Rimac Nevera - הרכב המהיר בעולם כרגע

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73189
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #1 

החל מ $2,050,500 והיא שלכם!

Screenshot 2023-08-20 133944.jpg

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #2 

זה גם הרכב הכי דליק בעולם. אחרי שעבר תאונה (אולי זה מודל קודם) במסגרת מרוץ כלשהו, במשך חמישה ימים הוא כל פעם נדלק מחדש.
ככה זה ליתיום+מים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #3 

ראיתי את זה הבוקר. השאלה היא מה עושים עם דבר כזה, חוץ מהתשובה הברורה - עשירים קונים את זה כי הם יכולים...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73189
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #4 

21/08/2023 12:28  
oferlaor כתב:
עשירים קונים את זה כי הם יכולים...
...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

בדיוק מה שעושים עם כל הייפרקאר אחר.

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

יש מלא אנשים שכל הזמן מהללים רכבי בנזין וכמה הם טובים, כמה טוב להרגיש הילוכים, את הרעש של המנוע, מזכירים כמה הם מבינים ברכבים ושכל מי שמבין ברכבים לא קונה חשמלי ועוד כל מיני דברים שרק הם יודעים. לא ברור למה הם כל כך שונאים (אולי בגלל שאין להם?)
ואז מגיע הרכב הזה ושובר כל כך הרבה שיאים של מכוניות בנזין, שהאנשים האלו צריכים ללכת ולשבת בפינה בשקט.
במקום זה, הם ממציאים משהו שרכבים חשמלים דליקים. שכחתי שבנזין חסין אש 🤣

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

בנזין לא חסין אש אבל אחרי שמכבים אותו הוא לא נדלק שוב. ליתיום כן. בעיקר אם נותנים לו להיות במגע עם מים.
זו כימיה עובדתית ולא קשורה לדיעה של אף אחד על שום דבר. אדרבה, נראה אותך סותר את העובדות האלה.
והחלק מנובמבר אני נוסע בערך 95% מהזמן על חשמל.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #8 

אם כברהרכב הסדרתי הכי מהיר* - יש כמובן רכבי בנזין לא סדרתיים הרבה (הרבה הרבה) יותר מהירים

* אם ההגדרה לרכב הכי מהיר זה לפי top speed אז הRimac לא נכנס לשלישיה הראשונה

נ.ב. הרכב הוצג כבר לפני שנתיים........

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #9 

נראה לי שבקרוב גם לא סדרתיים יזכו בפרסי המהירות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

יש קטגוריות לסידרתי, ויש קטגורויות ללא סידרתי. הרימאק הזו מיוצרת בכמות של 150 מכוניות. זה ממש ממש לא רכב סדרתי. בתור שכזה, הוא אולי המהיר ביותר מהמכוניות שהן EV, וכל זה בקו ישר, אבל אם נלך למה שבאמת מייצג היפרקאר, וזה הקפה במסלול דרכים, יש מכוניות מהירות ממנו בהרבה.
אם רוצים להשאר ביקום של EV אז הכל סבבה, אבל הרכב מתיימר לשנות סדרי עולם, את זה, למעט קו ישר, הוא ממש לא עושה.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #11 

גם 150 רכבים נחשב ייצור סדרתי (אמנם מוגבל) אבל הדיבור פה הוא גם על מכונית שמורשית לנסוע בכביש! כבר שברה את השיא של טסלה ב20 שניות והגיע ל7:05 דקות בנירנברג ורוב התרומה זה רק משינוי לצמיגים יותר דביקים😂. כל הכבוד לחבר'ה ברימאק שדוחפים את העיצוב והרכבים החשמליים לקצה ומקווה שרק ימשיכו להשתפר 😁

נ.ב - אין באמת הגדרה אמיתית לHypercar , והניסיון להגדיר אותן נגמר בערך ב - "supercar בעלת ביצועי קצה בייצור מוגבל ובמחיר מעל מיליון דולר לפחות".

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אחרי שראיתי את (רוב) הקליפ אני רוצה להרחיב קצת:

מכוניות קצה (היפר, סופר, קיראו לזה איך שאתם רוצים), מצטיינות ביכולות דינאמיות. יכולות 'ספורטיביות' אם תירצו. מה זה אומר? זה אומר שהמכוניות האלה מתוכננות להיות מהירות יותר ממכוניות "רגילות". וכאן מגיעה השאלה - מה זה אומר מהירות יותר? התשובה פשוטה, אך ההסבר אינו פשוט בהכרח. מכונית על אמורה להיות מהירה ממכוניות רגילות בכל תנאי ובכל סוג כביש (הכוונה לכביש סלול, תקין, לא כביש משובש וממש ממש לא בשטח). כדי להשיג את זה צריך מספר מרכיבים. ראשון וחשוב עד מאוד הוא המנוע. המנוע מניע את המכונית ובלעדי מנוע חזק היא לא יכולה לנוע במהירות. אבל, וזה אבל ענקי, זה לא מספיק בשום צורה. מכונית על מסוגלת להיות מהירה יותר בפניות מהירות, פניות איטיות, כל סוג של פניות. פה זה נהיה מסובך, כי זה מפסיק להיות תלוי רק במכונית, אלא גם בנהג. קחו שתי מכוניות זהות, לא חשוב מאיזה יצרן ודגם, תנו לשני נהגים לסוע בהם מהר ככל האפשר, במסלול כלשהו, בתנאי שהוא לא בקו ישר בלבד, ובתנאי כמובן שהנהיגה בטוחה- ואחד מהם תמיד יהיה מהיר יותר. אחד מהם תמיד יהיה מסוגל להתקרב יותר למגבלות האחיזה בפניות. זה אומר קצת אומץ, אבל בעיקר מיומנות וגם כישרון טבעי. זה גם אומר שגם אם יש לרכב מנוע חזק מאוד, אם השלדה לא אוחזת, הרכב לא יכול לסוע מהר בפניות. נהג מרוצים מנוסה יהיה מסוגל להקיף מסלול מרוצים סגור, בזמן קצר יותר, מאשר נהג הדיוט שנוהג במכונית על. כל זה נכון גם לגבי המכונית עצמה - כדי לייצר מכונית מהירה, לא מספיק כאמור לייצר מנוע חזק. צריך לתכנן נכון את המבנה שלה, את חלוקת המשקל שלה, ואת מערכת המיתלים שלה. אלו יכולות שלא קונים במכולת. יצרני מכוניות על מבלים עשרות שנים בלרכוש נסיון וידע בתיכנון נכון של המכונית. שמות כמו פרארי, למבורגיני, פורשה ואחרים, הם לא חברות לייצור יחידות כח. הם מייצרים מכוניות. גם יצרנים אחרים , כשהם באים לייצר מכונית מהירה, נדרשים ליכולות האלה. דוגמא: חלקכם אולי מכירים את המאזדה MX5 שקרויה גם מיאטה. רודסטר קלאסי, מכונית ספורט עם גג מתקפל. על מנת להגיע לחלוקת משקל מושלמת ברכב הזה, כך שהמשקל יתחלק בדיוק שווה בשווה בין שני הסרנים - התקינו את המצבר מאחור. זו דוגמה קטנה לירידה לפרטים שנדרשת כדי לייצר מכונית מהירה, או במקרה של ה MX5 - מכונית שכיף לנהוג בה בכביש מפותל.

נחזור אל הרימאק. ללא ספק מכונית על, עשתה זמן מהיר מאוד ברינג, ועם זה אף אחד לא יכול ולא צריך להתווכח. השקיעו בתכנון הרכב הזה, ולא רק במנוע החשמלי. אלא מה? אותו יוטיובר שבוחן אותה בקליפ. הוא כנראה אדם עם הרבה עוקבים, כי לא כל אחד מקבל רימאק לסיבוב. ויחד עם זאת, אני מכיר אותו הייטב מביקורות על גאד'טים, בעיקר טלפונים ניידים.
מכונית על אינה גאד'ט. הידע והנסיון שנדרש כדי לבחון אותה אינו דומה לידע שנדרש כדי לתת ביקורת לפליפ החדש של סמסונג. לא לחינם האיש מתלהב מיכולות ההאצה שלה בקו ישר, לא לחינם הוא מציין את השיאים ששברה בהאצה בקו ישר. כל אחד יכול לנהוג, גם מהר, בקו ישר. כדי לבחון רכב, בטח מכונית על, חייבים לקחת אותו למסלול מרוצים, ולהפקיד אותו בידי מישהו שמסוגל לנהוג מהר.

אני חסר כל בוז למכוניות חשמליות- הן העתיד. אני חסר כל בוז למכוניות חשמליות מהירות, אני מלא בבוז למי שמתנהג אליהן כאל גאגד'ט. שום גאדג'ט אחר שאני מכיר לא מסוגל לנוע ב 300 קמש בפניה מהירה.
בגלל שהאיש בור, הוא מתלהב מהרכב בצורה חסרת פרופורציה. כולנו יודעים ששום רכב בנזין לא יכול להתחרות בהאצה בקו ישר ברכב חשמלי. בחשמלי הכח מיידי. זה משחק שתוצאותיו ידועות. אני מכיר את הרימאק, אולי דגם קודם, כבר מספר שנים, כיכב באחד הפרקים של הסדרה המאוד מומלצת grand tour שמשודרת באמזון. כמו שציינתי למעלה, אחד מהמגישים השתתף איתו במרוץ דרכים כלשהו, ואף ריסק אותו לגמרי. יכולות אנושיות, כבר אמרנו? זו מכונית על ראויה, אבל כשהתחלתי לחפש תוצאות הקפה ברינג גיליתי שהיא "בסך הכל" שברה את שיא המהירות למכוניות EV. היא ממש לא קרובה בכלל לשבור את שיא המהירות למכוניות על באשר הן, יש אפילו מרצדס די סדרתית שמהירה ממנה בהרבה, שלא לדבר על המרצדס הפחות סידרתית שמהירה ממנה בחצי דקה כמדומני.

וכאמירה מטאפורית, מישהו כתב פעם בפורום שכשהוא הוא רוצה להרגיש את הכיף ברכב החשמלי שלו, הוא מאיץ איתה בכביש מהיר כלשהו. כשאני רוצה להנות מהרכב שלי, אני מגיע לאחת הכיכרות באזור ביתי, ונכנס אליה במהירות הרבה יותר גבוהה מאשר בדרך כלל. לפעמים אני מרגיש איך הזנב שלה בורח החוצה (דבר שקשה לגרום לו ברכב בעל הנעה קדמית), ואז אני מחזיר אותו למקום על ידי נעילה נגדית של ההגה, מבלי לעזוב את דוושת הגאז. זה נותן לי הרגשה של מסוגלות, של יכולת, של הנאה. כל אחד יכול להאיץ בקו ישר, לא כל אחד יכול לעשות את התרגיל הזה שציינתי, שקורה במהירות של לא יותר מ 60 קמ"ש.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #13 

כתבת הרבה, אבל לא הבנת את הפואנה של הסרטון.. הכיף זה בתחושה של כוחות הג'י שהוא מרגיש - להאיץ ל100 קמ"ש ב1.72 שניות זה לא משהו שאנשים חווים ביום יום. גם כל ההשוואה שלו היא לרכבים חשמליים אחרים והנוחות, שזה שלמרות שהיא מכונית על היא גם מרגישה נוחה לנהיגה (מה שלא תמיד נכון לרכבי על).
כל ההשוואה של כיף מנהיגה - רוב האנשים לא יודעים לקחת סיבוב ולשלוט ברכב כמו שצריך אבל לנסוע בקו ישר כן בפתיחה מרמזור או עקיפה של רכב שזה גם דיי בקו ישר לרוב וזה מה שהם ירגישו ויעשו ביומיום, הוא מסקר את הרכב בעיקר בשביל להנגיש לאיש הממוצע ולא לאנשי רכבים, וגם אם אתה כבר מכיר אותו והערוץ הראשי שלו, למה לקחת את הסקירה קרוב ללב? סתם סקירה נחמדה וזה אפילו לא בערוץ שהוא פתח ל "סקירת רכבים"

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”