מגבר הרמן קרדון נדלק ונכבה מיד. פתיר?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אבל הוא עובד? כלומר בדקת אם גם לאחר כיבוי הצג ונורת הכפתור הוא מעביר סאונד לרמקולים? לדעתי זה אפשרי. בכל אופן, קשה לפענח מרחוק מה התקלה אבל כל דבר ניתן לתיקון - השאלה מה המחיר. בשביל לדעת צריך לשאול טכנאי. בסה"כ זהו רסיבר דרגת כניסה מלפני כ-25 שנה (לפי הרשת יצא ב-96'), לא יודע אם כדאי להוציא הרבה כסף על תיקונו או לקנות אחר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
סליחה על השאלה,
ניתקת הכל ובדקת כשהוא מחובר רק לחשמל ?
יכול להיות שאחד הכבלים לרמקולים מקצר.
ניתקת הכל ובדקת כשהוא מחובר רק לחשמל ?
יכול להיות שאחד הכבלים לרמקולים מקצר.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
עם כל הכבוד פה ליועצים ויש לי כבוד (חלקם יועצי אחיתופל) אתה לא יכול לקבל תשובה חד משמעית מה הבעיה ויותר מזה גם כמה יעלה התיקון. תקלות מהסוג הזה יכולות לנבוע מכמה סיבות לכן לא מקצועי לתת לך לא דיאגנוזה ולא מחיר לתיקון. מי שעושה את זה הוא חאפר על. אני מעל 30 שנה נותן שרות ליבואנים ואני אומר לך שהיו לי לא מעט תקלות שהן "אותו דבר" אבל התיקון היה מכלולים שונים (לפעמים אפילו שטות גרמה לאותה הבעיה) אז שמע לי תמצא לך איזה בעל מקצוע עם ידע אמיתי שיבדוק במעבדה ויתן לך הצעת תיקון.
וגם לגבי כל אלו שכותבים לך "תזרוק אותו,עשה את שלו, וכו'" אל תקח ברצינות עצות כאלו המגבר "בחינם באגורה" כמו שמישהו כתב פה שתרכוש במקום הרסיבר שלך יעבוד טוב ויאריך חיים. זה לא עובד ככה וכל משומש אחר יכול גם להתפוצץ לך אחרי שבוע. לסיום אני אכתוב לך שכמעט כל תקלה פתירה ובהחלט המוצר שבידיים שלך הוא מוצר טוב.
וגם לגבי כל אלו שכותבים לך "תזרוק אותו,עשה את שלו, וכו'" אל תקח ברצינות עצות כאלו המגבר "בחינם באגורה" כמו שמישהו כתב פה שתרכוש במקום הרסיבר שלך יעבוד טוב ויאריך חיים. זה לא עובד ככה וכל משומש אחר יכול גם להתפוצץ לך אחרי שבוע. לסיום אני אכתוב לך שכמעט כל תקלה פתירה ובהחלט המוצר שבידיים שלך הוא מוצר טוב.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
בטח שהכל פתיר אבל צריך לדעת מתי אין הצדקה כלכלית
היום כבר אין כמעט טכנאים מתקנים ברמת הרכיב וגם חלקים לציוד ישן קשה מאוד למצוא.
גם אני תיקנתי טלוויזיות ווידאו סטראו לפני 35 שנה... והיום זה עולם אחר.
אם זה לא מכשיר מיוחד או יקר במיוחד... אז לפח
היום כבר אין כמעט טכנאים מתקנים ברמת הרכיב וגם חלקים לציוד ישן קשה מאוד למצוא.
גם אני תיקנתי טלוויזיות ווידאו סטראו לפני 35 שנה... והיום זה עולם אחר.
אם זה לא מכשיר מיוחד או יקר במיוחד... אז לפח
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

קראת "לחלקנו" יועצי אחיתופל ואתה ממליץ לו לקחת רסיבר בן 30 שהשווי שלו הוא אפס ( אלא אם מדובר בפריט שיש לו ערך אישי )...
לבדיקה שעלותה בין 250 ל 500 שקל ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
כן. אתה מחשיב את עצמך כיועץ אחיתופל? אם לא אז לא קראתי לך! ותקרא בבקשה שוב מה כתבתי על ה 250-500 אולי מרוב עצבים עלי פיספסת "תיקון ב 250-500" כואב לך שטכנאים ירויחו כסף? אנשים יושבים במסעדה אוכלים ב 500 שקל ומחר בנים את זה אחרי חצי שעה אתה מודע לזה?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לקחת את זה קשה. אין לי שום בעיה שטכנאים ירוויחו , אני פשוט לא מבין את ההתעסקות עם מוצר תקול בן 30, שאין לו שום ייחדויות, שום ערך היסטורי ואין לו שום רלוונטיות במציאות הטכנולוגית של היום.29/08/2023 22:22motronix כתב: כן. אתה מחשיב את עצמך כיועץ אחיתופל? אם לא אז לא קראתי לך! ותקרא בבקשה שוב מה כתבתי על ה 250-500 אולי מרוב עצבים עלי פיספסת "תיקון ב 250-500" כואב לך שטכנאים ירויחו כסף? אנשים יושבים במסעדה אוכלים ב 500 שקל ומחר בנים את זה אחרי חצי שעה אתה מודע לזה?...
אין מה להציל פה, גם אם התיקון הוא חינם, הזמן והטרחה לחפש טכנאי ולהגיע אליו פשוט לא שווים את זה.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
מה זה נפגעתי
אלא שהתיחסות זלזלנית מצידך למוצרים וגם לאנשים בעלי המוצרים. אתה צריך יחודיות? תגיד לי אתה מבין במה עסקינן? ברזלים ופלסטיק. גם אם יש לך איזה מוצר "יחודי" הוא לא מרגש כל אחד זה כדאי שתבין. אדם נחמד פנה פה עם שאלה פשוטה "פתיר" מה כותבים לו לא שווה, לא כדאי, לא יחודי ועוד שלל השפלות. הבן אדם רוצה את מה שיש לו ויועצי על (יותר טוב מאחיתופל?) מתחילים לזעזע אותו ולהגיב בצורה לא רלוונטית. יש לא מעט ציוד על ששוה לתחת הוא רק עם שם שהחברה בנתה אבל הוא לא נשמע טוב יותר מההרמן קרדון שלו (שהדגם הזה בכלל יצור משותף לשרווד). ליאור שום דבר פה מהכתוב לא אישי ואני לא מתיחס אליך כיועץ רע או טוב. אצלי כל האנשים מקבלים יחס שווה גם אם ציוד השמע שלהם פשוט וזול וגם אם יש להם "יצירות פאר".
אלא שהתיחסות זלזלנית מצידך למוצרים וגם לאנשים בעלי המוצרים. אתה צריך יחודיות? תגיד לי אתה מבין במה עסקינן? ברזלים ופלסטיק. גם אם יש לך איזה מוצר "יחודי" הוא לא מרגש כל אחד זה כדאי שתבין. אדם נחמד פנה פה עם שאלה פשוטה "פתיר" מה כותבים לו לא שווה, לא כדאי, לא יחודי ועוד שלל השפלות. הבן אדם רוצה את מה שיש לו ויועצי על (יותר טוב מאחיתופל?) מתחילים לזעזע אותו ולהגיב בצורה לא רלוונטית. יש לא מעט ציוד על ששוה לתחת הוא רק עם שם שהחברה בנתה אבל הוא לא נשמע טוב יותר מההרמן קרדון שלו (שהדגם הזה בכלל יצור משותף לשרווד). ליאור שום דבר פה מהכתוב לא אישי ואני לא מתיחס אליך כיועץ רע או טוב. אצלי כל האנשים מקבלים יחס שווה גם אם ציוד השמע שלהם פשוט וזול וגם אם יש להם "יצירות פאר".- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
הבעיה היא שיש מעט מאוד טכנאים היום שמתעסקים עם ציוד וינטאג
המעגלים המודפסים, משתמשים ברכיבי SMD שהרבה פחות נוחים לתחזוקה, אם מדובר בציפים, אז בכלל לא ניתן להשיג או להחליף
משתדלים להחליף לוח קומפלט, אבל לך תמצא כזה לרסיבר ב 30
כנראה שיש איזה הגנה שמופעלת ומכבה את המגבר להגנה.
יכול להיות דרגת הגברה סופית שמקצרת, ואז לא תמיד אפשר להשיג את הטרנזיסטורים, מה תשיג לא בהכרח מקורי ולא ישרוד ואם זה STK אז הכל זיופים
יכול להיות גם משהו פשוט כמו אחד ממתחי ספק הכוח לא קיים, אבל שוב
כל עוד המכשיר הזה לא יקר או מיוחד, אין טעם להשקיע כסף גם אם החלופה היא ארוחה במסעדה שמחרבנים אותה אחרי שעה.
המעגלים המודפסים, משתמשים ברכיבי SMD שהרבה פחות נוחים לתחזוקה, אם מדובר בציפים, אז בכלל לא ניתן להשיג או להחליף
משתדלים להחליף לוח קומפלט, אבל לך תמצא כזה לרסיבר ב 30
כנראה שיש איזה הגנה שמופעלת ומכבה את המגבר להגנה.
יכול להיות דרגת הגברה סופית שמקצרת, ואז לא תמיד אפשר להשיג את הטרנזיסטורים, מה תשיג לא בהכרח מקורי ולא ישרוד ואם זה STK אז הכל זיופים
יכול להיות גם משהו פשוט כמו אחד ממתחי ספק הכוח לא קיים, אבל שוב
כל עוד המכשיר הזה לא יקר או מיוחד, אין טעם להשקיע כסף גם אם החלופה היא ארוחה במסעדה שמחרבנים אותה אחרי שעה.
אשרקו יש (כמעט) הכל להשיג תאמין לי. ורוב המוצרים עם רכיבי T.H ולא SMD. לוחות קומפלט לא יצא לי להחליף מעולם רק אם מישהו התעסק עם המוצר ובחובבנות הרס את הפדים או העיף פסים. ולא תאמין אפילו אני מייצר לוחות תחליפים אחד לאחד לכל מיני מגברים קח דוגמה:
https://motronix.co.il/product/quad-303-power-amplifier-direct-replacement-amplifier-pcb/
שוב שורה תחתונה אף אחד ביד 2 לא יתן לקונה כלשהוא אחריות למוצר שנמכר. קנית? זהו חבוב אם נשרף מחרחר אחרי שבוע הלכה "ההשקעה" לרוב מי שמוכר יד 2 מוכר לא משהו "טוב/תקין" גם ברכב זה ככה (ושים לב רשמתי לרוב לא כולם)
https://motronix.co.il/product/quad-303-power-amplifier-direct-replacement-amplifier-pcb/
שוב שורה תחתונה אף אחד ביד 2 לא יתן לקונה כלשהוא אחריות למוצר שנמכר. קנית? זהו חבוב אם נשרף מחרחר אחרי שבוע הלכה "ההשקעה" לרוב מי שמוכר יד 2 מוכר לא משהו "טוב/תקין" גם ברכב זה ככה (ושים לב רשמתי לרוב לא כולם)
אין דבר כזה לוחות דיגיטלים.
יש מוצרים שמשולב בהם רכיבים אנלוגים ורכיבים דיגיטלים (בשפתך) ויש לי מושג לרוב מה הבעיה ויש לי כלי דיאגנוסטיקה ויש לי סכמות, ויש לי חלקים.
עבור מי שאני צריך לתקן לו אני מתקן לו ה כ ל
יש מוצרים שמשולב בהם רכיבים אנלוגים ורכיבים דיגיטלים (בשפתך) ויש לי מושג לרוב מה הבעיה ויש לי כלי דיאגנוסטיקה ויש לי סכמות, ויש לי חלקים.
עבור מי שאני צריך לתקן לו אני מתקן לו ה כ ל