מגבר הרמן קרדון נדלק ונכבה מיד. פתיר?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Ben4499 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
שם מלא: בן הרוש
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

המגבר בן 30 לערך ומעולם לא עשה בעיות, עבד לאחרונה לפני כשנתיים.

כשאני מפעיל אותו נורת הפאוור הצג והווליום נדלקים אבל אחרי כמה שניות הצג והווליום כבים ורק כפתור הפאווור נשאר דולק.

מה זה יכול להיות? תודה רבה.
IMG_20230818_155904.jpg
IMG_20230818_155858.jpg

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אבל הוא עובד? כלומר בדקת אם גם לאחר כיבוי הצג ונורת הכפתור הוא מעביר סאונד לרמקולים? לדעתי זה אפשרי. בכל אופן, קשה לפענח מרחוק מה התקלה אבל כל דבר ניתן לתיקון - השאלה מה המחיר. בשביל לדעת צריך לשאול טכנאי. בסה"כ זהו רסיבר דרגת כניסה מלפני כ-25 שנה (לפי הרשת יצא ב-96'), לא יודע אם כדאי להוציא הרבה כסף על תיקונו או לקנות אחר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Ben4499 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא ניסיתי לבדוק האם עובד. אנסה.

סיכמת יפה, אנסה לקחת אותו למעבדה.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1516
נתן תודות: 360 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

שליחה #4 

כבוד 30 שנה תוציא אותו מהשירות תתחדש.
לפח בקיצור.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #5 

אם לא בא לך להשקיע, והדרישות מינימליות, אז מדי פעם ניתן להשיג רסיבר אחר בחינם באגורה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #6 

סליחה על השאלה,
ניתקת הכל ובדקת כשהוא מחובר רק לחשמל ?
יכול להיות שאחד הכבלים לרמקולים מקצר.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Ben4499 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

היי חברים תודה על ההודעות.
לשאלת ההודעה האחרונה ניסיתי וזה עדיין קורה. כשאני משאיר אותו דולק למרות שהצג כבוי, ולאחר כמה דקות מכבה ומדליק זה עובד....

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #8 

עם כל הכבוד פה ליועצים ויש לי כבוד (חלקם יועצי אחיתופל) אתה לא יכול לקבל תשובה חד משמעית מה הבעיה ויותר מזה גם כמה יעלה התיקון. תקלות מהסוג הזה יכולות לנבוע מכמה סיבות לכן לא מקצועי לתת לך לא דיאגנוזה ולא מחיר לתיקון. מי שעושה את זה הוא חאפר על. אני מעל 30 שנה נותן שרות ליבואנים ואני אומר לך שהיו לי לא מעט תקלות שהן "אותו דבר" אבל התיקון היה מכלולים שונים (לפעמים אפילו שטות גרמה לאותה הבעיה) אז שמע לי תמצא לך איזה בעל מקצוע עם ידע אמיתי שיבדוק במעבדה ויתן לך הצעת תיקון.
וגם לגבי כל אלו שכותבים לך "תזרוק אותו,עשה את שלו, וכו'" אל תקח ברצינות עצות כאלו המגבר "בחינם באגורה" כמו שמישהו כתב פה שתרכוש במקום הרסיבר שלך יעבוד טוב ויאריך חיים. זה לא עובד ככה וכל משומש אחר יכול גם להתפוצץ לך אחרי שבוע. לסיום אני אכתוב לך שכמעט כל תקלה פתירה ובהחלט המוצר שבידיים שלך הוא מוצר טוב.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #9 

בטח שהכל פתיר אבל צריך לדעת מתי אין הצדקה כלכלית
היום כבר אין כמעט טכנאים מתקנים ברמת הרכיב וגם חלקים לציוד ישן קשה מאוד למצוא.
גם אני תיקנתי טלוויזיות ווידאו סטראו לפני 35 שנה... והיום זה עולם אחר.
אם זה לא מכשיר מיוחד או יקר במיוחד... אז לפח

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אני מאמין ששוה ללקוח לשלם 250 -500 שקל תיקון!

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

29/08/2023 11:37  
motronix כתב:
אני מאמין ששוה ללקוח לשלם 250 -500 שקל תיקון!
...
קראת "לחלקנו" יועצי אחיתופל ואתה ממליץ לו לקחת רסיבר בן 30 שהשווי שלו הוא אפס ( אלא אם מדובר בפריט שיש לו ערך אישי )
לבדיקה שעלותה בין 250 ל 500 שקל ?
הקולנוע שלי

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

כן. אתה מחשיב את עצמך כיועץ אחיתופל? אם לא אז לא קראתי לך! ותקרא בבקשה שוב מה כתבתי על ה 250-500 אולי מרוב עצבים עלי פיספסת "תיקון ב 250-500" כואב לך שטכנאים ירויחו כסף? אנשים יושבים במסעדה אוכלים ב 500 שקל ומחר בנים את זה אחרי חצי שעה אתה מודע לזה?

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

29/08/2023 22:22  
motronix כתב:
כן. אתה מחשיב את עצמך כיועץ אחיתופל? אם לא אז לא קראתי לך! ותקרא בבקשה שוב מה כתבתי על ה 250-500 אולי מרוב עצבים עלי פיספסת "תיקון ב 250-500" כואב לך שטכנאים ירויחו כסף? אנשים יושבים במסעדה אוכלים ב 500 שקל ומחר בנים את זה אחרי חצי שעה אתה מודע לזה?
...
לקחת את זה קשה. אין לי שום בעיה שטכנאים ירוויחו , אני פשוט לא מבין את ההתעסקות עם מוצר תקול בן 30, שאין לו שום ייחדויות, שום ערך היסטורי ואין לו שום רלוונטיות במציאות הטכנולוגית של היום.
אין מה להציל פה, גם אם התיקון הוא חינם, הזמן והטרחה לחפש טכנאי ולהגיע אליו פשוט לא שווים את זה.
הקולנוע שלי

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

מה זה נפגעתי 😅 אלא שהתיחסות זלזלנית מצידך למוצרים וגם לאנשים בעלי המוצרים. אתה צריך יחודיות? תגיד לי אתה מבין במה עסקינן? ברזלים ופלסטיק. גם אם יש לך איזה מוצר "יחודי" הוא לא מרגש כל אחד זה כדאי שתבין. אדם נחמד פנה פה עם שאלה פשוטה "פתיר" מה כותבים לו לא שווה, לא כדאי, לא יחודי ועוד שלל השפלות. הבן אדם רוצה את מה שיש לו ויועצי על (יותר טוב מאחיתופל?) מתחילים לזעזע אותו ולהגיב בצורה לא רלוונטית. יש לא מעט ציוד על ששוה לתחת הוא רק עם שם שהחברה בנתה אבל הוא לא נשמע טוב יותר מההרמן קרדון שלו (שהדגם הזה בכלל יצור משותף לשרווד). ליאור שום דבר פה מהכתוב לא אישי ואני לא מתיחס אליך כיועץ רע או טוב. אצלי כל האנשים מקבלים יחס שווה גם אם ציוד השמע שלהם פשוט וזול וגם אם יש להם "יצירות פאר".

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

הבעיה היא שיש מעט מאוד טכנאים היום שמתעסקים עם ציוד וינטאג

המעגלים המודפסים, משתמשים ברכיבי SMD שהרבה פחות נוחים לתחזוקה, אם מדובר בציפים, אז בכלל לא ניתן להשיג או להחליף

משתדלים להחליף לוח קומפלט, אבל לך תמצא כזה לרסיבר ב 30

כנראה שיש איזה הגנה שמופעלת ומכבה את המגבר להגנה.

יכול להיות דרגת הגברה סופית שמקצרת, ואז לא תמיד אפשר להשיג את הטרנזיסטורים, מה תשיג לא בהכרח מקורי ולא ישרוד ואם זה STK אז הכל זיופים

יכול להיות גם משהו פשוט כמו אחד ממתחי ספק הכוח לא קיים, אבל שוב

כל עוד המכשיר הזה לא יקר או מיוחד, אין טעם להשקיע כסף גם אם החלופה היא ארוחה במסעדה שמחרבנים אותה אחרי שעה.

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אשרקו יש (כמעט) הכל להשיג תאמין לי. ורוב המוצרים עם רכיבי T.H ולא SMD. לוחות קומפלט לא יצא לי להחליף מעולם רק אם מישהו התעסק עם המוצר ובחובבנות הרס את הפדים או העיף פסים. ולא תאמין אפילו אני מייצר לוחות תחליפים אחד לאחד לכל מיני מגברים קח דוגמה:
https://motronix.co.il/product/quad-303-power-amplifier-direct-replacement-amplifier-pcb/

שוב שורה תחתונה אף אחד ביד 2 לא יתן לקונה כלשהוא אחריות למוצר שנמכר. קנית? זהו חבוב אם נשרף מחרחר אחרי שבוע הלכה "ההשקעה" לרוב מי שמוכר יד 2 מוכר לא משהו "טוב/תקין" גם ברכב זה ככה (ושים לב רשמתי לרוב לא כולם)

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

בלוחות אנלוגים ניחא,

לוחות דיגטאלים, כשאין לך מושג מה הבעיה, אין כלי דיאגנוזטיקה,, אין סכמות אין חלקים... מחליפים לוח

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אין דבר כזה לוחות דיגיטלים.
יש מוצרים שמשולב בהם רכיבים אנלוגים ורכיבים דיגיטלים (בשפתך) ויש לי מושג לרוב מה הבעיה ויש לי כלי דיאגנוסטיקה ויש לי סכמות, ויש לי חלקים.
עבור מי שאני צריך לתקן לו אני מתקן לו ה כ ל

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”