינוקס משתמשות בדיי מעט זיכרון אבל כמובן שזה תלוי במה שירוץ עליהם.

לגבי דיסק זה דיי בעייתי לחשב מראש אבל SSD של 2TB הם דיי זולים היום ולדעתי זה אמור להספיק.

כמובן שהכל מה שכתבתי פה לא לוקח בחשבון REDUNDANCY שזו הסיבה הכי גדולה ששרתים עולים הרבה מאוד כסף.
לדוגמא ECC RAM ,DUAL POWER SUPPLY וכו כו

אתה בכיף יכול לקנות INTEL NUC עם i7 ו 32 גיגה זיכרון + 2TB SSD במשהו כמו 3-5 אלף ש"ח.
הסיבה שאני מציע לך NUC זה בגלל שהתמיכה ש VMWARE בו מאוד טובה.

משהו כזה יעבוד לך ממש טוב והוא גם מגיע עם GPU של NVIDIA למקרה שאתה רוצה לעשות TRANSCODING למשהו כמו PLEX וכו
https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?s ... Ki7C-32-1N

אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי.
- DM

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אני בהחלט מסכים עם כול מה שכתבת ומניסיון.

הסיבה היחידה שלא אוהב את הפתרון nuc זה שאני רוצה שיהיה אפשרות RAID לאחסון.

היום אני מריץ את ה DC וה exchange עליו כמכונה אמיתית ובאמצעות vmware workstation עוד 5 vmים. וזה רץ לא רע על מחשב בן 15 עם i7-950 עם 24גיגה ראם. הבעיה שלי שאני תקוע בלי יכולת להתקדם לגרסה חדשה יותר של vmware workstation כי המעבד הזה כבר לא נתמך על ידם. ו HA לא רץ כ vm על הגרסה הישנה שאני מריץ.

אני ממש לא מתלהב מההוצאה הזו רק בגלל ה HA. בינתיים שמתי אותו על מחשב אחר ואלי פשוט אשאיר ככה.

the-mentor
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני אתחיל ואגיד של RAID != Backup וזה משאיר אותנו עם למה אתה צריך בכלל RAID?

רוב האנשים רוצים RAID בשביל גיבוי אז יש לך כמה אופציות פה.
אני אישיתי משתמש ב Veeam תוכנה מצויינת ויש להם רישיון חינמי של NFR שנותן לך את כל הפיצרים שלהם. אחד מהדברים שהם נותנים לך זה CDP - Continues data protection
אתה יכול לקרוא על זה עוד כאן - https://helpcenter.veeam.com/docs/backu ... ml?ver=120
הנה סירטון קטן על CDP -
למעשה זה רפליקציה שכל הזמן רצה וכל דבר שנכתב לדיסק של המכונה יכתב גם להעתק שנותן לך בתכלס את אותו הדבר ש RAID היה נותן לך.

ה NUC ששלחתי לך תומך בשני כוננים של m.2 אז למעשה אתה יכול להשיג כמעט את אותה תוצאה כמו RAID ובכלום כסף.
כמובן שהייתי ממליץ לך גם לגבות למדיה חיצונית שגם VEEAM מאפשר לך וכמובן אם ממש ממש חשוב לך אז לענן.

אם המחשב שאתה מריץ עליו בן 15 אז לדעתי אתה תצטרך לעשות את המעבר במוקדם או במאוחר ועדיף שזה יקרה בתנאים שלך ולא כשהמחשב מת או משהו.

- DM

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #14 

יש היום מיני PC חזקים, במחירים ממש נמוכים
כמו שכתבו, בחלקם אפשר לעשות raid 1 עם כונני m.2
הנוק 13 מצויין, ואם אתה רוצה משהו יותר חזק אז UM790 PRO מאמזון (יש מבצעים) יהיה גם פתרון מצויין.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

מעניין. אבדוק

the-mentor
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

28/08/2023 9:49  
OMRIJ כתב:
יש היום מיני PC חזקים, במחירים ממש נמוכים
כמו שכתבו, בחלקם אפשר לעשות raid 1 עם כונני m.2
הנוק 13 מצויין, ואם אתה רוצה משהו יותר חזק אז UM790 PRO מאמזון (יש מבצעים) יהיה גם פתרון מצויין.
...
הבעיה היא שה RAID של ה NUC וכל המחשבים הקטנים שאתה מגדיר ב BIOS הוא SOFTWARE RAID והוא לא יעבוד עם VMware ESXi

קח את זה בחשובון.

PS - צריך לבדוק את ה MINI PC האלה כי לרובם יש כרטיסי רשת שלא נתמחים על ידי ESXi וזה יכול להיות כאב ראש רציני להשתמש בכרטיס של USB או משהו כזה.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

זה ספציפית עם כרטיס של אינטל (i225/226)

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני צריך לפחות 2 שקעי רשת - זה אפשרי בקטנים האלה?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

כן, ספציפית לדגם הזה יש אח חדש בשם UM790 XTX,
עם שני חיבורי רשת.

יש גם דגמים אחרים
אני "קניתי" דגם אחר, (NPB7) עם שני חיבורי רשת

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אז אני החלטתי ללכת על מחשב רגיל עם לוח Z790 UD של gigabyte.

אני רוצה להוסיף כרטיס רשת עם 4 יציאות של 1gbeוראיתי את זה באמזון https://www.amazon.com/gp/product/B0BDR ... 7B1C&psc=1

זהיתאים ל vmware? ויתאים ללוח אם הזה?

תודה על העזרה שלכם.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”