צפיה של משחקי כדורגל במסך דק
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
הי ,
אני לא יודע מה התקציב שלך , אבל לפי התוכן שאתה עומד לצפות בו אני הייתי הולך על פלזמה בלבד, ועל אחת שהיא EDTV (כלומר ברזולוציה של 852*480) - ככה תהנה הכי הרבה.
לגבי אזו - זה כבר ענין של תקציב וטעם אישי. מניסיון אני יכול לומר לך שפנאסוניק מייצרים פלזמות שהן תאווה לעיניים (יש לי אחת בעבודה , PS9, והיא פשוט תענוג).
בקיצור , תפרט קצת מה התקציב , מה מרחק הצפיה וכו'..
אני לא יודע מה התקציב שלך , אבל לפי התוכן שאתה עומד לצפות בו אני הייתי הולך על פלזמה בלבד, ועל אחת שהיא EDTV (כלומר ברזולוציה של 852*480) - ככה תהנה הכי הרבה.
לגבי אזו - זה כבר ענין של תקציב וטעם אישי. מניסיון אני יכול לומר לך שפנאסוניק מייצרים פלזמות שהן תאווה לעיניים (יש לי אחת בעבודה , PS9, והיא פשוט תענוג).
בקיצור , תפרט קצת מה התקציב , מה מרחק הצפיה וכו'..
שלום מרטין,
כן, קראתי את המדריכים ובנוסף חיפוש בפורום
למיטב הבנתי הדלה, בעית המריחה ב-LCD היא המשמעותית מכולם. תקן אותי אם אני טועה.
אם כן, מהו זמן הרענון המינימלי המומלץ לפציה בשידורי ספורט במסך LCD 42? או לחילופין האם כל פלאזמה שהיא פותרת את כל הבעיות האלו או שגם בפלאזמה ישנו נתון חשוב שצריך לשים לב?
תודה
יהודה
כן, קראתי את המדריכים ובנוסף חיפוש בפורום
למיטב הבנתי הדלה, בעית המריחה ב-LCD היא המשמעותית מכולם. תקן אותי אם אני טועה.
אם כן, מהו זמן הרענון המינימלי המומלץ לפציה בשידורי ספורט במסך LCD 42? או לחילופין האם כל פלאזמה שהיא פותרת את כל הבעיות האלו או שגם בפלאזמה ישנו נתון חשוב שצריך לשים לב?
תודה
יהודה
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

תראה ,
ראשית , ממרחק כזה 42 תשב בול !
התקציב בסה"כ מכובד ומאפשר גמישות.
שנית- נכון שככל שהרזולוציה גבוהה יותר זה טוב יותר, אבל צריך לזכור שאתה צריך רזולוציה גבוהה לא רק בטלוויזיה - אלא גם (ובעיקר) במקור השידור. צריך להבין שאיכות השידור בארץ די נמוכה (אין HD) - במיוחד בשידורי ספורט - שם זה פשוט מזעזע.
עכשיו אני אסביר בצורה פשטנית מאוד :
מה שקורה הוא דבר כזה - ככל שיש לך טלוויזיה עם רזולוציה גבוהה יותר - היא גם צריכה למלא את הפיקסלים הרבים במידע כלשהו..בגלל שאיכות השידור נמוכה מאוד הרי שהטלווזיה צריכה "להמציא" מידע.. אם תסתכל על שידורי ספורט ב LCD (בקש מהמוכר בחנות להעביר לערוץ 55) אתה תראה איך המסך מתמלא במעין "ריבועים" - תאמין לי שזה לא נעים. (אגב , תבקש לראות שידורי YES/HOT ולא אירוע ספורט פרסומי כלשהו !!)
אתה יכול לעשות ניסוי בבית - קח תמונה שצולמה באיכות של 640*480 ותנסה להגדיל אותה במחשב ל200% - תראה מה קורה ...
ככל שתתרחק מהמסך זה פחות יבוא לידי ביטוי. ממרחק של 4 מטר אתה תוכל לחיות גם עם LCD אבל תהנה יותר עם פלזמה.
אם באמת רוב הצפיה שלך מורכבת מספורט - לך על פלזמה מבית טוב בעיניים עצומות.
ראשית , ממרחק כזה 42 תשב בול !
התקציב בסה"כ מכובד ומאפשר גמישות.
שנית- נכון שככל שהרזולוציה גבוהה יותר זה טוב יותר, אבל צריך לזכור שאתה צריך רזולוציה גבוהה לא רק בטלוויזיה - אלא גם (ובעיקר) במקור השידור. צריך להבין שאיכות השידור בארץ די נמוכה (אין HD) - במיוחד בשידורי ספורט - שם זה פשוט מזעזע.
עכשיו אני אסביר בצורה פשטנית מאוד :
מה שקורה הוא דבר כזה - ככל שיש לך טלוויזיה עם רזולוציה גבוהה יותר - היא גם צריכה למלא את הפיקסלים הרבים במידע כלשהו..בגלל שאיכות השידור נמוכה מאוד הרי שהטלווזיה צריכה "להמציא" מידע.. אם תסתכל על שידורי ספורט ב LCD (בקש מהמוכר בחנות להעביר לערוץ 55) אתה תראה איך המסך מתמלא במעין "ריבועים" - תאמין לי שזה לא נעים. (אגב , תבקש לראות שידורי YES/HOT ולא אירוע ספורט פרסומי כלשהו !!)
אתה יכול לעשות ניסוי בבית - קח תמונה שצולמה באיכות של 640*480 ותנסה להגדיל אותה במחשב ל200% - תראה מה קורה ...
ככל שתתרחק מהמסך זה פחות יבוא לידי ביטוי. ממרחק של 4 מטר אתה תוכל לחיות גם עם LCD אבל תהנה יותר עם פלזמה.
אם באמת רוב הצפיה שלך מורכבת מספורט - לך על פלזמה מבית טוב בעיניים עצומות.
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
לא יודע למה אבל יש לי הרגשה שצרלטון הולכים לשדר משחקים בHD
זאת תהיה הדרך היחידה שאני יהיה מוכן לשלם לגזלנים האלה
כמו שכבר כתבתי אחרי שרואים משחק בHD לא רוצים לראות
אותו משודרת בדרך אחרת!!!
זאת תהיה הדרך היחידה שאני יהיה מוכן לשלם לגזלנים האלה
כמו שכבר כתבתי אחרי שרואים משחק בHD לא רוצים לראות
אותו משודרת בדרך אחרת!!!
אור שפע ואהבה
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

הלוואי...
יהודה - בתקציב שלך אתה יכול להכניס את הסמסונג Q91 (ולדעתי גם להישאר עם עודף שיכול להיות מושקע בחיווט איכותי) - ואז תהנה מכל העולמות - גם פלזמה , גם HD , וגם אחת הקניות הכי value_fo_money שיש.
אני ממליץ לך לגשת למרכז תצוגה גדול וםשוט להשוות בעיניים...
הדגמים שאני ממליץ לך הם :
סמסונג Q91
פנאסוניק PS9
הראשונה היא HD השניה לא.
יהודה - בתקציב שלך אתה יכול להכניס את הסמסונג Q91 (ולדעתי גם להישאר עם עודף שיכול להיות מושקע בחיווט איכותי) - ואז תהנה מכל העולמות - גם פלזמה , גם HD , וגם אחת הקניות הכי value_fo_money שיש.
אני ממליץ לך לגשת למרכז תצוגה גדול וםשוט להשוות בעיניים...
הדגמים שאני ממליץ לך הם :
סמסונג Q91
פנאסוניק PS9
הראשונה היא HD השניה לא.
רגע, התבלבלתי...
הסמסונג Q91 היא ברזולוציה של 1024x768, אז אם שידורי הטלויזיה והספורט הם באיכות נמוכה היום כפי שציינת קודם אז רזולוציה כזו כמו של הסמסונג תפגם באיכות הצפיה שלי, לא כן? ולכן האם עבור דרישות הצפיה שלי עדיף 852*480 מאשר 1024x768 או שפיספסתי משהו?
תודה,
יהודה
הסמסונג Q91 היא ברזולוציה של 1024x768, אז אם שידורי הטלויזיה והספורט הם באיכות נמוכה היום כפי שציינת קודם אז רזולוציה כזו כמו של הסמסונג תפגם באיכות הצפיה שלי, לא כן? ולכן האם עבור דרישות הצפיה שלי עדיף 852*480 מאשר 1024x768 או שפיספסתי משהו?
תודה,
יהודה
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

בדיוק כמו ש vibractor - הQ עושה עבודה מצויינת גם עם שידורי טלוויזיהץ
צריך לזכור כמה דברים :
1. בפלזמה אין לך בעיה של "מריחה" כי זמן תגובה הוא נתון לא רלוונטי
2. בפלזמה HD , יש לרוב 1024*768 , שזה עדיין פחות מ LCD ממוצעת שבה יש 1366*768
3. לכאורה עדיף לך ללכת על PS9 למשל , אבל הQ כבר מוכנה לשידורי HD ואם זה יכנס בקרוב תוכל להנות ממלוא החוויה.
שוב , אין כמו מראה עיניים. יתכן ותלך לחנות ותחליט שבעינך דווקא ב LCD רואים טוב יותר - זה לגיטימי לחלוטין , וכמו שנאמר אין ספור פעמים : היופי הוא בעיני המתבונן.
בסופו של דבר אתה צריך להיות שלם עם הקניה שלך.
דבר אחד בטוח - עבור שידורי ספורט , HD או לא HD - בכל מקרה פלזמה תעשה עבודה טובה יותר - וזה , אני מאמין , משהו שגם חסידי ה LCD יסכימו איתו.
צריך לזכור כמה דברים :
1. בפלזמה אין לך בעיה של "מריחה" כי זמן תגובה הוא נתון לא רלוונטי
2. בפלזמה HD , יש לרוב 1024*768 , שזה עדיין פחות מ LCD ממוצעת שבה יש 1366*768
3. לכאורה עדיף לך ללכת על PS9 למשל , אבל הQ כבר מוכנה לשידורי HD ואם זה יכנס בקרוב תוכל להנות ממלוא החוויה.
שוב , אין כמו מראה עיניים. יתכן ותלך לחנות ותחליט שבעינך דווקא ב LCD רואים טוב יותר - זה לגיטימי לחלוטין , וכמו שנאמר אין ספור פעמים : היופי הוא בעיני המתבונן.
בסופו של דבר אתה צריך להיות שלם עם הקניה שלך.
דבר אחד בטוח - עבור שידורי ספורט , HD או לא HD - בכל מקרה פלזמה תעשה עבודה טובה יותר - וזה , אני מאמין , משהו שגם חסידי ה LCD יסכימו איתו.