19/08/2023 14:51
shaked כתב:
אתה יכול להמשיך להתעלם מהעובדות ולהמליץ על עוד מוצרים יקרים פי 3. הכל פה מבוסס על אותה סדרת שבבים מרילטק (היחדים בערך בסגמנט הקורס הזה).
EOL בתוכנה, דריוורים אחרונים מלפני 5!! שנים, אין תמיכה רשמית בווינדוס 11
https://www.realtek.com/en/component/zo ... u-software
MINI PCIE בתקן AC עולה פחות מ10$ וזה הגבול העליון בתקציב למחשב כ"כ ישן,שלא ברור בכלל אם יסחוב שימושים שזקוקים למהירות גבוה יותר (אם או בלי מתאם USB). ולא, לראות מהירות גבוה יותר בספיד טסט זו לא סיבה.
יש סיבה מאוד טובה שבכרטיסים כאלה הBT בממשק USB וכל היתר בPCIE, כי USB פשוט לא אידיאלי לזה.
...
אוקי, כנראה שלא אוכל להסתפק בתשובה קצרה, אלא הנימוקים:
כלל אני מאד זהיר בבואי להמליץ על פיתרונות בפורום. הסיבה היא שאינני יודע מי נמצא בצד השני, מה יכולותיו, ומה הוא יעשה עם זה. די יצער אותי אם בעקבות עצה שלי מישהו יקנה חלקים, ינסה ולא יעבוד או יגרם נזק. לכן צריך לשקלל את הכל.
במידה והוא רוכש כרטיס מיני PCIE יש שתי אפשרויות: או שירכיב לבד, או שייתן למעבדה. אין משמעות לשאלה האם הוא מרגיש נוח לעשות את זה לבד כי הוא מעולם כנראה לא עשה דברים דומים, על פי השאלות זה המצב. כדי להתקין צריך להרים את המקלדת, תוך זהירות לא לפגוע בכבל השטוח המחבר אותה עם הקונקטור. עשיתי את זה עשרות פעמים, וזה לא דומה לפעם הראשונה.
במידה ויילך למעבדה זה כמובן יותר בטוח, ותהיה אחריות על העבודה. הוא ייצא מהמעבדה עם לפטופ עובד - באחריות. אבל בוודאי זה לא יהיה בחינם. כמה יעלה? 100 שקל? 150 שקל? או שימצא מישהו עם נסיון שיעשה את זה בחינם. אז צריך לשקלל את זה בעלות.
כעת מה זה יותר יקר פי 3? אבסולוטית העלות של מתאם היא נמוכה, זה לא טלפון סלולרי. 109 שקל למתאם USB זה באמת לא הרבה. ויש גם מתאמים בחצי מחיר מזה.
עם מתאם USB הוא מחבר למחשב ועובד. אי אפשר להסתבך עם זה, מביאים מהחנות זהו. ובמידה וישדרג בעתיד לקצבים גבוהים יותר אז יזרוק את המתאם, זה באמת כסף קטן.
אז שאתה נותן עצה בפורום אתה לא נותן את זה לעצמך, עם יכולותיך, צריך לשקול גם מה נכון למי שקורא את זה, על פי השאלה במקור ניתן לדעת. לא תמיד הפיתרון שטכנית עדיף הוא הפיתרון הנכון.