שלום,
יש לי בבית ראוטר הוטבוקס 4 (500 מגה) של חברת הוט וממיר מיני פייברבוקס.
שניהם מחוברים ע"י אותו כבל תקשורת RF שיוצא מקופסת התקשורת, ע"י מפצל.
כשאני לא מחבר את ההוטבוקס בכבל רשת לממיר, אז הכל עובד מעולה מעולה: יש אינטרנט (מעביר את כל ה500 מגה) גם בקווי וגם באלחוטי (WIFI) ויש שידור טלויזיה חלק דרך הממיר, הדבר היחיד שלא עובד אלה הדברים בממיר שדורשים חיבור אינטרנטי שהם: VOD וstart over.
בשביל לפתור את הבעיה, אז פשוט חיברנו בכבל רשת להוטבוקס, את הממיר. בדיוק כמו שחיברנו את המחשב הנייח להוטבוקס וכמו את הטלויזיה החכמה.
פשוט בכבל רשת ישיר מההוטבוקס אל הממיר.
ופה מתחילה הבעיה - כשאני נכנס להגדרות הראוטר בדפדפן (http://192.168.1.1/) אני רואה שבין שלושת המכשירים שחיברתי:
1. מחשב נייח
2. טלויזיה חכמה
3. ממיר מיני פייברבוקס
הוא מזהה את הממיר כסוויץ'.
ואז מכאן מתחילות הבעיות שהגדולה שבהן היא ירידת מהירות הגלישה פי 2. מ500 ל200, כנ"ל העלאה מ10 ל5.
וגם תקיעות וניתוקים פתאומיים באינטרנט וכו'.
אז הבחירה שלי תכלס זה או לחיות עם אינטרנט תקוע ומקרטע לבין להקריב את הVOD והstart over ולא להיות מסוגל להשתמש בהם.
האם יש דרך לנטרל את אפשרות הסוויץ' של הממיר? כיביתי את האפשרות שהממיר יתפקד כראוטר WIFI. זה עדיין לא עובד.
מה שעוד זיהיתי זה שגם אם אני מנתק את כבל הרשת מהממיר, למרות זאת, הנורה הימנית ביותר שמסמנת "חיבור אינטרנט קווי" עדיין דולקת.
אז ניתקתי את כבל הRF מהממיר והיא נכבתה.
מה שאומר, לדעתי, שכבל הRF אולי מזרים רעשים ואינטרנט אל הממיר, והדבר הזה מתנגש בעצם עם האינטרנט שמגיע קווית מההוטבוקס דרך כבל הרשת.
ז"א שהממיר מקבל אינטנרנט גם מכבל הRF וגם מכבל הרשת שמחובר להוטבוקס.
מה דעתכם?
ולסיום, הדבר הכי הכי מוזר הוא שבמשך שנה הכל עבד פיקס. בצורה שתיארתי כלומר גם עם כבל הרשת שמחובר מההוטבוקס אל הממיר.
ורק בתחילת החודש הזה, חודש אוגוסט. ב1.8, התחילו פתאום הבעיות.
גם עברנו בדיוק חבילה.
צירוף מקרים? לא נראה לי. אבל הם טוענים שהם לא שינו דבר בהגדרות, בתדרים, בעוצמות. ולי כמובן אין באמת איך לדעת ולוודא את זה.
חיבור ראוטר הוטבוקס 4 לממיר מיני פייברבוקס גורם להתנגשות ותקיעות
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
האם ניסית להתחבר לפייבר 4k במקום להוטבוקס?
לא. אין לנו פייבר 4קיי אלא רק הוטבוקס וממיר אחד של מיני פייבר....
מישהו שהתייעצתי איתו אמר שלדעתו הבעיה בזה שהמיני פייבר מחובר גם לRF וגם לכבל רשת מההוטבוקס והוא טען שכנראה הRF מעביר גם אינטרנט לפייבר ולכן זה משגע את כל הרשת.
השאלה הגדולה היא איך זה כן עבד במשך שנה שלמה עד עכשיו